Chytej.cz

feeder nebo multifeeder necteno

25.11.2010 | Tino | 6.284 zobrazení | 56 odpovědí

Protože první feeder co jsem si koupil je takové kopyto, začal jsem uvažovat o obnově.

Chodím na malou a zarostlou řeku a na Orlík. Což jsou dvě absolutně rozdílné vody. U řeky nemám díky stromům šanci s ničím vyšším než 3,3m (s 3,6 jsem musel nahazovat málem z lehu :-) ), na Orlíku by se hodilo zase něco delšího. Takže řeším, jestli investovat do 3,9m heavy + 3,3 ligth-medium, nebo koupit multifeedera 3,3–3,9. Tedy jestli něco takového je.

Jaký názor máte na multifeedery? Kdyby byly i konkrétní návrhy na typy, tak by to bylo super…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 27. listopadu 2010 v 0:43 ® džigit reakce na …

timbab> bez urážky – a naopak ???

reagovat
Sobota 27. listopadu 2010 v 0:34 ® timbab reakce na …
timbab

Tino> Tak na plavanou jde použít každej prut,jen to jaksi není ono.

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 23:23 ® Tino
Tino

Tino nemá plavačkový prut. Má jeden teleskop Daiwa 3,6m, děličky 2,7 Druchema?(li­cence Shakespeare – černý, oranžové oviny drátěných oček), 2,7 násadu od koštětě (vhodný tak tak jerky) a picker 2,7m a Surf Master Ninja 3,3m heavy.

Takže argument Robura má z mého pohledu dost do sebe. Pickera s tvrdou špičkou taky používám na přívlač.

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 14:15 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Však já to taky nezatracuju.

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 14:09 ® Robur
Robur

na to ti musí odpovědět tino, já už matchku mám a zásadní rozdíl jsem neviděl, ale nejsem top plavačkář. Vzhledem k tomu, co tino píše o fídru, tak HODNĚ to ocení, pokud nemá pořádný plavačkový prut.

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 13:53 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Jasný,dá se to ale matchka to není :-)

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 13:40 ® Robur
Robur

ne, je to dost slušný

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 13:28 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Ale jen imituje vid? :-)

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 13:22 ® Robur reakce na …
Robur

Tino> to prodloužení u mikada s nejtvrdší špicí zdařile imituje i matchový prut

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 ve 12:03 ® timbab reakce na …
timbab

Tino> Každopádně bych radši volil víc prutů speciálně podle typu vody a tvých pocitů,co ti vyhovuje(délka,od­hozovka,tuhost prutu).

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 v 9:03 ® Tino
Tino

timbab na to možná kápl… :-) Ale fakt v tom nemám jasno, typy prutů jsem odhadl podle vody a ryb co tam jsou.

Je to o tom, jestli mám mít celkem 4 pruty (2 Orlík, 2 Lomnice) nebo jen 2–3 mulťáky. S navijáky starost nemám, většina má dvě cívky, tak na každé budu mít jiný kmen (např. 0,22 a 0,16)

Mikádo multík se mi docela líbí. Nevím jestli bych ocenil ten od Mila. Vzhledem ke zkušenostem a četnosti docházky k vodě asi ne.

Diskuzi jestli chytat na dva nebo na jeden klacek ponechme stranou. Ještě to nemám tak zvládnuté, tak bych se tutově s jedním klackem nudil. :-)

p.s. diskuzí si i ujasňuju co vlastně chci.

reagovat
Pátek 26. listopadu 2010 v 0:05 ® 

Kup dva feedry,na co se spokojovat s kompromisem,když můžeš mít v dnešní době oba pruty za celkem solidní peníz?

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 23:08 ® džigit

kerob> já neřešil koupi,jen jsem napsal,že tohle vypadá zevšech mnou viděných multifeederů hooodně dobře.A je v tom i kousek exklusivity!!!

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 23:05 ® džigit reakce na …

osprey> to docela chápu.Dva „speciály“ je určitě pohoda.Vezmi ale v úvahu,že taháš jeden kousek s jedním navi a navíc, ať už z jakýchkoliv důvodů chceš multi.
Tohle vypadá opravdu solidně.Navíc jsem opominul,že se chceš něčím vymykat…

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 22:54 ® osprey
osprey

Koupil bych dva feedery, oba bych si vybral osobně podle svýc představ. Multiklacky jsou vždycky o kompromisech, i když mnohé jsou docela povedené (ale non multi bývají povedenější).

Ale nenech se mnou ovlivnit. Je to jen můj skromný názor, vždycky jsem byl na věci typu „vše v jednom“ alergický.

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:42 ® timbab
timbab

Tak čtu zadání a je tam jeden prut 3,9 HEAVY a druhej 3,3 LIGHT MEDIUM.Myslíš že to jeden multi dá?

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 20:43 ® hraji
hraji

Nepsal jsem, že to je běžný feedrový prut, jakých koupíte náruč. Je to špička. Je to prut pro skupinu lidí co ho ocení.

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:52 ® Robur
Robur

3,3 až 3,9

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:52 ® Robur
Robur

T rex či twin fídr, oba jsem měl, 1. jsem někde zapomněl

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:46 ® kerob reakce na …
kerob

Robur> ktery konkretne?

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:45 ® Robur
Robur

já mám to mikado a za ty prachy v pohodě, má ho zde více lidí

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:32 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> ale za ty penize si koupis plnohodnotny 2 feedery ruznych gramazi a delek a rozhodne ne spatny, s troskou skromnosti i 3…

Tino> mam jednoho multi 330/390 a ve 330 jsem ho jeste nepouzil…

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:21 ® džigit reakce na …

sus1> na druhé straně z těch multi vypadá parametrově nejlíp :-)

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 16:13 ® sus1 reakce na …

hraji> Ty si na to Milo nějak zatíženej.:-)

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 14:25 ® zedus
zedus

Já si minulí týden pořídil tohle. http://www.rco-fishing.cz/…-twin-feeder

Ale zatím byl jenom na jedné vycházce a chytil sem na něj malého mníčka, ale jeví se mi celkem dobře a použitelně.

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 13:35 ® hraji
hraji

Já bych ti doporučil tento prut, je sice dražší, ale vlastnosti jeho cenu spolehlivě vyváží. Jedná se o nejvyšší řadu feeder prutů od MILA. http://www.milorybarskepotreby.cz/…feeder-3-30m

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1