Chytej.cz

Prosim o radu - rybarsky listek necteno

9.10.2010 | Perkins | 9.686 zobrazení | 68 odpovědí | upravit

Zdravim,

Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?

Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?

Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?

A jak dlouho trva vydani listku ?

Dekuji vsem za odpoved.

Petr Praha

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 17. října 2010 ve 22:29 ® kerob reakce na …
kerob

Troopik> na prokazani totoznosti clenska legitimace nestaci ani kdyz ma fotku

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 22:25 ® kerob reakce na …
kerob

b.gun> Ryvarsky rad – Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna:

1. od osoby lovící ryby nebo vodní organizmy prokázání její totožnosti, předložení platného rybářského lístku a platné povolenky k lovu,

na prokazani totoznosti je potreba oficialni doklad, nikoliv clenska legitimace…to je jako bys ses prokazoval kartou do knihovny.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 21:22 ® sus1 reakce na …

Sander> Takovejch věcí po republice je??!!Lepší nevedět a bejt v klidu.Stačí to,co nám dnes a denně předhazujou média.:-)

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 21:15 ® Sander
Sander

Měl bych sto chutí se do takové MO zajít přihlásit se skrytou kamerou.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 21:12 ® sus1 reakce na …

tomashr> Neni to ,,extrémní příklad" ale jeden z řady příkladů,bohužel.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 21:05 ® Sander
Sander

tomashr > díky, často zapomínám na to že to má každý jinak…

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 20:58 ® tomashr reakce na …

Sander> Ona ta fotka ale fakt není nikde uvedena jako povinná – ty jsi z JČ a jak jsem psal, u vás to ÚS dal do BP pro všechny, tak je logické, že to tamní MO chtějí. Jinde to ale opravdu tak moc vyžadováno není a nejde zdaleka jen o ty extrémní příklady s „lovem dušiček za každou cenu“…

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 15:21 ® kurell
kurell

tak problém vyřešen!Doma sem neměl žádnou fotku tak jsem jel do prahy a ta 150 na počkání nechal udělat!!! osprey má pravdu je to všechno o dušičkách,jánapř. nedělal vůbec testy(jenom jsem zaplatil a byl jsem rybář)!!Ale na druhou stranu pro ty co by chtěli říct že nejsem proškolenej a u vody nemám so dělat,mám odpoveď že ve 14 když jsem dělal svoje první papíry (ještě v MRS MO Hodonín)jsem strávil celou zimu v ryb. kroužku.takže proškolenej jsem

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 13:26 ® sus1 reakce na …

Sander> Já to taky neřešim, jen mě ta věta tak trochu pobavila, nic víc.:-)

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 13:24 ® Sander
Sander

sus1 > proč bych to nemyslel vážně, bylo mi to řečeno při přijímání do nové MO, je to tam standartní postup, a myslím že správný.

Vono, já to nijak neřeším, mám tam svou fotku a tím pro mě tento problém končí.

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 13:22 ® sus1 reakce na …

Sander> ,,proč ti teda nikdo nevydá členskou legitimaci, pokud s sebou nepřineseš fotku?"

Tohle snad ani nemyslíš vážně.Opravdu asi o tom moc nevíš, jak se ,kdo,co praktikuje.Pamatuj si to,co tady napsal osprey: hodně dušiček = hodně peněz!!
Možná zase pro tebe dobře,aspon nejseš potom moc nasr…, když o tom nevíš.:-)

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 12:10 ® Sander reakce na …
Sander

b.gun > proč ti teda nikdo nevydá členskou legitimaci, pokud s sebou nepřineseš fotku?
Myslím že už neplatí to, že si ji tam nalepím někdy doma, nebo vůbec…

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 11:35 ® Troopik reakce na …

já si myslím, že právě tím, že tam ta fotka je není potřeba žádného dalšího dokladu, respektive osobně jsem měl občanky či jiný doklad totožnosti na rybách možná jednou dvakrát když jsem musel řídit …

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 22:29 ® b.gun reakce na …

kurell> Stanovy ČRS sice výslovně nestanoví, že členská legitimace musí být fotografií opatřena, osobně jsem ale toho názoru, že pokud je v ní vyčleněno místo pro její vylepení, tak by tam být měla.

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 22:20 ® b.gun reakce na …

kerob> Proč bych měl mít u sebe nějaký „oficiální“ doklad?

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 13:35 ® kerob reakce na …
kerob

hraji> k tomu nevidim duvod, stejne musis u sebe mit jeste obcanku nebo jinej oficialni doklad. Clenska legitimace je defakto bezcenej nesmerodatnej kus papiru, na kterej si muzu nalepit treba fotku Chucka Norisse…

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 13:03 ® sus1 reakce na …

tomashr> Mě teda taky vůbec ne.:-)

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 13:01 ® tomashr reakce na …

sus1> Co na Moravě, speciálně jde o Brno a okolí :-D Ale zrovna ta fotka na průkazce ČRS/MRS mě opravdu nijak nepohoršuje…

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 12:59 ® sus1 reakce na …

tomashr> Ty na tej moravě mají furt něco extra,co??!!:-)

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 12:56 ® tomashr reakce na …

hraji> Podle jeho adresy je z ČRS, tady je podle mě tento požadavek striktní jen v JČ. Já a syn jsme v Praze legitku dostali bez fotky, ale pro vyloučení sporů jsme si je tam doma poctivě dolepili (už proto, že tu a tam chytáme právě v JČ). Proto mu radím to samé – asi nelze průkaz ČRS bez fotky brát vyloženě jako nelegální, ale kvůli podobné prkotině se opravdu s nikým hádat nebudu a proto jsem si fotku doplnil :-)

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 12:44 ® hraji reakce na …
hraji

kurell> u nás (v MRS Brno 3) bychom ti legitimaci bez fotografie vůbec nevydali.

reagovat
Pátek 15. října 2010 v 11:52 ® tomashr reakce na …

kurell> Co vím, tak v JČ mají v BP přímo požadavek na fotku, takže tam by byl v právu (teď neřeším slušnost či neslušnost). Jinde to ale moc jednoznačné není. Na tvém místě bych si tam fotku dal a nekomplikoval si život.

reagovat
Pátek 15. října 2010 v 11:13 ® kurell
kurell

je to mimo téma,ale včera mě kontroloval člen RS a začal na mě řvát že nemám v člen. legitimaci fotku.Přitom mi u vydání legitimace řekli že tam semusí být!Nevíte někdo jak to je?

reagovat
Pátek 15. října 2010 v 0:26 ® xifa

Nauč se udělej normalně zkoušky,testy.Budeš se cejtit dobře,nebudeš se za sebe stydět,doporučuji.

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 7:19 ® sus1 reakce na …

kerob> Pak je to OK.:-)

reagovat
Pondělí 11. října 2010 ve 23:24 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> to ani netvrdim, jen rikam, jak je to u nas

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 17:05 ® sus1 reakce na …

tomashr> .:->

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 17:05 ® sus1 reakce na …

kerob> :-) Jak kde.Co jsem se tak poptával lidí, co tak různě po republice znam,tak prý žádný odpor zatim nikde nebyl zaznamenán.Jak píše osprey – dušičky = prachy.Pár uvědomělejch to nemůže a nikdy nezachrání,bohužel.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 17:02 ® tomashr reakce na …

kerob> U nás na Praze 4 se sice zkoušelo ústně, ale relativně korektně, nešlo o úplnou formalitu. Bohužel se mi ale taky doneslo, že jsou i MO (a zdaleka nejde jen o Prahu!!!), kde na to kašlou totálně :-((

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 16:59 ® kerob
kerob

sus1> jak kde, u nas nestojime o cleny za kazdou cenu, kdo testy delat odmitne, je odeslan jinam, treba do ty Zlaty rybky, tam mu treba vyhovej :-)

reagovat