Chytej.cz

Moje první. necteno

20.12.2010 | Mr. Vydra | 3.489 zobrazení | 26 odpovědí

Moje první zubatá

V tomto článku bych vám rád vyprávěl svůj příběh o své první a určitě né poslední štice . Jednou mi táta řekl že firma ve které pracuje pořádá rybářské závody na které taky můžu. Po přijetí na rybářské závody do Borovanského mlýna jsem vybalil všechny věci na které jsem chtěl lovit nejprve kapry ale po chvíli mě začali štípat komáři a kapři jak jinak než nebrali, znechucen odcházím od vody se najíst do restaurace která byla hned vedle mého lovného místa, po vrácení se na místo uspokojen alespoň plným žaludkem koukám jako blbec na rozsvícenou kontrolku záběru u signalizátoru. Zaseknu ryby která se jako naschvál zamotá do nějakých kořenů které ležely na dně rybníka. Říkám si : Jo chlapče na dně toho asi moc nechytíš možná tak rýmu a kašel. Vezmu si svůj vláčecí set a vyrážím se svým kamarádem Francem obejít rybník kolem dokola a pokusit se chytit nějakou tu zubatou. Znuděně tahám třpytku vodou a najednou má Franc drbnutí od nějakého dravce . Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek. Štika se pověsila na moji třpytku a já s radostí a s úsměvem na tváři zděluji Francovi že mám svoji první štiku. Franc mi ji pomáhá vylovit z vody a drží mi jí i při měření, moje první štika měla 42 centimetrů Francovi říkám že jdu chytit ještě jednu na druhou stranu rybníku a Franc mi na to odpovídá serchrchrchu na to už je tma ty ryby na to neviděj, když tuto větu Franc dořekl myslel jsem že asi spadnu do vody. Franc má takový divný přízvuk protože bydlí na hranicích s Německem. Obešel jsem rybník a za chvíli přicházím a mám v ruce svoji druhou štiku která měřila 52 centimetrů­.Chlubím se i tátovi který běhal kolem celého rybníka a fotil úlovky ostatních. Jdu spát je hodně hodin řekl jsem si a vyrazil do pelechu kde na mě čekala pěkně teplá peřinka. Druhý den ráno si táta hrál na vraha který čistil, kuchal a vraždil ryby samozřejmě ne v tomto pořadí. Neměl jsem co dělat tak jsem si vzal ještě prut a třpytku na kterou jsem vytáhl předešlý den dvě štiky. Obcházím rybník a nahazuju a přitahuju najednou něco začne ťukat do třpytky a následuje můj zásek který šel do prázdna tento koloběh se opakoval asi pětkrát než se mi vláčení zase znechutilo a tak s nenávistí k té rybě odcházím do auta ve kterém pak jedeme domů společně se svým tátou. Následuje vybalování a uklízení rybářského vybavení které má určitě každý rybář nejraději na celém svém koníčku.

Petrův zdar a úspěchy u vody přeje Mr. Vydra

Je článek hezký ??? dej mu známku do komentáře

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 22. června 2014 ve 23:46 ® BOMBASAS

http://imgwet.com/slide-96.html moje big fish,)..

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:26 ® Barr reakce na …

Mr. Vydra> To nevadí,to se stává,člověk začne něco psát a skončí to úplně jinak než chtěl.Lepší je říkat,že je to cílené a tupý čtenář to nechápe.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:14 ® Jak.novi
Jak.novi

Mr. Vydra> To je zajímavé, že se o té parodii zmiňuješ až teď. Hmmm…

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:08 ® Radek M.
Radek M.

Tahle část mě opravdu pobavila.:D:D:D

„Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek.“

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 17:55 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

Barr> myslel jsem to jako takovej legrační příběh ale byla z toho parodie :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 17:44 ® Barr

Ne,že bych chtěl za každou cenu mít jiný názor,ale mě tvůj automatický text pobavil,je to docela legrace.Jsem zvědav na tvé další výtvory,třeba si vypracuješ osobitý styl,diametrálně odlišný od poetického klišé,kterým píše každý.Tahle parodie se docela na rybaření hodí.Ještě jest-li jsi to tak chtěl.Přečti si Borise Viana,mohl by ti obohatit styl- ať už jsi to myslel jakkoliv.

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 ve 20:19 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

albin> díky za radu

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 v 19:55 ® albin reakce na …
albin

Mr. Vydra> Ale jen piš dál.Jenom si nejdříív přečti nějakou knížku.Nemusí být o rybách,ale o čemkoli.To proto,aby si dostal trošku citu do vět a ty potom taky plynule navazovaly a něco vyjadřovaly.No a hlůavně když už něco píšeš si to nejdřív napiš někam,kde si to v první řadě přečteš sám a hned zjistíš jestli by tě to jako nezávislého čtenáře zaujalo nebo ne.Pak se s tim dá buď pracovat dál(pravopis,změ­ny)a nebo to vyhodit.Ujišťuju tě,že takových napsaných konin mám doma spousty a určitě nejsem sám.Tohle si podle mě určitě psal rovnou do Chytej a asi si si to ani nepřečet.A ještě jedna rada.Čtenáře tady nezajímá v článku,že si byl tam a tam a že si chytil to a to.Na to je Z lovu.Tady je zajímá buď jak si to chytil a co si u toho cítil(aby se do toho mohli vžít) a nebo jak si to chytil a co si pro to dělal(aby se z toho mohli poučit).

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 22:19 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

tlama to je dobrý =) :P

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 22:04 ® Robur reakce na …
Robur

Mr. Vydra>páč hraje v rybářských filmech, proto ho živí rybařina:-D

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 21:37 ® osprey reakce na …
osprey

Mr. Vydra> Roburovi taky nevěř, on je strašná tlama.:-))

Nevěř nikomu, mysli sám.

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 19:30 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

herec jo a jako proč ??

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 18:22 ® Robur
Robur

Mr. Vydra – moc mu nevěř, on je hlavně kvalitní herec:-D .

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 13:46 ® osprey reakce na …
osprey

Mr. Vydra> Já se s tebou bavím občas po osobkách a snažím se tě usměrňovat v mnoha aktivitách. Jednou můžeš být dobrý. Ale je za tím spousta práce – i práce na sobě.

Já jsem ze z rybářské nuly, kterou nikdy nikdo nic neučil vypracoval do pozice, kdy se rybařinou uživím, ale byla to dlouhá a krušná cesta. Ostatně dodnes je.

To nejcennější, co tě může potkat, je to, když ti někdo na rovinu řekne, co děláš blbě. Pak to buď ustojíš nebo rezignuješ. Rád bych, kdybys to ustál.

V tomhle článku jsi psal o sobě, ale psát se má pro druhé. Mě nezajímá, kolik měla tvoje štika, ale dokázal bych s tebou sdílet tvé pocity a radost, kdybys je do toho příběhu dokázal dostat. Jenže o tom, jak jsi ji chytil, tam není skoro nic, u té druhé vůbec nic a bokem tam předvádíš věci, že se jeden diví.

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 12:46 ® Stroft
Stroft

Kluci, nechtějte ho otrávit, vždyť je mu 14let. Možná, za nějaký čas, budeme jeho příběhy hltat:-)

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 11:49 ® cercer
cercer

příběh hodnotit nelze..není to příběh a nemá to hlavu ani patu..navíc píšeš o něčem,k čemu jsi se dostal jen omylem a o čem nemáš ani páru a vůbec mi to celé přijde spíše jako sranda nebo provokace.Jestli to není ani jedno,tak tě docela lituji…příště nechej ryby rybami a dej se třeba na modelařinu.

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 9:24 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

To jsem tedy nechtěl, chtěl jsem vědět jak na tom jsem a jak budou ostatní hodnotit tento příběh. Ale jinak díky – Mr. Vydra

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 8:56 ® hraji
hraji

Tvůj pokus o článek má několik chyb. Především jsi nedával pozor v češtině, když jste se učili, jak se píše vyprávění. Protože článek na web je vlastně taková slohová práce. Na druhou stranu jsi to zkusil. Nyní víš, že pokud něco napíšeš a umístíš na web, nebude následovat automaticky pochvala, ale naopak, velmi často kritika. Já jsem z tvého článku vycítil, že tě to chytání ryb zas až tak nebaví a moc o chytání ryb nevíš. Opravdu jsi nám chtěl tohle sdělit?

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 3:08 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> počkám do 100 000 a pak si vemu celou kolekci DVDček :-D

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 1:22 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> To si piš, i když vzhledem k roční době bych doporučoval spíše kulicha. Sám ho nosím, povedl se.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 1:05 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Jo fishbony to ještě funguje:-93; ty jo a já už mám nárok na triko:-D

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 0:57 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Já jo, kolega chce vědět, jak je na tom se psaním, možná vyzískat pár fishbonů a trošku se zviditelnit.

A protože je ještě mladý, potřebuje občas popostrčit správným směrem.

Mr.Vydra: Když už se to nakouslo, nechat prut bez dozoru s tím, že je možné, že se chycená ryba měkde zamotá, to je v okruhu mých známých něco nemyslitelného. My chytáme, protože nás baví chytat, ne proto, abychom se chlubili rybou, která se nám pověsila na prut, když jsme byli v hospodě na večeři. I když jsou lidi, pro které to není problém.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 23:58 ® sethy
sethy

Nechápu smysl této otázky-neotázky.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 23:45 ® LuboO
LuboO

ist do restauracie, ked mas nahodene? Znechutenie, ked nezabere ryba hned? Prekvapenie, ze sa ta „blba“ ryba zamotala, ked si nebol pri prutoch? Nenavist k rybe, ktora nezaberie? Pobehovanie s rybou v ruke okolo rybnika? No, zamysli sa nad sebou…

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 23:32 ® osprey
osprey

Přemýšlej, proč se články píšou.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 v 9:24 ® tucnak11
tucnak11

Ta prvni zubata byla hrozna malem jisem se neposral jak sem ji uviděl:-D :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img15888.jpg