Vyhledávání
Vytyčovací prut
12.12.2010 | Shimano911 | 9.247 zobrazení | 64 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je opravdu povoleno využít vytyčovací prut. Někdo tomu říká Marker. Jen klasický prut, zátěž a splávek. bez háčku. Např. bych si tím vyznačil hranu lavice či krmné místo. Předem děkuji za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 22. prosince 2010 ve 21:31 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> ok, pridem pozriet
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 20:30 ® stump
-
Internetová diskuze je zajímavá záležitost. Jeden by nevěřil kam až je možné se dostat přes vytyčovací prut. Veselé vánoce a Petrův zdar 2011, přeje stump.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 19:41 ® Stroft reakce na …
-
LuboO> To víš, že ano bývalý brat
reagovatProberem to 16.6.2011 na L.Maře
- Středa 22. prosince 2010 v 19:23 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> ja som tvoju pravdu pochopil, ale pochopil si ty moju???
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 19:08 ® Stroft reakce na …
-
LuboO> Myslím, že jsi mou pravdu pochopil a dále to je jen slovíčkaření, které v internetové diskuzi nemá nikdy konce. Tak se na to vykašlem. Čecháček je tvor tvořivý a vyčuraný, takže i já, platím za povolenku v SK stejně jako Ty
reagovatJezdím tam rád nejen pro lepší zarybnění než u nás ale také proto, že vaše legislativa je modernější a přístupnější než u nás. Co mě mrzí, že „masová“ chamtivost, vašich členů je stejně velká jako v ČR
- Středa 22. prosince 2010 v 19:06 ® RadekH
-
Koupit lístek v SR jde. Statčí zajít na obecný úřad.ALe povolenku u MO. A to mě nešlo. MO Záhorie (konkrétně Zohor) mi to nevydalo i když jsem chtěl zaplatit,protože prý je neměli vyzvednutý z centrály. :) A to byl konec dubna. Chtěl jsem na Moravu a vono ho.no. Taková má zkušenost.Asi to byli fakt jenom koko.i.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 17:05 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> a vlastne, o co tu ide? Zaplatite vy u nas, zaplatime my u vas a sme si kvit. Nebudeme sa tu hadat a chytat za slovicka. Nikomu to nestoji za to. ok?
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 16:40 ® LuboO
-
Stroft> ale skusim to este raz, opravim tvoje viackrat preferovane tvrdenie, tvoj citat:
zahraniční turista zaplatí trojnásobek toho co Slovenský člen rybářského svazu.
Spravne znenie :
neclen SRZ zaplati viac ako 3-nasobok ceny, aku plati clen SRZ. Ci je to Cech, Madar, Slovak, dolezite su pojmy „clen“ a „neclen“.
Apropo zvazova povolenka kaprova rocna pre clena SRZ je 70 €, pre neclena je 270 €. Ale ty mas ceny v malicku, to je pre inych citatelov.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 16:35 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> priatelu, ja sa s tebou nebudem hadat, nestoji mi to za to. Precitaj si po sebe, co si napisal. Krasne sviatky ti zelam. A uz sa tesim na ryby do CR, kde to mam 3× lacnejsie, ako vy u nas.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 15:34 ® Stroft reakce na …
-
LuboO> To je s tebou těžký, jak kdybych komunikoval s marťanem
reagovatMě, je úplně jedno kolik u Vás stojí povolení. Já jezdím na Slovensko na ryby už cca. 10let, tak mě nemusíš poučovat kolik co stojí. To, že se cena stanovila šalamounsky, nic nezmění na tom, že zahraniční turista zaplatí trojnásobek toho co Slovenský člen rybářského svazu.
- Středa 22. prosince 2010 v 15:19 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> dobre si si nabehol uz v prispevku z dnes 0:06.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 15:17 ® LuboO reakce na …
-
Stroft> asi tomu nechces rozumiet ty. Preco delis Cechov a Slovakov a nie clenov a neclenov? Dede z Mozambiku zaplati za rybacku tak isto, ako Durko z Ocovej, ak nie su clenovia. Obuvas sa do Slovakov, ze ti daju zaplatit vela euro za rybacku a v Cechach je to presne to iste. Pozri si, co pise Timbab a porozmyslaj, lebo sa len zamotavas. Neviem presne, o co ti ide, ale povolenku za 270 eciek nemas preto, ze si Cech, ale preto, ze nie si clen SRZ.
A slovensky RL si mozes kupit, ci si zo SR, CR alebo Mongolska, a za rovnaku cenu, kapisto?
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 15:06 ® Stroft reakce na …
-
LuboO> Ty tomu nechceš rozumět, nebo nerozumíš?! Když přijedu do SK a nejsem členem SRZ(nemůžu být, protože nemám bydliště v SK)tak platím trojnásobek toho co Slovák se SRZ. Jak je to u nás to nevím ale něco tady psal „Hraji“.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 14:58 ® Stroft reakce na …
-
hraji> Ale o tom se nikdo nepře. Někdo zmiňoval, že je potřeba zdražit povolení němcům a ty jsi psal, že to v rámci unie nejde. Ceny v ČR jsem nestudoval neb mne nezajímají ale jezdím na SK a vím kolik platí zahraniční rybář a kolik Slovák(jistě že Slovák s Rl).A je to cca. 3násobek. Toť vše.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:44 ® hraji reakce na …
-
Stroft> v podstatě jde jen o to, že pokud chce cizinec chytat ryby v ČR, zaplatí ještě víc než na Slovensku. Doporučuji se podívat na stránky ČRS s cenami povolenek pro nečleny (tam patří také cizinci). http://www.rybsvaz.cz/?…
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:37 ® timbab reakce na …
-
Stroft> Tak v ČRS stojí celosvazovka pro členy ČRS 1800,– a pro nečleny 7400,– na mimopstruhovku.A na pstruhovku pro členy 1900 a pro nečleny 8600.Takže cizinec si připlatí stejně víc jako na Slovensku jak tady prezentuješ.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:00 ® LuboO
-
Stroft> nie je pravda, co pises.
XII. RYBÁRSKY LÍSTOK
1. Podľa §10 Zák.č. 139/02 Z.z. loviť a privlastňovať si ryby v rybárskych revíroch môžu len osoby , ktoré sú držiteľmi platného rybárskeho lístka a platného povolenia na rybolov.
2. Rybárske lístky vydáva príslušný obecný úrad v obvode ktorého má žiadateľ trvalý pobyt. V prípade cudzinca vydáva rybársky lístok obecný úrad v obvode ktorého sa cudzinec zdržuje.
3. Cena rybárskeho lístka je stanovená zákonom č. 145/95 Z.z. o správnych poplatkoch, v znení neskorších predpisov, prílohy – Sadzobník správnych poplatkov, položky 38 :Položka 38
Vydanie rybárskeho lístka
1. týždenný............. 1,50 €
2. mesačný.............. 3 €
3. ročný.................. 6,50 €
4. trojročný............. 16,50 €A hostovacie povolenia pre neclenov nerozlisuju domacich a zahranicnych:
6. Povolenia pre nečlenov SRZ
Nečlenom SRZ možno vydať tieto povolenia:
* denné a týždenné (pstruhové 3 dni lovu, lipňové 5 dní lovu) miestne povolenie na všetky vody kaprové
* denné, týždenné (pstruhové 3 dni lovu) na vody Rady
* denné lipňové
* týždenné na 1 revír Rady
* ročné zväzové povolenie na kaprové vody
* povolenie na lov hlavátkyRozsah zväzového povolenia vydaného nečlenom SRZ je rovnaký ako rozsah zväzového povolenia vydaného členom SRZ.
Nikde nie je ani slovo o zahranicnych. A u vas je to ako? Prezrad.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 12:37 ® Stroft
-
hraji> V podstatě jde jen o to, že pokud chce cizinec chytat v SK, tak skutečně musí zaplatit trojnásobnou cenu. A je mu jedno, kde přeplatí, jestli na RL, nebo na povolence.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 12:23 ® LuboO
-
hraji> v zakone sa pise, ze rybarsky listok si moze kupit fyzicka osoba, ktora je sposobila na pravnicke ukony a predlozi OP alebo pas. Nie je tam nic o zahranicnych RL. Cena je 1,5 € za tyzdenny, 3 € za mesacny, 6,5 € za rocny a 16,5 € za trojrocny.
Povolenia sa okrem ineho delia na miestne, zvazove, hostovacie, osobitne a pre neclenov SRZ. Zahranicnych rybarov sa bude tykat ten posledny pripad, kedze nie su clenovia SRZ. Ceny su podla www.srzrada.sk nasledovne:
e/ Povolenie pre nečlenov SRZ, miestne povolenie
Denné – K,P,L 17
Týždenné – K 70
Týždenné – P (3 dni lovu) 40
Týždenné – L (5 dní lovu) 67
Ročné – K 170
e/ Povolenie pre nečlenov SRZ, zvazove povolenie
Denné K,L,P 17
Denné – VN Bešeňová 35
Denné – Gôtovany – zátoka 20
Týždenné – K 70
Týždenné – P (3 dni lovu) 40
Ročné zväzové – K 270
Hlavátkové (5 vychádzok) 200
Vsetko je na : http://www.srzrada.sk/index.php?…
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 10:33 ® Radek M.
-
Ještě k tématu…udělej si marker…nahoď, potop vlasec pod vodu, ustřihni u cívky a schovej konec do trávy…a když někdo příde tak už to tam bylo. Až budeš odcházet jenom vytáhneš.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 8:37 ® hraji reakce na …
-
LuboO> ale slovenský rybářský lístek si může koupit i cizinec. Za přesně daných okolností. Stejně jako v ČR, ne?
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 8:36 ® hraji reakce na …
-
Stroft> bohužel jsi skončil tím, čím já začal. Pojmenoval jsi věci správnými jmény. Tedy začal jsi rozlišovat povolenku k rybolovu a Rybářský lístek. Od začátku byla řeč o rybářském lístku, nikoliv o povolence. Dvojí ceny povolenek máme samozřejmě i u nás, jak v ČRS tak v MRS.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 7:42 ® LuboO
-
Rybarsky listok v SR si moze zakupit ktorykolvek obcan SR, je to v podstate dan statu za moznost vykonu rybarskeho prava. To ho vsak neopravnuje lovit, na to je potrebne este povolenie na rybolov, v pripade SRZ a revirov v jeho uzivani aj clenstvo v SRZ. To obcan nadobuda skuskami.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 3:02 ® Stroft reakce na …
-
b.gun> Pro úplnost dodám: Slovenský rybářský lístek může vlastnit jen občan žijící v SK, tudiže, každý jiný je cizinec a povolení k lovu na mimo pstruhovou koupí za 270EUR+státní lístek.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 2:46 ® Stroft reakce na …
-
b.gun> Jaká je na Slovensku praxe nevím a ani se mi to nechce hledat. Nicméně dovolím si pochybovat o tom, že by tam v tomto ohledu fungoval institut dvojích cen pro cizince. Myslím si, že to bude fungovat na podobném principu, jako u nás./// Když nevíš ani nehledáš, tak nediskutuj. Když pochybuješ, já nepomůžu
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 2:00 ® b.gun
-
Stroft> Jaká je na Slovensku praxe nevím a ani se mi to nechce hledat. Nicméně dovolím si pochybovat o tom, že by tam v tomto ohledu fungoval institut dvojích cen pro cizince. Myslím si, že to bude fungovat na podobném principu, jako u nás.
reagovat
Nejprve je třeba si ujednotit pojmy – rybářský lístek je osvědčení o způsobilosti vykonávat činnost vydávané státem, už z toho důvodu nemůže být cena různá.
U povolenky k lovu ryb – oprávnění provozovat činnost na určitém revíru – už je to s cenami trochu jiné, ale nijak v určení ceny nefiguruje to, že je někdo cizinec. Ceny jsou odlišné pro členy a nečleny, a u nečlenů je úplně jedno, jestli je to nějakej Lojza z Horní Dolní, nebo Friedrich z Germánie. Oba zaplatí stejně … - Středa 22. prosince 2010 v 1:06 ® Stroft
-
hraji> Já jen, že píšeš : v rámci unie nám to nedovolují zákony, Slovensko je také v unii a tam papíry cizincům, prodávají za těžké peníze.
reagovat - Úterý 21. prosince 2010 ve 23:25 ® Shimano911 reakce na …
-
timbab> mě to neříkej. To já vím. Taky mě to pěkně štve. U vody pak potkáváš hovada kteří tam chodí jen aby naplnili doma mrazák.
reagovat - Úterý 21. prosince 2010 ve 21:17 ® timbab reakce na …
-
Shimano911> JJ ale podmínkou pro vydání povolenky by mělo být vlastnictví RL.
reagovat - Úterý 21. prosince 2010 ve 21:12 ® Shimano911
-
timbab> Jak říkám. Prodají to komukoliv.
reagovat