Chytej.cz

Rybářské hodinky necteno

3.11.2010 | Klon | 16.555 zobrazení | 32 odpovědí

Zdravím Vás pánové.Chtěl bych se zeptat na názor jestli myslíte že funguje doopravdy rybolov podle ukazatele na hodinkách..hodinky se řídí fází měsíce a podle toho Vám ukazují kdy je nejlépe jít na ryby…Má někdo zkušenosti???Já jsem si takové hodinky pořídil,ale nebudu zde psát názor abych neovlivnoval.­....Všem Děkuji…Budu hlavně rád za názory samotných uživatelů..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 22. července 2020 v 11:43 ® fila44

Zdravím. Teď přemýšlím, že bych si koupil hodinky, ale teda bojím se je mít u vody. Musel bych si na ně dávat majzl. Jinak co máte za hodinky vy k vodě?

reagovat
Čtvrtek 12. prosince 2013 v 0:39 @ PALIVEC

Přečtěte si toto, pokud to neznáte: http://www.chvalamuskareni.xf.cz/…iorytmy.html

Mne to kdysi dovedlo k solunární teorii a solunární kalendář funguje. Ale na ryby musíte chodit, jak se tu už psalo. Solunární kalendář si najděte za pomoci Google.

reagovat
Středa 11. prosince 2013 v 19:28 ® nnnap
nnnap

to není pravda. Mě naučily chytat. Prostě sem si sednul k prutům, nastavil budík na kapra v 6 a byl tam. Nebo si nastavíš candáta, na hlavních hodinkách a na vedlejším pomocným displeju interval v jakým máš popotahovat prut a je tam. Chce to jenom vyzkoušet a nedomnívat se o všem, že to je bejkárna a zlodějna

reagovat
Středa 11. prosince 2013 v 18:52 ® dagos

RYBÁŘSKÉ HODINKY – TAHÁNÍ PENĚZ Z KAPSY DŮVĚŘIVÍM LIDEM

reagovat
Sobota 7. prosince 2013 ve 22:47 ® Tomiik
Tomiik

kluci určitě myslel tyhle. http://www.bretk.cz/…0-w-6937.jpg

reagovat
Neděle 21. dubna 2013 ve 21:49 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Ryby nejdou jen podle počasí …

reagovat
Neděle 21. dubna 2013 ve 13:38 ® Matej lyžnik

hodinky,, ma brat , nema brat … kvoli hodinkam si nezoberiem žiadnu skusenosť, žiadnu šancu…absolutne zle sa tym vôbec zaooberať

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 23:03 ® Durral reakce na …

Mirku, máš víc než pravdu. Začíná to tu být jak na FB puberťaček.

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 22:39 ® lunimus

hodinky sice nemam, ale mam podobnu aplikaciu v mobile. Jej funkcnost povazujem za smiesnu … mam totiz aplikacie 3 a kazda mi pre dane miesto ukazuje iny vysledok :-)

priklanam sa k nazoru, ktory tu prezentoval Hraji vo stvrtok 4. listopadu 2010 v 11:22

ale vzhladom k tomu, ze nie som zavodnik a s rybami to este moc neviem, tak tie aplikacie pouzivam ako vyhovorku, preco som zas ho.no chytil :-)

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 22:21 ® mikru

Tak koukám, že už i tady se rozvíjejí debaty na dané téma stejně jako na MRK. Kam jsem kvůli těmto rádoby vtipným odepisovatelům na položenou otázku přestal chodit. „KLON“ se zeptal na názor ohledně hodinek (mě samotného by to též zajímalo, tak to s tou signalizací pro rybolov na hodinkách je), a čeho se dočkal…? Snůšky neplodných keců. Styďte se páni kolegové. Když nemáte rozumnou odpověď na otázku, tak sem nepiště!

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 22:16 ® mikru
reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 10:16 ® zulu
zulu

Chcem len dodať že v drahších značkových hodinkách je barometer vmontovaný a spoľahnutie je naň 100%. Hodinky v ktorých je ukazovateľ lovu rýb určený na more a určite vám nič neporadí niekde v strednej Europe, vypočítava iba odliv a príliv. Na niektorých hod. je zobrazovaný priamo odliv a príliv, a na iných znázorňuje množstvo úlovkov. Čo sa týka „sladkovodných“ hodiniek (alebo ako ich mám nazvať) množstvo úlovkov určuje vstavaný barometer, a podľa neho sa na displeji zobrazí vyššia aktivita rýb alebo naopak.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2010 v 18:12 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

barn> Na Moravě je přyliv po vydatnych deštěh,a odliv jak nepryši 4 měsice.

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 ve 20:23 ® barn
barn

taky jsem uvažoval o těhlech hodinkách,ale chytám převážně pouze na moři tak jsem si koupil s funkcí přílivu a odlivu,to je ten nejspolehlivější údaj pro mě.na těch hodinkách to funguje,protože ryby berou při začátku přílivu a jeho vrcholení.Takže u mě to funguje.

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:36 ® Stroft
Stroft

Nejspolehlivější hodinky pro lov ryb, mají manželky a milenky rybářů.V lehkém župánku se šibalským mrknutím, sametově řeknou, dnes to nepůjde, nechoď:-)

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 19:42 ® tucnak11
tucnak11

Hodinky mam jen na to aby mi neujel autobus a nešmatlal 20 kilaku,mi starči barometr na balkoně a podle se toho tlaku chystam.Nevěžim takovym kecam že hodinky jisou dobre.Děla takove Firma Casio.Duležite hodit na te ryby častěj a budou brat:-D

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 19:21 ® stump
stump

Já jsem se při rybaření spoléhal spíš na dobré holinky než na hodinky. Ale někteří přede mnou již zmínili, že je to věc vkusu a názoru.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 16:07 ® Šomát

Mám ty samý hodinky, můžu zodpovědně prohlásit, že ukazatel rybí aktivity je jen marketingové lákadlo. Při chytání v Norsku jsem porovnával skutečnou rybí aktivitu s ukazatelem, výsledek: nedá se na něj spolehnout :-) Co využívám, je ukazatel tlaku (zobrazí se na místě teploty). Ten funguje 100%: když mě bolí hlava, je vždycky nízkej tlak :-)

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 13:29 ® tomashr

Pokud to ukazuje jen fáze Měsíce, tak je to asi blbost. Některé podobné hodinky ale pracují i s tlakoměrem (případně existují na tohle i softy do PC/smartphonu, které sledují delší statistiky počasí z internetu). A to už bych tak nezlehčoval, že se mění braní ryb podle počasí je asi nepopiratelné.
Sečteno a podtrženo asi platí poslední příspěvek od klona – pokud chci hodinky a nějaké s funkcemi „pro ryby“ budou hezké a za dobrou cenu, tak bych to klidně zkusil. Naproti tomu kupovat je jenom kvůli tomu by bylo trochu úsměvné :-)

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 12:21 ® regulus reakce na …
regulus

Klon> ja richtig, chtěl si hodinky a líbili se ti, tečka. No a tohle je diskuse o tom, jestli to co umí navíc kromě ukazování času k něčemu je. Zcela upřímně, kdyby se mi líbili a koupil bych si je, tak bych tuhle funkci zcela určitě nevyužíval. Jednak na to moc nevěřím, za druhý bych to asi neuměl naštelovat a za třetí na ryby chodím tehdy kdy mám čas a chuť a fáze měsíce na to nemá pražádný vliv.

Robur> BINGO :-D :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 12:15 ® Klon
Klon

No napíšu sem tedy můj názor.Napadlo mě hodinky testovat.testoval jsem jen na jedne lokalitě,která je známá tím,že chytit rybu tam je štěstí…Zkoušelo to mnoho a mnoho lidí,různé techniky,krmné kampaně apod.pořád to bylo stejné…NIC MOC… Chodil jsem každý den na 2 – 3 hodinky k vodě a zapisoval si co ukazovali hodinky a co jsem nachytal atd.. Ve zkratce to bylo ve směs stejné jen 2× jsem nachytal víc a na hodinkách mi ukazovalo 3 symboly ryb po prvé a po druhé 4 symboly.

Shrnutí je takové že se podle toho řídit nedá a nefunguje to.Ty hodinky jsou spíš taková pomůcká,která vám řekne v jaké fázi je měsíc,kdy je východ,západ slunce nebo teplota.Dá se i změřit teplota vody po ponoření do vody( v celku rychle). Samozřejmě tedy kdo do toho chce investovat..Já to měl jednodušší protože jsem hodinky potřeboval a zalíbily se tyto.Možná mě trochu zlákalo i to kvůli rybám,ale na druhou stranu mít informace o východu,zápa­du,teploty,fá­ze měsíce,takhle na ruce,taky není na škodu :-)

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 11:23 ® hraji
hraji

Mimochodem, pokud si vzpomínám, pořídil si takové hodinky i můj bratr, nebo o tom minimálně vážně uvažoval.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 11:22 ® hraji
hraji

Brát jako jediný vyhodnocovací parametr fázi měsíce je sice hezký, nicméně technokratický a hlavně silně zjednodušující přístup. Tak zjednodušující, že to v podstatě staví na hlavu. Protože kdo ryby chytá delší dobu, ví, že ryby se určitě neřídí ani počasím, ani tlakem vzduchu a už vůbec se neřídí časem. Co by si počali závodníci, kteří mají rok dopředu nalajnované, kdy budou chytat a kde budou chytat, bez ohledu na tlak, teplotu a rosný bod, a většina závodů začíná v poledne, tedy v době, o které si většina rybářů myslí, že je nejméně vhodná. A přesto závodníci nachytají tolik ryb, že se o tom těm normálním rybářům ani nezdá. Daleko větší váhu přikládám vybavení, sestavám a krmení, než fázím měsíce a vlivům počasí obecně.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 11:08 ® džigit reakce na …

regulus> neboj,je více takových hodinek i více lidí,co si je pořídili.
Známý měl nějaké dražší,co to porovnávaly i s tlakem vzduchu…Vlastně jsem ho již dlouho neviděl,možná stále hledá to optimální místo :-))

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 10:57 ® ras2ta
ras2ta

Muj nazor je takovy.Pokud se chce rybar stat opravdovym rybarem(myslim tim dojit k vode a ulovit rybu) tak si myslim ze hodinky nepomuzou,ale 100% pomuze to,ze by mel byt u vady kazdy den aspon na hodinu aby vydel co se ve vode deje.nemusi ani chytat ale je pozorovat.to je podle me nejlepsi

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 10:50 ® Klon reakce na …
Klon

regulus> Srandu si nedělám…Potřeboval jsem hodinky,protože jsem je někde ponechal…Padly mi do oka tyto,tak jsem je pořídil.Néé přímo kvůli rybam,ale líbily se mi. Až po sleze mě napadlo to otestovat a ted se právě ptám......Svůj názor zde napíšu později…

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 8:31 ® Robur
Robur

dobrá dobrá, napíšu jako 3. z Brna. Tyto hoidnky jsou na pikaču. My se řídíme naším orlojem. Má tu výhodu, že se z něho nepozná, kolik je hodin, takže prakticky mlžeme na ryby kdykoliv. Jen kapraři musí čekat na signál, kdy vypadne bojlís.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 1:04 ® regulus
regulus

Klon> zcela upřímně, nemyslím si, že by na chytej bylo moc majitelů těchto hodinek, možná seš jedinej. Je taky pravda, že jsem si zpočátku myslel, že si děláš prdel, protože jsem opravdu ještě neslyšel, že by někdo měl hodinky, co mu poradí kdy má jít na ryby. :-D
Musím přiznat, že by mne ani nenapadlo, si takový hodinky pořídit, můj názor na věc je dost podobnej tomu co psal Hraji i když věřím tomu, že fáze měsíce může být jedním z faktorů, co může ovlivňovat obecně aktivitu ryb a tím pádem i to jestli žerou víc nebo míň. Z druhé strany, pokud bych opravdu nevěděl co roupama dělat a chtěl bych si pořídit hodinky co umí kromě měření času i něco jinýho, tak by možná nebylo špatný na nich mít kompas, abych věděl kde je sever, teploměr a třeba kdyby mi to ukazovalo nadmořskou výšku, to bych možná i docela využil. Třeba něco takovýho http://www.tissot.ch/?…
A tady je k tý srandě manuál, kdyby tě to náhodou zajímalo http://support.tissot.ch/…l/141-cs.pdf

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 0:22 ® Klon
Klon

hraji> Samozřejmě mě toto s tou fází měsíce taky napadlo a proto než jsem si je koupil,tak se na to informoval…Fáze měsíce se řídí podle času který máš nastavený podle časového pásma + zadáváš stát..Takže nejblíže to je pro celou ČR což je docela přesné.takhle mi to bylo řečeno a tak jsem i nastavil…

Jinak co se týče fáze měsíce,tak bych to tak nepodcenoval,tedy myslým všeobecně.Už můj děda říkal že ryby berou nejvíc v druhe polovině fáze měsíce,tedy když měsíc dorůsta… Už asi 2 roky se tím řídím a doopravdy musím konstatovat že nejhezčí ryby mi přišly při dorůstání měsíce.. Takže relativně by se podle toho dalo řídit,ale na to aby jsme věděli v jaké fázi je měsíc nepotřebujem hodinky… Mě jen zajíma názor majitelů,jestli se to podle toho řídí a jaké mají zkušenosti..

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 12:12 ® kerob
kerob

Jak jsem vubec mohl bez takovejch hodinek dodneska zit? ROFL :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1