Chytej.cz

Vytyčovací prut necteno

12.12.2010 | Shimano911 | 9.248 zobrazení | 64 odpovědí

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je opravdu povoleno využít vytyčovací prut. Někdo tomu říká Marker. Jen klasický prut, zátěž a splávek. bez háčku. Např. bych si tím vyznačil hranu lavice či krmné místo. Předem děkuji za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 21. prosince 2010 ve 21:10 ® timbab reakce na …
timbab

Shimano911> No hlavně mi to přijde celý nějaký divný s těma povolenkama pro nečleny.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 21:06 ® Shimano911 reakce na …
Shimano911

timbab> Tak to myslím. To je taky na hlavu ne?

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 21:02 ® timbab reakce na …
timbab

Shimano911> Jak píše OndruchM.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 20:52 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

Shimano911> nemůžou vystavit rybářský lístek, mohou vydat hostovací povolenku, ale ne rybářský lístek

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 20:51 ® Shimano911 reakce na …
Shimano911

timbab> Ježiš já vím jak se dostane ryb.lístek ale u nás ti to skutečně vystaví v jednom nejmenovaném ryb.obchodě. Sám jsem si to zkusil, abych se přesvědčil. taky jsem tomu nechtěl věřit. Dají ti něco jako hostenku. Klidně na rok. A není to o nic dražší.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 18:47 ® timbab reakce na …
timbab

Shimano911> Lístek vydává úřad na základě dokladu od MO o splnění zkoušek-tak by to mělo být.S tím prokazováním to taky není jednoduché.A o RS moc nezavadíš ale není se čemu divit-tobě by se chtělo po práci pořád někde lítat?Někam choděj někam ne.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 18:04 ® Shimano911
Shimano911

Rybářský lístek jde dnes sehnat velice jednoduše, což se mi vůbec nelíbí. U nás třeba přijde člověk do rybářského obchodu, vyndá na stůl 1OOOkč a má lístek. Nikdo se ho neptá na to jestli aspoň ví jak vypadá jaká ryba. To mi štve. A pytláctví byl dříve u nás trestný čin. Ovšem když se prokázal. Dnes i když se prokáže tak je to bráno jen jako přestupek. Což vlastně znamená že žádný lístek nepotřebuji, jelikož mi stejně žádný trest nečeká. A za 11 let mého rybaření mě rybářská stráž navštívila jednou. což také svědčí o ,,nadprůměrné,, aktivitě RS.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 17:10 ® hraji
hraji

http://www.staremesto.sk/…-listky.html?…

Marně hledám nějakou poznámku o tom, že cizinci platí jiné ceny, ale nevylučuji, že jen neumím najít ten správný text.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 17:01 ® hraji reakce na …
hraji

Stroft> co funguje? Slovensko prodává RL cizincům dráž než vlastním lidem? No pokud ano, je to jejich věc. Nejsem přesvědčen, že tlak na rybářské revíry v ČR by se dal podstatně zredukovat tím, že zdražíme rybářské lístky pro Němce.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 16:48 ® Stroft reakce na …
Stroft

hraji> Na Slovensku a taktéž státu unie to funguje.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 16:08 ® hraji reakce na …
hraji

Shimano911> nelze někoho zavřít pro pytláctví, pokud se ho nedopustil. To bychom se dostali do absurdní situace. O prodeji rybářských lístků němčourům nevím nic, ale ceny rybářských lístků určuje cenová vyhláška státu, těžko lze v rámci unie napsat do legislativního dokumentu, že to mají němci třikrát dražší.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 14:43 ® Shimano911 reakce na …
Shimano911

hraji> nebo dělat vždy po nějaké době přezkoušení z oblasti ryb.zákona. A pytláky rovnou zavírat,tak jak to bylo dříve.Prostě trestný čin. A rozhodně neprodávat němčourům ryb.lístky za pakatel a jen tak.

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 ve 14:22 ® hraji reakce na …
hraji

Shimano911> já bych navrhoval radikálnější řešení, snížit rybářský tlak na polovinu, prodat povolenku jen polovině zájemců. A výběr bych provedl dražbou

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 21:14 ® Shimano911 reakce na …
Shimano911

kerob> Přesně, nejde o něco ochcat. → Ochcávačka je např. vymejšlet jak a na co chytat dravce celý rok aby to bylo tzv.legální. Ale tohle ne. RŘ je zastaralý. A tlak jaký je dnes na vodní toky ze strany rybářů a pytláků je takový, že dnes již nelze tak jednoduše chytit pěknou velkou rybu jen tak. Je k tomu potřeba modernější způsob rybolovu.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 14:57 ® kerob reakce na …
kerob

lubo OV> resi se, zda a pripadne za jakych okolnosti je marker bez debat pouzitelny. Jinak samozrejme neni problem presne nahazovat, ale v urcitych situacich muze byt marker velke ulehceni. A nejde o precurani jde o to, ze soudruzi nereaguji v definicich v RR na moderni zpusoby lovu a pomucky, takze je potreba najit soulad/nesoulad historickych definici v RR a modernich zpusobu lovu.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 13:55 ® Stroft reakce na …
Stroft

lubo OV> Když chytám plavačku, tak bojku nepotřebuji. Ale vysvětli mi jak krmiš při lovu feederem? Myslím intenzivní krmení partikl, živou atd.Díky:-((

reagovat
Pondělí 20. prosince 2010 ve 12:00 ® lubo OV
lubo OV

Hold, to už je takový náš národní sport. Naučit se přesně nahazovat s povolenými pomůckami je na nás moc složité. Jedinou složitou věc, kterou jsme ochotni se naučit, je jak cokoliv přečůrat :-D

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 20:27 ® Swann

Pánové využití markeru je jasné, zmapovat si dno a hloubku vody, myslim, že popsáno o markrování bylo již spoustu papíru…žádnej marker přece nenecháváte nahozenej po celou dobu lovu, takže si to pjekně proklepu, pořípadě, k markeru pošlu pár raket s dobrotama, nebo nakobruju nějakou tu kuličku a nahodim k němu prut a marker stahuji…žádné plováky nikde strašit nebudou:-D A hurá k druhýmu prutu…a pokud si bude někdo stěžovat tak je to fakt jantar a zabedněnec, páč je to jen pomůcka k lovu, žádná nastražená montáž, takže bych asi dotyčnému odvětil, ať jde za křoví,tam si to promyslí a přijde ještě jednou s jinou pohádkou:-D

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 v 19:24 ® Shimano911 reakce na …
Shimano911

pruhac> ne? a kdo mi to dokáže že jsem nahodil prázdný háček? To jsou hovadiny s tím :-D Se naučím házet pořádně na jedno místo a budu mít po starostech :-)

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 21:32 ® pruhac reakce na …
pruhac

kerob> To jo ale měl by mít vedle sebe aspoň kus rohlíku.Prázdnej háček nesmí nahazovat.Někdo by to mohl brát jako podsekávání.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:58 ® osprey reakce na …
osprey

Shimano911> Pokud budeš mít ty pruty dva, tak ať ho klidně sežere.

Jediný problém, co tě trápí, je to, že potřebuješ přesně znát pravidla. Jak je budeš znát, vždycky už něco vymyslíš. Použití markeru je realizovatelné prakticky kdekoli, pokud na to obětuješ jeden z povolených dvou chytacích prutů.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 17:30 ® Shimano911
Shimano911

Pocit z vytyčovacího prutu mám všelijaký :-D Ale souhlasím s názorem že když tam dám prázdnej háček tak každej může prd. Pokud se ovšem nenajde nějaká debilní ryba která sežere i ten prázdnej háček :-D

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 17:13 ® kerob reakce na …
kerob

pepos.93> pokud pouzije normalni prut a splavek se zatezi, tak by se nejakej jantar mohl najit, co se bude hadat ale kdyz tam da hacek (jakejkoliv i prazdnej…), tak uz mu nemuze nikdo rict ani bla. Kocourkov :-)

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 17:12 ® kerob reakce na …
kerob

timbab> jj dik, predtim jsem to prehlid.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 17:04 ® 

ale pokud bude lovit jen na jeden prut, a na druhým má marker, muže to být bráno jako splávek, tudíž žádné označení lovného místa ne? dohromady dva pruty jak psal, tudíž z mého pohledu vše ok.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 15:45 ® timbab reakce na …
timbab

kerob> Bližší podmínky výkonu rybářského práva (§ 13 odstavec 9 zákona č. 99/2004 Sb.).Bod VI.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 14:27 ® kerob reakce na …
kerob

timbab> kde v radu to je?

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 13:46 ® timbab reakce na …
timbab

hraji> V ČRS by mělo platit totéž.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 8:22 ® hraji
hraji

Z hlediska předpisů v MRS je použití třetího prutu zcela vyloučeno. Platí totiž zákaz jakéhokoliv označování lovného místa na hladině.

reagovat
Neděle 12. prosince 2010 ve 21:19 ® Shimano911
Shimano911

Tak jo. Sice jsem za posledních 10 let na RS nenarazil, ale jak se říká: náhoda je blbec.

reagovat