Vyhledávání
Smáčci a prut
28.11.2010 | MarSs | 14.513 zobrazení | 94 odpovědí
Snažil sem se tu najít něco co potřebuju abych nespamoval ,ale nějak sem to nenašel. Vím že ideální prut na smáčky by měl být jemný a pružný. Zajímalo by mě jestli se ,ale dá smáček přijatelně vodit i na tvrdších prutech. Mám prut Berkley 240cm, 4–24g, Akce A s 20 vlascem(není problém zjemnit). Chtěl bych tahat smáčky 5–7 cm. Jen se bojím ,že to bude mít dost nevýhod aby to mělo cenu. Uvítám každou radu a do nového prutu momentálně nemůžu jít. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 13. května 2011 v 10:21 ® PaPeŽ reakce na …
-
Tak problém vyřešen přijelo ppl a dovezlo mi tu první verzi o který mi tvrdili že jí nemají a mít nebudou
reagovat - Pátek 13. května 2011 v 0:21 ® jižan
-
PaPeŽ: a proč chceš zrovna na smáčkování prut s vlepovanou špičkou? Zastávám názor, že zrovna tyhle pruty nejsou schopné nabídnout vše co smáček umí.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 18:11 ® cormaxx reakce na …
-
PaPeŽ> http://rybar.braunstar.cz/…-jigger-spin Ve 2,4 jí mají.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 16:36 ® inspo reakce na …
-
skwor> Nevím jak u Dragona, ale UL klacků je myslím dostatek na trhu.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 16:31 ® skwor reakce na …
-
inspo> No jo no
reagovatI když zase tolik těch UL prutů Dragon nenabízí… Ale zase je tu třeba ten Robinson, který má podobné gramáže v několika řadách.
- Čtvrtek 12. května 2011 v 16:30 ® skwor reakce na …
-
PaPeŽ> Co tohle? http://www.prorybareni.cz/…15-glued-in/ Není drahý a nepůsobil na mě vůbec špatně…
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 16:30 ® inspo reakce na …
-
džigit> Neunikl. Kerob psal co má doma, ne co by doporučil na smáčky.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 16:13 ® PaPeŽ
-
Ono je to hrozně těžký najít prut na smáčky
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:53 ® kerob reakce na …
-
inspo> jj a je fakt, ze i u tech „tezsich“ klacku je hmotnost horni poloviny strasne podobna tem lehkym… kdyz vezmu treba tu Diaflexu a Fireblooda, tak horni pulka prutu vazi v obou pripadech 25–30g, ten rozdil hmotnosti je hlavne v rukojeti (FB tam ma spousta designovejch picovin, ktery delaj akorat vahu navic).
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:47 ® džigit reakce na …
-
inspo> nějak Ti unikl i Kerobův Drak
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:43 ® inspo reakce na …
-
skwor> Čekal jsem, že sem hodí někdo nějaký dragon.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:41 ® inspo
-
kerob> Souhlasím. Váha prutu je dost důležitá, ale záleží na celkovém vyvážení potom s navijákem. Ale jak jsem psal, možná jsou rybáři, kteří mají raději těžší kousky. Říkám to z podobné zkušenosti, protože hraji závodně stolní tenis a tam se také všichni snaží o to, aby byla pálka co nejlehčí, ale já jdu opačným směrem. Raději si vybírám težší dřevo, mám z toho lepší pocit.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:38 ® skwor
-
http://www.rsp-fishing.cz/…g-2-30m-1-7g Téměř shodné parametry i cena a o 50g lehčí…
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 15:33 ® kerob reakce na …
-
inspo> budiz, u me je to tak, ze dobrymu klacku, jsem ochoten tu vahu odpustit, ale 180g je podle me docela hodne i na 270 v gramazi 10–30g. Svoje vlaceci klacky (Speedmastera jsem teda uz poslal do sveta, ale ty ostatni jsou v aktivni sluzbe) mam vsechny zvazeny a prikladam pro porovnani…
Shimano SpeedMaster 7–21g 270cm – 145g
reagovat
Robinson Diaflex 10–30g 270cm – 140g
Shimano Fireblood 10–30 270cm – 185g (bez dovazovacich zavazi)
Berkley Skeletor 4–24g 240cm – 182g
Dragon TD Cast 10–42g 240cm – 135g
Berkley Pro Select 8–32g 305cm – 205g
Robinson Diaflex Jigger 7–24g 270cm – 175g - Čtvrtek 12. května 2011 v 11:20 ® inspo reakce na …
-
kerob> Právě. Ale někomu vyšší váha může vyhovovat.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 11:13 ® kerob reakce na …
-
inspo> tezkej jako prase. Prut techto parametru by mel mit tak do 135g.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 10:22 ® inspo reakce na …
-
PaPeŽ> Prut neznám a vzhledově se mi nelíbí, ale hlavně se mi zdá, že je těžký.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2011 v 9:55 ® PaPeŽ
-
Tak bohužel bylo mi oznámeno že prut už není a ani neni k sehnání tak sem hledal dále a našel jíný . Tak si dáme druhé kolo co říkáte na tento prut byl by vhodný na smáčkování ? http://www.tropicliberec.cz/…--2-25g-1-7g
reagovat - Pátek 6. května 2011 ve 14:01 ® PaPeŽ
-
Díky za rady chlapi . Tak jsem si ho pořídil uvidíme v červnu jak se osvědčí dám vědět jestli jsem udělal dobrě či špatně tak dídy a ať berou .
reagovat - Čtvrtek 5. května 2011 ve 20:19 ® osprey reakce na …
-
PaPeŽ> Ideální nevím, ale dost dobře použitelný, to určitě.
reagovat - Čtvrtek 5. května 2011 v 19:08 ® cormaxx reakce na …
-
PaPeŽ> Mně by se moc líbil.Má krásně citlivou špičku(vlepovanou) a pak ztuhne.Na výstavě jsem ho s kámošem dlouho prohlížel.Já si ho na gumky a smáčky umim dost dobře představit.Ale vzal bych delší.
reagovat - Čtvrtek 5. května 2011 v 15:11 ® inspo
-
PaPeŽ> To je těžká otázka. Každému vyhovuje něco jiného. Je to jako s ženskýma, někdo má rád blondýny někdo brunety.
reagovat - Čtvrtek 5. května 2011 ve 14:46 ® PaPeŽ
-
Byl by tento prut ideální na smáčkování ? http://www.tropicliberec.cz/…er-2-2m-1-9g
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 19:37 ® dodorider
-
jak sem psal chytam nastrahy do 5cm male hlavicky na mape sem meril fleka kam chodime na okouny skoro stojak a ted to reknu takhle kdyz chytam s 0,16 a nebo s 0,12 vzdalenost je kolem 15m podle hlavicky tak uz na tuhle vzdalenost je znas sila vlasce, protoze silnejsi vlasec ma vetsi odpor tim paden neni tak snadne vyklepat dno, pletenka ma mnohem norsi pruchof sloupcem a proste ty trhave pohyby jou moc zbrkle tez sem vlacel pletenku tu nejutenci co sem sehnal a proste to bylo naprd a vubec co nelitalo, na vlasec sem pokazde zabery citil i od malych okounku a vseho ale asi to bude jen vec kazdeho kdo na co chyta, ale jinak na woby ci rotacky to neni zle mit pletenku ale stejne budu verny vlasci,mam ho rposte raci.
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 15:24 ® osprey reakce na …
-
peta128> Občas udělám podobnou zkušenost. To je na rybách to zajímavé, že musíš pořád zkoušet.
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 15:23 ® peta128 reakce na …
-
osprey>Taky malé nástrahy moc nechytám,ale po jednom orlickém okounování je mám vždy v krabičce.Po dvou hodinách bez záběru na 8cm a větší smáčky jsem přezbrojil na mikro smáčky na 1g hlavičce a světe div se za hodinu bylo 12 okounů venku 27–36cm.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 ve 23:31 ® osprey reakce na …
-
Fischer> Já ty malé chytám hlavně na pstruhovce – tak 10 – 15 vycházek ročně. A pak u nás na řece v listopadu a prosinci, když si hraju s okouny.
Jinak jsem taky dost wobblerovej. Třeba rotačky moc nemusím.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 ve 22:23 @ Fischer
-
osprey> Já na malé nástrahy chytám, ale veľmi málo. Většinou, pokud použiji gumu, tak spíš candátí velikost a většinou to není smáček. A na to lezou okouni, candáti a jezeráci. Mou nejběžnější a nejúspěšnější nástrahou na přívlač je vobler. Takový štičí, většinou dvojdílný. Mám rád ty vibrace. Ale mám voblerů požehnaně a někdy jsou nejúčinnější skutečně velké kousky.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 ve 21:38 ® PetrC
-
osprey> vím a neboj, nejsme ve při, protože kdyby ano, byli by jsme vepři, ale jelikož nejsme vepři, tak samozřejmě nemůžeme být ve při.
Ani nevím, proč to vždycky takhle komplikuji.reagovat - Pondělí 14. března 2011 ve 21:37 ® PetrC
-
kerob> kdepak, nepřesvědčil jsi mě. Stále budu tvrdit, že na vzdálenost padesát metrů nepoznáš záběr stejně a ani skoro stejně jako ze vzdálenosti deseti metrů. A nepomůže ti ani šňůra nejšňůrovatější.
reagovat