Vyhledávání
Norsko
20.12.2010 | Mr. Vydra | 4.394 zobrazení | 28 odpovědí
Kdo si myslí zda je rybaření v Norsku pěkné a záživné tak napište co se vám podařilo nějaké úspěchy a nelepší místa pro lov.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 2. května 2013 ve 21:49 @ Kostik reakce na …
-
AdamHT> Ahoj, jedeme letos na přelomu června a července do Hasvagu. Pokud si to přečteš, mohl bys mně napsat na: martin.kostik@seznam.cz? Byl bych rád za každou informaci k této lokalitě. Díky, Martin
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 ve 21:48 @ Kostik reakce na …
-
Ahoj, jedeme letos na přelomu června a července do Hasvagu. Pokud si to přečteš, mohl bys mně napsat na: martin.kostik@seznam.cz? Byl bych rád za každou informaci k této lokalitě. Díky, Martin
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 7:50 ® Shrek reakce na …
-
revoke> no, pokusil bych se sesmolit nějaké povídání. Vím, že o Norsku toho bylo sepsáno mraky, jedu to tam okouknout jinýma „očima“ – převážně zamušit a sem tam něco uvláčet.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 0:10 ® revoke reakce na …
-
Alivio> ve Snillfjordu jsem byl v '97, ještě jako junior. Uff, ten čas tedy letí
reagovatTak pak prosím poreferuj, pokud si na mě vzpomeneš.
- Úterý 4. prosince 2012 v 19:12 ® Shrek reakce na …
-
kulin> my už jsme domluvený s kámošem, jedeme ve druhé polovině května do Snillfjordu. Spíš bych rád sehnal „třetího do člunu“, co by jel s náma. Ale díky za návrh.
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 v 16:26 ® kulin
-
Alivio: jedu příští rok v červnu,zatim je nás 5,kdyby se uvolnilo místo,dám vědět.Pokud budeš mít ještě zájem.
reagovatJedeme do středního Norska k městečku Aram.
- Úterý 4. prosince 2012 v 0:17 ® HaD reakce na …
-
OBr> Krásný fotky i popisky. Je vidět, že umíš tu krásu vnímat. Fakt hezký!
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:07 ® OBr reakce na …
-
revoke> je to tak, když jsem tam jel jenom rybařit, tak navnazen z časopisů a propagačních materiálů jsem jel pro tu svojí metrovku, kterou „přece musí chytit každej“ …Jenže pokud není extra štěstí nebo lokalita, tak o ty růžový brejle člověk přijde velmi rychle. Nejvíc jsem si odpočinul na výpravách, kde se kombinovala turistika a rybolov..paradoxně jsem nachytal nejméně ryb, žádný trofeje, ale byl klid, žádnej stres, že ta „metrovka“ zase nepřijde, jen příjemná jistota, že večeři si vždycky chytnu a bude luxusně chutnat… http://www.chytej.cz/…norsko-2010/
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:06 ® revoke
-
Abych pravdu řekl, já jsem si Norsko nejvíce užil, když jsem tam nejel jako rybář, nýbrž jako cestoval. Mnohem intenzivněji jsem tak vnímal místní krajinu, lidi, zvyklosti. Ostatně toto bylo vzpomenuto a krásně obrazně nastíněno i na DVD Chytáme v Norsku.
Rybaření je každopádně fajn a čím více na sever, tím více je z ní cítit drsnost tohoto povolání/koníčku, ale ve finále jste týden na jednom místě a to může časem omrzet. Obzvlášť, pokud doletíte téměř až na místo rybolovu.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 19:10 ® skwor reakce na …
-
OBr> To je pravda. Možná to bude tím, že vesměs jedeš po pobřeží a hory se zvedají spíš směrem do vnitrozemí.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 17:19 ® OBr reakce na …
-
skwor> mě na Švédsku překvapuje, že když tam jedeš, tak to vypadá jako placka a přitom projdeš lesem a vidíš před sebou krásnou divokou vodu… Jako kdyby v polabí místo Labe byla řeka typu Vydra.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 17:10 ® skwor reakce na …
-
OBr> Začátkem listopadu tam už je asi celkem kosa. Mě překvapilo letos začátkem září ve Švédsku v Laponsku, jak tam ten podzim přichází rychle. Během toho týdne ten posun byl znát. V Norsku jsem zatím nebyl, Švédsko mám za sebou dvakrát a je to krásná země.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:39 ® HaD reakce na …
-
OBr> už mám úvod. Ty mi jdou
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:32 ® OBr reakce na …
-
David Havlíček> tak to doufám, že ti budou okolnosti nakloněny a článek se někdy objeví a když ne, tak aspoň foto-článek.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:22 ® HaD reakce na …
-
OBr> Na moři je to pravda. Bezpečnost by měla být na prvním místě. Ty Alandy ZÁVIDÍM. Byl jsem tam dvakrát a je to skvělá dovča. Budu muset zase! Dokonce vzpomínám tak intezivně, že asi opráším fotky, nasypu vzpomínky na monitor a bude článek
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:19 ® HaD reakce na …
-
mascha> Jednoznačně souhlas. Hlavně nikam nespěchat a nasávat tu krásu a pocit svobody…
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:15 ® OBr reakce na …
-
David Havlíček> jj, s tím 100% souhlasím především v souvislosti se Švédskem a Finskem. Ale v Norsku, kde člověk chytá na moři, se druhá loď s posádkou občas hodí. Mimochodem, dodnes cejtím tu jemnou vúni podzimního listí a jehličí, která nás po ránu štípala do nosu, když jsme na přelomu října/listopadu byli poprvé na Alandech – úplně sami, jen my tři plzeňáci, jinovatka, slunce a okouni…
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:11 ® mascha
-
Upřímně řečeno moc nejsem stádovej typ. Parta na na rybách jsou pro mně max dva tři další lidi, ideálně jeden. Norsko tedy pro mně není o partě, norsko pro mně není ani o metrových rybách (jezdím do středního norska už několik let a ačkoli jsem metr už několikrát atakoval, tak přes jsem ještě nebyl). Norsko je pro mne o úžasný přírodě v kombinaci s častějšími záběry, klidně od průměrných ryb. A úžasnou přírodu si můžu vychutnat asi nejdokonaleji na kajaku. Teprve když jsem si vzal do norska prvně kajak, tak se to pro mně teprve doladilo. Jinak doporučuju už samotnou cestu do norska pojmout jako součást dovolený a nikam se nehnat. Vybrat si jinou trasu na sever než po přelidněný E6, třeba údolím řeky Gloma. Lze tu zastavovat na úchvatných místech, třeba i pomocí sms koupit na daný úsek povolenku, zalapat a pak zas jet dál. Takže do norska já už jen s kajakem a pijánko cestou mimo hlavní proud.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 v 15:03 ® HaD reakce na …
-
OBr> Tři lidi je, řekl bych, ideální počet.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 14:56 ® OBr reakce na …
-
David Havlíček> přes rok se na ryby moc nedostanu, takže to musí nějak nahradit „dovolená“, pokud se tomu tak dá v mém případě říkat(představte si, že já naivka si donedávna myslel, že když má někdo dovolenou, tak mu normálně nejde výplata a vono u zaměstnanců jo…). No a ten sever je 100% naplnění všeho, co k tomu potřebuju – vláčení, turistika, houbaření, ideálně bez připojení na net… jen ta cesta je trochu náročná. Podobnou kombinaci těžko hledám, ještě tak Švédsko a Finsko, ale tam bych jezdil sám a větší parta je pro takovéhle cesty téměř nutností.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 14:40 ® HaD
-
Já jsem si Norsko užil několikrát, byť to není to, po čem bych nejvíce toužil. A líbilo se mi v podstatě všude. Jak střední Norsko, tak severnější část v oblasti Laponska a i ty úplně nejsevernější. Každé má své a člověk si to užije, zejména pokud jede s dobrou partou. Ta je, řekl bych, mnohem klíčovější, než samotná destinace, kde chytáš. Tedy pokud člověk nemá hroší kůže a nejde mu jen a jen o ryby…
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 14:13 ® troutkiller reakce na …
-
OBr>Já sem ho dal na 40g
reagovatDá se to ale chce to bejt trpělivej
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 12:13 ® OBr reakce na …
-
troutkiller> jj, mě zradil hák, respektive moje lenost, na pohled vypadal dobře, řekl jsem si fajn, je jednou jetej, tak dá i druhej rok…chybama se člověk učí, příště už budu připravenej líp. Ale ten halík na 30g proutku byl neskutečnej mazec!
reagovat - Pondělí 3. prosince 2012 ve 12:01 ® troutkiller reakce na …
-
OBr>Metrovej Halík na 0,17 šnuru by neměl bejt větší problém
reagovatMám ho na 0,30 mono uplně v pohodě.Je fakt že sem ho asi 6× vyndal k hladině a on si to 5× namířil do 20m ale na konec to vzdal.Ty háky je třeba kontrolovat páč když na to hodíš bobek tak většinou přijde životní kus a si v řiti
- Neděle 2. prosince 2012 ve 21:46 ® OBr
-
Letos ostrov Vega – první den na vodě, vláčím s 0.17 šňůrou, prut 7–30g, driftujeme na 6m písečné lavici a užívám si tresky kolem 50cm, který na malýho 20g pilkříka vyrážejí z ostrůvků chaluh, které se tu a tam objevují. Zdolávám další rybu, testuji brzdu na novém multiplikátoru a hledám optimální nastavení, takže jí vodím o něco déle, než normálně… zastavuji 0.5m pod hladinou, abych si přešel na lepší místo v lodi. Po úkroku stranou jí znovu kontroluji pohledem, když v tom ve mě úplně hrkne. Nejsem sám, kdo jí kontroluje, kolem tresky krouží halibut přes 1m délky a očividně má velkou chuť. Než jsem se rozmyslel, jak ho přiměji k útoku, řeší to bleskově za mě. Brzda řve, já řvu, kluci na lodi taky řvou, ale halibutovi je to putna. Pádí na hloubku tak rychle, že než se z toho vzpamatuji, chybí pěkných pár desítek metrů šňůry. Pokouším se o první zastavení jeho výpadu, dotahuji brzdu, mírně přibržďuju cívku a už se zdá, že ho zpomaluji, snad i zastavuji a následně i pár metrů sňůry dostávám zpátky na cívku. Pán místních vod mi ale vzápětí nekompromisně odpovídá dalším výpadem, při kterém jsem jej díky své neohrabanosti málem následoval do jeho studeného království. Nedobrovolně ozdoben několika pilkry, sebral jsem poslední zbytky sebevědomí, zapoměl na všechny dobré rady a s odhodláním pána tvorstva jsem provedl druhý, precizně amatérský pokus o zbrždění toho malého tanku. O chybném provedení mě ihned přesvědčil prut, který se během vteřiny vymrštil a už jen smutně zíral na toho chudáka, co ho drží v ruce. Celej rozklepanej jsem dotáhnul prázdnýho pilkříka k lodi, abych zjistil, že ta pitomá koroze pomohla halibutovi ke svobodě – rozlomený trojháček. I když jsem prohrál, byl to takovej zážitek, kvůli kterýmu tam skoro každý rok jezdíme. Akorát mám od tý doby takovej divnej pocit, že mě to tam už táhne trochu méně, jako bych si tímhle soubojem splnil svůj sen… ale doufám, že se zase tou severskou horečkou brzo nakazím.
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 v 19:31 ® Shrek
-
Našel by se někdo, kdo by chtěl na jaře 2013 vyrazit? Konečně jsem dospěl do fáze, kdy jsem rozhodnutý opět ject, hledám někoho, kdo by jel taky. Místo a termín je na vzájemné domluvě.
reagovat - Pondělí 20. prosince 2010 v 16:36 ® AdamHT
-
Jezdím už několik let do Hasvagu (severní Norsko)je to asi 2500 z Ovy. Cesta 30hod a pak už jen pohoda a rybaření. Krásná příroda a všude klid. Do minulého roku jsem i pilkroval ,ale minule jsem už pilkrák nepoužil i když jsem ho měl sebou.Teď už jen vláčím gumy. To je ta pravá zábava.Jinak ryby do 1m, větší tam jsou , ale to tak na pilker do hloubky a to už mě nebaví. Tresky, makrely, platýze, okouky, halibut,jehlice atd…
reagovat - Pondělí 20. prosince 2010 v 9:33 ® hraji
-
Největším úspěchem v Norsku je fakt, že jsem to již několikrát přežil a vždy se rád vrátím. Nejlepší místo k lovu je u mostu v Aure.
reagovat