Chytej.cz

Boilies na velké kapry necteno

19.12.2010 | rybař 2010 | 5.641 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat, jak se dělá boilies, protože dávat za 1kg 500 Kč to se mi nechce. Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 20. prosince 2010 ve 20:52 ® superweb reakce na …
superweb

LuboO> velky boilies neznamena velkou rybu..to sem taky pred casem pochopil. Sve nejvetsi kapry mam na prumery 16 a 18mm. Velky koule maji smysl tam, kde prilis casto „otravuje“ bila ryba nebo mensi kapri. Podle me ale nezvysuji sanci na zaber velke ryby(spis naopak), jen snizuji sanci na nahodne zaseknuti ryby male..

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 v 17:28 ® LuboO reakce na …
LuboO

chosebaits> pravdu mas, kamarat chytal na gule 24 mm vraj genialne uspesne na big carps a mal za 5 dni 1 zaber – 38 cm plotica. Ja by som to siel reklamovat.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 13:54 ® chosebaits
chosebaits

Žádný bobky na velký kapry nejsou ani za 500 kč,jsou bobky určený pro lov kapru a to jestli ti zabere malej nebo velkej je jen na štěstí a dané vodě.Pokud tam neplave žádný kapr 10+,tak žádného nechytíš ani na bobky za 1000kč.To znamená,že cena nikdy nehraje to základní k uspěšnému lovu.Bobky které umějí přilákat ryby k žravosti pořídíš cca za 200kč a nebo si mužeš nakoulet sám za cenu cca 100kč.Receptu je na netu spoustu,ale pro začátek bych šel do obchodu a tam si koupil bobky takové,které se tam u vás nejvíce prodávají.

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 21:26 ® Robur reakce na …
Robur

superweb> jsa ryzí amatér ti klidně dám zapravdu

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 20:23 ® superweb reakce na …
superweb

Robur> no 17mm peleta vydrzi v pohode i nejakych 8 hodin, kdyz se radne vykoupe v nejakem oleji, tak i dele.

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 v 18:12 ® Robur
Robur

jsa ryzí amatér v tomto oboru, tak bych se spolehl na halibutí peletu. Relativně ve větším provedení nebude zajímat bílou rybu a kapři ji sežere rád. Patří k těm levnějším věcem. Takže poměr, kvalita, chytavost a cena hovoří pro halibutí peletu. Jediná neváhoda je, že na háčku vydrží kratší dobu než bobek. Tipuji tak 2–3 hodiny.

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 v 17:16 ® osprey
osprey

Zdravím – trochu jsem ti upravil zadání, aby to bylo česky a na oplátku ti sem napíšu pár věcí:

1. Boilies jsou kousky vařeného těsta, které obshuje docela dost vajec. Vaří se krátce – asi 1 – 2 minuty ve vařící vodě nebo v páře.
  2. Jakékoli povařené kousky (kuličky, válečky,…) z výše popsaného těsta se dají označit jako boilies. Pokud uděláš levné těsto, budeš mít levné boilies.
  3. Problém je, že samozřejmě záleží na tom, co se do toho těsta dá – od toho se pak odvíjí úspěšnost i cena.

Ale dá se udělat použitelné boilies tak od stovky za kilo.

1. Návody, co by tam mělo být a jak to těsto vyvážit, aby chytalo, se dají najít na síti, v časopisech i jinde (knihy,…). I my tady máme články s tématikou výroby boilies.
  2. Důležité taky je, jestli má boilies prostě jen chytat ryby nebo být lepší než jiné koule – takovým tím soupeřením výrobců vznikají ty drahé koule, o kterých píšeš.

Nejsou nutné, ale někdy prostě fungují lépe nebo na ně berou velikostně zajímavější ryby.

1. Víc o tom nevím, na boilies chytám málo. Chybí mi trpělivost a jsem málo kaprofilní:-)
reagovat
Neděle 19. prosince 2010 v 15:23 ® timbab
timbab

Existuje i levnější boilie;-) Pokud chceš dělat sám tak pohledej po netu.I zde jsou o tom nějaké články.

reagovat