Vyhledávání
Smáčci a prut
28.11.2010 | MarSs | 14.514 zobrazení | 94 odpovědí
Snažil sem se tu najít něco co potřebuju abych nespamoval ,ale nějak sem to nenašel. Vím že ideální prut na smáčky by měl být jemný a pružný. Zajímalo by mě jestli se ,ale dá smáček přijatelně vodit i na tvrdších prutech. Mám prut Berkley 240cm, 4–24g, Akce A s 20 vlascem(není problém zjemnit). Chtěl bych tahat smáčky 5–7 cm. Jen se bojím ,že to bude mít dost nevýhod aby to mělo cenu. Uvítám každou radu a do nového prutu momentálně nemůžu jít. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. března 2011 v 19:43 ® osprey reakce na …
-
Fischer> Chytám v podstatě jako ty, ale to, co dělá kerob provádí daleko míň lidí a na těch velkých vodách jsou větší ryby u břehu jen krátce.
Zkoušel jsem už ty dlouhé hody s pletenkou, ale nejde mi to. Prostě nejsou záběry. Jsem ale na těch velkých vodách tak málo, že z toho nechci nic vyvozovat.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 19:25 ® kerob reakce na …
-
Fischer> Ja na gumy chytam jen na konci sezony a to jezdim v podstate jen na velky prehrady a obcas na piskovny. V obou pripadech je potreba hazet daleko takze hlavicky do 5g temer nepouziju a maly ryby nejsou moje priorita, takze 5cm smacka pouziju opravdu az v pripade vysokeho stupne zoufalstvi
reagovatDokonce i moje chvejivka je 7–24g
- Pondělí 14. března 2011 v 18:13 @ Fischer reakce na …
-
kerob> Tak to já s těmi mrňousy do 5 cm chytám superlight. Stejně jako s nymfami Berkley, či jinými nástrahami od této firmy.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 18:04 ® osprey reakce na …
-
kerob> Dík. Zatím jsem to nepotřeboval, ale možná budu.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:59 ® sethy
-
kerob> Souhlasím s tebou, chytám tak se šňurou která je poloviční jak FL 0,12 ale stejně, ne-li vic, pevná. Záběry jsou cítit i na delší vzdálenost než 50m.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:57 ® kerob reakce na …
-
osprey> ano, co dohodi a chtelo by to jeste o kus dal
a pouzivam 0,04 nebo 0,06 (tu spis) Fire Line Crystal. Koncovej navazec z 0,14–0,16 vlasce…
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:54 ® kerob reakce na …
-
PetrC> FL 0,12… to je ale uplne jina liga, to je uplne jinej sport…dat tam FL 0,12 tak je to mozna fakt tak, jak rikas, ale ja chytam snuru uplne jinou, pro tohle chytani vhodnou. Zkousel jsem FL Crystal 0,12 a s tou to opravdu vubec nejde…
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:53 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Ale jo. Vždyť sám víš, že je to jen nevinná dikuze. To jen tupouni si v téhle chvíli začnou nadávat, hádat se, obviňovat ze lži apod.
Já kdyby to něčemu pomohlo, tak budu tvrdit, že ten záběr necítím ani na pět metrů.
Ale abych psal vážně, fakt jsou chlapi, co chytají gumy s tenkýma pletenkama na obrovskou dálku. V podstatě co dohodí.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:52 ® kerob reakce na …
-
PetrC> takze ty desitky candatu a stovky okounu, co jsme takhle ve dvou lidech za minulej podzim nachytali, jsou vlastne uplne nahodny ryby a byly chyceny bez zretelnyho zaberu… jeste, zes mi to rek, jinak bych si do konce zivota myslel, ze sem ty zabery opravdu videl, citil a proto jsem zasek a rybu zdolal a pritom to byla vlastne jenom nahoda a souhra stastnych okolnosti. Dik zes mi to osvetlil… ted uz konecne vim, jak to bylo
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:49 ® PetrC reakce na …
-
osprey> prostě mám jiné zkušenosti.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:48 ® PetrC reakce na …
-
kerob> šňůra FL 0.12mm, prut RST M3 305cm/2 – 15g, rotačka, cca 30m, 2 – 3m.
Máš-li další otázky, ptej se, ale odpovím až později večer.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:46 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Nezapomeň, že je to na hlavě, která musí těch 50 m doletět. Je tam trochu efekt samozáseku. Na okyša to stačí, candát musí zfleku dostat přes pysk jinak je fuč.
Zkušeností mám málo, ale na 35 m jsou s pletenkou ty záběry cítit někdy i dost ostře. A četl jsem pár článků o lovu na koguty a to je panečku čtivo. Ještě že lidi neumějí tak dobře číst.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:43 ® PetrC reakce na …
-
kerob> hmmm…
Jenže nezpochybňuji tvůj názor na průtažnost šňůr a stejně tak nezpochybňuji, že dokážeš nahodit do vzdálenosti padesát či nad padesát metrů.
Zpochybňuji ovšem tvé tvrzení, že na padesát metrů dokážeš rozpoznat záběr na smáček o délce cca 8cm.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:39 ® osprey reakce na …
-
kerob> Je fakt důvěřivej
Fleky nepropaluj, škoda jich. Jakou šňůru používáš?
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:37 ® kerob reakce na …
-
PetrC> jake a s cim konkretne (snura, nastraha, vzdalenost, hloubka)j sou tve ctene zkusenosti?
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:34 ® kerob reakce na …
-
PetrC> nehodlam tady polemizovat o tom o kolik se snura na 50m protahne a ani o realny delce nahozu (myslim si, ze to hazim jeste dal, ale schvalne jsem se podcenil s tim, ze se nechci s nikym hadat, jestli to mozny je nebo ne), a ani nehodlam resit, kolik radu je rozdil v prutaznosti vlasce a snury, ale moc dobre vim, jak a kde chytam. A taky vim, ze zabery jdou videt a citit naprosto perfektne uz v propadu, natoz pak pri samotnym vedeni, kdy ten „pytel“ aspon castecne srovnas. A jeste dodam to, ze se snurou o prumeru 0,10 a vic, uz to taky nejde jak bych si predstavoval (mozna s hlavou 15g+). Ono ta 0,06 snurka je fakt na tohle perfektni po vsech strankach. Dal bych sem par fotek vysledku, ale musel bych mazat pozadi, jinak tam bude na podzim fronta jak za komancu na banany, ale muzes mi verit, ze vysledky jsou a to velice dobry.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:32 ® PetrC reakce na …
-
osprey> tobě? Kdykoliv a moc rád a pokaždé, kdy si vzpomeneš.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:29 ® osprey reakce na …
-
PetrC> To je dobře. Nepůjčil bys mi stovku?
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:28 ® PetrC reakce na …
-
osprey> z vlastní zkušenosti tomu nevěřím.
reagovat
Ale jinak jsem důvěřivý. - Pondělí 14. března 2011 v 17:26 ® PetrC reakce na …
-
kerob> možná v laboratorních podmínkách a za předpokladu, že je šňůra stále napnutá.
Ale jak víme, u vody je k ideálnímu stavu dost daleko. Samozřejmě máš ale pravdu v tom, že průtažnost šňůry je o několik řádu nižší než u vlasce.A padesát metrů? To je docela dálka, avšak ne nepřekonatelná, že?
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:24 ® kerob reakce na …
-
osprey> pisu si do denicku a az nastane ta spravna doba (rozumej cca rijen – prosinec), neco spunktujem.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:20 ® osprey reakce na …
-
PetrC> V tomhle kerobovi věřím. Ty pletenky a zejména ty tenčí, co se při klesání nástrahy moc neprověšujou, to dokážou přenést.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:20 ® kerob reakce na …
-
Fischer>mozna i dal. Ale za malyho smacka povazuju tak 8cm (mensi ani nechytam). A dam mu klidne 8–12g hlavu, pripadne na systemek s bocnim olovem do 15g.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:17 ® kerob reakce na …
-
PetrC> asi by ses divil, ale na delku odhozu s 10g hlavou (to odhaduju na tech cca 50m) na 0,06 snurce naprosto perfektne poznas zaber i behem propadu. Mnohokrat odzkouseno, vysledky pozitivni.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:10 ® osprey reakce na …
-
kerob> Na to bych se někdy kouk. Bude to rychlejší než abych to objevoval sám.
Od 30 m dál jsou i silné vlasce dost problémové, možná tak nějaká čtyřicítka na jerkáči ještě slušně funguje. A dál už je lepší ta pletenka. Jenže kolikrát do roka já chytám na 30 a víc metrů…
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:10 @ Fischer reakce na …
-
kerob> Ty hážeš malé smáčky na 50 metrů? A jak to děláš? To by zajímalo asi i jiné pacienty.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:06 ® PetrC reakce na …
-
kerob> nechci si hrát na chytráka, ale na vzdálenost padesát metrů nepoznáš záběr stejně a ani skoro stejně jako ze vzdálenosti deseti metrů. A nepomůže ti ani šňůra nejšňůrovatější.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 16:56 ® kerob
-
osprey> jo jasne, ja reagoval spis na to „kazdy rika ze ma vetsi cit pro zabery ale to je kravina podle meho je pletenka neprutazn a tim jsou pohybi smacku moc ostre a zbrkle“… jinak se snurou jsou ty zabery citit na 50m skoro stejne jako na 10m a taky ty nastraze dokazes dat na vetsi vzdalenost velice podobnej pohyb, jako nablizko, coz treba s vlascem neudelas a s tenkym uz tuplem ne. Ale pokud chytas „pod nohama“ tak je to pravdepodobne uplne burt. Ale za sebe rikam, ze tam, kde chytam jsi s vlascem naprosto a uplne v prdeli, bo neuvidis jedinej zaber – odzkouseno nekolikrat, kdy jsme s sebou vzali nekoho s vlascem, vetsinou skoncil s nulou. A taky ne kazda snura je na smacky (a maly gumy vseobecne) vhodna…
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 16:53 @ Fischer reakce na …
-
Fischer> SIGNA
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 16:52 @ Fischer
-
Na nejmenší nástrahy užívám Mitchell PRIVILEGE 212 UL SPIN 2–6 g. Při záběru pstruha-macka je ohnutý až po krátkou rukojeť. Dnes se dá koupit za pár korun.Já ho koupil jako novinku v Němcku něco pod 100 EUR. Nejradši mám Berkley Sina Trout (Ellingsen vyvinul)3–13 g délky 8 stop, 2 palce.
reagovat