Chytej.cz

Chytili jste dvakrát tu samou rybu? necteno

4.12.2010 | osprey | 4.136 zobrazení | 30 odpovědí

Tahle otázka by měla trochu podpořit myšlenku, že když rybu pustíte, můžete ji dokonce i vy sami chytit podruhé. Stalo se vám to? Máte fotky? Pochlubte se a zkuste přesvědčit další kolegy, že je svým způsobem fajn vytahnout z vody „známou tvář“.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 12. prosince 2010 v 15:19 ® osprey reakce na …
osprey

superweb> Jistě, mění se to revír od revíru. Ale dožívající ryba často ztrácí váhu podobně jako stárnoucí člověk. Délku moc ztrácet nemůže, i když přírůstek může být v posledních letech života dost symbolický. Ldyž jsem jednou viděl šupinu starého kapra (kolem 20 kg, Orlík), tak ten kraj byl dost nečitelný – v podstatě ta ryba přirůstala snad po centimetru.

Samozřejmě leto – zima, před výtěrem – po výtěru, to kila jen lítají.

reagovat
Neděle 12. prosince 2010 v 15:09 ® superweb reakce na …
superweb

osprey> rekl bych ze to zalezi na uzivnosti vody – na kaprodromu kde jsou na dne hromady boilies zbyde dost potravy na vsechny a i ti starsi budou urcite nabirat, naproti tomu treba na mensi rece, kde se o potravu bojuje, vetsinu sezerou mensi rychlejsi jedinci a ten starec muze trochu stradat i ztracet vahu.
Vetsi vahu taky bude mit treba na jare pred treni nez po nem.

reagovat
Neděle 12. prosince 2010 v 0:40 ® osprey reakce na …
osprey

jiris> U kaprů to často funguje – ty staré ryby třeba za rok přirostou cenťák do délky a ztratí kilo na váze.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 12:31 ® jiris
jiris

osprey> třeba se jak starší lidi začnou scvrkávat.

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 v 1:43 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> to je právě ten zádrhel, že díky tomu měřidlu, které jsem měl na první fotce měl 55, ale o rok později jsem ho měřil pořádně kovovým metrem a světe div se zase 55 cm. Sander už si dělal srandu, ře tam máme poslední jednu rybu a ještě k tomu neroste … Kdo ví, kde je mu konec, třeba už je někde dole u Tebe, nebo skončil jako potrava pro červíky.

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:49 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Kolik přirostl za ten rok?

reagovat
Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 2:37 ® hecht
hecht

Na feeder už mám takto kapříka, a plotici, poznávačka stejná – spešl háček. Jeden duhák letos vrátil ukradený smáček po zabrození, ale zaplatil to hrdinskou smrtí na másle. Nejzajímavější ryba je zatím tlolušť 55 cm, chycen 5.6.2008 / 14.6 2009 poz­návačka jasná, znetvořená tlama do háku jako u lososa je to vidět jen na fotce 2009. Bohužel mi chybí ještě fotka z touto rybou z letoška, dal jsem jí asi dvakrát šanci, ale po tom co se děje s vodou v tom našem ,,veletoku'' je už třeba po smrti, nebo někde o mnoho km níž.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15723.jpgfoto/forum/2010/th-img15724.jpg
Středa 8. prosince 2010 ve 14:07 ® kerob
kerob

urcite vickrat, prokazatelne jen parkrat a to vzdy behem chvile pri plavany – urvanej slabej navazec, koukajici z tlamy.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 v 10:55 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

tomashr>To viš kamo hačky jisou drahe,udělalisme fifty-fifty haček za život:-D :-D

reagovat
Úterý 7. prosince 2010 v 18:34 ® AdamHT
AdamHT

Já chytnul štiku, pustil a za 10 min jí vytáhnul kolega co byl semnou na lodi

reagovat
Úterý 7. prosince 2010 v 18:19 ® Márty
Márty

byl se na rybách 3 dny po sobě a každý den sem chytil jedno a to samé HOV*O :-D

reagovat
Úterý 7. prosince 2010 v 11:39 ® tomashr reakce na …

tucnak11> To byl kapr poctivec – bylo mu trapné ti ukrást háček, tak ho přišel vrátit :-D :-D

reagovat
Úterý 7. prosince 2010 v 9:20 ® tucnak11
tucnak11

Věřte nevěřde chytil sem a to v ten sam den,byl to kapr ze stejnym hačkem ktery mi utrhl bo měl jisem 0.12 mm silon potom sem dal 0.16 mm, haček měl jisem spatky a kapřyk putoval do vody s čistou papulou.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 ve 23:22 ® osprey reakce na …
osprey

pepa-č> Protože ryba, která jednou okusí tvých nástrah, si to prostě PAMATUJE:-))

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 ve 22:43 ® Robur reakce na …
Robur

pepa-č> to se ti nestane, bo sežraná ryba se ti reinkarnuje na hovno, které pak ve vychytané vodě chytíš, tomu se říká koloběh přírody.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 ve 21:58 ® 

nikdy, abych si tím byl jistej.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 v 17:20 ® jiris
jiris

Třeba zde stejná ryba během roku

http://www.chytej.cz/…00008131.jpg

http://www.chytej.cz/…00008949.jpg

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 v 17:18 ® jiris
jiris

U pstruhů na menších vodách celkem pravidelné a běžné (viz Tomik).

Jde to u druhů ryb, které jdou poznat dle zbarvení (štika, pstruzi, někdy okoun atd)… a pak u ryb, které mají nějakou tělesnou vadu či poranění.

reagovat
Pondělí 6. prosince 2010 ve 14:00 ® superweb
superweb

A tady ty letosni fotky..snad uz to pujde :-)

Edit: ach jo tomu fakt nerozumim..Tak alespon takhle: http://www.czspeed.net/P1000047.JPG http://www.czspeed.net/P1000049.JPG

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:06 ® superweb
superweb

nechapu to, zkusim za chvili, zmensil jsem fotky na cca 300KB a stejne to hazi nejaky error :-(( jeste jedna zajimavost – vsechny 3 zabery udelal na jednu jedinou prichut boilie..predkrmeno bylo vzdy jen zlehka 3 prichutemi.­.zavislak :-)

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:01 ® superweb
superweb

Nejak tam nejde vlozit vic fotek najednou..

reagovat
foto/forum/2010/th-img15669.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 19:59 ® superweb
superweb

Me se zdaril jeden trofejnejsi kaprik 2× s dvouletym rozestupem na cca 7ha piskovne. Kdyz jsme tam byli poprvy v cervenci 2008, chytil jsem ho nejdriv ja, druhy den kamarad(tenkrat to bylo super chytani, mezi tim prisli desitky mensich). Pak jsme zkouseli vodu na par dni zjara 2009, to jsme skoncili zoufale kazdy po jednom 50cm kaprikovi. No a letos v dubnu jsme pri jednodenni vyprave vytahli par mensich kapru a pak mi prisel zase Pepa – tentokrat tesne pred vyterem. V cervenci '08 mel 84cm a 12,5kg, v dubnu '10 86cm a neco malo pres 14kg – tak jsem si alespon udelal obrazek o tom jak vetsi ryby na tehle vode rostou celkem pomalu – i kdyz na mlicnaka je to uz slusna vaha. Docela by me zajimalo o co rychleji nabiraji na prekrmenych soukromacich..
Poznavaci znameni hlavne trochu zdeformovana huba, pak taky pocet supin na hrbetu a tak nejak celkovy vzhled.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15668.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 18:40 ® PetrS
PetrS

na potocich a malych rickach to neni nic neobvykleho

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 17:29 ® CeP
CeP

Pred nekolika lety jsem chytl stejneho karasa za necele dve hodiny trikrat. Letos v Kestranech jsem pustil kapra se silne poskozenym ocasem, ktereho pak vedle sedici kolega za necelych 40 minut majznul po hlave se slovy sanci dostal a nevyuzil..

reagovat
foto/forum/2010/th-img15667.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 17:09 ® sirka12

Uz tri roky po sobe chytam jednu a tu samou parmu ma na hlave bradavice poprve jsem myslel ze to jsou nejaky paraziti ale opravdu to jsou bradavice nebo vyrustky, je to uzasna vec ze ta ryba tam je a necha se chytit, ale jen do te doby nez prijde jinej a bude pryc,uz se tesim na jaro…

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 14:24 ® Tomik
Tomik

Stalo se mi to už několikrát.Nejvíce se mi daří chytat vícekrát za sebou pstruhy, letos mám jednoho 42 cm dvakrát na břehu a dvakrát se setřepal…

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 11:57 ® cormoran
cormoran

Když jsem začínal s přívlačí, pověsila se mi na gumu během pěti minut jedna a ta samá kudla, která možná atakovala míru. Prvně se srdnatě bránila a v průběhu boje nechyběly výskoky. Byla chycená za krajíček, tak jsem ji peanem na vodě otočil. Na druhý nához od puštění tam byla znovu. To už ale vůbec nebojovala, nechala se přitáhnout jak kus hadru. Gumu měla už ale zevnitř tlamy, tak jsem jí musel trochu omakat a asi se jí to moc nelíbilo, napotřetí už ke mně nechtěla:-)

Pak myslím že předloni na zahájení mi první na voblera a pak asi po půl hodině na gumku vlítla nenasytná šedesátka. Popravdě jsem si toho u vody ani nevšimnl. Byl jsem na věc upozorněn zde na chytej ve formě dotazu, proč fotím a cpu nástrahy do tlamy jedné rybě..(foto)

Déle si vzpomínám na jednoho loňského candátka kolem půl metru. Prvně jsem se viděli těsně po zahájení a pak až na podzim. Poznávacím znamením byla hřbetní ploutev. První dva paprsky byly ještě v pořádku a po těch zbylých jakoby se slehla zem:-)

A na závěr to byl loni tolstolobik, kterého jsem prvně dostal na voblera za tlamu a asi po čtrnácti dnech jsem ho táhnul znovu, tentokrát za hřbet..

Asi by toho bylo víc, ale těchto pár ryb mi uvízlo v paměti asi nejvíc…

reagovat
foto/forum/2010/th-img15639.jpgfoto/forum/2010/th-img15640.jpg
Sobota 4. prosince 2010 v 0:52 ® salfi
salfi

uz jsem o tom jednou psal, nedavno jsem chytal na labske piskovne a zkousel okouny na trpytku bez lanka. Najednou rana do prutu a vzala to stika, ovsem u brehu doslo k nejhorsimu a stika i se trpytkou po preriznuti vlasce odplula. Jake vsak bylo prekvapeni, kdyz jsem asi za hodinu, tentokrate na woblera a uz s lankem, tu samou stiku chytil znovu. Poznavaci znameni bylo jasne, z tlamy ji visela moje trpytka… Vratil jsem se tam pote jeste v nekolika dnech, ale uz se neobjevila…

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 0:32 ® osprey
osprey

A tahle kudla mi zabrala také s krátkým odstupem dvakrát po sobě. Zvláštní poznávací znamení – vytržená skřele.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15637.jpgfoto/forum/2010/th-img15638.jpg
Sobota 4. prosince 2010 v 0:30 ® osprey
osprey

Tenhle kapr mi vzal dvakrát po sobě během 14 dnů. Fotky už byly v článcích o říčních kaprech. Ale vzpomínám na tuhle rybu rád. Byla nezáludná a uměla tahat.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15635.jpgfoto/forum/2010/th-img15636.jpg