Vyhledávání
Hojnost účastníků rybářských brigád
25.11.2010 | DEATH | 8.861 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím. Víceméně tady už nějaký ten rok hibernuji, ale zajímá mě, jak to vypadá u Vás co se týče účasti rybářů na brigádách pro místní organizaci. Taky je to taková bída jak u nás v Písku? Osobně si myslím, že co se týče naší organizace, tak 800Kč za 10 hodin neodpracované brigády je výsměch. Podle mého by se mohly jednotlivé organizace mezi sebou domluvit na zvýšení poplatku za neodpracovanou brigádu. Předešlo by se tím odlivu lidí, kteří se na základě těchto poplatků přehlašují jak blbci, místo toho, aby si našli o víkendu 10 hodin, kdy hrábnou a přispějí rukou k dílu. Nejvíc mám rád ty, které nikdo na brigádě neviděl, ale básní na schůzích jak všichni dělají hovno a nejsou vidět výsledky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 19. prosince 2010 v 15:13 ® timbab reakce na …
-
Beer.Beda> Je to celkem dost blbě vymyšlené,s něčím takovým jsem se ještě nesetkal.
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 v 15:11 ® Beer.Beda reakce na …
-
timbab> To je úplně normální.Nejsem sám kdo by šel na brigádu, ale nemá možnost.Takže keci o tom, že v Písku chodí na brigádu málo lidí, jsou dostli hloupé.
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 12:34 ® timbab reakce na …
-
Beer.Beda> To je nějakej bordel ne?
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 12:25 ® Beer.Beda
-
Jsem členem MO Písek a když jsem se ptal jestli můžu a kdy přijít na brigádu, bylo mi řečeno že lidí mají dost a že nejsem z Písku.Takže pro mě platí pouze viz.níže. Pokud se brigády zdraží půjdu k jiné MO. Takto to mají napsané i ve zpravodaji. Povinnosti lze plnit takto:
xxx Členové MO bydlící mimo město Písek odevzdají
200 kg krmiva nebo zaplatí 800 Kč! xxx
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 15:12 ® superweb reakce na …
-
hraji> nevim jak moc je to osetreno, ale porad je rozdil, kdyz ma MO jeden dvouhektarovej rybnicek a jina MO nekolik desetihektarovych a k tomu jeste usek reky..
reagovat - Pondělí 6. prosince 2010 ve 12:29 ® Frk reakce na …
-
Alfons/prosil bych trošičku rozvinout myšlénku naznačenou v první větě. Chybí mi třeba definice „nějaké částky“ a systém čerpání peněz z povolenky nazpět do MO na příslušný revír.
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:31 ® hraji reakce na …
-
saman> asi nejúčinnější bude přímo kontaktovat tuto MO a zeptat se u nich.
reagovat - Středa 1. prosince 2010 v 19:54 ® saman
-
Pro ® Robur i ostatni> myslel jsem jestli se plati brigady v te organizaci MO České Budějovice 2 abych tedy byl presnejší kdyz se tu řeší Hojnost účastníků rybářských brigád.
reagovat - Středa 1. prosince 2010 v 15:50 ® Robur
-
a vůbec, nedalo by se to přejmenovat, z toho krkolomného názvu, kde už chybí archaismy tipu halapartna, blůza atp. se mně navaluje
Hojnost účastníků…, to je kombinace
reagovat - Středa 1. prosince 2010 v 15:45 ® Robur reakce na …
-
saman> a akou rečou ste to hovorili? Myslím, že by si myšlenka zasloužila lepší formulaci.
reagovat - Středa 1. prosince 2010 ve 12:48 ® saman
-
neví někdo zda se tady v te organizaci plati MO České Budějovice 2 od noveho roku chci delat povolenku tedy obnovit byl jsem v Tyne nad Vlt drive ale prestehoval sem se do Budejovic
reagovat - Středa 1. prosince 2010 v 10:14 ® hraji reakce na …
-
Alfons> chyba není v MO bez revírů, ale v systému. Například v MRS nemůže vzniknout MO bez vlastního revíru a nemůže ani vzniknout tak, že bude nárokovat revír jiné MO, tedy jasně je dáno, nová MO, nový revír do svazového hospodářství.
reagovat - Úterý 30. listopadu 2010 ve 20:48 ® Alfons
-
Zrušit brigády, zvýšit o tyto peníze cenu povolenky a hold potřebné lidi platit alespoň nějakou částkou. Odpadlo by spoustu problémů a dnešní uměle založené organizace bez revírů (bez nákladů na ně) by nevykořisťovaly systém, tím, že se u nich brigády neplatí a přecházejí k nim členové od organizací kde se grigády platí a tyto peníze dávají do ryb nebo do péče o revíry. Je to další vychcanost – hnus velebnosti.
reagovat - Úterý 30. listopadu 2010 v 17:47 ® tomashr reakce na …
-
petrikveprik> Tou třetí větou jsi uhodil hřebíček na hlavičku – ona se opravdu většina rozporů odvíjí od toho, že pojem „pracovní roční příspěvek“ je v řadě MO poněkud mimo realitu a v reálu jde opravdu jen o peníze. S tím souvisí i další věc, totiž to, že je pro člena jen těžko sledovatelné, kam vlastně jdou finance z této položky, věci dále komplikují u některých MO revíry RMV – prostě chaos.
reagovat
Řešení by se sice teoreticky najít dalo, jenže je evidentní, že prakticky každá varianta vzbudí z nějaké strany velký pokřik - Úterý 30. listopadu 2010 v 15:49 ®
-
hraji> mas pravdu – v jinych MO to funguje mozna jinak a muj nazor je kazdopadne subjektivni. Take mas pravdu ze ten argument s komunistickym prezitkem nebyl zrovna na miste – takove veci se totiz deji i dnes bezne. Jen jsem tim chtel rict, ze pokud nekdo chce po me prachy, tak to nemusi nazyvat brigadnickou povinnosti a ma mi narovinu rict ze papiry stoji tolik a tolik a ne schovavat poplatky za nevim co vsechno. Nemam nic proti placeni veskerych nakladu spojenych s rybarenim a rybarskym pravem chodem organizaci…atd. Nelibi se mi nepruhlednost sytému a preferování určitých „rovnějších“ členů.
hering> ANO, asi o chodu MO vim opravdu prd (diky bohu) nechtel bych opravdu vedet vsechno – to by me asi klidnym nenechalo.. btw postradam od tebe alespon trochu konstruktivni argument – to ze o problematice nic nevis umim napsat taky..
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 v 19:01 ® chosebaits reakce na …
-
Robur> Já tě pochopil
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 ve 13:45 ® Robur reakce na …
-
chosebaits> ty to vztahuješ na sebe, já myslel jiné výkřiky do tmy. Jako všichni povinně, zaměstnat nezaměstnané atp.
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 v 11:46 ® albin
-
hraji> Máš pravdu,že o brigádách toho moc nevím neboť naposledy jsem na ní byl někdy v dětství s kroužkem.Poté jsem spousty let noty neměl a od té doby co je mám zpátky naše MO brigády nevyžaduje.Nicméně na moji obranu.Kety tu psal,že se u nich na brigádách domlouvají při odevzdání povolenek(u mne po novém roce) a novou nedostanou dokud hodiny neodpracují(já si beru novou většinou opět těsně po novém roce).Takže mi,jako neznalému,z toho vyplynulo,že je to blbost.Tímto se omlouvám a děkuji za upřesnění.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 22:32 ® chosebaits reakce na …
-
Robur> To jestli to je jen výkřik nebo smysluplná myšlenka netuším.Rozjet nějakou akci není těžké,to těžké přichází vždy když si myslíš ,že je vše už zařízené a uplně bezpotíží.PS-Za ty odvezené tuny to ale stojí.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:23 ® Robur reakce na …
-
chosebaits> to nepochybně, ale ne takovými zjednodušenými výkřiky do tmy, jaké se tu objevují
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:04 ® chosebaits
-
Robur-Příští rok nebudem uklízet jen Nechranice,příští rok to rozšíříme a jdeme proti vodě.Na takovou věc jako je uklid ti dá peníze snad každý a MO to nemusí stát ani pětník,jen pracujcí lidi.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:46 ® chosebaits
-
Piranha, petrikveprik> Někdo musí dělat udržbu na majetku MO.Někdo musí dělat výlovy chovných rybníku a potoku.Kdo by to dělal.když né samotní rybáři.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:26 ® chosebaits
-
Robur> Netuším jestli má svaz v popisu uklízet okolo vody,ale jako rybáři který k té vodě chodí by jsme se měli nějak postavit.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:22 ® chosebaits
-
kety.vydra> Tady máš něco z první povedené akce http://www.rybarikadan.cz/index.php?…
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:16 ® chosebaits
-
kety.vydra> Znám MO kde byl neustálej problém s brigádníkama v době kdy je nejvíce potřebovaly.Tento problém našel jednoduché a učelné řešení.Nenutí chodit lidi na brigády,ale ať platí částku 750 kč za 15náct hodin.Pak si našli pár dobrých rybářu který mají o toto zájem a jim za 25 hodin dávají povolenku zdarma.Hospodář nebo nějaký jiný funkcionář nemusí být každou sobotu u brigádníku,nebo tadyty hoši už vědí co a jak.Jinak s tím uklidem okolo vody to není tak zlé,znám to z vlastní skušenosti.Tři roky pořádám uklid na Nechranicích,odvoz odpadu a uskladnění na skládce platí povodí´+ dodá pytle a ochrané pomucky,okolní obce dávají peníze na občerstvení pro rybáře i dobrovolníky a jedno město financuje autobus tam i spět.To jak říká Robur prodělečná akce je blbost!!!Tady je pár fotek z loňské akce. http://www.chytej.cz/…steni-brehu/?…
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:08 ® Piranha reakce na …
-
CeP> kriminal ma bejt za trest a ne se tam valet za nese penize a nedelat nic.V tom meli komunisti pravdu.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:01 ® chosebaits
-
hraji> Píšeš-tak je to obrovský ranec peněz, kdybychom vybírali třeba 800, bylo by to doslova nemravné, protože takové peníze nelze účelně utratit.Tyto peníze jdou utratit,nedavno jsem o tom psal(odměny,cesťáky ,atd.)
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 14:10 ® CeP
-
Piranha, petrikveprik> svata prostoto! piranho zvlast ten tvuj napad s muklama na nucenejch pracech.. to je perla. bolsevismus hadr. to si nevidis do ust?
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 9:06 ® Piranha reakce na …
-
kety.vydra> Ale nebylo by potreba nic.Kolik sedi v base lidi za blbosti, kolik vytrznictvi se denne deje a jsou to jen domluvy.NE, alternativni tresty a makat, stejne tak, jako ti vychcankove na UP a socialce.Zadarmo dostavat penize proste nejde.Tak hybaj 2× tydne na 5h k vode, do lesa ci ulic.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 23:27 ® kety.vydra
-
Piranha> Milý kolego,kdyby byly zrušeny brigády,tak „5tikilo“ bude k......y málo na to,aby se vybralo dostatek na to,aby se zaplatila práce lidí,ketří by to za tebe odmakali…
reagovat