Chytej.cz

muškaření v zahraničí necteno

4.12.2010 | mcflurry | 6.807 zobrazení | 15 odpovědí

chtěl bych svému 13 letemu synovi pořídit nějaký zájezd kde by si zamuškařil.Chtěl bych aby to bylo v zahraničí cca tak na 3–4 dny.Máte s tím nějaké zkušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 6. prosince 2010 ve 14:59 ® Barr reakce na …

bubu> Souhlasím.Je tam pěkný stav duháků od 40–60,občas tam plave 80.Místně pěkný stav lipana do 50cm.Říkám místně,protože k rybnatosti třeba mých oblíbených Otavy,Jizery před 20 lety to má daleko.Jsou úseky bez lipanů.V křišťálové vodě jsou ryby dobře vidět a když se nepoplaší,berou­.Další původní ryby jsou v mizivém počtu.Příroda v okolí je pěkná s výhledem na hory.Okolí není liduprázdné,je celkem rušné,přirovnal bych to k Váhu pod Ružomberokem.Kdo někdy chytal na Severu jako já,je trochu zklamán.Když je hezky,je kolem vody rušno.Italové ortodoxně chytají na suchou a nedivím se jim,protože proč si nechytit těch pár ryb které stejně pustím,tou nejhezčí metodou.Kdyby mě někdo přemlouval,tak bych tam jel,ale raději bych ho přemluvil do Švédska.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 ve 13:50 ® bubu reakce na …
bubu

Barr> no právě,já tam byl a i když jsem v drtivé většině chytal strýmra,můžu říci,že to není až tak jednoduché,jak to může vypadat. Jasně,mohlo to být i rukama. Ale snad bych se i vsadil,že jsou i tací,co za den nechytili nic. Já jen chtěl,aby muškaři,jedoucí tam prvně,neměli pak hubu dokořán,že jim ty ryby na muchy neskáčou jak šílený. Nic víc.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 v 0:06 ® Barr reakce na …

bubu> Tak já tam byl a rozhodně,jako kdekoliv jinde,nechytáš okamžitě rybu za rybou,.Třeba půl dne nic,a pak si zachytáš.Hlavně duháky.Na Idrici jsme třeba celý den nic nechytli,až k večeru začali lipani brát.Není to lehké chytání.Také musíte mít štěstí na stav a čistotu vody,chce si tam předtím zavolat.Stačí delší déšť a voda má barvu mléka.Když je hezky,je tam dost rybářů,většinou z Itálie.Mluvím o září,nevím jak to vypadá v létě.Jezdí tam(na Soči) rafty.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 18:33 ® Piranha reakce na …
Piranha

bubu> nebyl a nechyta ale chtel bych :-)

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 18:17 ® hraji reakce na …
hraji

bubu> ho vyženil ne? On to zkouší i jinde, tuhle pohádku.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 17:31 ® bubu reakce na …
bubu

Piranha> jen se zeptám,už jsi na tý Soči,nebo Idrijce byl? A jestli ano,vážně si chytal rybu za rybou?

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 17:05 ® bubu
bubu

mcflurry-jseš nemocnej? Jinak si nedovedu vysvětlit ten úlet s tím 13-ti letým synem. Ve svých 20-ti,že?

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 16:26 ® Barr

Piranha> myslel jsem to komplexně a jsou třeba lidi,kteří si rybu chtějí nechat nebo někde tam udělat a masaři nejsou.Jsou lidé,kteří mají celoroční povolenku na Traun.Ryby – ve Slovinsku,v Traunu, Muru,jsou nadprůměrných velikostí nebo aspoň byly.Mě osobně to už moc neláká,je to pro příliš frekventované,ra­ději budu chytat ve Švédsku,Norsku.To není na tři dny,že?

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 14:04 ® Piranha reakce na …
Piranha

Barr> Ja vim ze Budejičáci jezdej obcas prave na Traun.Masařská povolenka mne nezajima.Nepojedu 300,400 km pro 3 duhaky :-)) to si je koupim v tescu za 150 :-) Nejde mi ani nejak o trofejni rybu i kdyz by potesila, jde mi spis o to chytat ryby jednu za druhou prumernych velikosti.Proste si pekne zachytat a kdyz to zpestří nejakej pekne dvoukiláč tak tim líp.A taky rad fotim a jsem rad v nové, pekne prirode.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 13:39 ® Barr reakce na …

Přesně to nevím,myslím,že to bylo na stejné úrovni jako ve Slovinsku,ale i tam záleželo na úseku.Brali jsme si na úsek chyť a pusť,je nejlevnější.Na Traunu je to asi jedno,mám pocit,že si tam nejde nechat nic,taky jsem se o to nezajímal.Už jsem tam asi 2 r nebyl.Ještě blíž je asi Mur.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 13:07 ® Piranha reakce na …
Piranha

Barr> na Traun je ale dost mastna povolenka.Pocitam od 50 éček ne.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 10:09 ® Barr

Tak tohle je Soča,předtím Idrica(snad se to tak píše).Zvláště na Idrici je lipanů jak kdysi na Otavě a na Soči také,plus duháci a nějaký marmorata.Lipani jsou do žluta.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15651.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 9:59 ® Barr reakce na …

Po cestě vázat,to jsem ještě nezkusil,chce to využít dokud se jede po dálnici,pak je to samá zatáčka.Slovinsko není tak daleko a Soča,Idrica jsou krásné řeky.Traun je ještě blíž.Kolik stojí ty tři dny?

reagovat
foto/forum/2010/th-img15650.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 9:18 ® Piranha
Piranha

Ahoj, kamarad dela zajezdy na 3 dny do slovinska na lukrativny reviry.Lovi se tam jak velci lipani, tak i pstruzi, hlavatka a ruzne zajimave formy pstruhu.Cestuje se tam luxusni karavelou, kde je stolecek a po ceste si muze vazat.V cene je pobyt zarizeni povolenky, a pruvodce po zajimavych revirech. Myslim si ze Roman umi i nadstandartni sluzby, kdy muze v pripade nejake dohody i zapujcit nejaky kus vybaveni.Odjezd je z prahy. Pokud te to nejak zaujalo, tak se ozvi a pres osobku vic.

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 0:26 ® osprey
osprey

Je otázka, kolik za to, ale asi by bylo fajn nějaké Rakousko, Slovinsko, Bosna či severní Itálie. Jsou tam krásné řeky s nádhernými rybami. Samozřejmě to není úplně levné, ale stojí to asi za to – pro muškaře. Ve Slovinsku je třeba slavná řeka Sava Bohinjka, v Rakousku Traun.

A už máš slova do Googlu:-)

reagovat