Vyhledávání
Kormoráni
4.12.2010 | osprey | 82.420 zobrazení | 554 odpovědí
Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. prosince 2010 ve 12:22 ® džigit reakce na …
-
Barr> sem si myslel.Ale i tak by mu ty černé ku.vy vyklovaly aspoň oči
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 10:52 ® Barr reakce na …
-
džigit> legraci si dělám,ale stav takový je,i když se tam kapři dostávají z tůní-ramene místního významu.Ale o pár km po proudu,už MP,vyloženě lipanová voda,ale s preferovaným nasazováním kapra.Nebo Jizera 2,3,celoročně chladná voda,kdysi s hojným výskytem lipana,teď už nenasazovaným,ale s hojně sypaným kaprem,K 70,parmy v mizivém počtu.V zimě kormoráni.
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 9:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
hraji> to by mě zajímalo jak vyčíslili škodu
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 9:17 ® džigit reakce na …
-
Barr> si děláš pr.el? Nas.at kapra do lipanového pásma?
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 7:29 ® Barr
-
Oceňuju váš sarkasmus.Na druhou stranu – tam kde dříve byli lipani a parmy,jsou kapři a důsledným dodržováním K 70 budou v řekách tak velké ryby-kapři,že se nebudou moci stát kořistí kormoránů.Jejich stav bude klesat,přemístí se jinam,k nelibosti našich ornitologů-chovatelů.Čím je budou krmit jinde? A nestálo by už za to,vypěstovat kapra,který by mohl zdárně přežívat i v typických pstruhových vodách? Na Otavě 5 už jsou. K tématu – na horní Otavě ještě nejsou.Tedy,neviděl jsem je.Kormorány a kapry.
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 ve 2:23 ® hecht reakce na …
-
Lepší kapr v hrsti, než kormorán na střeše
reagovatNebo tak nějak znělo to staré moudro, že jo ?
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:49 ® osprey reakce na …
-
hraji> Já vím. Jediný důvod, proč nesmutním nad tím, že na řekách to nejde, je ten, že kdyby naše MO dostala prachy, tak za ně koupí kapra.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:14 ® Hák
-
Klatovy. Úhlava 7. Tak jsem to asi zakřikl. Už jsou tady. Dnes jsem jich viděl na pstruhovce cca. 20ks. Zřejmě si dávají do zobáku lipany , které jsme tam nasadili v říjnu 2500ks/10cm. Smutný kino.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 15:54 ® pepíno
-
osprey,hraji:Ano máš pravdu s penězma za zobák to funguje i dnes a má to ůčinost,a stěma penězma taky pravda,kdyby se doopravdy stát staral o naše rybářství tak by to s Kormoránem bylo lepší myslivcům by nebylo líto dát korunky za náboje a naopak ještě by korunky dostali toto by bylo supr řešení ASPON MYSLIM.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 14:34 ® hraji reakce na …
-
osprey> komerční rybáři mohou, na rozdíl od normálních rybářů, požadovat po státu náhrady za škody způsobené chráněnými živočichy a to jak na majetku nemovitém, tak na rybí obsádce.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 18:58 ® osprey reakce na …
-
pepíno> S tím se zabývá spousta lidí. Některé řeky už jsou dost zdevastované a komerční rybáři si stěžují už nejmíň 15 let. V poslední době už je ale situace taková, že se pomalu začíná veřejně mluvit o nutnosti regulace a místy už se skutečně může proti těm potvorám trochu zasáhnout.
Komerční rybáři mohli už dřív. Dokonce se někde (tuším, že Třeboňsko) vyplácely odměny za zobák.
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 22:31 ® pepíno reakce na …
-
Dík zas sem o něco moudřejší.Myslel sem že je to jednodušší.Aspon smi to osvětlil,bylo by dobrý kdyby se tim někdo zabýval víc a řešil to dřív než bude pozdě.
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 22:08 ® OndruchM reakce na …
-
pepíno> ten zákon na chránění kormoránů už je dávno – nám trvalo půl roku než jsme vyběhali výjimku na odstřel 10% z hejna
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 21:59 ® pepíno reakce na …
-
no mě to tak nepřipadá sou okleplí až moc já sem je nikdy takle z blíska neviděl a ani sem si nemyslel že se potápí pro ryby takže sem koukal jak to delaj a mužu to srovnat s vydrou ta to dělá podobně.Tak aby to nedopadlo jako z vydrou a nevznikne u nás zákon je chránit,protože v našem státě je všechno možný co?
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 21:48 ® OndruchM reakce na …
-
pepíno> no u nás zatím do nich nikdo nestřílel, takže je to pro ně novinka, tak se lekají
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 21:42 ® pepíno reakce na …
-
já jak sem byl na tý Vltavě tak sem z vody vytáhl i zastřelenýho kormorána a bylo to stejně k ničemu,myslivec tam pálil jak o život a ty bestyje tam stejně zustali takže se moc nebojí.
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 21:30 ® OndruchM reakce na …
-
mám – dneska ráno tam bylo jen 15 členné hejno, po zahájení palby myslivci to obrátili a vrátili se do Polska, tak uvidíme
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 20:14 ® Libor
-
hering> zapoměl jsi na lidi
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 v 18:34 ® hering
-
Bohužel se naše kotlina mění v království kormorána,volavky,morčáka,vydry,norka a bude hůř!!!!!
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 13:52 ® pepíno
-
já byl dnes na Vltavě ve Zlatý Koruně a uplně mě to přešlo chytat bylo jich tam taky pár desítek a nějaký volavky,a tak co sem videl já a nějaký povitahoval z vody tak asi za ty dvě hodky strávený uvody tak 50kusu podustve jen vyklovaný oči a za skřehlema,takže na prd pohled.
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 13:01 ® bubu reakce na …
-
OndruchM> něco optimističtějšího nemáš? Jinak,jestli se nepletu,tak letos o měsíc dříve.
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 12:42 ® OndruchM
-
Tak už se objevili i na Bělé Jesenické. V pátek bylo viděno hejno cca 80 ks v Mikulovicích
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 ve 12:05 ® cormoran reakce na …
-
Luban> Hezký, ten se dá nejspíš na vegeteriánskou stravu
reagovat - Sobota 11. prosince 2010 v 11:46 ®
-
Když tak vidím ty fotky, tak mě napadá, že za chvilku budem na rybičky místo ryb chytat kormouše a chlubit se kterej byl větší:D
reagovat - Pátek 10. prosince 2010 v 19:02 ® Char reakce na …
-
Luban> ty potvory by neměli pouštět ani zarytí vyznaveči Chytˇ a pustˇ, šlápnout na krk…
reagovat - Pátek 10. prosince 2010 v 11:28 ®
-
a odlet…bohužiaľ
reagovat - Pátek 10. prosince 2010 v 11:27 ®
- reagovat
- Pátek 10. prosince 2010 v 11:25 ®
-
ďalšie foto:
reagovat - Pátek 10. prosince 2010 v 11:25 ®
-
Liptovská Mara:záber na rybku,zdolávanie údajne 20min:D
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 14:15 ® sus1