Vyhledávání
Pike shooting - střílení štik
20.11.2010 | Raf | 11.613 zobrazení | 77 odpovědí
A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 4. září 2011 v 0:36 ® rgb23
-
V první řadě se nestřílí přímo na ryby ale do jejich těsného okolí tak, aby je omráčila tlaková vlna – využití „hydrodynamického efektu“. V našich podmínkách je to nesmysl když nic jiného, tak právě nereálností legislativních změn. Zaplať pánbůh, při představě že u rybníka mezi rybáři budou sedět ostrostřelci čekající na stín pod vodou mi běhá mráz po zádech
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 11:30 ® zalesak05 reakce na …
-
Raf> Pokud tu bouchačku použijete místo woblera jako návnadu tak bych asi moc proti nebyl
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 11:26 ® zalesak05
-
Já bych takhle ryby nelovil. Pokud by se střílelo na větší dálku tak by bylo nebezpečí v odrážení střel od vodní hladiny. Možná bych tomuhle lovu vyhradil jeden soukromý rybník ale víc ne ,to už by pak rybaření ztrácelo smysl.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:17 ® Jak.novi reakce na …
-
olda> A tou bouchačkou?
Ta je menší
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:40 ® olda
-
jednoznačně wobler,já bych si lukem prostřelil nohu.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 18:50 ® osprey reakce na …
-
Raf> Něco jako pistole nebo cibule?
Já se bojím, že běhat u nás s kvérem kolem vody, nakonec bych asi střílel na něco úplně jiného než jsou ryby. A že by se toho našlo… Takže preventivně žádnou zbraň nemám.
Navíc dopadová energie střely z pistole je proti kulovnici o dost menší. Nevím, jestli by stačila tlaková vlna omráčit rybu (jak se diskutuje níže), asi bys musel napálit přímo tu chuděrku rybu.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 12:53 ® Raf
-
Wobler nebo bouchačka? To je to oč tu běží.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 12:53 ® Raf
-
Včera jsem byl fotit ilustračky k článku.
reagovat - Středa 1. prosince 2010 ve 23:17 ® BrulaKO reakce na …
-
osprey>
reagovat)dobré
- Středa 1. prosince 2010 v 0:24 ® osprey reakce na …
-
Char> Slyšel jsem o borci, který je šílený kaprař. Když má v zimě absťák, postaví v chodbě stojan, nabije pruty, pootevře okno, „vyveze“ montáže do zahrady, zapne příposlech a jde na lože. Když je dobrá noc, má prý i dvě tři jízdy
Úlovkům dominuje potkan…
reagovat - Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:57 ® Robur reakce na …
-
Char> tož kdysi v dětství 1 magor chytal myši na háček se sýrem. vždy to strči do myší díry. Ale byl to vůl, takový sadista.
reagovat - Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:53 ® Char
-
A proč vlastně chytáme jen ve vodě, co takhle nahodit do lesa nebo na pole :-o
reagovat - Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:43 ® albin reakce na …
-
Sander> Rozdíl by byl v tom zdolávání na trojháčku u zastřelení zas tak velkej rozdíl nevidím.Ale budiž už mlčím.
reagovat - Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:57 ® osprey reakce na …
-
albin> Taky Tajuplný ostrov a možná nejen ten. Ono lidi se dřív se zviřátky nemazali.
Já nemám nic proti tomu, aby se zvíře rychle a čistě zabilo a zužitkovalo. Ale trvám na tom, že ve vodě by měly plavat ryby a v lese běhat zvěř – v druhovém složení odpovídajícím původnímu stavu a v rozumném počtu a věkové struktuře. A tohle je trochu problém – na mnoha místech na světě.
reagovat - Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:23 ® Sander
-
albin > podobně řekl Alda Korbel – ryba není srnka. A má recht. Srovnáváš něco, co srovnávat nelze. Úplně překrucuješ vývojový žebříček v čele s trojhákem v jablku :o))
Když někdo zastřelí štiku nebo srnku je sakra velký rozdíl. Už jen v tom, jak tito dva živočiši dokáží vnímat bolest, strach.
reagovat - Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:21 ® albin reakce na …
-
osprey> Ještě když jsme u literatury:sice si zaboha nemůžu vzpomenout v který knížce,ale vlky lovili za mrazu ohnutou kostí,která se jim uvnitř těla narovnala a roztrhala jim vnitřonsti.
reagovat - Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:18 ® albin reakce na …
-
osprey>Jo to jsem někde taky čet a vlastně si kachnu na feedru i povodil.Neměla to v zobáku,ale zamotala se do páteru,jak se hnala po hladině a hnali ji dva kačeři.Ale já jen nemám rád,když sem někdo napíše o něčem a x lidí o tom píše jak je to příšerný ajaký jsou ty co to dělají prasata.Jen sem chtěl dát taky pohled z druhý strany.Nic víc.Tím to nevychvaluju ani ale nezatracuju.Pro mně je stejně nejlepší ohnutej prut,cvrkající brzda a mezi 100vkama zubů něco umělýho.
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 ve 21:49 ® osprey reakce na …
-
albin> Ona celá řada starých pastí na podobných principech funguje a nějakou kachnu bys chytil na prut jako nic. Dokonce jsem to viděl. Dokonce se dříve ptáci na udice i lovili. Proniklo to i do literatury – epizodicky píše o takovém lovu pernaté třeba J. Verne v románu Tajuplný ostrov.
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 ve 20:09 ® albin
-
No a ještě,když už píšu o šelmách,představ si,že by si králíkovi prošil lanko pod kožich,aby z něj čučely dva trojháky a jen aˇsi ho třeba liška sežere,když je uvázanej a nemůže zdrhnout.
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 ve 20:07 ® albin reakce na …
-
- tom->To máš sice pravdu,ale diskuze je,jestli jsem to dobře pochopil,o přijatelnějším(pro nás) lovu zvířete.A je jedno jestli jde o štiku nebo srnku.Jestli tedy potřebuješ dosaď si místo srnky dravce(šelmu).Tím samozřejmě nehaním myslivce,že zvěř střílejí,je to jejich způsob lovu.Ale prostě nechci něco odsuzovat nebo někomu něco vnucovat.Jen jsem poukázal i na jiný způsob chápání daný věci.
- Neděle 28. listopadu 2010 ve 13:47 ® -tom- reakce na …
-
Řekl bych, že ten příměr s lovem dravců je trochu mimo, štika v pohodě sežere okouna a ještě je ráda, kdežto srnku jsem dosud neviděl sežrat ježka
reagovat - Neděle 28. listopadu 2010 v 11:56 ® albin
-
Nemyslím,že je to pro naše území metoda vhodná k zavedení,ale neodpustím si trochu polemiky.Jaký je rozdíl když myslivec zastřelí srnku a nebo rybář zastřelí štiku.Nejsem myslivec tak čistě teoreticky:Kdybych např. do jablka nastraženého u krmelce v zimě,kde se srnky přikrmují vpracoval trojhák navázanej na sumcový šňůře,srnka to spolkla a já jí po lese mezi stromy zdolával jako řekněme štiku z potopeného stromu ježily by se z toho spousta lidem chlupy na zádech(i mně).Ale byl by to stejný lov jako na dravce.Dalším faktorem jsou místní zvyky a náboženství.V Indii by na naše hovězí hody koukali jako na zhovadilost,jinde zase nezabíjejí prasata.V číně jedí psi jako již staletí předtím(podotýkám že se mi to taky hnusí).Nicméně lehce něco odsoudit před pochopením daného.A jestli mluvíme o sportovní zálibě není naše CaR taky takové?
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 12:00 ® tucnak11
-
Na co mi jezdit buh vi kde,tady si zachytam dost na Valašsku a pěknyh ostryh i do 50 cm řaden problem,mi to stači,Na Sleskou na okouše a pohoda
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 22:11 ® osprey reakce na …
-
Salmo1> Tesat do kamene. My jsme se bohužel, zasekli tak někde mezi.
Ale fakt je, že zatím si rybu chytnu.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 10:19 ® Salmo1 reakce na …
-
tomashr> Ano to souhlasí, rozloha určitě hraje velkou úlohu.Nemalou úlohu hraje ale i soustředěná péče, investice, ale i kultura národa.Podíváš-li se na východ do Ruska, kde žije osm aparátů na km2, tam 100 km od nejbližší dáči o šupinu nezavadíš.Člověk by řekl, že bohatství na této rozloze není možné zlikvidovat.Je to možné a to do mrtě.A to jsem byl u vod čistých, ze kterých se dá, později bez ztráty důstojnosti(WC) běžně napít.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 11:38 ® tucnak11 reakce na …
-
tomashr>Pravda pravdouci
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 11:30 ® tomashr
-
Salmo1> USA má hlavně úplně jinou hustotu osídlení, to je asi zásadní rozdíl. V té ochraně mají z hlediska konceptu národních parků náskok spíš 50–70 let a docela typické je, že to tam rozjela především skupina vášnivých lovců kolem Theodora Roosvelta – na tom je krásně vidět, že v řadě případů mají právě lovci „zabíječi“ k přírodě daleko těsnější stav než různí „aktivisté“.
reagovat
Co se týče ryb, tak hraje velkou roli i moře, v USA prostě není zdaleka tak velký zájem o sladkovodní ryby z hlediska jídla, v tomto jsme mimochodem naopak asi docela světový unikát (ale zas je to hodně o hustotě osídlení, ono se těch ryb na první pohled „na hlavu“ tolik nesní, jenže kdy se to pak přepočte na plochu vod, tak to vyleze pořádně nahoru).
V čem jsou na tom v USA naopak hůře jsou invazivní druhy, tolstolobik je tam fakt průser, který si u ná stěžko představíme. - Středa 24. listopadu 2010 v 11:05 ® tucnak11 reakce na …
-
Raf>Jo a kdo ho podvet take uš se tu neukaře.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 10:48 ® Raf reakce na …
-
tucnak11> Musíš si taky uvědomit, že Rex Hunt chytil v centru Prahy během chvilky obrovskýho sumce…
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 10:43 ® tucnak11
-
Salmo1> Kamarade nemužeš rovnat Amiky s byvalymi postkomunistyckyma statami.Je pravda že Polsko se vzalo za přyrodu a to pořadně.Mazury uš je hraněna oblast a to je taak 1/2 Česka sam les a zubr los tam jet na hřyby tak tě stoji 10000 pokuta na Česke.Jen dal jisem svuj nazor,měl jisem možnost tymto spusobem chytat,tylko mě se to nepatřy.Obzvlašč jak jisem to viděl střylali po rybah i te ktere nebrali jen pro zabavu a to je hnus.
reagovat