Vyhledávání
Vylovovací kleště
20.10.2010 | jersey | 6.363 zobrazení | 25 odpovědí
Poradíte mi někdo slušný vylovovací kleště? Kolega si pořídil Rapaly a neskutečně na ně nadává, prý se jich asi brzo zbaví, jelikož ty ryby s nimi poškozuje.Případně pokud mi někdo písne, že kleště jako takové jsou stejně všechny dobrý tak akorát na to,rybě roztrhnout tlamu,vezmu to taky a klidně od koupě upustím…Nehodlám s nimi tahat žádný velryby.Většinou štiky,candáty,boleny apd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 22. října 2010 ve 22:55 ® džigit reakce na …
-
Stroft> tak sumíky jsem z loda ještě nechytal…
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 22:37 ® Stroft reakce na …
-
džigit> od 7hod a pak do kolika vydžím,chtěl bych až do zavíračky.Vidím to jako letos poslední sumcovačku na Hartě.I když.....člověk nikdy neví, že
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 22:21 ® džigit reakce na …
-
Stroft> a od do tam budeš?
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 22:13 ® Stroft reakce na …
-
džigit> zítra,zítra, čertíku.
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 21:56 ® -tom-
-
Stroft → tchýně do 40kg, to už je dráždění Greenpeace bosou nohou
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 20:58 ® džigit reakce na …
-
Stroft> kdy jedeš na Hartu?
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 20:35 ® Stroft reakce na …
-
- tom → Tchýně nad 60kg, to mi hlava nebere.Při správném přidělu
potravin musí mít do 40kg.Otázkou je, proč ji vůbec vylovovat
- tom → Tchýně nad 60kg, to mi hlava nebere.Při správném přidělu
potravin musí mít do 40kg.Otázkou je, proč ji vůbec vylovovat
- Pátek 22. října 2010 v 16:48 ® -tom-
-
60kg tchýně? Takový existujou? Není to logickej renonc?
… no, u takový bych věřil, že jí jednou rukou Stroft dá, ale 75–80kg (což tak odhaduju na běžnou váhu) už za zátylek neudržíš :-/ Možná ta spodní čelist, jak píše Osprey…
reagovat - Pátek 22. října 2010 v 15:49 ® jersey reakce na …
-
džigit: jo, tyhle sumcařský jsou dobrý…jen je trochu po stranách zkrátit.
reagovat - Pátek 22. října 2010 v 15:48 ® jersey reakce na …
-
Stroft: dvacetikilovou dýni…a nebo 60-ti kilovou tchýni…
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 14:05 ® Stroft
-
osprey> Tak jak jsem psal níže a na sumce jsem si nechal zaoperovat ložisko do levého zápěstí:))
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 14:02 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Když rybařině věnuješ vše, jako já, tak si necháš naříznout kůži mezi palcem a ukazovákem a obejmeš i dvacetikilovou dýni
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 13:52 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Já jo, tak dvakrát do roka. Udržím štiku do 80 cm, bolena a candáta tak do 65 – 70 cm a u sumíků se o to ani nepokouším. Naštěstí mají skvělé držadlo v podobě spodní čelisti.
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 13:40 ® džigit reakce na …
-
Stroft> taky prsty obejmeš medicimbal
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 13:28 ® Stroft
-
Kleště mám Rapalacké ale trefit se Candymu do tlamy je cirkusový kousek, proto, leží zapomenuté v garáži pod haldou prachu.Ještě jsem se nepotkal s rybou,kterou bych neuchopil za „zátylek“.
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 12:29 ® džigit reakce na …
-
jersey> já sice nemám Rapaly,ale taky maj docela ostré čelisti.Už pracuji na úpravě v tomto duchu
reagovathttp://www.nachytano.cz/…sumce/a/179/
- Pátek 22. října 2010 v 11:55 ® jersey reakce na …
-
osprey: nn, jde mi čistě o to vylovení.Občas je to i ze člunu a tak se mi kleště jeví opět jako výhodnější.Co mě právě překvapilo, že můj kamarád neskutečně pohanil kleště od Rapaly, protože jsou hooodně nešetrné.
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 ve 22:47 ® osprey reakce na …
-
jersey> Používá to dost lidí. Já, pokud to jde, nepoužívám ani kleště ani podběrák.
Pokud vím, že by to mohlo nejít, beru velký podběrák a holt to v nejhorším rozmotám. A pokud ho nemám, bývá občas i trochu veselo.
Samotné kleště nejsou špatné, pokud nemají ostré čelisti, tak dravci zas tak moc neublíží – speciálně pokud ho s nimi nemáš potřebu zvedat, nosit a podobně.
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 ve 22:15 ® sethy
-
Šetrnější než podběrák. Kdo to neměl u vody neuvěří. Kromě těch rapaláckých…
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 ve 21:58 ® jersey
-
hraji: a čemu ty říkáš běžné ryby? Já třeba chodím v létě na boleny.Běžně mají 60–70cm…Vyndavám je podběrákem, ale kleště se mi zdají fakt skladnější.U štik to samý.Od vody si za rok odnesu tak 5 ryb,ale rozmotávat štiku s trojhákem v podběráku mě fakt s…Proto mě napadly kleště.Jasně,když mi někdo řekne, že je to brutus, tak na ně dlabu,ale zatím mě nikdo nepřesvědčil.Podle mě tu rybu netrápím o nic míň, než při zdolávání…nebo jo?
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 ve 12:38 ® zedus
-
No zase tak černobíle bych to neviděl. Třeba při chytání z boutu sem zvažoval, že si je koupím. Už se mi stalo, že větší candoš byl chycený z venku tlamky za kůži. To pak jenom koukáte na trojháky a čekáte kdy mu to vyletí a sekne se kdoví kde. Teď jak ho dostat do boutu? Jednou rukou ho neobejmete, cpát mu prsty do skřelí se mi příčí a té rybě asi taky. Strčit mu ruku do držky plné zubů je taky nic moc. No já sem to teda nakonec vyřešil tím, že sebou vozím rukavici a rybu drapnu za tlamu přes zuby a držím ať se děje co se děje a hned ji zbabím nástrahy a pak už je to jedno co se stane.
reagovatAle u štiky bych takovej harapák nejspíš uvítal.
- Čtvrtek 21. října 2010 ve 12:02 ® Robur reakce na …
-
- tom → jednou je to určeno na vláčku, tak co s tím?
- Čtvrtek 21. října 2010 v 11:31 ® -tom-
-
Souhlas, další krám, co s sebou budeš vláčet k vodě
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 v 11:04 ® FISHERBOY
-
taky myslím že to není nutný.
reagovat - Čtvrtek 21. října 2010 v 9:18 ® hraji
-
Na běžné ryby nejsou vylovovací kleště potřeba, je to zase jednou móda, trápit ryby vylovovacími kleštěmi. A těch trofejních zas není tolik. Kup si jaké chceš, stejně dřív a nebo později zjistíš, že ty druhé, co sis nevybral, jsou lepší, lehčí, skladnější, prostě nej.
reagovat