Vyhledávání
úhoř a sýr
12.2.2005 | Robur | 8.742 zobrazení | 45 odpovědí
Ve 100+1se píše, něco ve stylu, jak je to neotřelá a dobré chytat úhoře na sýr, ale neppoznal jsem nikoho, kdo měl úspěch. Jaká je Vaše zkušenost? Mylím na úhoře.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 31. ledna 2009 ve 20:35 ® cercer
-
reagovat
- Sobota 31. ledna 2009 ve 20:21 ® Robur
-
jak novi, v pohodě, máš dobrý postřeh,samoozřejmě je to z knihy
reagovata humor zase z místního folkloru
- Sobota 31. ledna 2009 v 19:56 ® Jak.novi
-
robur- to jsem nevěděl. jenom že v knihe je to taky. tak sorry
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 18:36 ® Robur
-
cercer, dík za zastání
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 18:19 ® cercer
-
Jak.novi:on ale myslel časopis-a tak má tu cifru správně!
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 18:04 ® Jak.novi
-
Já to zkoušel jen jednou a hádej co přišlo: hovno. Od té doby jsem to nezkouššel. Jinak na parmy super. Mimochodem je to 1000+1 rada pro rybáře a ne 100+1.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 15:05 ® cercer
-
mě se neomlouvej,já tě chápu
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 ve 14:32 ® Robur
-
ty víte hoši, ty moje košaté myšlenky. Napřed jsem myslel hlavně na taveňák, proto neotřelá nástraha, no a jak jsem myslel, taj jsem se z toho rozkokokoktal.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 ve 13:08 ® cercer
-
Salmo:na překlepy nekoukej..pán byl ještě mladík!!
reagovatD
- Sobota 31. ledna 2009 ve 13:07 ® cercer
-
no,parmu chytáme na sýr i u nás..byl to pokus ze zoufalství ale ryby přišly…úhoře na něj ale nikdo v okolí nechytl.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 ve 12:25 ® knecht reakce na …
-
nechytil jsem nikdy, ale cca 5 let zpátky jsem z mostu v jedné říčce v anglii pozoroval parmy, a protože ty prý sýr rády, nějaké kostičky jsem jim na mělčinu naházel(chedar, myslím), a ejhle, najeli úhoři a místo vyluxovali, parmy si ani neškrtly. Holt jiný kraj, jiný mrav.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 10:43 ® Salmo
-
Já jsem teda úhoře na sýr nechytil.
P.S. Na ty překlepy v zadání se nedá dívat
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 10:16 ® Robur
-
tak už někdo chytnul úhoře na sýr? Obec Chytej je zase o něco větší…
reagovat - Čtvrtek 12. října 2006 v 17:34 ® Donald
-
Gramotný jsem, to tě ujišťuju. A moudra se tu nesnažím házet. To bych to nepsal ve formě otázek.
reagovat
A proč to nevím? Protože Jelce nejím a tak je mi jedno, kdy jsou hájení. Chytat ůhořa na sýr, když berou na rybky a žížaly, jsem taky nezkoušel. Prostě se to téma pěkně rozrostlo a tak jsem se zeptal na něco, co nepoužívám a co mě jen tak zajímalo. Tak se omlouvám. - Čtvrtek 12. října 2006 v 16:06 ® Sander
-
Donald > s tím tlouštěm to není „jedna paní povídala“. Tím se zde raději vůbec neoháněj! Jak psal TomK, přečti si řád, než budeš psát moudra. Je to jen pár stránek a pokud vím, v Česku je většina populace gramotná, nebo se mýlím?
reagovat - Čtvrtek 12. října 2006 ve 12:38 ® hajan reakce na …
-
Donald: Chytám přes dvacet let, ale nepamatuju se, že by se někdy nesmělo chytat na sejra. To bude nějaká hovadina. Bylo tam něco o mlékárenskejch kalech, ale to přece sejra nejni.
reagovat - Čtvrtek 12. října 2006 ve 12:36 ® Deleted reakce na …
-
Donalde, co si tak přečíst řád? A budeš hned chytřejší…
reagovat - Čtvrtek 12. října 2006 v 9:52 ® Donald
-
Já si vzpomínám (a to nejsem pamětník), že se na sýr chytat nesmělo, páč je to z mlíka. A ještě se nesmělo chytat na krevní moučku. To už není pravda? Podle přísad do boilí už dávno ne. A taky se nesmělo chytat na vepřové játra. To ještě platí? A prý se navíc nesmí zakrmovat, pouze krmítkem. A prý jsou dokonce hájení i Jelci do 16. června. Ohledně zakrmování mě na to upozornil i porybný, ale prý když si vezmu černocha, který mi tam ten šrot hodí, tak to nevadí. Ten Jelec je stylem JPP (jedna paní povídala). Ale ty sýry mě asi před pěti lety učil taky pan Šimek, že ne jen na pstruhovkách.
reagovat - Středa 11. října 2006 v 0:49 ® regulus
-
No chytával jsem na to parmy, ale to už je nějakej rok, v posledních 15 letech jsem to nezkoušel…
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 23:45 ® Padis
-
zkoušel jsem chytil jsem na něj tloušťe kapra a další ale úhoře ne
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 23:02 ® pif
-
bráno add absurdum je živočišnýho původu i muška(CDC,brka…srst)
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 20:58 ® Sander
-
Robur > nezkúšal, šak existujó rósnice a rybučky, tak načo séra. Jinak kvůli chytání na sejra jsem byl asi před pěti lety upozorněn RS a od té doby to holt nikdo nesmí vidět.
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 18:38 ® Robur
-
tak co, zkůšal to letos někdo?
reagovat - Neděle 20. února 2005 ve 4:23 ® mirmen
-
Kdysi jsem to vyzkoušel ( taky na základě rady ze 100+ a výsledek – úhoř žádný. Ementál jsem nakrájel na kostičky 5 mm. do sklenky s mlékem. Druhý den sýr nacucaný, dvojnásobná velikost, křehčí. Záběry jen od kaprovitých ryb ( kapr, cejn, tloušť, parma). Při lovu parem jsou sýr nebo sýrové těsto účinné. Přestože se na parmových úsecích úhoř vyskytuje taky, tak na tuhle nástrahu taky nepřišel. Kamarád připravuje těsto na parmy z taveňáku promíchaného se strouhankou, já dávám přednost „razantnějším“ vůním. Například do hrnku trochu mléka, zahřát tak na 80°C a nakrájet romadur. Nechat půl hodinky odpočnout, rozmačkat vidličkou na kaši , zahřát a zase nechat uležet. Znova propasírovat a přisypávat strouhanku a promíchávat. nechat odležet a pak vyválet v těsto. Dají se do toho přidávat i drcená semínka konopí nebo slunečnice. /činné na všechny kaprovité ryby, s oblibou bere parma ( nástraha velikosti holubího vejce).
reagovat - Středa 16. února 2005 ve 22:38 ® jake
-
Já na pstruhovku poprvé až letos to bude věc! Zatím jenom vláčet, na muškařinu se zatím vůbec necítím a hlavně nemám nádobíčko, ale uvažuju, že si na chvíli půjčím mušák od kolegy až půjdeme spolu, abych si to aspoň ošahal. Kupuju si pstruhovku hlavně proto, že mně vláčení hodně chytlo a nechce se mi čekat až do 16. června – tak už budu moct začít o dva měsíce dřív.
reagovat - Středa 16. února 2005 ve 22:22 ® dudu
-
Jo maš pravdu, nejhorší je nevědomost. Já sem na sýr teda na pstruhovce nechytal, ale letos sem to chtěl zkusit. Loni se tady našli pěkní úhoři nalepení na česlách u MVE. On to je takový kousek pstruhový řeky (náhon hlouka až 3m ) a chytají se tam pěkní kapři,okouni, jelci,ostroretky a viděli tam i sumce a hady. Pstruhů (duháků)je tam pár jen po vysazení.
reagovat - Středa 16. února 2005 ve 21:57 ® jake
-
Asi je to i o tom, jak která RS na tom bazíruje. Ve Zlíně je to tak a o pár kilometrů na západ se nad tím nikdo ani nepozastaví. v každém případě je lepší o tom riziku vědět a podle toho se chovat
reagovat - Středa 16. února 2005 ve 21:30 ® dudu
-
jake- Souhlasím s tebou pokud to bereš takhle, ale pokud se budeme řídit úplně vším, tak se vlastně nesmí nikde vnadit (je nějaký zákon o ochraně vod), lov na živou je prakticky povolen jen pokud je to nezbytně nutné(což je taky dobrá formulace). Já sem se s tím nikde nesetkal (sýr+pstruhovka),knihy uvádějí že se chytají úhoři na pstruhovce na sýr, a co vím tak se tak chytá. V minulým RŘ pro mimopstruhovky byl taky zákaz používání všeho co obsahuje maso+mlékár. kaly+ další. A když sem si přečetl z čeho se dělá boilies, tak by se na to taky nemělo chytat (řeč je o RŘ 2004). Letos to pro jistotu zmizelo,nebo sem to nenašel.
Každopádně Ti ale děkuji za tvoje vyjádření, budu se tím dále zabývat.
reagovat - Středa 16. února 2005 ve 21:03 ® jake
-
Fakt je ten, že mně by to asi taky nedocvaklo, že je to minimálně diskutabilní
reagovat - Středa 16. února 2005 v 19:53 ® HaD
-
jake: možná to tak je. fakt nevím, pokud ti to říkal, taxi raději pozor dej
reagovat