Chytej.cz

Lov štik na Lipně

8.12.2010 | kiosekpodvencem | 12.104 zobrazení | 88 odpovědí

Jak se letos chytaly na Lipně štiky, když musí bejt nástražky 20 centimetrů a jak se daly sehnat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 12. prosince 2010 ve 14:13 ® osprey reakce na …
osprey

Blinkr> Díky za příspěvek. Docela mě potěšil. Na Lipně jsem poprvé souvisleji chytal letos, takže nemohu srovnávat. Ale nemyslím, že nastoupené kroky by byly špatné.

reagovat
Neděle 12. prosince 2010 v 11:58 ® Blinkr reakce na …

pepíno> Milý Pepíno, trochu se o problematiku Lipna zajímám a ve tvých příspěvcích je pár blábolů. Prolematika dravců na Lipně není až tak ovlivněna studeným počasím ( dříve byly také zimy a Š a Ca bylo hodně ), nybrž také zlodějnou některých „členů“ a „rybářských hostů“. Rybářská stráž je dobrovolná a na horním Lipně dělá víc než musí. Spolupráce s Policií OK, vycházek a zabavených povolenek (včetně ruských) taky hodně. Vím, že pytláci dostanou povolenky v MO zpátky a kradou znovu. Tady chybí vůle je pořádně osolit. Odebrání povolenky na půl roku za 3 candáty v květnu??? To je výsměch. Ale peníze z členských příspěvků je silnej magnet. Pak to odnesou ti slušní (kusové omezení úlovků, zápisy docházek aj.). S omezením rybičky souhlasím. Vidím do statistik a zlepšení v úlovcích je vidět, zejm. v Ca (i co se týče hmotností). Kdo chtěl, naučil se chytat i na umělou. A štik se taky chytá víc těžších než dřív. Úplně na závěr pro ty,kdo to dočetli až sem. Příčina úbytku Ca, Š a hlavně O je i ve změně obsádky. Nejdřív bolen (vyžral žrádlo pro Ca1) a nyní sumec (likvidace O tak během 3 let a i dospělých kusů Ca). Značný vliv má i úbytek výtěrových míst. Hladina nekolísá jako dříve, není podrost pro výtěr Š a bílé ryby. Taky si myslím, že, když neměli Budějčáci Hněvkovice, tak se starali o Lipno nějak líp ( subj. názor). Tak to pak nějak souvisí všechno se vším. Hezkou neděli

reagovat
foto/forum/2010/th-img15791.jpg
Neděle 12. prosince 2010 v 0:35 ® osprey reakce na …
osprey

Barr> Ta ostraha by udělala hodně. Ale nesměla by být tak bezzubá jako je dnes. Co se dnes stane pytlákovi?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 23:47 ® Barr reakce na …

pepíno> Asi jiná cesta do budoucna nebude.Ale i když to bude trvat asi dlouho,tak lepší stav v případě Lipna je také technická záležitost – zarybňování,ry­bářský řád,ostraha atd.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 23:19 ® pepíno reakce na …

Barr> ano máš pravdu a i já bych byl pro chytej si na co chceš ale každou rybu dravou pust a potom tady budeme mít co vjinejch státech.Mně by nedělalo a nedělá problém dravce pouštět,ale zase myšlení lidí dit to stojí tolik peněz a těch jízd k vodě tak se mi to musí nějak vrátit. co tomu říkáš?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 23:11 ® pepíno reakce na …

timbab> Jo a ještě o těch zákonech svaz to vymýšlí se schvalováním je to horší,ale kdyby jim na tom záleželo tak by proto něco museli udělat ale proč protože od stolu to se vymýšlí a kecá"jako třeba ted my"ale my máme tu možnost aspon o tom mluvit a to nám oni nevemou i když nám to znepříjemnujou­.S dravcema je to na Lipně těžký protože zimi sou dlouhý a ryby se nestihnou vitírat poněvadž je voda chladná tak se jim po několika neuspješném vitření jikry vstřebaj a je to v p..a umněle nasazenej dravec nemá takovou odolnost tam přežít jak tam vitřenej dravec, to musim uznat.Ale řešení neni v dvaceticenty­metrovej rybyčce.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 23:08 ® timbab reakce na …
timbab

pepíno> Jasný ale tohle už je o přístupu těch dotyčných soudruhů.Pořád jim nemůže někdo stát za zády.I když je pravda že jsem RS dlouho neviděl.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:58 ® Barr

Chce to jen změnit zažitý pohled na rybolov.Byl by to takový problém na rybičky(živé,mrtvé) nechytat? Je spousta států,které mají mnohem více vodních ploch a na rybičky se nechytá.Candáty chytají jinak.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:55 ® pepíno reakce na …

timbab>Určitě to neni jen v nasazování je to i v myšlení lidí,třeba co sem viděl a možná to byl prulom v tom udělat to otý rybyčce.Lidem je totiž líto dát tři koruny za háček a tak ho za každou cenu candátovi rvou z pusi a co se snim asi stane?Pojde protože sou to tři koruny.Mněli udělat třeba že se bude povině chytat na jednohák a k tomu malej,já tak chytám leta a funguje to parádně?a žádnej candát se mi nikdy neobrátil,duvod proč?protože neměřim každou rybu a pouštim je hned ve vodě,uříznu vlasec a pustim tři koruny a ve finále to nejsou 3kc ALE nekolikstovek kc.Protože kolik muže mít takovej puštěnej atřeba i mírovej CANDÁT potěru.Taky ŘEŠENÍ co?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:37 ® timbab reakce na …
timbab

pepíno> Svaz se možná za zákony schovává ale hlavně on je nevymýšlí ani neschvaluje.A o­pravdu si myslíš že je to jen v nasazování?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:25 ® pepíno reakce na …

Čet sto pořádně? Řešení je tam napsaný tak to skus znova ok.Nebo seš jeden z funkcionářu a nechceš to řešení vidět co.A neber to osobně každej názor dobrej i když bude krytyckej,kdyžto povede k řešení.Ale mi se o tom mužem jen dohadovat a neviřešíme to.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:10 ® Robur reakce na …
Robur

pepíno> a nějaká řešení bys krom kritiky nepřidal?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 v 0:36 ® pepíno reakce na …

Čtu tady některý hemzy o rybyčkářích a nejsem potrefená husa pánové jasan.A 20cm rybyčka nic neřeší,a zamyslete se nad tim co ted napíšu?Svas a tim myslim svaz rybářskej schovává svojí neschopnost za dementní zákony a přitom neumí tu rybu nasazovat a proto populace dravce jako takovího klesá a bude klesat dál dokat se na svazu nezmění páni u koryt.Sám chytám hlavně na Lipně a nedám na tu vodu dopustit a hlavně tahám umělí nástrahy a voblery ale to s těma rybyčkama to se mi nelíbí.A vyděl sem lidi chytat na malí rybyčky ze břehu a byli to cizinci(UK,RUS,RA­K,NEM,A tech si nikdo nevšímá skuste to udělat vy,sežerou vás za živa.Je mi z nich na blití.Líbí se mi názor zakázat tam chytat na nějakou dobu uplně dravce,ale pokavad se na svazu nestane nějaky čoro tak mužou zakazovat astejně tam víc dravu nebude.Jo a sam si rád zachytám na živou nástrahu,třeba před čtrnácti dny sem tam chytal na 25cm bělici a chitil sem"pouze 60cm štiku"takže se štikama je to pravda že je jí to jedno jak je velká nástraha,ale co candoši?Dobrou a Petru zdar.

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 ve 23:41 ® tomashr reakce na …

kerob> No tak proti tomuhle je můj soused v pohodě, ten sice zjevně na některé moje metody či občasné „pouštěcí záchvaty“ kouká evidentně zhnuseně, ale chová se korektně a žádné blbé kecy nemá. Ryby občas nějaké chytí a většinou zmasí, ale budiž mu to přáno, pravidla dodržuje, tak co. Navíc mu nemám co vyčítat, ve výsledku toho zmasím dost možná víc než on, sice na jednoho sežraného kapra minimálně tři pustím, spíš víc, ale za ten rok jich vytahám tolik, že i při těch puštěných se úlovkáč plní :-D

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 ve 23:25 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> me v lete pobavil jeden pan v Hyskove, na 4m bici mel cca 0,25 vlasec, splavek tak na mensi stiku vyvazeny dle 1000+1 (jen tak aby byl ve svisle poloze) a hak jak na kapra, na nem kulicku cehosi a lamentoval, ze nejsou rybicky, ze hrouzka uz nechyt ani nepamatuje… a kdyz jsem mu pred ocima chytil na Rapalu a pustil bolena cca 65cm, tak se mohl po..at, ze prej takova skoda. Doufam, ze zadnou chuderu nechyt. :-D

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 ve 20:52 ® tomashr reakce na …

kerob> Tohle potvrzuju, taky se občas bavím tím, jak rybičkáři chytají „rybičky“. Někdy jim to dělá až neskutečné problémy. Soused u Sázavy už ze mě párkrát loudil plotice, když mě viděl jak si hraju s dlouhým bičem… Ale naštěstí je celkem rozumný a tak mou zdvořilou odpověď, že lov na živou neuznávám a tedy nemohu podporovat, akceptoval bez nějakých velkých námitek. Pro dobré vztahy jsem mu aspoň nechal trochu červů, pak si snad něco chytil sám :-))

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 ve 13:22 ® jižan reakce na …

firee> jsi tam asi dlouho nebyl?

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 23:44 ® osprey reakce na …
osprey

firee> Něco málo přece, kamarádi tvrdí, že rybářský tlak rozhodně poklesl. A pokud jde o to drancování, v tom máš pravdu a neděje se to jen tam.

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 23:09 ® firee

Na Lipně by měli zakazat lov dravců minimalně na 3roky aby se vzpamatovalo,ry­bičky 20cm nic neřeší stále je tady kopice pitomců co to tu drancujou..

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:57 ® LuboO reakce na …
LuboO

hraji> to by bol adrenalinovy sport, chytat na 20 cm lipany. Mne sa obcas dari lapit 20 cm lipany, ale uz viem, kde maju svoje miesta, tak tam nechytam. Nejak mi je to proti srsti, taat tie krasne krehke rybky z vody. Inak, zivotnost lipana ako nastrazky by bola cca 2 minuty. Od ulovenia, nie po nahodeni…

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 v 18:11 ® Barr

Myslel jsem,že jde o lipany.Ve Švédsku jsem táhnul na rotačku lipana asi 20-ti cm a skočila na něj štika něco přes 50cm.U lodě se pustila,aby za chvíli za velké slávy byly chycena na obří 25cm wobler.Omlouvám se,ale na Lipně jsem letos nebyl.Rybičky doporučuju nachytat na plavanou nebo navštívit sádky kde by mohli mít přes 20cm.Na lipně to nejde ani na Slovensku.

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 v 17:02 ® jižan reakce na …

kiosekpodvencem> štiky se chytaly stejné jako loni a předloni a …:-)) ) Tady platí kdo zná, chytne. Rybičky koupíš v káždém ryb. krámu, tam není problém.

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 v 11:07 ® kerob
kerob

na Lipne sem letos nebyl, ale jako kazdy rok se tam chytalo na privlac, 20cm nastrazka je dobrej pocin, zavedl bych to vsude. A nastrazky se daj bud koupit (opravdu zoufalej zpusob) nebo nachytat. Chytit 20cm rybu je imho minimalni problem, nicmene kdyz vidim, jak se kolikrat rybickari u vody snazej tu rybku chytit, tak si kolikrat myslim, ze by misto zakazu lovu na zivou, stacilo ty rybky zakazat prodavat, 70% rybickaru by si nezachytalo…

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 v 9:19 ® hraji reakce na …
hraji

LuboO> no to by byla zajímavá disciplína, lipan jako nástražní rybka, to tu ještě nebylo. Proto je důležité psát s diakritikou.

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 v 0:17 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Ja viem prečo, ale autor nie je Slovák.:-))

kiosekpodvencem> Rybičky – nevím. Několik prodejen tam v okolí je, věřím, že v sezóně mají někde i rybičky. Nějaký krámek jsem viděl v Hůrce – naproti Černé v Pošumaví. I kdyby je neměli, jistě se tam dá doptat.

Já na rybu nechytám. Ale kdyžtak není problém si tu rybičku chytit na prut, ne? I když na Lipně a v tuhle dobu už asi jo.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 23:37 ® LuboO
LuboO

ja, Slovak, som sa po precitani nazvu tohto fora uprimne zhrozil. Fakt.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 23:07 ® kiosekpodvencem reakce na …

a daj se tam nekde sehnat

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 22:51 ® osprey
osprey

Chytaly se na přívlač. Ne teda nějak moc a většinou ani ne velké, ale i já jsem si sáhnul.

A rybička 20 cm je na pořádnou štiku akorát. Sežere ji i šedesátka a je zajímavá i pro metrovku.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1