Vyhledávání
Velikost navijáku
12.12.2010 | Shimano911 | 6.147 zobrazení | 60 odpovědí
Zdravím. Mám feeder shimano speed master heavy 3.95m Na něj chci hodit naviják Shimano Baitrunner Aero GTE vel.5000. Myslíte si že 5000 je akorát nebo zbytečně velká a bude dělat víc problémů než užitků? dík.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 19. prosince 2010 ve 23:54 ® kerob reakce na …
-
pepíno> teda pochopit, co tim chtel basnik rict, neni uplne jednoduchy.
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 23:51 ® pepíno reakce na …
-
Shimano911> ahoj,dobrej názor na awa shimu dvoubarevnou taky jí používám a vidrží neskutečný věci,ale jinak rád průhledný a nebo pletenka 0,18tzv.skleněnka na přívlač skvělá věc ale porblém při vysáku,nejde utrhnout a když se to povede tak dostává na pr… jak prut tak naviják,a utrhneš i dost pletenky,tak někdy to stojí nějakou kačku na víc,ale to je na vláčení a vůbec na rybařině to vzrůšo a vo to de přijít na jiný myšlenky,teda krom zážitků který máš?
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 23:35 ® Stroft reakce na …
-
Shimano911> stroft jen půl roku…no teda promiň, co sním děláš
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 22:05 ® Shimano911 reakce na …
-
osprey> Máš zkušenosti s nějakým z těchto vlasců? U nás v okolí se dobrý vlasec hrozně špatně shání. Musím si je většinou kupovat po netu, a to není ono. Na to si nemůžu sáhnout a nic. Takže kupuji jak se říká zajíce v pytli. Jediný kvalitnější co se dá tady sehnat je Stroft, a nebo od Colmicu Fendreel nebo Former. Ale ani jeden mi z nich nanadchl. Stroft je v pohodě. I když za tu cenu vydrží sotva půl sezóny. Pak už jde do pr… Zatím nej vlasec co jsem si kdy koupil tak je Awa shima camo. žlutočerný. mám ho na vláčku.a ten je super.
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 21:57 ® Shimano911 reakce na …
-
osprey> Rybám je to bohužel fakt uplně u … Ale důležitý je i to že mě se cajk líbí. No uvidíme na jaře, už aby to svinstvo slezlo. Asi si nejdříve zajedu na nějaký soukromáček ať mám jistotu velké ryby a zároveň ať mohu otestovat co všechno dovede. A ta velikost nav. 5000 mi přijde akorát. Asi bych ani nechtěl menší. Je to v pohodě, dobře se to drží a i hezky vypadá. Vlasec na to hodím opět od Shima,a buď Technium 0.18 nebo 0.20 a nebo Antares 0.18 nebo 0.20. Ale asi spíš tu 0.20.ne?
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 20:31 ® osprey reakce na …
-
Shimano911> Skok v tomhle levelu je ještě znát, z těch 7000 nahoru už se člověk fakt dost naplatí. Většina mých sestav je dimenzována do těch 7000, pocit je fajn věc, ale chytám vícero technikami a nemůžu si dovolit mít u každé top cajk.
Je fakt, že jsem se z titulu publicisty dostal k zajímavým věcem, ale nějak bezmezně jsem luxusu nepropadl. Rybám je to navíc jedno, kolik ten cajk stojí. Důležité je, aby fungoval. Ta tvoje nová sestavička je velmi funkční.
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 v 19:21 ® Shimano911 reakce na …
-
osprey> Já mám teď Speeda heavy a na něm baitrunner GTE, a ta kvalita je poznat oproti Colmicu Valiant s Exagem. Je to sice jen celkem malá investice navíc, když ta kombinace Valiant a Exage je cca za 4000kč a Speed s Baitrunnerem je cca za 7000 kč. Tak je to tam hodně poznat. Zpracování, tlouštka blanku atd. Je vidět že v ceně se odráží i kvalita. A máš pravdu, na dobrý věci se zvyká snadno
reagovatUvidím až kam to dotáhnu
- Neděle 19. prosince 2010 v 18:50 ® osprey reakce na …
-
Shimano911> Z kvalitního cajku je vždycky skvělý pocit. Ale nenarůstá to nějkou pímou úměrností. Taková sestava Dragon Destiny s Daiwou Caldia (plácnu) se dá koupit za cca 7 tisíc a když máš u té Caldie dobrý kus, je potřeba pořádná hromada peněz, aby ses posunul výrazně dál.
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 ve 12:18 ® džigit reakce na …
-
Shimano911> on existuje i nějakej pan hadr,který je po ruce a rád poslouží
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 11:58 ® sethy reakce na …
-
Shimano911> pocit je to úžasný
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 9:50 ® Shimano911 reakce na …
-
Protože vím jak my vypadá cajk po celodenním chytáním na feeder. By mě to trhalo srdce vidět tak drahej cajk oblemcanej krmením
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 9:47 ® Shimano911
-
Osprey> Snad se jednou k tomu prokoušu taky. Zajímalo by mě jakej je to pocit držet v ruce sestavu za např. 20 tisíc.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 23:10 ® osprey reakce na …
-
Shimano911> Ale šel. Jednou dvakrát zkusíš a rád to k té vodě budeš nosit. Samozřejmě, je to hafo peněz. Já se k drahému cajku prokousával asi 15 let. Ale má to výhodu – vydrží to dlouho a nešilháš po jiném
Nevýhodou je jen výše počáteční investice. Při troše péče je to jinak v klidu.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:57 ® sethy reakce na …
-
Shimano911> proč ne?
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 20:32 ® Shimano911 reakce na …
-
Já jsem taky koupil Vláčák Speed Mastera 3m za 2500 Kč a ne za normální cenu která je asi 3900. Ale Federa Antares a na tom Stellu za desítku. S tím bych teda k vodě nešel
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 19:19 ® sethy reakce na …
-
stump> nesmíš to kupovat za katalogové ceny
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 18:48 ® stump reakce na …
-
inspo> Ten prut jsem koupil v r.2009. Když se podíváš do katalogu BYRON GROUP z téhož roku, najdeš tam cenu 299,– EUR.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 8:27 ® hraji reakce na …
-
Shimano911> já také používám na feederovém prutu tento typ a velikost Shimana, takže bych v tom neviděl žádný problém. Velikost 5000 je přiměřená.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 0:42 ® Shimano911 reakce na …
-
kerob> Škoda že se nedělá ten samej ve 4000. Ale co. Když všichni říkají že to bude v pohodě, tak si z toho hlavu už dělat nebudu.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 0:41 ® Shimano911 reakce na …
-
On je blázen. Pěněz mraky, tak co to tam nehodit ne ?
reagovatjá bych se s tím bál jít k vodě. To je jako jít na ryby s patnácti tisícema na krku v průhledným obalu.
- Pondělí 13. prosince 2010 v 0:32 ® kerob
-
Podle me to je docela zbytecny, 4000 by byla akorat. Nicmene krome vyssi vahy, ta 5000 asi zadny negativum neprinese.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 0:23 ® osprey reakce na …
-
Shimano911> Feedruje? Rvalo by mi srdce špinit Stellu futrem. Letos jsem musel upatlat půjčený Certate, leštil jsem ho pak po večerech kapesníkem…
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 0:00 ® Shimano911 reakce na …
-
Taky si myslím. Ale zase pro někoho je tři a půl moc, pro někoho málo. Známej jede jen v relaci Shimano a to Antares,Lesath a Stella.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 ve 23:02 ® inspo reakce na …
-
stump> Prut za cirka tři a půl litru není nic neobvyklého.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 ve 21:58 ® stump
-
Já jsem investoval do prutu Nautic Extra Slim Feeder.(Částku raději nebudu uvádět, abych nebyl za blázna.) Naviják k němu ještě nemám, ale uvažuji o větším, možná až velikost 10000.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 ve 21:17 ® Shimano911 reakce na …
-
Paráda. Tak já to na jaře odzkouším. Už jsem na to zvědavý. S takhle těžkou feeder sestavou jsem ještě nechytal. Vždy max Medium a konec. Hlavně to chce ty ryby
reagovatKdyž nebudou tak mi je klacek za 5 litrů k h…
a naviják může být sebelepší.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 20:54 ® osprey reakce na …
-
Shimano911> Poslouží určitě. Nebudeš sám, kdo chytá na podobnou sestavu. Dobře to hází, je tam síla na tahání velkých krmelců a taky dost vlasce na delší hody i případnou náročnější zdolávačku. Pruty jsou v pohodě, vyzkoušel jsem to na soukromáku a kapři 7 – 10 kg jsou bez potíží zvladatelní. Divoké ryby jsou sice jiné kafe, ale s prutem problém nebude a ty navijáky zvládnou taky ledacos. Chce to už jen ty ryby.
Mě sice jako retro přijdou víc ty zlaté baitíky, ale je to jedno. Já se rozhoduju po osobním vyzkoušení.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 18:48 ® Shimano911 reakce na …
-
Pro mě je právě tenhle naviják srdcovka. Nevím proč, ale ten jeho retro vzhled mě fascinuje. Nebudu chytat sice na velkých řekách ale chci cíleně vyhledávat velké ryby. Tak snad poslouží. Ty zlaté US hračky se mi ani trochu nelíbí. Za ty bych nedal ani 100 Kč. Ty se designově moc nepovedli. Ale to je jen můj názor.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 18:45 ® osprey reakce na …
-
Já bych to viděl na dobrou volbu. Alternativně jsou teď poměrně dostupné takové ty nazlátlé kopie vycházející z US Baitrunneru.
Velikosti 4000 a 5000 jsou podle mě na tenhle prut ideální. Konkrétní volba závisí spíš na lokalitě, stylu lovu a preferencích majitele.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 18:21 ® Shimano911
- reagovat