Chytej.cz

přívlač na Severu necteno

31.10.2010 | chevy | 3.768 zobrazení | 24 odpovědí

Petrův zdar, potřeboval bych poradit. Příští rok v létě se chystáme do Rumunských hor na dravce ale potíž je v tom že místo neznáme..nemáme žádný zaručený typ. Ocenil bych proto jakékoliv info o místě a revírech..nejlépe z vlastní zkušenosti. Předem děkuji

P.S. popripade poradte jinou lokalitu dobrou na sportovni lov dravcu. Diky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 8:22 ® Jaromír reakce na …
Jaromír

Dobrá, to beru. No a tedy přidám i tu štiku přes metr /chytil jsem ji večer v květnu a ani jsem si ji nemohl podržet a potěžkat – byl jsem dva měsíce po operaci kýly. (:- / Ale byly potom i jiné, ale tato byla největší.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15390.jpg
Středa 3. listopadu 2010 ve 22:15 ® osprey reakce na …
osprey

Jaromír> Já to napsal velmi v dobrém. Je to krásná provokace – hned bych tam odjel. Ještě můžeš zaprovokovat s nějakou štikou kolem 120 cm:-))

A pokud jde o tu perspektivu, je tam. Ale je to ryba kolem půl metru a vypadá skvěle.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 21:52 ® Jaromír reakce na …
Jaromír

OK, to je názor, ale není to žádná provokace. Mimochodem, ta ruka je souběžně a těsně u ryby, takže žádné „zkreslení“. To u ryb tam chytaných není zapotřebí. -:)

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 21:47 ® osprey reakce na …
osprey

Jaromír> To je bohapustá provokace! Je tam sice předpažení a práce s krátkým ohniskem, ale i tak je to nádherná ryba.

Takové je třeba chytat.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 21:36 ® Jaromír reakce na …
Jaromír

Ve Švédsku jsem chvíli žil a působil. Jak napsal Osprey, podmínky na revírech jsou různé /na jihu i severu/ – co se týká lovu i ponechání ryb. Někde pouze C&R, jinde bez limitu, ale prakticky „lov do lednice“ se nepraktikuje nikde, nicméně na večerní párty si lze mnohde vzít potřebné množství. Ze břehu i lodi jsem většinou chytal štiky a okouny. Např.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15389.jpg
Středa 3. listopadu 2010 ve 20:26 ® osprey reakce na …
osprey

chevy> Tam nejsou jednotné podmínky. Liší se to revír od revíru a když jsme chytali na jihu na moři, nebyly žádné povolenky ani limity úlovků. Ale vzal jsem si jen tresku a pstruha, co jsem snědl na místě.

Doporučuju dělat totéž – normálně vzít, co člověk sní na místě a nic domů netahat. O starost míň a aspoň má člověk pocit, že jim to tam moc neprobral. Ony ty jejich vody nejsou nějak megaúživné (jen jich mají hodně a velkých) a tam, kde rybářský tlak narostl, to bylo rychle vidět.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 v 18:31 ® chevy

Přesně tak, uplně souhlasím s posledním příspěvkem. Chcem si to hlavne uzit, bude to i takova jakasi dovolena..berem i baby. Ještě by mě zajímalo jak je to s ponecháním si ryb ve Švédsku a jejich následný převoz zpět do ČR? Nejsem žádnej masař abych si vozil plný auto ryb, ale přece jen pár pěknej kousků bych si rád přivezl. Jinak jen pro info cca 98% ryb co ulovím pouštím zpět na svobodu.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:16 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Je třeba cestovat, abys něco viděl, udělat dobrodružství i z té cesty. Já chci vidět křídové útesy na Rujaně, strčit nohu do řeky Mörrum, zaházet si z útesu na mořské jehlice a tisíc dalších věcí. Nemá cenu se štvát dva dny v autě, abys už TAM byl. Pro mě to nemá cenu.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:13 ® chevy

Díky za reakce, díval jsem se na netu a info je tam mraky..pomalu se v tom člověk ztrácí. Štičky na fotkách a videích paradní, co mam dodat. Říkal jsem si že asi na jaře by tam bylo pěkně, ale podle ohlasů je spíš pro lov štik příznivější podzim..tak teď zase váhám. A jěště by mě zajímalo jestli má někdo z Vás zkušenosti s pobřežním rybolovem, respektive s lehkou přívlačí v pobřežních vodách. Říkal jsem si že když už výprava tak pořádná a proházíme i pobřežní zátočiny a partie kolem ostrovů.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:29 ® skwor reakce na …
skwor

osprey> S poslední větou maximálně souhlasím. Já byl severněji a tam se dalo nachytat i v létě. Ale cesta byla dlouhá a únavná.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:17 ® osprey reakce na …
osprey

chevy> Pokud jde v nějaké zásadnější míře o ryby, tak určitě bude ten sever daleko zajímavější.

Já zatím zažil jen jaro na jižním pobřeží Švédska a bylo tam nádherně. Štiky už moc nebrali, takže jsme se od propadáku uchránili pár treskami (z lodě) a jehlicemi. Já měl navíc mořského pstruha. Na to, že jsem si na tu zem jen sáhnul, je vůle vracet se obrovská.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 v 15:47 ® kerob reakce na …
kerob

chevy> ve Svedsku to je super, prolezl jsem hlavne sever Svedska, kolem nejvyssi hory svedska kousek od finskejch hranic – super, prut jsem sice mel, ale nebylo moc casu, nicmene malokdy jsem vynechal moznost si s domordcema o rybach aspon pokecat. Je tam spousta rek, jezer a jezirek. Da se vzit vlacak na krosnu a jit horama, na jezircich zachytat pstruhy. Nebo se cilene vydat na nejaky vetsi jezero nebo reku – informaci o rybareni ve svedsku (Norsku, Finsku…) najdes dost. Jinak jsem byl na stikach na Alandech a bylo to super, rybacka paradni, jen ta krajina je takova porad stejna a na vylet neni kam moc jit, ale pokud jde jen o rybareni, tak bomba a doporucuju.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 21:45 ® -tom-

Do Švédska honit ženský, v Norsku lítat a ve Finsku chlastat, tak to vidím já :-D

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 19:03 ® chevy

Tak Vám děkuji pánové, myslím že plány přehodnotíme a navigaci naprogramujeme severním směrem (-: co třeba Švédsko..hmm to by šlo..na štiky prý jak dělaný.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 17:57 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Celý sotva, starší syn si nedávno zkoušel maturitu nanečisto…

A bohužel je dost věcí, které mé možnosti dost omezují. Ale jinak máš pravdu, ještě se dá stihnout dost.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 17:11 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> až budeš chtít vědět, jak vypadají stará kolena, mladíku, tak dej vědět :-) Máš celý život před sebou. Jen chtít.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 16:53 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Můj přechod to toho stavu, co popisuješ, může být velmi rychlý.

Uvidíme, prozatím se mi budoucnost jeví velmi mlhavě. Tady už skončím, nechci plnit otázku balastem.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 16:25 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> ja to mam obracene :-) Kdyz jsem byl jeste mlad, tak jsem zcestoval skoro celou Evropu. A neco malo i mimo ni. S pribyvajicim vekem a s pribyvajicimi povinnostmi a zavazky (rodinu ale nemam) to zacina byt na prd – nedostava se ani casu a ani penez na podobny aktivity. Jsme rad ze vypadnu na ryby a zaplatim najem :-D

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 16:10 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Tak nějak jsem si to představoval. Bohužel zcestovalý nejsem. V mládí jsem trpěl nedostatkem sebevědomí a peněz (dodnes si nejsem jist pořadím), později jsem už měl rodinu a úplně jiné starosti. Teď na stará kolena sem tam někam vypadnu. Láká mě právě ten sever.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 12:08 ® kerob
kerob

byl jsem v rumunskejch horach 2× (i na tom zde jiz zminenym pohori Rodna), prut jsem mel s sebou. Zbytecne. Vsechno vyzrany, videl jsem max 10cm rybky. Totez na Ukrajine. Lezeni po horach super, panoramata krasny, lidi ve vesnicich prijemny, ve mestech obcas o drzku…ale na ryby bych jel opravdu uplne nekam jinam, treba na sever Evropy…

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 6:43 ® Mrakoš

V Rumunsku jsem párkrát byl, ale o ryby jsem se vůbec nezajímal. Ale všimnul jsem si že třeba divoká zvěř tam vůbec není, všechno je do mrtě vystřílený a sežraný…
Jezera jsou tam hlavně ledovcový, ve výškách 1500 –2000 m.n.m Tam toho asi moc nebude. Ale zase jich je tam hodně :-) , hlavně třeba v Retezatu.
Jo a co se týká odlehlejší lokality tak to jsou hory Rodna a pak ty na sever od nich. Tam je lidí málo a turistú ještě míň. Akorát že tam většinu roku proprší.
A jestli chcete vidět klášter bez komerce a turistů pak je to klášter Slatina. Doporučuju i s přespáním – zážitek na celý život.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 1:59 ® osprey
osprey

Nevím, v životě jsem tam nebyl. Ale poměry v té zemi jsou kapku jiné než u nás. Budou tam k vidění nádherné věci i dost velké „šoky“. Soudím ale, že v obydlenějších oblastech obyvytelstvo obsádku místních vod pěkně probere.

Pokusil bych se najít někoho, kdo tam byl, ač nerybář a dokáže vás navést na nějaké odlehlejší a pohledné lokality. Zeptal bych se i někde, kde se baví turisté.

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 23:53 ® chevy reakce na …

Díky za reakci. Co by jste doporucil vy, jakou lokalitu? Muzeme jeste trasu poupravit (-:

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 23:05 ® osprey
osprey

To bude zlé. Do Rumunska jezdí hlavně kapraři na velké stojaté vody v nížinách. Bojím se, že zkušenosti s lovem někde v horách bude mít málo lidí. A taky si myslím, že v tak chudé zemi bude problém najít dobře zarybněnou vodu, nad kterou by někdo nedržel ochrannou ruku. I delta Dunaje trpí nadměrným rybolovem a to je nějaký kus vody.

reagovat