Chytej.cz

Přemnožení boleni na dolním Labi necteno

23.11.2010 | Droman | 6.372 zobrazení | 44 odpovědí

Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:52 ® hering reakce na …
hering

Droman> Jen se zeptám? Kolik máš na kontě bolenů 80+ kteří tu též jsou? Boleny v rozmezí 50 – 60 jsem vždy nachytal dost a nikdy to nebyl bůhvíjaký kumšt!

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:46 ® hering
hering

Dolní Labe by utáhlo klidně několikanásobný stav populace bolena než je nyní a pořád bych netvrdil,že je zde bolen přemnožen.Spíš bych tvrdil,že zde klesla populace ostatních dravců.Jenže ty jsou žranější víc než boleni.Ty už tolik nechutnají!!!

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:45 ® Sander reakce na …
Sander

Droman > pokud u vás bolena považuješ za problém a snažíš se mu vyhýbat, proč se tu s ním chlubíš? :-) Nezapochyboval jsi teď o tomto fóru malinko?

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:36 ® Droman
Droman

Chytrá rada :-) přijeď a zachytáš si.....

reagovat
foto/forum/2010/th-img15521.jpg
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:33 ® Sander reakce na …
Sander

Droman > he, teď jsi mě rozesmál :o))

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:32 ® Droman
Droman

Třeba máte stejnej „problém“ jako je tady na Labi. Zkuste prochytávat točáky stříbrnou (jakoukoliv) nástrahou větší rychlostí cca půl metru pod hladinou a uvidíte. Takhle jsem Boleny chytal dřív, ale teď to veme i u křoví i na proudu, prostě všude.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:28 ® mvincik
mvincik

Ano ano, Sander má pravdu. Přijeďte si schladit hlavu na Otavu a pak tu něco pište. Važte si radši každého drcance…a buďte skromní.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:28 ® Robur
Robur

tak je žerte, ne…

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:26 ® Droman reakce na …
Droman

:-) Já si vůbec nestěžuju, bolen kolem 60 je krasnej zazitek, ale spis mám obavu z nedostatku ostatních dravců v příštích letech.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:17 ® Sander
Sander

Potřebovali byste otavoléčbu jako sůl.
Pak byste si jinak začali vážit ryby, která vám šlukne voblera, labežehliči zmlsaní!

:-)
reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 19:52 ® Droman reakce na …
Droman

Přesně tak, stejnou zkušenost mám i s Berounkou, tam je to uplně stejné. Člověk jde na oukleje, ploťky a nic, je boleni.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 19:47 ® Droman reakce na …
Droman

No po 25 výjezdech 19 bolenů 55–64cm a ani brnk od něčeho jiného, to je divné. Kdybych chytal na jedinou specifickou nástrahu a jedním stylem tak neřeknu, ale já opravdu jezdím kvůli štice a zkouším vše. Bohužel bez úspěchu.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 19:42 ® hering
hering

Nějak jsem si nevšiml,že by zde byl bolen přemnožen… Myslím okolo DC

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 19:40 ® chosebaits
chosebaits

Vysazování bolena a hlavně hájení v některých usecích vod považuji jako trestný čin!! Tento problém je i na Ohři,snažím se nachytat nástražní rybky (oukleje a červenopeřky)a místo toho tahám neustále bolínky,jiné rybky jsou většinou náhodné. Bolen je krásná a bojovná ryba,rád si nějakého také občas povodím,ale co je moc,to je příliš!! Ani ty kormoráni to nežerou!!!

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1