Chytej.cz

které plemeno psa je nejlepší společník k vodě. necteno

21.11.2010 | mcflurry | 66.423 zobrazení | 327 odpovědí

Chci si koupit psa a samozřejmě si ho pak brát sebou na ryby, takže bych potřeboval poradit ideální plemeno.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 8. prosince 2010 ve 13:38 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> mě přijmuli na cvičák až od 6 měsíců psa.Mohl jsem ale chodit se seznamovat už cca 4–5 měsíc,ale cvičit tě začnou až od půl roku…Dřív to nemá smysl " prý "

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:37 ® džigit

Klon> Bullterier-FelixJas-Ver/J.Sellinger/ a neboj,nadhledu mám až moc a proto jsem měl při výcviku se psy problém/teda nějakého vrcholného/já měl a mám psy pro radost.A to,že se k nim doma chovám „tvrději“ než spolubydlící mi přidělává vrásky,já ho srovnám a pár dní nejsem doma a už zkouší.A to všeci zvířecí obyvatele.
To je pak problém s krmením a s venčením :-)) Ještě,že nejsou hluší :-D A pamatuj,nej­důležitější u Bulíka-což lidi nechápou- je= Bulík se nemlátí Bulík se musí uhladit k smrti!!! :-)

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:36 ® džigit reakce na …

kerob> mírně Tě poopravím,bohužel psa cvičíš trošku dřív a ani o tom nevíš.Ne vždy se tomu říká výcvik,ale výchova a dej bacha,ať se někde neprokecneš před „přecitlivělou“ ženou,bo to slízneš jako já-srovnávat dítě se psem :-D

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:35 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> co máš vlastně za hafana???

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:35 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> Taky jsme to brali,vím že pes reaguje na podněty apod,ale jak jsem psal,trochu nadhledu kolego.Jen tak tu plkáme co a jak.Kdyby šlo o rady jak cvičit apod,tak bych taky mluvil trochu jinak a odborněji.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:33 ® džigit reakce na …

Klon> jsi samec Alfa,tak buď rád.Horší,kdyby se fenka rozhodla,že Alfa bude ona :-))

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:33 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> ja tim chtel rict hlavne to, ze do urcityho veku psa/ditete nema vycvik smysl. Od urciteho veku se da na obou pozorovat, ze vi, ze neco udelali spatne, ze se bude „panicek“ zlobit, proste od urciteho veku si pes uvedomuje co se od nej ocekava a co ho nemine, pokud to neudela, toho se samozrejme docili vycvikem, ale ten je mozny a ucinny az kdyz ten pes kapiruje (dvoumesicni stene sedni nenaucis), dite taky odnaucis srat do plenek az v urcitym veku, az k tomu to dite dospeje, az bude schopne to pobrat.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:32 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> samozřejmě máš pravdu,ale bez urážky,ty to bereš moc profesionálně…My se tu bavíme tak celkově.Kdyby jsme tu všichni měli bavit,co je správné,jak to má být apod,tak ta diskuze vypada trochu jinak…Ber to trochu s nadhledem.Věřím že se ve psech vyznáš a jde vidět že se jim věnuješ,ale to neznamená že to nevíme taky :-) .

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:30 ® džigit reakce na …

Klon> hele,nechci poučovat,sám jsem neměl nějaké zvláštní úspěchy,ale prvotní při výcviku je pochopit nervovou soustavu psa a podle toho uvažovat.Spousta lidí psa polidšťuje a dává mu lidské vlastnost,což strašná hloupost! Pokus to přijmeš a nkikdo na cvičáku to s Váma neprobírá odkaz: http://www.cz-pes.cz/…ice-tvnc.php#… to je taková všeobecná netová pomůcka,co jsem ve spěchu našel a nejvíc mi sedla :-)

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:28 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> To se docela divím.Ta moje poslouchá doopravdy jem mě a přítelkyni,prtože se podílý na cvičení.Nikoho jinýho neposlechne,tedy pokud nemá aspoň piškoty…

tím to možná budeš mít jednodušší,asi působíš na psi hlasem,který považujou za dobrý…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:26 ® džigit reakce na …

kerob> tentokrát budu oponovat i Tobě.Pes není podobný melému děcku jen jako štěně,ale vpodstatě celý živit.Jeho nervová soustava je trochu jiná než naše.Proto se přirovnává k děcku.Pes nemá abstraktní myšlení,neví proč je „tráva zelená“,ono mu to jaksi nejde vysvětlit.
Reaguje relexy na určité podněty,ať už podmíněné,či nepodmíněné.Pes neví,co je sedni,lehni apod.On jen reaguje na něco,čím si u něj ten reflex vytvořil-trhnutí vodítkem,přitlačení na určitou část těla atd.Ty jej musíš mít neustále pod dohledem a i pohyb na volno je určitý druh cviku. Je to na dlouho a tady se diskutuje o rybách a plemeni,které komu nejvíc sedne k rybařině.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:25 ® kerob reakce na …
kerob

Klon> to bych prave nechtel :-) Pes je pes a dite je dite… a nerad bych mel psa misto ditete, to radsi prcka a k tomu psa.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:23 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> možná jsem to špatně napsal.Né hloupý ale výcvik je složitější.

Měl jsem dřív jezevčíka a ten nebyl vůbec cvičenej,ale když jsem jí řekl at donese hračku,tak šla a donesla jí,nasledně jsem jí řekl že to není ona,že chci pana žabáka ( žabák byla pískací hračka ) pustila tu současnou a doopravdy přinesla pana žabáka :-) to bulíka nenaučím,aspon se mi to nepovedlo…

jinak abych se vrátil k tomu cvičáku,tak máš pravdu že asi záleží na jaký urovni ten cvičák je.Některé praktiky si mi taky zrovna nelíbí,ale jinou možnost nemám,tak se ji snažím cvičit i tak trochu podle sebe..

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:23 ® kerob reakce na …
kerob

Klon> mam jeden docela zvlastni dar, hodne psu me okamzite povazuje za strasnyho kamose, respektujou me a poslouchaj i bez dobrot. Je to zvlastni ale je to tak. I ta kamosova bulina me posloucha skoro stejne jako jeho. Za nabidku dekuju, ale tohle budu resit az/jestli to bude aktualni.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:18 ® džigit reakce na …

Klon> to,že výcvik trvá déle nemá s hloupostí co dělat.To by pak musel být hloupej každej molos!

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:18 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> my jí máme s přítelkyní jako dítě,takže i směny máme přehozený,aby nebyla sama doma :-)

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:17 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> Jinak kdyby jsi měl zájem,tak na intrenetu jsem tenkrát našel knihu v elektronické podobě.Myslím že by se ta kniha dala možná ještě najít.Je tam vše o bulících.Jak pečovat o štěně,vycvik,ne­moci,povaha,co potřebují apod. u bulíka je doopravdy ten přístup trochu jiný.jak si sám nasal,jsou tvrdohlavý a chce to trpělivost a důraz.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:16 ® kerob reakce na …
kerob

Klon> to je mi jasny, ja bych ho bral s sebou do prace, proste jako kamose,, co je porad se mnou, nemel bych asi to srdce ho nechat celej den doma…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:11 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> jj to máš pravdu,chce to hodně času.Já třeba jí mám v bytě a přes zimu musím denně,tak aspoň na 3–4 půlhodinový procházky.Přes léto jsme na chalupě,takže tam je to v poho.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:10 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> s malym psem je to jako s malym ditetem – do urcityho veku s tim nema moc smysl bojovat. Ale pokud devastuje veci a je neovladatelnej i pozdejc, rekneme po patym az sestym mesici, tak je neco spatne. Jinak ze je bulik blbej bych nerek, ale ze by to byl nejakej lumen to taky ne, je to dost tvrdohlavy zvire, aspon tech par kousku co znam.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:06 ® kerob reakce na …
kerob

Klon> az jednou dospeju do stadia, ze si budu chtit poridit vlastniho psa (bordelterier je u nasich), tak bulik nebo mini-bulik jsou adepti cislo 1. Zatim na nej bohuzel nemam cas. Nicmene ta kamaradova bulina bude mit snad tak za 2 roky asi stenata, tak si mozna vezmu potomka.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 13:04 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> Má věci na hraní a má věci na trenink.Když jdem na pole a házím jí tenisak a hrajem si,tak je jasný že párkrát do něj kousne a je po něm.Když budu po ní chtít aport,tak už je to jiná.

Jinak co se týče cvičáku,tak posoudit nemohu,jiný možnost zkusi nemám.Hlavní je že mě poslouchá a doopravdy si můžu dovolit říct že na slovo…

Další věc je že chovnou stanici znám a znám jí z hlavy.nechtěl jsem to jen tu publikovat a proto jsem ti napsal jestli chceš kontakt.Poslal bych to do osobky…

Jinak že bulíci nepatří zrovna mezi nejinteligentnější je pravda a v tom se asi neshodnem…Už jen to že vycvik je 2× intenzivnější než u německýho ovčáka.Tohoto naučíš hned. S bulíkem to je o dost těžší…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:52 ® džigit

Klon> nechci Ti do toho kecat,ale chtělo by to víc potrénovat.Pes zničí jen tolik,kolik mu dovolíš.Tohle si musíš objasnit s někým na cvičáku,nebo vyměnit výcvikáře.Tohle jsou vady,které jsou důsledkem špatneho výcviku-ve většině případů.Pokud máte srandu z toho co vše dokáže odrovnat a nabízíte ji další,podílíte se na tom.A názor,že Bulík je hloupej nebudu komentovat.Nějak mi to celé nesedí,už jen protože každej majitel drahého psa si pamatuje chovnou stanici apod.Osobní názor-o psech moc nevíš
A pokud potřebuješ dobrou radu,dojeď do Ova,je tu jeden opravdu dobrý kluk specializující se na Bulíky už hezkou řádku let.A hlavně dokáže dost psů,spíš jejich majitelů napravit!

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:48 ® Klon reakce na …
Klon

kerob> Jde vidět že bulíky doopravdy znáš.s tím tenisákem a tou činkou si mě pobavil,protože to je uplně stejný jak u mě:-)

Jinak bordelteriéra znám.Má ho vedoucí na cvičáku a můžu říct že jsou šikovní..jen se vždycky na smějem při vyštěkávání ( pět takových stanu a v jednom je figurant,musí najít a začít štěkat,dokud nepříjde páníček a pak se zakousnout do rukávu) On vždycky proběhne ty stany a ten stan má asi cca 20 cm díru nad zemí,tak místo aby ten stan oběh a začal štěkat,tak ho podleze a hned ho kousne do nohy :-)

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:44 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

džigit> ty sy bestě:-P

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:42 ® kerob
kerob

Klon> my mame borderteriera (foto tu nekde o par stran zpet je) a to byl docela slusnej devastator, dokazal treba v cely kuchyni za dopoledne odtrhnout prilepeny lino, zral ubrusy, kytky, boty, bundy, koberec… na to ze ma 12kg, toho zvladnul fakt dost… a to ti 9 lidi z 10 rekne, ze to je naprosto bezproblemovy plemeno ktery by tohle nikdy neudelalo :-) Nastesti ho to po roce preslo a ted je fakt zlatej.
Jinak bulikama je to tezky, tam zadna hracka nevydrzi, ta kamosovo bulina ma za hroznou zabavu praskani tenisaku… hodis ji tenisak, dvakrat do nej kousne, udela to „puf“ a uz ji nezajima a ceka na dalsi… drevena kost je tak na 2 dny, provazovej uzlik tak na odpoledne…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:41 ® džigit reakce na …

tucnak11> šak to ho pak vypereš v automatce na jemny program :-D bez ždimani…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:40 ® Klon reakce na …
Klon

džigit> To mě taky napadlo,tak jsem to jednou zkošel.Dal jsem jí pneumatiku a fakt bylo na pár hodin vystaráno.Myslel jsem že to je v cajku.Dokonce s ní i běhala a toto byla 15" pneu.Večer jsem šel pak uklizet zahradu a chtěl jsem jí uklidit,kouknu na ní a koukali z ní ty drátky,tak jsem to zamitnul kvůli zubům…

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:37 ® tucnak11
tucnak11

džigit> Takoveho krasavce pod lužko n:-D a prah utirani ty vrahuuuuuu.

reagovat
Středa 8. prosince 2010 ve 12:36 ® džigit

Klon> kam chodíš na nákup? Za talíř ji pořiď několik gum z auta a hotovo :-)

reagovat