Chytej.cz

Kormoráni necteno

4.12.2010 | osprey | 82.420 zobrazení | 554 odpovědí

Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.

Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. prosince 2010 ve 12:22 ® džigit reakce na …

Barr> sem si myslel.Ale i tak by mu ty černé ku.vy vyklovaly aspoň oči :-((

reagovat
Úterý 14. prosince 2010 v 10:52 ® Barr reakce na …

džigit> legraci si dělám,ale stav takový je,i když se tam kapři dostávají z tůní-ramene místního významu.Ale o pár km po proudu,už MP,vyloženě lipanová voda,ale s preferovaným nasazováním kapra.Nebo Jizera 2,3,celoročně chladná voda,kdysi s hojným výskytem lipana,teď už nenasazovaným,ale s hojně sypaným kaprem,K 70,parmy v mizivém počtu.V zimě kormoráni.

reagovat
Úterý 14. prosince 2010 v 9:40 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

hraji> to by mě zajímalo jak vyčíslili škodu :-)

reagovat
Úterý 14. prosince 2010 v 9:17 ® džigit reakce na …

Barr> si děláš pr.el? Nas.at kapra do lipanového pásma?

reagovat
Úterý 14. prosince 2010 v 7:29 ® Barr

Oceňuju váš sarkasmus.Na druhou stranu – tam kde dříve byli lipani a parmy,jsou kapři a důsledným dodržováním K 70 budou v řekách tak velké ryby-kapři,že se nebudou moci stát kořistí kormoránů.Jejich stav bude klesat,přemístí se jinam,k nelibosti našich ornitologů-chovatelů.Čím je budou krmit jinde? A nestálo by už za to,vypěstovat kapra,který by mohl zdárně přežívat i v typických pstruhových vodách? Na Otavě 5 už jsou. K tématu – na horní Otavě ještě nejsou.Tedy,neviděl jsem je.Kormorány a kapry.

reagovat
Úterý 14. prosince 2010 ve 2:23 ® hecht reakce na …
hecht

Lepší kapr v hrsti, než kormorán na střeše :-)) Nebo tak nějak znělo to staré moudro, že jo ?

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:49 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Já vím. Jediný důvod, proč nesmutním nad tím, že na řekách to nejde, je ten, že kdyby naše MO dostala prachy, tak za ně koupí kapra.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:14 ® Hák

Klatovy. Úhlava 7. Tak jsem to asi zakřikl. Už jsou tady. Dnes jsem jich viděl na pstruhovce cca. 20ks. Zřejmě si dávají do zobáku lipany , které jsme tam nasadili v říjnu 2500ks/10cm. Smutný kino.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 v 15:54 ® pepíno

osprey,hraji:Ano máš pravdu s penězma za zobák to funguje i dnes a má to ůčinost,a stěma penězma taky pravda,kdyby se doopravdy stát staral o naše rybářství tak by to s Kormoránem bylo lepší myslivcům by nebylo líto dát korunky za náboje a naopak ještě by korunky dostali toto by bylo supr řešení ASPON MYSLIM.

reagovat
Pondělí 13. prosince 2010 ve 14:34 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> komerční rybáři mohou, na rozdíl od normálních rybářů, požadovat po státu náhrady za škody způsobené chráněnými živočichy a to jak na majetku nemovitém, tak na rybí obsádce.

reagovat
Neděle 12. prosince 2010 v 18:58 ® osprey reakce na …
osprey

pepíno> S tím se zabývá spousta lidí. Některé řeky už jsou dost zdevastované a komerční rybáři si stěžují už nejmíň 15 let. V poslední době už je ale situace taková, že se pomalu začíná veřejně mluvit o nutnosti regulace a místy už se skutečně může proti těm potvorám trochu zasáhnout.

Komerční rybáři mohli už dřív. Dokonce se někde (tuším, že Třeboňsko) vyplácely odměny za zobák.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:31 ® pepíno reakce na …

Dík zas sem o něco moudřejší.Myslel sem že je to jednodušší.Aspon smi to osvětlil,bylo by dobrý kdyby se tim někdo zabýval víc a řešil to dřív než bude pozdě.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 22:08 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

pepíno> ten zákon na chránění kormoránů už je dávno – nám trvalo půl roku než jsme vyběhali výjimku na odstřel 10% z hejna

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 21:59 ® pepíno reakce na …

no mě to tak nepřipadá sou okleplí až moc já sem je nikdy takle z blíska neviděl a ani sem si nemyslel že se potápí pro ryby takže sem koukal jak to delaj a mužu to srovnat s vydrou ta to dělá podobně.Tak aby to nedopadlo jako z vydrou a nevznikne u nás zákon je chránit,protože v našem státě je všechno možný co?

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 21:48 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

pepíno> no u nás zatím do nich nikdo nestřílel, takže je to pro ně novinka, tak se lekají

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 21:42 ® pepíno reakce na …

já jak sem byl na tý Vltavě tak sem z vody vytáhl i zastřelenýho kormorána a bylo to stejně k ničemu,myslivec tam pálil jak o život a ty bestyje tam stejně zustali takže se moc nebojí.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 21:30 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

mám – dneska ráno tam bylo jen 15 členné hejno, po zahájení palby myslivci to obrátili a vrátili se do Polska, tak uvidíme

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 20:14 ® Libor
Libor

hering> zapoměl jsi na lidi;-)

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 v 18:34 ® hering
hering

Bohužel se naše kotlina mění v království kormorána,volav­ky,morčáka,vy­dry,norka a bude hůř!!!!!

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 13:52 ® pepíno

já byl dnes na Vltavě ve Zlatý Koruně a uplně mě to přešlo chytat bylo jich tam taky pár desítek a nějaký volavky,a tak co sem videl já a nějaký povitahoval z vody tak asi za ty dvě hodky strávený uvody tak 50kusu podustve jen vyklovaný oči a za skřehlema,takže na prd pohled.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 13:01 ® bubu reakce na …
bubu

OndruchM> něco optimističtějšího nemáš? Jinak,jestli se nepletu,tak letos o měsíc dříve.

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 12:42 ® OndruchM
OndruchM

Tak už se objevili i na Bělé Jesenické. V pátek bylo viděno hejno cca 80 ks v Mikulovicích

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 ve 12:05 ® cormoran reakce na …
cormoran

Luban> Hezký, ten se dá nejspíš na vegeteriánskou stravu:-)

reagovat
Sobota 11. prosince 2010 v 11:46 ® 

Když tak vidím ty fotky, tak mě napadá, že za chvilku budem na rybičky místo ryb chytat kormouše a chlubit se kterej byl větší:D

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 v 19:02 ® Char reakce na …
Char

Luban> ty potvory by neměli pouštět ani zarytí vyznaveči Chytˇ a pustˇ, šlápnout na krk…

reagovat
Pátek 10. prosince 2010 v 11:28 ® 

a odlet…bohužiaľ

reagovat
foto/forum/2010/th-img15744.jpg
Pátek 10. prosince 2010 v 11:27 ® 
reagovat
foto/forum/2010/th-img15743.jpg
Pátek 10. prosince 2010 v 11:25 ® 

ďalšie foto:

reagovat
foto/forum/2010/th-img15742.jpg