Chytej.cz

Belly Boat necteno

7.11.2010 | Piranha | 47.921 zobrazení | 57 odpovědí

Nedávno mě kontrolovala RS a tak jsme spolu přátelsky konverzovali o rybaření a došlo i na Belly Boat.Malinko jsem si mu posteskl, že s tímto vynálezem se může rybařit jen na málo revírech. On se podivil a řekl, že se s BB může rybařit na každém rybníce, že to není loď. Tak teď mam v tom guláš, protože mi kdysi jiná RS říkala, že se nesmí lovit z žádného nafukovacího lehátka, duše a pod. a tím vlastně tak trošku BB je. Tak které z tech RS mám věřit, abych se nedostal do maléru.Je vůbec nějaký jednotný rybářský řád, nebo si RS děla pravidla sama? Můžu s BB rybařit svobodně na větších revírech, nebo jen tam, kde je povoleno rybaření z lodě?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 15:09 ® džigit reakce na …

hraji> jak myslíš,já mám jiné info a zkušenosti.Ovšem jen z raftu surfu a potápění,co se týče broďáků jsem naprostý panic :-))

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 11:25 ® Robur reakce na …
Robur

chlapi, musíte trochu přemýšlet, v letě izolujete vrstvičkou vody, v zimě si musite cvrknout, teplou izolaci máte do vteřiny, prostatici do pár minut:-D

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 8:28 ® hraji reakce na …
hraji

džigit> opravdu nemám, tomashr ti již odpověděl

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 6:53 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Já bych právě nerad na podzim ohříval vlastním tělem izolační vrstvičku vody…,, a taky nevím jak bych dopadnul po pár hodinách v takové izolaci.., asi bych byl jak vodník.. :-) .. takže akorát nevím jestli bude stačit 3mm nebo 5mm tloušťka neoprenu… na druhou stranu pokud vodu vůbec nepropouštěj tak je asi lepší volit 3mm a v případě zimy se „doprat“ termoprádlem…

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:35 ® džigit reakce na …

tomashr> já si nezačal :-D Na raft mám taky „mokrý“ :-))
Mám v rodině skvělého potápěče,tak mně to nedalo,sorry ;-)

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:22 ® tomashr reakce na …

džigit>Ono je to u potápěčů trochu složitější, co vím, tak tam to někdy naopak jako „vodní izolace“ – napustí se vodou, ale pak už nepropouští. No a ta vrstvička vody se od těla ohřeje a zlepšuje izolaci. Ale to bych sem netahal, nemá to přímou souvislost s broďáky pro rybáře.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 21:28 ® Piranha reakce na …
Piranha

Bulldog.o> nemam konkretni oblibenou znacku, dobre se mi chytvalo v prsackach od DAMu, ale myslim si, ze je asi jedno kdo to vyrabi.Nevim ani kolik by jsi chtel do toho investovat, na strankach mas prsacky za 1700,–- ale i za 3 a pul.Urcite ty drazsi budou kvalitnejsi s lepsima spojema. http://www.los-cormoran.cz/…boty-32.html

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 21:00 ® džigit reakce na …

hraji> nemáš to naopak? Mokrý serfaři či potápěči v tropech a suchý do zimy-ten nepropouští…

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 9:18 ® hraji reakce na …
hraji

Bulldog.o> mokrý neoprén používají potápěči, nepropouští vodu, ale není udělán na celé tělo.

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 17:17 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

Piranha> Od fundovaných lidí jsem slyšel, že existuje mokrý a suchý neopren. Mokrý má propouštět vlhkost.., ale nevím… já používám broďáky za 1500kč a když je protrhnu tak lepím a nebo to jistí popelnice.. Neopreny jsem nikdy neměl.., můžeš mi tedy prosím tě doporučit přímo výrobce a model??

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 17:13 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

tomashr> Jo to jsou pěkný věcičky.., ale to si nechám až jako další level :-) ..,

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 16:53 ® Piranha
Piranha

Bulldog.o> ja mam neoprenky a nikdy mi v nich nebyla zima.V lete mi nebylo vedro, pokud jsem tedy sedel v boutu.Jednoznacne bych si vzal na bouta neoprenky.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15434.jpg
Úterý 9. listopadu 2010 v 8:14 ® tomashr

Bulldog.o> No, to co tě asi láká „bez sezení ve vodě“ je věc, které se v USA říká ponton, viz http://www.cabelas.com/…EQ_104508180 . Docela mě to zaujalo (prohlížel jsem si v obchodě v USA), ale v ČR jsem to ještě v reálu na vodě neviděl a cena je určitě vyšší než u bellyboatu.

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 6:41 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

osprey> Nafukovací člun mě také napadl.., ale chtěl bych být co „nejmobilnější“, tím myslím v přepravě… a hlavně ten styl rybaření a zážitky budou, řekl bych daleko od sebe.. a nehledě na to že, příští rok jsou také vánoce :-) ..

Dneska ho objednám a případně provedu nějakou „domácí“ úpravu., abych nebyl „po ramena“ ve vodě…

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 23:11 ® osprey reakce na …
osprey

Bulldog.o> Já bych řekl, že sezení ve vodě se nevyhneš, jde jen o to, jak hluboko. Pokud bys chtěl být hodně vysoko, je to k nafukovacímu člunu už jen kousek.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 22:05 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Díky všem.., musím říci že právě články s Milan Rozsypalem mě k němu přivedly…, jen mám trochu obavy z toho sezení ve vodě.., trochu jsem doufal že tento model již v sobě níže zmíněnou desku z pěny má.. upřímně řečeno mám lehkou obavu o „podvozek“ .., dále jsem se chtěl zeptat na „broďáky“ jaké budou nejlepší… chci si udělat hezké vánoce a svoje dvakrát lepené věnuji „sklepu“.., takže mám zvolit neopren????? A nemůžete mi někdo doporučit model, který mi poskytne nesezení ve vodě? ještě jednou díky…

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 18:39 ® Piranha reakce na …
Piranha

Bulldog.o> sam toho bouta mam, je paradni a jsem s nim spokojenej.Nemam duvod si porizovat lepsi, kterych je na trhu plno.Tento mi slouzi spolehlive a libi se mi.Cena do 3.500 je velmi prijatelna.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 15:33 ® Tomik reakce na …
Tomik

Bulldog.o> Tady je jeste levnější.. http://www.cabelas.com/…/product.jsp?…

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 12:36 ® osprey reakce na …
osprey

Bulldog.o> Ten maskovaný Gunnison má přímo Milan Rozsypal, co tady prezentoval svůj seriál o lovu z boatu, koukni se do těch článků na fotky. Co vím, má ho několik let.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 9:55 ® Tomik reakce na …
Tomik

Mám něco podobného, jediná nevýhoda je,že sedíš ve vodě, ale to se dá jednoduše vyřešit kruhem pod zadkem nebo deskou z pěny. Mám ho asi třetí nebo čtvrtej rok a jsem spokojen…

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 6:51 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Vážení přátelé.., nemá někdo zkušenosti s tímto modelem.., http://www.discountramps.com/…oat-tube.htm .. jde o funkční věc.., nebo jen zajíce v pytli co se promění ve vyhozené prachy…???

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:59 ® tomashr

Tohle opravdu není téma k diskusi – bellyboat je legální tam, kde je legální lov z plavidel a nelegální tam, kde to povoleno není, nic jiného v tom není. Pitomostí jsou jak názory některých RS o tom, že plavidlo je jen „rybářská loďka“ – žádná taková definice není, tak ale na druhé straně i reorie některých rybářů, že bellyboat není loď a tak se s ním může všude.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:55 ® cormoran
cormoran

Piranha> Nikdo není neomylnej, ale RS by asi příkladem jít měla. Chce to mít aspoň trochu přehled a v případě potyčky argumentovat podloženýma informacema. Na „jedna paní povídala“ se v tu chvíli hrát nebude. Oni už si s tím v nejhorším případě přivolaní příslušníci poradí..:->

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:40 ® osprey
osprey

Belly boat je plavidlo. Naprosto jasně ho můžeš použít tam, kde je lov z plavidel povolen a nesmíš, tam, kde to povoleno není.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:38 ® regulus reakce na …
regulus

Piranha> je to tak, jak psal cormoran. U vás (ČRS) se z lodě může lovit na spoustě místech, u nás (MRS) je to opravdu jenom pár revírů, většinou přehrady i když si myslím, že třeba na Dyji nebo Moravě by to nemusel být žádnej problém. Vem to ale logicky, kdyby se na každým brčálníku producírovali lidi s BB, tak by při současné „tolerantnosti“ jednotlivců vznikl pěknej bordel.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:20 ® Piranha reakce na …
Piranha

cormoran> to jsem chtel vedet.No ale co s tim ze jeden RS tak a druhy onak.Pak mi muze nejakej jouda vzit papiry a nepravem. Ja kdyz udelam prestupek jako naposledy, ze jsem mel v papirech nenapsanou vahu kapra, tak se RS mohla posrat, ale zaroven mi poradi ze muzu na Katerinu s boutem.Jemu za to postih nehrozi. Je to jako by ti jeden policajt dovolil stat na zakazu zastaveni a druhej ti za to dam 3000+ 2b.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:11 ® cormoran
cormoran

Jednoduše řečeno, nesmíš. Zdravým rozumem dospěješ k tomu, že BB je plavidlo jako každé jiné, tudíž se řiď pravidly pro lov z plavidel a nemusíš se bát nějakýho průseru:-)

Ještě jsem si vzpomněl že jsem se na to ptal přes mail krajskýho hospodáře, tady máš zkopčenou odpověď..

Dobrý den, věc jsme řešili v minulosti již několikrát (např. vloni s RS MO Žatec) a vyjadřoval se k ní také JUDr. Šíma z hlediska právního. Belly boat je plavidlo a proto se smí použít k lovu ryb jen tam, kde je v popisu revíru výslovně uvedeno, že lov z plavidel je povolen.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1