Vyhledávání
Belly Boat
7.11.2010 | Piranha | 47.921 zobrazení | 57 odpovědí
Nedávno mě kontrolovala RS a tak jsme spolu přátelsky konverzovali o rybaření a došlo i na Belly Boat.Malinko jsem si mu posteskl, že s tímto vynálezem se může rybařit jen na málo revírech. On se podivil a řekl, že se s BB může rybařit na každém rybníce, že to není loď. Tak teď mam v tom guláš, protože mi kdysi jiná RS říkala, že se nesmí lovit z žádného nafukovacího lehátka, duše a pod. a tím vlastně tak trošku BB je. Tak které z tech RS mám věřit, abych se nedostal do maléru.Je vůbec nějaký jednotný rybářský řád, nebo si RS děla pravidla sama? Můžu s BB rybařit svobodně na větších revírech, nebo jen tam, kde je povoleno rybaření z lodě?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 15:09 ® džigit reakce na …
-
hraji> jak myslíš,já mám jiné info a zkušenosti.Ovšem jen z raftu surfu a potápění,co se týče broďáků jsem naprostý panic
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 11:25 ® Robur reakce na …
-
chlapi, musíte trochu přemýšlet, v letě izolujete vrstvičkou vody, v zimě si musite cvrknout, teplou izolaci máte do vteřiny, prostatici do pár minut
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 8:28 ® hraji reakce na …
-
džigit> opravdu nemám, tomashr ti již odpověděl
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 6:53 ® Bulldog.o
-
Já bych právě nerad na podzim ohříval vlastním tělem izolační vrstvičku vody…,, a taky nevím jak bych dopadnul po pár hodinách v takové izolaci.., asi bych byl jak vodník..
reagovat.. takže akorát nevím jestli bude stačit 3mm nebo 5mm tloušťka neoprenu… na druhou stranu pokud vodu vůbec nepropouštěj tak je asi lepší volit 3mm a v případě zimy se „doprat“ termoprádlem…
- Středa 10. listopadu 2010 ve 22:35 ® džigit reakce na …
-
tomashr> já si nezačal
reagovatNa raft mám taky „mokrý“
Mám v rodině skvělého potápěče,tak mně to nedalo,sorry - Středa 10. listopadu 2010 ve 22:22 ® tomashr reakce na …
-
džigit>Ono je to u potápěčů trochu složitější, co vím, tak tam to někdy naopak jako „vodní izolace“ – napustí se vodou, ale pak už nepropouští. No a ta vrstvička vody se od těla ohřeje a zlepšuje izolaci. Ale to bych sem netahal, nemá to přímou souvislost s broďáky pro rybáře.
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 ve 21:28 ® Piranha reakce na …
-
Bulldog.o> nemam konkretni oblibenou znacku, dobre se mi chytvalo v prsackach od DAMu, ale myslim si, ze je asi jedno kdo to vyrabi.Nevim ani kolik by jsi chtel do toho investovat, na strankach mas prsacky za 1700,–- ale i za 3 a pul.Urcite ty drazsi budou kvalitnejsi s lepsima spojema. http://www.los-cormoran.cz/…boty-32.html
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 ve 21:00 ® džigit reakce na …
-
hraji> nemáš to naopak? Mokrý serfaři či potápěči v tropech a suchý do zimy-ten nepropouští…
reagovat - Středa 10. listopadu 2010 v 9:18 ® hraji reakce na …
-
Bulldog.o> mokrý neoprén používají potápěči, nepropouští vodu, ale není udělán na celé tělo.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 17:17 ® Bulldog.o reakce na …
-
Piranha> Od fundovaných lidí jsem slyšel, že existuje mokrý a suchý neopren. Mokrý má propouštět vlhkost.., ale nevím… já používám broďáky za 1500kč a když je protrhnu tak lepím a nebo to jistí popelnice.. Neopreny jsem nikdy neměl.., můžeš mi tedy prosím tě doporučit přímo výrobce a model??
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 17:13 ® Bulldog.o reakce na …
-
tomashr> Jo to jsou pěkný věcičky.., ale to si nechám až jako další level
reagovat..,
- Úterý 9. listopadu 2010 v 16:53 ® Piranha
-
Bulldog.o> ja mam neoprenky a nikdy mi v nich nebyla zima.V lete mi nebylo vedro, pokud jsem tedy sedel v boutu.Jednoznacne bych si vzal na bouta neoprenky.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 8:14 ® tomashr
-
Bulldog.o> No, to co tě asi láká „bez sezení ve vodě“ je věc, které se v USA říká ponton, viz http://www.cabelas.com/…EQ_104508180 . Docela mě to zaujalo (prohlížel jsem si v obchodě v USA), ale v ČR jsem to ještě v reálu na vodě neviděl a cena je určitě vyšší než u bellyboatu.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 v 6:41 ® Bulldog.o reakce na …
-
osprey> Nafukovací člun mě také napadl.., ale chtěl bych být co „nejmobilnější“, tím myslím v přepravě… a hlavně ten styl rybaření a zážitky budou, řekl bych daleko od sebe.. a nehledě na to že, příští rok jsou také vánoce
..
Dneska ho objednám a případně provedu nějakou „domácí“ úpravu., abych nebyl „po ramena“ ve vodě…
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 ve 23:11 ® osprey reakce na …
-
Bulldog.o> Já bych řekl, že sezení ve vodě se nevyhneš, jde jen o to, jak hluboko. Pokud bys chtěl být hodně vysoko, je to k nafukovacímu člunu už jen kousek.
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 ve 22:05 ® Bulldog.o
-
Díky všem.., musím říci že právě články s Milan Rozsypalem mě k němu přivedly…, jen mám trochu obavy z toho sezení ve vodě.., trochu jsem doufal že tento model již v sobě níže zmíněnou desku z pěny má.. upřímně řečeno mám lehkou obavu o „podvozek“ .., dále jsem se chtěl zeptat na „broďáky“ jaké budou nejlepší… chci si udělat hezké vánoce a svoje dvakrát lepené věnuji „sklepu“.., takže mám zvolit neopren????? A nemůžete mi někdo doporučit model, který mi poskytne nesezení ve vodě? ještě jednou díky…
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 v 18:39 ® Piranha reakce na …
-
Bulldog.o> sam toho bouta mam, je paradni a jsem s nim spokojenej.Nemam duvod si porizovat lepsi, kterych je na trhu plno.Tento mi slouzi spolehlive a libi se mi.Cena do 3.500 je velmi prijatelna.
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 v 15:33 ® Tomik reakce na …
-
Bulldog.o> Tady je jeste levnější.. http://www.cabelas.com/…/product.jsp?…
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
Bulldog.o> Ten maskovaný Gunnison má přímo Milan Rozsypal, co tady prezentoval svůj seriál o lovu z boatu, koukni se do těch článků na fotky. Co vím, má ho několik let.
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 v 9:55 ® Tomik reakce na …
-
Mám něco podobného, jediná nevýhoda je,že sedíš ve vodě, ale to se dá jednoduše vyřešit kruhem pod zadkem nebo deskou z pěny. Mám ho asi třetí nebo čtvrtej rok a jsem spokojen…
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2010 v 6:51 ® Bulldog.o
-
Vážení přátelé.., nemá někdo zkušenosti s tímto modelem.., http://www.discountramps.com/…oat-tube.htm .. jde o funkční věc.., nebo jen zajíce v pytli co se promění ve vyhozené prachy…???
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:59 ® tomashr
-
Tohle opravdu není téma k diskusi – bellyboat je legální tam, kde je legální lov z plavidel a nelegální tam, kde to povoleno není, nic jiného v tom není. Pitomostí jsou jak názory některých RS o tom, že plavidlo je jen „rybářská loďka“ – žádná taková definice není, tak ale na druhé straně i reorie některých rybářů, že bellyboat není loď a tak se s ním může všude.
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:55 ® cormoran
-
Piranha> Nikdo není neomylnej, ale RS by asi příkladem jít měla. Chce to mít aspoň trochu přehled a v případě potyčky argumentovat podloženýma informacema. Na „jedna paní povídala“ se v tu chvíli hrát nebude. Oni už si s tím v nejhorším případě přivolaní příslušníci poradí..
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:40 ® osprey
-
Belly boat je plavidlo. Naprosto jasně ho můžeš použít tam, kde je lov z plavidel povolen a nesmíš, tam, kde to povoleno není.
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:38 ® regulus reakce na …
-
Piranha> je to tak, jak psal cormoran. U vás (ČRS) se z lodě může lovit na spoustě místech, u nás (MRS) je to opravdu jenom pár revírů, většinou přehrady i když si myslím, že třeba na Dyji nebo Moravě by to nemusel být žádnej problém. Vem to ale logicky, kdyby se na každým brčálníku producírovali lidi s BB, tak by při současné „tolerantnosti“ jednotlivců vznikl pěknej bordel.
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:20 ® Piranha reakce na …
-
cormoran> to jsem chtel vedet.No ale co s tim ze jeden RS tak a druhy onak.Pak mi muze nejakej jouda vzit papiry a nepravem. Ja kdyz udelam prestupek jako naposledy, ze jsem mel v papirech nenapsanou vahu kapra, tak se RS mohla posrat, ale zaroven mi poradi ze muzu na Katerinu s boutem.Jemu za to postih nehrozi. Je to jako by ti jeden policajt dovolil stat na zakazu zastaveni a druhej ti za to dam 3000+ 2b.
reagovat - Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:11 ® cormoran
-
Jednoduše řečeno, nesmíš. Zdravým rozumem dospěješ k tomu, že BB je plavidlo jako každé jiné, tudíž se řiď pravidly pro lov z plavidel a nemusíš se bát nějakýho průseru
Ještě jsem si vzpomněl že jsem se na to ptal přes mail krajskýho hospodáře, tady máš zkopčenou odpověď..
Dobrý den, věc jsme řešili v minulosti již několikrát (např. vloni s RS MO Žatec) a vyjadřoval se k ní také JUDr. Šíma z hlediska právního. Belly boat je plavidlo a proto se smí použít k lovu ryb jen tam, kde je v popisu revíru výslovně uvedeno, že lov z plavidel je povolen.
reagovat