Vyhledávání
Příposlechy
26.10.2010 | vw | 6.034 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj, nikde jsem nenašel odkaz na vzdálenost od prutů. Jestli 2–5metrů, terasa chaty 7 metrů vzdálená nebo kolik kroků? Na co jsou příposlechy na vzdálenost cca 80–100 metrů. Asi aby vydělali prodejci a ČRS-MRS. Nebo záleží na vůli rybářské stráže? Nejedná se o zneužití funkce? V dnešní době je rybařina nákladný sport a nedivím se že v případě nejasného výkladu se rybáři dají raději na pytlačení. Snad se toho taky nedočkám. Jaký máte názor Vy? Petrův zdar. VW
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:33 ® osprey reakce na …
-
Robur> Nevím proč, ale vnímám ty kaprařské články stejně.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 9:43 ® Robur reakce na …
-
vw> je, bo kaprařská povídka má zhruba tyto slohové parametry 1/ úvod – jak jsem se chystali, nevlezlo se to do auta, ale nakonec ano, pak jsme to přenesli k vodě 2/ vaříme kafe, sypeme bobky, jdeme spát 3/ hlavní část děje -bbbbbbbbbbzzzzzzzzz, není to budík, je to pípák, poluce nepoluce, lezu ze spacáku, zdolávačka, pak se děj trošku komplikuje varianta A/ ozve se druhý pípák var. B/ zasakujeme kapra na denní focení 4/ závěr – jedem domů,maminka nás pochválí, že jsme jako ...... bylo to bezva, spřádáme plány
Ale články o rybách jsou monotematické většinou všechny, ale ty kaprařské jsou asi nejvíc
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 0:52 ® osprey reakce na …
-
vw> Chvályhodné nikoli, ovšem jinak se to po vlastech Českých zhusta stává. Já, když mám nastražený prut, tak neusnu. Jednou jsem to zkusil a nejde to – buď chytám nebo spím.
reagovat - Středa 3. listopadu 2010 ve 23:25 ® vw
-
Ahoj, dnes jsem četl povídku Trestná výprava od Luďka Nováka jak si s kamarádem Zdenkem Hofmanem pěkně pospali při chytání na Sázavě. Je to normální?
reagovat - Středa 27. října 2010 v 18:30 ® sus1 reakce na …
-
Robur> No ale o to tady přece majiteli jde,web je v provozu a tak to je OK.
reagovat - Středa 27. října 2010 ve 14:00 ® osprey reakce na …
-
vw> Jak jsem ti psal, je mraky situací, kdy se to dá použít – i mimo svazové vody.
Když uvidíš v obchodě prodávat kilový pilker, bude tě trápit, že si s ním nemůžeš zachytat na svém oblíbeném rybníku? Je to na lov v cizině, ale přesto se to prodává, protože jsou lidi, co to kupují.
Když si koupíš příposlech, koupíš si věc, kterou někde využiješ a někde ne. Ta zodpovědnost, kde ji budeš využívat a jak to uděláš, je na tobě.
Já příposlech nemám, protože při chytání sedím u prutů a když nesedím, snadno je vytáhnu.
reagovat - Středa 27. října 2010 ve 13:24 ® kerob reakce na …
-
vw> Je to stejny jako treba s autem… klidne ho prodaj nekomu, kdo nema ridicak, v tom problem neni, problem by byl az kdyby se s nim sel majitel projet bez papiru…stejne tak priposlech, neni proti cemukoliv ho prodavat, kupovat ci vlastnit, problem muze vyvstat az pri nespravnem (vzhledem k regulim) pouziti.
reagovat - Středa 27. října 2010 ve 12:18 ® Robur
-
ty woe, to je porod ta debata. Uvědomte si, že až se dohodnete, tak máte ještě možnost řešit návody k těmto věcem a omezení rybářů kardiaků, anžto to má 1/ určitě baterii 2/ náhodné pípnutí může způsobiti šok
Předem upozorňuji, že to určitě zatím žádný zákon neřeší, ale určitě bych RS nechal vybavit defibrilátory…
reagovat - Středa 27. října 2010 ve 12:07 ® džigit reakce na …
-
sus1> naposledy,než odejdu do kabin,FUJ!!!
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:56 ® sus1
-
džigit> Když to umíš,stíháš obojí.
reagovat
Ještě že tuhle věc nevlastnim. - Středa 27. října 2010 v 11:55 ® vw reakce na …
-
Nejsem si jistý jestli v době projednání a schválení zákonu r. 2004 a dříve byly příposlechy. To by je v zákoně nemohly povolit ani zakázat. Ale stal se známýmu takový případ. Vloni si koupil chatu na břehu přehrady – 4 metry od vody. Nahodil pruty a stál v závětří vedle chaty. Bohužel z druhé strany chatky přišla kontrola a povolenku mu sebraly že nebyl u prutů. Teď se to bude řešit a zatím nemůže chytat a neví jestli bude moct. Co bys dělal ty? Byl bys taky nasr. nebo by ti to nevadilo.
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:52 ® džigit reakce na …
-
vw> Ty seš blábol
reagovattohle je věčná balada „O howně“ Tohle téma je pro mně uzavřené,sám jsem se potrestal
i odsoudil…
- Středa 27. října 2010 v 11:48 ® džigit reakce na …
-
sus1> sebrat papíry za obtěžování
reagovatBuď se chytá,nebo pije!!!
- Středa 27. října 2010 v 11:38 ® hraji reakce na …
-
vw> uvědomuješ si, že v případě, že by svaz stanovil řekněme vzdálenost 10 metrů, bylo by potřeba vybavit RS cejchovaným metrem, bylo by potřeba vyškolit RS jak správně vzdálenost měřit, atd. Nepostihlo by se ovšem to hlavní. Rybář spící v bivaku a ve spacáku 135,7 cm od prutů není schopen bez prodlení manipulovat. A bouřili by se ti, co mají kadibudku na chytě ve vzdálenosti 10,25 metru, měřeno cejchovaným metrem RS. Neodpověděl jsi mi na můj jasně položený dotaz.
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:36 ® sus1 reakce na …
-
džigit> To by ses divil,že neruší.Na srazu ho kluci měli u stolu a několikrát se ozval.Vždy se ostatní ,, koukali " ,co se děje.
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:34 ® vw reakce na …
-
Manipulace bez prodlení mě připomíná zákon o drogách – o množství, svoji potřebě apod. bláboly
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:31 ® vw reakce na …
-
Když musím být u prutů abych s nimi mohl manipulovat tak vidím čichátko, splávek nebo slyším signalizátor tak jak je můžu využít? Když jdu na velkou do chaty-můžu se vrátit. Bohužel ne když sedím na míse – můžu povolit brzdu a rychle se vrátit. Ale to nemůžu udělat. Tak na co jsou?
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:15 ® džigit
-
A není nad to,vidět „RYBÁŘE“ ozdobeného na jednom uchu příposlechem a na druhém bezdrátovým udělátkem k mobilu!?!
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:10 ® džigit
-
vw> nemyslíš,že hraje roli „nějaký“ lidský faktor? Je to většinou na uvážení rybářské stráže.Pokud budeš zalezlý a chrápat,byť i vedle prutů,obhájíš „manipulaci bez prodlení“ těžko.Pokud budeš pár metrů od prutů močit a nebudeš-li prodlívat jinou činností nad nemravnými časáky,dá se to obhájit-jsi na dohled a max si nachčíš do gatí
reagovatNedělejte z toho vědu-„není to jen černé,či jen bílé“
A to platí i pro samotné signalizátory.Příposlech neruší ostatní-třeba
- Středa 27. října 2010 v 11:08 ® hraji reakce na …
-
Ne, nechápu rozdíl. Jak to, že nemůžeš používat příposlechy na svazových vodách? Kdo, nebo co, ti to zakazuje? Prosím o jasnou odpověď? Mimochodem, když jdeš na záchod, potřebuješ příposlechy?
reagovat - Středa 27. října 2010 v 11:04 ® vw reakce na …
-
Mě stačí tam dát samotný signalizátory když příposlechy nemůžu na svazových vodách používat. Chápeš ten rozdíl? Já sedím u prutů, s tím já nemám žádný problém, ale vadí mě že nemůžu využít možnosti které nabízejí. Když potřebuji nutně na WC tak musím všechno sbalit.
reagovat - Středa 27. října 2010 v 10:47 ® hraji
-
vw> božínku, mícháš dohromady obchodní politiku a obchodní zájmy prodejců s předpisy, které nějaké příposlechy vůbec neřeší. Příposlech můžeš klidně používat, v tom ti nikdo a nic nebrání. Ani MRS a ani ČRS nemohou a nechtějí příposlechy zakázat, protože je možné je používat na vodách, které nejsou revírem, je možné je používat na revírech, můžeš je dokonce používat i doma v obýváku. Máš jedinou povinnost. Být schopen bez prodlení manipulovat s pruty. Jak to zajistíš, to je tvoje věc, ale příposlech je rozhodně jedno z povolených zařízení. A nemá cenu hovořit o nějaké zvůli RS nebo o čem to píšeš. RS je od toho, aby kontrolovala dodržení pravidel. Pokud je porušíš ( a to neuděláš instalací příposlechu, ale tím, že nebudeš schopen bez prodlení manipulovat s pruty) je RS povinna to řešit. Co je na tom nejasného?
reagovat - Středa 27. října 2010 v 10:37 ® vw reakce na …
-
Kolego troubo/ promin, ale byl jsi první kdo to kouzelné slovo použil/ ve tvé první reakci jsi uvedl že vzdálenost používání záleží na vůli RS a teď se odvoláváš na zákon.To je to oč tu běží. Já tvrdím že se jedná o vůli /nevůli/ pochopení RS, buď potkáš troubu nebo normálního člověka. A teď odpověz kdo má u nás užitek z těch příposlechů, já pořád tvrdím že výrobci, prodejci a ČRS-MRS, rozhodně ne rybáři kterým hrozí pokuta nebo odebrání lístku. V silničním zákonu máš taky vymezeno jak daleko můžes stát od přechodu, hranice křižovatky apod. Prostě zákon je nedokonalý a když ho lze různě vysvětlit tak si troubové užívají svojí moc.
reagovat - Středa 27. října 2010 v 8:36 ® hraji reakce na …
-
Kolego, ty jsi s prominutím trouba. Jak jsi zjistil, že příposlech je proti zákonu? To je hloupost jako hrom. Četl jsi vůbec zákon 99/2004Sb.? Já bych se vsadil, že ne. Stejně tak, proč by měl svaz zakazovat příposlechy? Marně hledám nějaký logický důvod.
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 21:16 ® osprey reakce na …
-
vw> Podívej se třeba na různé kaprařské maratony, výjezdy do ciziny nebo na soukromáky za účelem ulovení trofejních megaryb (já bych se toho neúčastnil, ale nikomu to rozmlouvat nehodlám). Tam se chytá několik dní nonstop, často není desítky hodin záběr a rybář u té vody v podstatě žije – jí, pije, spí, chodí se vyprazdňovat a protože má třeba zavezeno 400 m daleko, nemůže kvůli každému prdu smotávat pruty a novým zavážením si plašit flek. Tam má příposlech opodstatnění.
Řada lidí si s ním ale ulehčuje život i jinde. Nakolik je to etické nebo trestuhodné nechci posuzovat.
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 21:01 ® Robur reakce na …
-
vw> prodejci ti to prodají, abys to měl třeba na soukromáky či do zahraničí
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 20:17 ® vw reakce na …
-
To je dost drahá zkušenost. Nebylo by od svazu solidnější rovnou je zakázat? A co prodejci? Vždyť to jsou taky většinou rybáři a nabízejí zboží proti zákonu. Co s tím?
reagovat - Úterý 26. října 2010 v 17:49 ® Robur
-
taky v případě příposlechu a nachytání ryb. stráží můžete dělat, že to nejsou vaše pruty
reagovat. Sice o ně přijdete, ael lístek a příposlech vám zůstane.
- Úterý 26. října 2010 ve 14:34 ® hraji reakce na …
-
Používat je samozřejmě můžeš, ale není stanovena žádná vzdálenost. Prostě musíš být schopen manipulovat bez prodlení. Pokud budeš v chatě obědvat, těžko to splníš i kdyby jsi měl příposlech v kapse od trenek. Prostě svazy ještě nechtějí uznávat, že lov ryb je totéž jako spaní na lehátku u nahozených prutů, nebo sekání trávníku kolem chaty na břehu revíru.
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 13:29 ® vw
-
POkud budu mít zapnutý signalizátory tak budu reagovat rychleji než ze vzdálenosti 10 metrů. Ale mě zajímaly hlavně příposlechy, jestli se můžou používat, do jaký vzdálenosti anebo je to v našich podmínkách past na rybáře? VW
reagovat