Vyhledávání
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | 6.372 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:52 ® hering reakce na …
-
Droman> Jen se zeptám? Kolik máš na kontě bolenů 80+ kteří tu též jsou? Boleny v rozmezí 50 – 60 jsem vždy nachytal dost a nikdy to nebyl bůhvíjaký kumšt!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:46 ® hering
-
Dolní Labe by utáhlo klidně několikanásobný stav populace bolena než je nyní a pořád bych netvrdil,že je zde bolen přemnožen.Spíš bych tvrdil,že zde klesla populace ostatních dravců.Jenže ty jsou žranější víc než boleni.Ty už tolik nechutnají!!!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:45 ® Sander reakce na …
-
Droman > pokud u vás bolena považuješ za problém a snažíš se mu vyhýbat, proč se tu s ním chlubíš?
reagovatNezapochyboval jsi teď o tomto fóru malinko?
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:36 ® Droman
-
Chytrá rada
reagovatpřijeď a zachytáš si.....
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:33 ® Sander reakce na …
-
Droman > he, teď jsi mě rozesmál :o))
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:32 ® Droman
-
Třeba máte stejnej „problém“ jako je tady na Labi. Zkuste prochytávat točáky stříbrnou (jakoukoliv) nástrahou větší rychlostí cca půl metru pod hladinou a uvidíte. Takhle jsem Boleny chytal dřív, ale teď to veme i u křoví i na proudu, prostě všude.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:28 ® mvincik
-
Ano ano, Sander má pravdu. Přijeďte si schladit hlavu na Otavu a pak tu něco pište. Važte si radši každého drcance…a buďte skromní.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:28 ® Robur
-
tak je žerte, ne…
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:26 ® Droman reakce na …
-
reagovatJá si vůbec nestěžuju, bolen kolem 60 je krasnej zazitek, ale spis mám obavu z nedostatku ostatních dravců v příštích letech.
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:17 ® Sander
-
Potřebovali byste otavoléčbu jako sůl.
Pak byste si jinak začali vážit ryby, která vám šlukne voblera, labežehliči zmlsaní!reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:52 ® Droman reakce na …
-
Přesně tak, stejnou zkušenost mám i s Berounkou, tam je to uplně stejné. Člověk jde na oukleje, ploťky a nic, je boleni.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:47 ® Droman reakce na …
-
No po 25 výjezdech 19 bolenů 55–64cm a ani brnk od něčeho jiného, to je divné. Kdybych chytal na jedinou specifickou nástrahu a jedním stylem tak neřeknu, ale já opravdu jezdím kvůli štice a zkouším vše. Bohužel bez úspěchu.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:42 ® hering
-
Nějak jsem si nevšiml,že by zde byl bolen přemnožen… Myslím okolo DC
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:40 ® chosebaits
-
Vysazování bolena a hlavně hájení v některých usecích vod považuji jako trestný čin!! Tento problém je i na Ohři,snažím se nachytat nástražní rybky (oukleje a červenopeřky)a místo toho tahám neustále bolínky,jiné rybky jsou většinou náhodné. Bolen je krásná a bojovná ryba,rád si nějakého také občas povodím,ale co je moc,to je příliš!! Ani ty kormoráni to nežerou!!!
reagovat