Chytej.cz

Mohu celoročne vláčet? necteno

6.11.2010 | devil28 | 9.619 zobrazení | 44 odpovědí

Mám na mysli lov na umělou mušku či streamery které nejsou vybaveny rotující vrtulkou, nebo jakým si blištivým plíškem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:00 ® mascha reakce na …
mascha

petrikveprik> vím co se děje u vody. Právě argumentaci „Na internetu na tom *(jméno serveru) psali, že se…“ už jsem bohužel zažil nejednou. Konkrétně:

1. chlapík chytil na Ohři tlouště a hodil ho za sebe do křoví. Na můj dotaz co blbne odpověděl, že na netu psali, že ryby z Ohře jsou kontaminovaný nějakým chemickým svinstvem z nějaký havárie a jsou zdraví škodlivý…
  2. před vypouštěním Hostivaře bylo od května povoleno vláčení, do té doby zakázaná krmítka a vnadění. Díky několik zaručeným zprávám z internetu zavládla naprostá anarchie, kdy se porušoval zákaz vstupu na určitý místa břehu, chytalo se loděk apod. – každý argumentoval: Na netu psali…
reagovat
Sobota 20. listopadu 2010 ve 14:58 ® sus1

Co to tady mordujete??!!Otázka zní jak?? – tak a tet chci odpověd a né ostatní věci kolem.

reagovat
Sobota 20. listopadu 2010 ve 12:19 ®  reakce na …

mascha> sorry, ale je mi to jedno jestli to je podle tebe chytre ci ne.. Internet jako takovy je plny spousty informaci a nazoru a to je jen muj nazor – neminim tady nikoho moralizovat. Jen bych rad nalil „cisteho vina“.. Jestli Ti vadi tohle – asi nevíš co se děje u vody. btw s tou „argumentaci chytej.cz“ jsi me pobavil. Jsem presvedcen ze se tu nikdo takovy nenachazi (doufam)

Robur> samozřejmě vím, akorát nesouhlasím – máš pravdu špatně jsem se vyjádřil..

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 v 15:35 ® mascha reakce na …
mascha

petrikveprik> podle mně není úplně chytrý sem něco podobnýho psát. Dejme tomu, že bych s tebou i v něčem souhlasil („nechtěné“ vyklouznutí dravce v těch úsecích vody, které jsou jeho přirozeným útočištěm apod.), ale tenhle server čte leckdo, třeba i děcka. Nikomu neprospěje, když pak někdo u vody bude muset vysvětlovat cosi někomu, kdo bude argumentovat, že na tom chytej.cz psali, že řád je prdu a plnej chyb a nemá cenu ho respektovat… Pravidla jsou tu proto, aby se dodržovaly. Pokud s nimi není nekdo spokojen, měl by energii napřít k jejich změně a úpravě, nikoli k pseudohrdinskýmu porušování a vytrubovaní v plénu.

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 v 15:03 ® Robur reakce na …
Robur

petrikveprik> netvrdím, že mordovat jelce či okouny na pstruhove je záslužné či příjemné. Ale pokud opravdu nevíč, proč tomu tak je, asi není úplně OK. Předpokládám, že jsi se ale špatně vyjádřil

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 ve 14:48 ®  reakce na …

kerob> definice v RR je tak nedokonala, ze si troufam rict ze kdybych sel k vode a delal si tam co chci tak jsem schopny to racionalne obhajit. Proto si take casto delam co chci! :-) Tim nechci rict ze zamerne porusuji RR, ale odmitam respektovat proste nektere ustanoveni i kdyby mi za to nekdo mel vzit papiry (napr. nevim proc bych mel vrazdit jelce a nepoustet je zpatky do pstruhovky, kdyz si jej nechci ponechat a poustim vsechno vcetne pstruhu..)

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 v 10:57 ® kerob reakce na …
kerob

petrikveprik> zadny z reviru na ktery pravidelne jezdim, hajeneho okouna (bohuzel) nema. Nicmene „dokonalost“ definici mi umoznuje kdyztak tvrdit, ze chytam na mokrou musku. Jako fakt by se to melo zmenit, vyjasnit.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 23:45 ®  reakce na …

kerob> ani na okouny uz nemuzes chodit po cely rok (resp. ne vsude..)

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:48 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Takový „Drop shot“ s nymfami na stojáku, to je hybridní technika jako prase. Totéž popotahovaná žížala – pro jistotu s nějakým splávečkem na vlasci.

Dá se dělat tisíce věcí a býval jsem mistrem hybridních technik. Nymfoval jsem s boloňkou, chytal boleny na řasy,… Dnes jsem spíš vysazený na „rasově čisté“ techniky. Ale je to dané i vybavením – když mám muškařský cajk, tak proč vymýšlet békoviny.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 ve 13:00 ® kerob reakce na …
kerob

Kazan> OK, ale na okouny muzu chodit celej rok a nikdo mi nic rict nemuze… kazdopadne souhlasim s tim, ze jde o to, jak vyjebat s rybarskym radem, ale na druhou stranu, tohle je jedna z cest, jak ukazat, ze soucasnej rad stoji za hovno a ze po tech X desitkach let temer beze zmeny, by to trosku predefinovat a domyslet chtelo. Kazdopadne pravidla jsou ted nastaveny takhle a je jen na tvym uvazeni, jak s tim nalozis.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 ve 12:25 ® Kazan reakce na …

kerob> jo, jasně s tím vedením je to bez debaty, tam by to neuhrál, psal jsem jen možnost na kterou je třeba si dát pozor. Jinak s tím tlouštěm bych se moc neoháněl protože je hájený 16.3.-15.6. , takže i zde si lze lehko v určitém období naběhnout. Samozřejmě zde souhlasím s ostatními, že tato debata se točí hlavně kolem toho, zda a jak vyjebat s RŘ.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 ve 12:14 ® kerob reakce na …
kerob

Kazan> on ale psal, ze by vzal papiry, kdyby videl aktivni vedeni nastrahy (aktivne se da ale vodit leccos, treba i nymfa nobo lura). Na strymra se daj i v dobe hajeni dravcu chytat cilene ryby, ktere se za dravce nepovazuji a tudiz se jich hajeni netyka. Treba tlousti… jinak receno, pokud nebudu mit na musaku povesenou vylozenou a do oci bijici stikovou zalezitost (aby nebylo nejmensich pochyb), tak mi muze RS tak akorat zamavat a poprat hezkej den, protoze vubec nic neporusuju a chytam v souladu s rybarskym radem.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 ve 12:00 ® Kazan reakce na …

kerob> Já si myslím že by se nechaly sebrat noty v tomto období na základě VI Při lovu v rybářském revíru se zakazuje: odstavec 3 V rybářských revírech se zakazuje lov: písmeno a) vybraných druhů ryb po dobu jejich rozmnožování z důvodů ochrany jejich rozmnožování.
Takže lov na nějaké větší streamery je v tomto období jednoznačně porušením tohoto bodu.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2010 v 11:19 ® kerob reakce na …
kerob

jižan> Ty papiry bys vzal neopravnene – ten clovek se niceho nedopousti. Tvuj subjektivni nazor neni smerodatnej. Dulezity je, co je psano a soucasny zneni definic to takto umoznuje. Jesteze nejses RS.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:39 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> když už guláš, tak guláš:-) Při lovu na plavanou může osoba provádějící lov pohyb nástrahy aktivně ovlivňovat. Lov přívlačí spočívá v aktivním vedením nástrahy vodním prostředím. Kdysi jsem poslal mail právníkovy svazu, jaký je rozdíl mezi aktivním ovlivňováním nástrahy a aktivním vedením nástrahy. Odpověď jsem nedostal.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:34 ® jižan reakce na …

osprey> my češi si vždycky něco najdem

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> A co bavorské dřívko na MP? A co když ho budu na MP stojáku popotahovat? Co stahovaní pakomáři nebo lura?

Já vím, je to guláš.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:56 ® jižan

Herink> v řádu je to napsané tak šalamounsky, že z toho vypadl pěknej kočkopes. Vláčet nesmíš, ale lovit muškařením můžeš, kde ve své podstatě místo klasické muš. výbavy můžeš použít vlačecí prut, naviják a potom libovolnou mušku. Nikde není napsáno jak má být muška, v tomto případě spíš streamer, veliký. Musíš dodržet pár pravidel, žádná zátěž na vlasci, na streameru žádný rotující předmět. Musím Ti však ještě napsat, že za přívlač se bere to, že nástraha je vedena aktivním způsobem. Tady je další kočkopes. Kdybych byl RS a při kontrole narazím na muškaře lovící v době zákazu lovu přívlačí na MP revíru a bude chytat jinak než na sucho, mokro či nymfu, tedy streamer ( zde bych viděl aktivní vedení nástrahy ), sebral bych noty.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:17 ® venca.64
venca.64

No a samozřejmě bez kovového korálku.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:26 ® osprey reakce na …
osprey

Herink> Vláčet se nemůže, ale může se muškařit. Na MP revírech může být muškařská šňůra nahrazena vlascem a zátěží. Pokud nástraha bude umělá muška evidentně neusilující o lov hájených dravců (15 cm strímr na lanku se okecává blbě), tak by to mělo být OK.

Já bych to svým selským rozumem viděl tak do 3 cm celkové délky mouchy.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:11 ® pipa
pipa

Mužeš vláčet celej rok,ale nesměj ti na to přijít :-> :-D

reagovat
Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:04 ® Herink
Herink

Takže se může vláčet ale jen se strimrem do 2cm pochopil jsem to správně?

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 9:51 ® tucnak11
tucnak11

Dredaty>Ja to mam spestřeni take před zahajenim, 1 pstruhova a potom skočim na MP tak vlastně mam pauzu 4 měsice nemluvim o Feedr Ten zalepi tou 4 měsični pauzu. jen take hodim na muhu jak ty na stojak kapřyk okouše perliny na řeku ostre jak poleno na Golcopa.Tento rok vyzkoušim mušak ot Machačka s 2 špicami 3-kovy druha 5-va hlapi to hvali jen je drařši.

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 9:17 ® Dredaty
Dredaty

Na stiky bych se vykaslal. Ale kdyz uz se pred odhajenim nudim a chci se u vody trochu hybat, tak beru musak a jdu na stojak zachytat karasy, plotice a podobne. Je to zajimave zpestreni v dobe, kdy vlacaky jeste musi odpocivat. Strymry taham ale az po zahajeni.

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 ve 12:28 ® tucnak11
tucnak11

devil28> Kamarade špatně mušakem ne vlačakem to je spestřeni,normalně mušak 8-ka šnura a větši muha o zabavu postarano.jen ja to nedělam jen kamoši

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 9:33 ® devil28 reakce na …
devil28

osprey> dík

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:37 ® osprey reakce na …
osprey

devil28> Na lehčí strímrování nějaký starší bazarový proutek číslo 5 až 6 (je to podle váhy šňůry), délka tak 270 cm. Na navijáku do začátku zas tolik nezáleží, šňůra na mělčí vody stačí i plovoucí. Tak od 150 – 200 cm už raději potápivá.

Chce to pro začátek jednu vycházku s někým, kdo to umí. Kdybys byl Jihočech, obětoval bych se, i když to umím jen trochu.

Ale když ty mouchy budou fakt malé (třeba nějaké lury z marabu do 3 cm délky), tak bych to asi fakt nepokládal za vláčení, ani kdybys lovil nějakým klasickým prutem. Lovit okouny na mouchu, když je povolená žížala, mi nepřipadá jako zločin.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:51 ® devil28 reakce na …
devil28

osprey> vlacim už dlouho ale musak jsem viděl zatim jen na obrázku.byla by naka rada

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:37 ® osprey reakce na …
osprey

devil28> Nikdo se nezlobí, tohle je klasická diskuze. Ale doporučuju ti koupit nějaký laciný muškařský set a otevřou se ti netušené obzory. S tímhle cajkem a nástrahou do 3 cm tě nikdo z vláčení obviňovat nebude a co do intenzity zážitků, je to s vláčkou srovnatelné.

Fakt je, že na MP je povolen lov na mušky i s obyčejným prutem a s nějakými malými bys nějaké to popotahování snadno obhájil.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 20:27 ® devil28
devil28

tomashr> s tím souhlasím na stikový streamer asi nebudu chytat cílemě okounky.ale mensí streamery na okounky?nu toto tema je zrejme ožehavé.Nezlobte se na mě jen mě to zajímalo:)

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1