Chytej.cz

které plemeno psa je nejlepší společník k vodě. necteno

21.11.2010 | mcflurry | 66.425 zobrazení | 327 odpovědí

Chci si koupit psa a samozřejmě si ho pak brát sebou na ryby, takže bych potřeboval poradit ideální plemeno.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:38 ® relis

Já beru už 4rok k vodě Kavkazána od té doby jsem nebyl kontrolován RS. Dobré ne!

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 15:30 ® sirka12

Doporucuji bigla, ten muj vzdycky zdrhne a mam klid

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 14:35 ® DJ
DJ

Mrakoš> Kousnutí od jezevčíka nebolí?? :-) máme na vesnici kluka který si hrál s jejich drsnosrstym jezevčíkem. Na tom by bylo jistě vše ok, ale problém byl v tom, že klečel, měl kratky a byl na ostro. Rozdováděný štěně co skákalo za míčkem však jednou skočilo a zakouslo se do uplně jinýho balónku. Mrzí mě, že to znám jen z doslechu, rád bych to viděl. Nicméně nevím zda by ti dal za pravdu v tom, že kousnutí jezevčíka nebolí :-) nejlepší povahu maj boxeři :-) Jinak dávám za pravdu Džigitovi. Pes není jen dekorace. Je to ten nej kamarád, kterej vás ale potřebuje 24 hodin. Jak říká jeden známej. Rozdíl mezi psem a ženskou je, že když kopneš psa, vrátí se a bez řečí olízne nohu.

reagovat
Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 11:20 ® kerob reakce na …
kerob

Mrakoš> meli jsme jezevcika 17 let, tvrdohlavej ale uzasnej tvor, ale kdyz se rozzurila, tak z ni sel strach vetsi nez z papirove ostrejsich plemen (me 2× prokousla ruku). A nemela temer zadnej respekt, dokazala zautocit i na boxera a to s takovou zurivosti, ze vzal roha a kupodivu ji to vzdy vyslo (jinak by se asi 17 nedozila). Ale popravde receno, jezevcika uz nechci. Ted mame borederteriera a to je dle me idealni pes… ma rad vodu, snasi vedro i mraz, ma idealni velikost, perfektne vycvicitelnej a vypada trosku jako vydra – podle nekoho je krasnej a podle jinyho je tak osklivej az je krasnej.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:48 ® Mrakoš

Sander> Jezevčík toho na 100 km sežere docela dost :-) Ono je kousnutí a kousnutí. Pes dá nějak najevo svojí nevoli a když to člověk nerespektuje tak se ožene. Ale to je spíš zas jen takový důraznější varování. Měl jsem jednu hodně rvavou fenku. Bral jsem jí na naháňky, tam většinu malých psů spráskala a ti větší prostě poodběhli z dosahu. Ale v životě nekousla člověka. To byla ale taková výjimka. Většinou jsou to opravdu kliďasi, jen se musí víc respektovat než jiný plemena.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:27 ® Sander
Sander

Mrakoš > vodě a mrazuvzdorný :o)) Už chybí jen doplnit kolik žere na 100km :o))

Mě kdysi kousnutí od babči jezevce docela bolelo. Bylo mi asi pět, možná ještě méně, tahal jsem ho pod stolem v kuchyni za ocas, tak mi dal najevo že mu to vadí. Dobře mi tak!

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:23 ® Mrakoš

Záleží na povaze toho konkrétního psa. Ale většina jezevčíků jsou inteligentní kliďasi podle mých zkušeností. A drsňáci jsou správňáci, navíc celkem vodě a mrazuvzdorný.
No a kdyby, kousnutí od jezevčíka nebolí :-)

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:17 ® Sander
Sander

Jezevčík v průzkumu nevyšel zrovna jako povahový vzor, v podstatě mu může kdykoliv rupnout v kouli a klidně kousnout. V žebříčku nepředvídatelnosti suverénně vyhrál :-)

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:12 ® jersey
jersey

Drsnosrstej dobrý, ale clumber je clumber.Já sázím na povahu a tu má prostě bezkonkurenčně nejlepší.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 19:38 ® Libor reakce na …
Libor

Mrakoš> souhlas!!

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 19:30 ® Mrakoš

Nejlepší je jezevčík drsňák. O tom žádná:-)

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 19:08 ® Robur reakce na …
Robur

jersey> ne, aby nebyl samá svízel a kudlibordel

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 18:36 ® jersey reakce na …
jersey

Robur: myslíš aby se opálil?

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 15:54 ® džigit reakce na …

petrikveprik> vono je to obousečné.Chceš zdřímnout a ozve se: „proč nejdeš ven se psem?“ :-) Nejhůř je,když ho pořídíš dětem,dle jejich výslovného přání a pak se s ním stydíš ven… :-))

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 15:39 ®  reakce na …

džigit> Náhodou aspoň pak můžeš argumentovat své polovičce že na ty ryby jdeš vlastně kvůli psovi :-))

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:40 ® Robur
Robur

mám mrazák, co nesežere na rybách, zamrazím.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:38 ® džigit

a co kdybyste nejdřív zvážili,co můžete tomu psovi nabídnout Vy a podle toho vybrali. Na rybách nebudete 24 hodin denně…
Pes není jen hračka na pobavení,ale úvazek na velkou část života a Vašeho času. Neberte to v rámci moralizování,ale čistě prakticky :-)

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:24 ® Robur reakce na …
Robur

jersey> vždyť je to chlupatý, takovýho psa můžeš vzít k vodě akorát ve verzi skinhead

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:03 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

sus1> No,to je přesně ta velikost… :-D

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 11:48 ® jersey
jersey

Zdaleka nejlepší pes na světě je clumber spaniel.Neuvě­řitelně inteligentní pes, který je neskutečně dobře vycvičitelný,žádnej rapl,žádnej agresor,žádnej paličák,žádnej šňafal,kterej štěká kvůli každý kravině,rozený aristokrat,kterej je za všech okolností nad věcí,milující svého pána až za hrob,fantastickej k dětem,výbornej pracovně při lovu.....ale to bych mohl psát ještě hodinu.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 9:32 ® tucnak11
tucnak11

Pes nepatřy u vody aby volně poletaval si.Mam špatne zkušenosti s hafany,je pravda jaky pan magor pes bude take.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:42 ® sus1 reakce na …

kety.vydra> Správně.:->

reagovat
foto/forum/2010/th-img15527.jpg
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:42 ® sus1 reakce na …

Sander> Aaaaaaaatss

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:36 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > jenže tenhle je sám sobě pánem wole!

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:35 ® sus1 reakce na …

Sander> Helé?!to neřikej 2×.Jakej pán ,takovej pes.:-))

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:34 ® Sander
Sander

Von ten bígl, kdyby byl kříženej s nějakým normálním psem, by nemusel bejt až takovej debil.
Ale jinak…:-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img15524.jpgfoto/forum/2010/th-img15525.jpgfoto/forum/2010/th-img15526.jpg
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:28 ® kety.vydra
kety.vydra

Nejlepří je srnčí pinč.Přivážeš bójku,na kšíry dva trojháky,hodíš psovi aport do vody a ......za chvíli je sumec na břehu.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:13 ® sus1 reakce na …

Sander> Třeba Bernardýn,ten skoro vůbec.:-D

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:10 ® Sander
Sander

DJ > já vím, nemám jim to za zlé, ale když se voklepe, měl jsem vždycky problém se té sprše vyhnout. Co je moc, to je moc. Lítaly slinty všude kolem, psa jsi nemohl ani pohladit po hlavě, hrůza.
Jsou to dobráci, votomnic, ale to i spousta jiných co neslintaj :o)

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:03 ® Robur
Robur

sus1> náhodou velká by mohla dávat mléko:-D

reagovat