Vyhledávání
Prosim o radu - rybarsky listek
9.10.2010 | Perkins | 9.686 zobrazení | 68 odpovědí | upravit
Zdravim,
Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?
Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?
Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?
A jak dlouho trva vydani listku ?
Dekuji vsem za odpoved.
Petr Praha
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 17. října 2010 ve 22:29 ® kerob reakce na …
-
Troopik> na prokazani totoznosti clenska legitimace nestaci ani kdyz ma fotku
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 22:25 ® kerob reakce na …
-
b.gun> Ryvarsky rad – Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna:
1. od osoby lovící ryby nebo vodní organizmy prokázání její totožnosti, předložení platného rybářského lístku a platné povolenky k lovu,
na prokazani totoznosti je potreba oficialni doklad, nikoliv clenska legitimace…to je jako bys ses prokazoval kartou do knihovny.
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 21:22 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Takovejch věcí po republice je??!!Lepší nevedět a bejt v klidu.Stačí to,co nám dnes a denně předhazujou média.
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 21:15 ® Sander
-
Měl bych sto chutí se do takové MO zajít přihlásit se skrytou kamerou.
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 21:12 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Neni to ,,extrémní příklad" ale jeden z řady příkladů,bohužel.
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 21:05 ® Sander
-
tomashr > díky, často zapomínám na to že to má každý jinak…
reagovat - Neděle 17. října 2010 ve 20:58 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Ona ta fotka ale fakt není nikde uvedena jako povinná – ty jsi z JČ a jak jsem psal, u vás to ÚS dal do BP pro všechny, tak je logické, že to tamní MO chtějí. Jinde to ale opravdu tak moc vyžadováno není a nejde zdaleka jen o ty extrémní příklady s „lovem dušiček za každou cenu“…
reagovat - Sobota 16. října 2010 v 15:21 ® kurell
-
tak problém vyřešen!Doma sem neměl žádnou fotku tak jsem jel do prahy a ta 150 na počkání nechal udělat!!! osprey má pravdu je to všechno o dušičkách,jánapř. nedělal vůbec testy(jenom jsem zaplatil a byl jsem rybář)!!Ale na druhou stranu pro ty co by chtěli říct že nejsem proškolenej a u vody nemám so dělat,mám odpoveď že ve 14 když jsem dělal svoje první papíry (ještě v MRS MO Hodonín)jsem strávil celou zimu v ryb. kroužku.takže proškolenej jsem
reagovat - Sobota 16. října 2010 ve 13:26 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Já to taky neřešim, jen mě ta věta tak trochu pobavila, nic víc.
reagovat - Sobota 16. října 2010 ve 13:24 ® Sander
-
sus1 > proč bych to nemyslel vážně, bylo mi to řečeno při přijímání do nové MO, je to tam standartní postup, a myslím že správný.
Vono, já to nijak neřeším, mám tam svou fotku a tím pro mě tento problém končí.
reagovat - Sobota 16. října 2010 ve 13:22 ® sus1 reakce na …
-
Sander> ,,proč ti teda nikdo nevydá členskou legitimaci, pokud s sebou nepřineseš fotku?"
Tohle snad ani nemyslíš vážně.Opravdu asi o tom moc nevíš, jak se ,kdo,co praktikuje.Pamatuj si to,co tady napsal osprey: hodně dušiček = hodně peněz!!
reagovat
Možná zase pro tebe dobře,aspon nejseš potom moc nasr…, když o tom nevíš. - Sobota 16. října 2010 ve 12:10 ® Sander reakce na …
-
b.gun > proč ti teda nikdo nevydá členskou legitimaci, pokud s sebou nepřineseš fotku?
reagovat
Myslím že už neplatí to, že si ji tam nalepím někdy doma, nebo vůbec… - Sobota 16. října 2010 v 11:35 ® Troopik reakce na …
-
já si myslím, že právě tím, že tam ta fotka je není potřeba žádného dalšího dokladu, respektive osobně jsem měl občanky či jiný doklad totožnosti na rybách možná jednou dvakrát když jsem musel řídit …
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 22:29 ® b.gun reakce na …
-
kurell> Stanovy ČRS sice výslovně nestanoví, že členská legitimace musí být fotografií opatřena, osobně jsem ale toho názoru, že pokud je v ní vyčleněno místo pro její vylepení, tak by tam být měla.
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 22:20 ® b.gun reakce na …
-
kerob> Proč bych měl mít u sebe nějaký „oficiální“ doklad?
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 13:35 ® kerob reakce na …
-
hraji> k tomu nevidim duvod, stejne musis u sebe mit jeste obcanku nebo jinej oficialni doklad. Clenska legitimace je defakto bezcenej nesmerodatnej kus papiru, na kterej si muzu nalepit treba fotku Chucka Norisse…
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 13:03 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Mě teda taky vůbec ne.
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 13:01 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Co na Moravě, speciálně jde o Brno a okolí
reagovatAle zrovna ta fotka na průkazce ČRS/MRS mě opravdu nijak nepohoršuje…
- Pátek 15. října 2010 ve 12:59 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Ty na tej moravě mají furt něco extra,co??!!
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 12:56 ® tomashr reakce na …
-
hraji> Podle jeho adresy je z ČRS, tady je podle mě tento požadavek striktní jen v JČ. Já a syn jsme v Praze legitku dostali bez fotky, ale pro vyloučení sporů jsme si je tam doma poctivě dolepili (už proto, že tu a tam chytáme právě v JČ). Proto mu radím to samé – asi nelze průkaz ČRS bez fotky brát vyloženě jako nelegální, ale kvůli podobné prkotině se opravdu s nikým hádat nebudu a proto jsem si fotku doplnil
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 12:44 ® hraji reakce na …
-
kurell> u nás (v MRS Brno 3) bychom ti legitimaci bez fotografie vůbec nevydali.
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 11:52 ® tomashr reakce na …
-
kurell> Co vím, tak v JČ mají v BP přímo požadavek na fotku, takže tam by byl v právu (teď neřeším slušnost či neslušnost). Jinde to ale moc jednoznačné není. Na tvém místě bych si tam fotku dal a nekomplikoval si život.
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 11:13 ® kurell
-
je to mimo téma,ale včera mě kontroloval člen RS a začal na mě řvát že nemám v člen. legitimaci fotku.Přitom mi u vydání legitimace řekli že tam semusí být!Nevíte někdo jak to je?
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 0:26 ® xifa
-
Nauč se udělej normalně zkoušky,testy.Budeš se cejtit dobře,nebudeš se za sebe stydět,doporučuji.
reagovat - Úterý 12. října 2010 v 7:19 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Pak je to OK.
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 23:24 ® kerob reakce na …
-
sus1> to ani netvrdim, jen rikam, jak je to u nas
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 17:05 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> .
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 17:05 ® sus1 reakce na …
-
kerob>
reagovatJak kde.Co jsem se tak poptával lidí, co tak různě po republice znam,tak prý žádný odpor zatim nikde nebyl zaznamenán.Jak píše osprey – dušičky = prachy.Pár uvědomělejch to nemůže a nikdy nezachrání,bohužel.
- Pondělí 11. října 2010 v 17:02 ® tomashr reakce na …
-
kerob> U nás na Praze 4 se sice zkoušelo ústně, ale relativně korektně, nešlo o úplnou formalitu. Bohužel se mi ale taky doneslo, že jsou i MO (a zdaleka nejde jen o Prahu!!!), kde na to kašlou totálně
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 16:59 ® kerob
-
sus1> jak kde, u nas nestojime o cleny za kazdou cenu, kdo testy delat odmitne, je odeslan jinam, treba do ty Zlaty rybky, tam mu treba vyhovej
reagovat