Vyhledávání
Jak je to přesně s Okouny v moravskoslezském kraji
10.10.2010 | WalterSilver | 5.930 zobrazení | 36 odpovědí
Zajímá mě přesně to jak to je letos a dále s okouny říčními na revírech v moravskoslezském kraji..jak je to s jejich hájením s ostatními dravci…plánuje se míra pro okouna říčního? No a proč vlastně došlo k této situaci..dejme tomu že jich je úbytek, ale jaká je příčina nebo alespoň smyšlenka úbytku…je to snad rabováním našich vod? nebo jsme konečně pochopili, že okouna už nelze brát jako plevel a on takto zabojoval o své postavení? :-)…tak pište ˇať se zase něco dozvím..hm?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. října 2010 v 10:30 ® džigit
-
Já osobně beru okouna,jako každou další rybu a proto se tak k němu i chovám-slušně.Hodně jsem se o něm dozvěděl i z knihy od ToRo a mrzí mě,že jich vě větších velikostech už není.Hájení mi nevadí,naopak ho podporuji.
reagovat
Okoun je vzhledem nádherná ryba a ohromný bojovník! - Pondělí 11. října 2010 v 9:35 ® kety.vydra reakce na …
-
osprey> U nás už jsme letos měli okouna hájeného zároveň s ostatními dravci od 1.1. do 15.6. .V tomhle vidím přínos,protože se vytřou i okouni ve velikosti 15–20 cm,kteří by jinak po roztání ledů byli zmasení některými „jedinci“,jak už jsem to párkrát zažil.A taky už jsem se setkal u vody s názorem,že ty kurvy nemají ve vodě co dělat,popřípadě je dotyčný vzal domů kočkám nebo slepicím.Co chceš proti tomu dělat? (Ani hubu jim za to rozbít nemůžeš,protože by tě zavřeli…)
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 1:15 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Já bych řekl, že kolega asi vidí, štve ho to a možná doufá, že se něco děje nebo se někdo pokouší s tím něco udělat. U nás na jihu je třeba okoun hájen v dubnu, kdy se tře. Možná na severu Moravy taky chtějí něco zavést.
Ony tyhle diskuze sice velký dopad nemají, ale ona i K70 nebo spíš její podhoubí začínala jako takovéhle plkání na síti.
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 1:09 ® kety.vydra reakce na …
-
WalterSilver> Pokud rybaříš od r.97 jak máš v kartě,tak myslím,že za ty roky sis mohl udělat obrázek sám…Každý vidí u vody něco jiného,někdo kormorány,někdo vydry a „vydry“.(Vůbec to neber,že bych něco proti tobě měl,to ne,jen nějak nechápu tvůj dotaz…).Osprey ti vlastně odpověděl globálně.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 23:41 ® osprey reakce na …
-
WalterSilver> Příčin úbytku okounů je dost, ale většina nějak souvisí s člověkem. Na spoustě lokalit jsou zdecimováni lovem, někde kormorány a na mnoha tocích je silně poškozují povodně. Někde stačí silná obsádka kapra, voda se zakalí a okounů ubyde. Dokonce i vysazování sumce se projevuje poklesem stavu okounů.
Pokud jde o severní Moravu, o té vím, jen kde leží
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 22:07 ® WalterSilver
-
Není pochyb o tom, že okoun říční je jedna z našich nejkrásnějších ryb a je to i ryba vděčná, dravá a vynikající jak masem tak k sportovnímu vyžití…ale je třeba si jí i proto vážit a zacházet s ní taky se vší úctou živého a krásného tvora vodní říše…jen se snažím apelovat na rádoby rybáře, kteří okuna nejen nepustí zpět do vody ale ještě mu znepříjemní jeho poslední chvilku naživu…ano taky už jsem okouna použil jako návnadu na štiku či jiného dravce nebo většího okouna ale to není to co myslím…já myslím daleko horší věci , které už jsem na nich viděl páchat…no a ruku na srdce, že si to nezaslouží…proto mě zajímá jak to s nimy vypadá…a jestli se najde někdo kdo je obdivuje a vyhledávájako zážitkovou a sportovní rybu…třeba se rozpovídat…nabízím prostor…díky!
reagovat