Vyhledávání
Tradice
8.11.2010 | andy5695 | 5.995 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj, nevíte někdo o nějakejch stránkách, kde se dočtu něco o tradicích? Myslivci mají různé ( lovu zdar,připíjení levou rukou, atd.. ) ale v rybaření nemůžu nic najít a myslim si, že by to zajímalo určitě víc lidí. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 21:47 ® Troopik reakce na …
-
s tím deštěm to mám podobný
reagovatchytám krátce ale už za tu dobu jsem slyšel tolikrát, že ta bouřka jde stranou a do půl hodiny jsem byl durch, že to je taky taková moje tradice
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 21:10 ® andy5695
-
Děkování vodě musim napravit, tady v tom směru mám nedostatky – dobrej typ. Ale občas se mi stává při odchodu od vody, že si říkám : Ty vole tak to nestihnu a zmoknu.A když se zadaří a mám před sebou slušnou stráň,tak ju někdy vylízám i dvakrát.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 21:02 ® osprey reakce na …
-
LuboO> Že ji nedržím půl hodiny v ruce.
Pokud třeba tahám foťák, mám rybu ve vodě. Pokud přitom spadne, tak ať.
Jsou lidi, co ji během manipulace na břehu vezmou do ruky pětkrát a otlapkají ji pěkně celou od hlavy až k ocasu.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:59 ® osprey reakce na …
-
Sander> To jo, to jsem asi i párkrát udělal. Většinou ale prostě sednu a nechytám. Taková chvíle oddechu a pokory, vstřebání toho zážitku a tak.
U některých svých top úlovků jsem už ten den nenahodil.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:58 ® LuboO reakce na …
-
osprey> co konkretne myslis slovom „nezmoulam“
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:40 ® Sander reakce na …
-
osprey > neděkuju rybě, ale vodě, a to můžu udělat třeba hodinu po zdolání, když tahnu domu.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:38 ® osprey reakce na …
-
Sander> Neděkuju, jen se ji snažím poměrně rychle pustit. Nelíbám, nesakuju, neuvazuju, neválím, nežmoulám, neházím, nevážím, neměřím (kromě top úlovků). A taky neděkuju. Další 2 vteřiny pro rybu k dobru
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:19 ® Robur
-
děkuji svazu, vládě a straně
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:18 ® Márty reakce na …
-
Sander> joo až nějakou tu „slušnou“ chytnu tak budu děkovat každou minutu co tam budu
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:50 ® Sander
-
To nikdo vodě nepoděkujete třeba za pěkný zážitek po zdolání slušné ryby?
Tss.
reagovat
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:17 ® Márty reakce na …
-
andy5695> joo něco v tomhle stylu vážně funguje
reagovatto tatka jednou řekl naposledy na hodím a pak na ty svině seru a nakonec sme seděli ještě 2 hodiny bo mu to začlo nehorázně brát
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 8:07 ® ras2ta reakce na …
-
osprey> ono pousteni vsech ryb je super tradice:)
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 v 19:28 ® andy5695
-
Taky ryby zdravím při příchodu k vodě.Jednou jsem byl s tchánem a on samozřejmě hezky pozdravil ale já už jsem tomu nějak nevěřil a jen jsem jim (rybám) řekl: Polibte mi prdel.Fakt nekecám, ten den jsem si zachytal jak nikdy předtím a tchán nic.Od tý doby už to ale nefungovalo.
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 v 15:09 ® osprey reakce na …
-
ras2ta> Prvních několik desítek ryb v roce pouštím určitě – jsou to v lednu a únoru tloušti, plotice a další bílé ryby. Protože je ale pouštím vlastně pořád, tak to jako tradici neberu. Jiné je to na pstruhovce. Tam pouštím několik prvních ryb, i kdyby to byli granuláči nejgranuláčovatější.
Ale obecně je tradice pouštění první ryby moc prima věc.
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 ve 12:35 ® ras2ta
-
Moje tradyce byla takova,jeste kdyz sem chodil na svazove vody,vzdy prvni rybu kterou sem chyt (i kdyz byla velka) jsem dal pusu na hlavu a dal spet vode.Od pristiho roku chci povolenku a tradyci zachovam..
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 v 10:40 ® Fugas
-
Dřív jsem měl takovej rituál, že po příchodu k vodě jsem strčil hlavu od vodu a chvilku jsem tam bublal
reagovat( prosil jsem Vodoucha ať mi pošle rybu ). Sice mě kolegové považovali za magora a ti co mě neznali asi kroutili hlavou, ale fungovalo to. Asi se k tomu vrátím zima nezima, protože rybu už jsem dlouho neviděl.
- Středa 10. listopadu 2010 v 0:38 ® osprey
-
Já v zimě tradičně nosím při vláčení hnědé bezprsté cyklistické rukavice. Už se rozpadají, dávno mám doma jiné, ale nosím pořád ty původní. Jsem zvědav, jak dlouho to vydržím…
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:57 ® Jak.novi reakce na …
-
andy5695> Vždyť nic neříkám, jen jsem se podivil (i za malou chilinku jde chytit ryba). Nemyslel jsem to zle.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:54 ® andy5695 reakce na …
-
Jak.novi> protože chodim do práce, opravuju barák a mám rodinu s kterou rád trávím taky nějakej ten čas.Pak jsem unavenej(to z tý práce víš) a zbívá málo času na ryby, tak to vychází třeba jen na dve tři hodinky k vodě.Než tam dojedu,nachystám věci to taky něco zabere.A jak asi víš tak za tak krátkou dobu toho moc chytit nejde.Ale mě stačí, že jsem u vody.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:20 ® Jak.novi reakce na …
-
andy5695> Tak proč si tu rybu prostě nechytíš.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:16 ® andy5695 reakce na …
-
Jak.novi> spořádal bych jich za rok i deset, nebo dvacet, mám totiž ryby rád a pokud mám možnost ju chytit,tak to udělám ale určitě nebudu kupovat v kaufu mraženou kontaminovanau z moře vytaženou rybu, která vlastně nemá s rybou nic společnýho.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 21:57 ® Jak.novi reakce na …
-
andy5695> No jo, když máš jednu rybu za sézonu, se opravdu nedivím, že ji spořádáš.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 21:15 @ pepČA reakce na …
-
kříženec ryby-parcha
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 20:15 ® Márty
-
mám ještě jednu tradici poslední půl rok tradičně odcházím od vody bez ryby
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 20:11 ® andy5695
-
To máte pravdu, na mě by to úplně sedělo. Moje první ryba je záréveň i poslední
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 20:08 ® Márty reakce na …
-
Robur> jooo tak taky sa může stát
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 20:01 ® Robur
-
andy5695> jsem to četl jako že první ryba se pouští 31. 12., dost dobrá masřská vychytávka
reagovat, čárku jsem uviděl dodatečně
- Úterý 9. listopadu 2010 v 19:45 ® Márty reakce na …
-
andy5695> no to tady nebudeme řešit ale myslím že to tak je ale je to ted vedlejší…
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 19:39 ® andy5695 reakce na …
-
Márty> mysliš,že to tak opravdu dělají? Je to jako tvrdit, že ti co chodijou do koste tak nekradou. Netvrdim že všichni, le dát je na detektor lži, tak by sme se asi divili.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 19:29 ® Márty
-
andy5695> sou lidé kteří ryby pouští a nemaj rádi když to někdo nedělá jako oni… a s tou docházkou a počtem chycených ryb sme na tom zhruba stejně
reagovat