Chytej.cz

Rak necteno

30.10.2010 | Nerodia | 8.600 zobrazení | 38 odpovědí

Prosím všechny rybáře o pomoc k získání raka signálního.Jíž dlouhou dobu se o to snažím . Předem děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 31. října 2010 ve 20:03 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> Nerodia má pravdu. Je to zavlečné xindl, kterého možno chytat, chovat – cokoli.

Nerodia> V Orlíku je početná populace zavlečených raků, ale nikdy jsem to nesledoval do druhu.

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 19:42 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Robur> Já nesháním žádného chráněného tvora ( raka).Tento rak je nežádoucí v naší přírodě,tak se na něj nevztahuje žádné ochranářské opatření.Je naopak žádoucí jeho likvidace.

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 18:56 ® Robur
Robur

stejně si ho asi musíš koupit či dostat od vědce, z přírody raka asi legální cestou dostat nemůžeš. To je stejné, jak kdybys chtěl rysa:-D

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 18:28 ® Sander reakce na …
Sander

Nerodia > nejsem absolvent žádné vodňanské školy, tyto akce byly zpestřením akvaristického kroužku nebo kroužku ČSOP či do čeho jsem to chodil. Je to určitě deset let, spíš o něco více, lokality bych asi ještě našel – bonzovat je ale nebudu, i kdyby tam ti raci ještě dnes třeba byli.
Není přece problém se jich zeptat. Za to nic nedáš.

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 16:36 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Díky za tip ,ale na Labi jsou raci pruhovaný.

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 14:02 ® Cudla reakce na …
Cudla

Nerodia> Dost jich je na Labi kolem Ústí ,nyní už bude asi na ně zima,v létě jsme jich tam jako každý rok viděli mraky

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 9:11 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

O této možnosti také uvažuji ,ale teď jsou výlovy tak se pokouším je sehnat bez toho abych obtěžoval pracovníky ústavu.Nevíš náhodou o lokalitě kde by se vyskytovaly. Ty jsi absolventem školy nebo univerzity ?

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 20:46 ® Sander
Sander

A kontaktoval jsi někoho ve Vodňanském výzkumáku? Kdysi (nejspíš ještě teď) tam pracoval jistý p. Tomáš Policar, občas jsme s ním jeli na kontrolní odlov raka signálního.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1