Chytej.cz

Jak vážete Micro plus od Jaxona?? necteno

8.10.2010 | FISHERBOY | 5.303 zobrazení | 28 odpovědí

Chlapi jak to dělate???ja jsem z toho uplně na prášky, lanko vypadá dobře, ale zaboha to nemůzu uvázat.....předem dík za rady ..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 9. listopadu 2010 v 18:51 ® Hony

Také dělám dva uzlíky za sebou a stříhám mezi nima, když nepotřebuji hladké konce.

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 10:04 ® Hony

Některé potahované lanka po udělání uzlu opatrně zahřeji, aby se potah slil dohromady. Pak to drží. U lanek co se rozplétají, tak než je stříhnu, kápnu na ně vteřiňák. A stříhám v místě lepení.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 v 18:09 ® Kazan reakce na …

LuboO> jo tohle lanko mám taky, nic zvláštního jsem na to nevymýšlel 2–3 obtočit, provláknout zpět a zatáhnout, stejně to dělám na nepotaženém wolframu. Tento potažený je trochu lepší, tak příšerně se nekoutí jako jen obyčejný wolfram.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2010 ve 21:57 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Proto jsem napsal, že hodně výrobců neví, jak má pořádná trubička vypadat.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2010 v 5:47 ® LuboO reakce na …
LuboO

rgb23> vedome ani ja, wolframy si kupujem uz hotove s ockami, na tento som sa ulakomil, lebo iny nemal v krame, bolo to dva metre, tak som to zobral, vytiahnem zo sacku a ono na tom nejaky jemny plastovy prezervativ, akby jemnucka buzirka. Skusil som klasicky uzlik a zahakol som ho, tahal a drzi. Uvidime.

osprey> ja neviem, nejak tym trubickam nedoverujem, alebo skor svojim rukam, ze to zle zamacknem, a posobi to na mna na lanku odstrasujuco. Je to velke a asi aj dost viditelne.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2010 v 0:06 ® rgb23 reakce na …
rgb23

LuboO> klasické wolframové lanko vážu stejně jako v obrázku od džigita, ale jak vázat potáhnuté plastem netuším, asi jsem se s tím nikdy vědomě nesetkal.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2010 v 0:00 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Záleží jak se ten materiál chová. Wolfram má tendenci kroutit se jak prase. Zkusil bych ten uzel, co jsem popisoval dole (obyčejný 2–3 x po sobě). Jak to nepůjde, zkusil bych zamačkávací trubičky. A vůbec je doporučuju tvému zájmu. Ovšem je třeba dobře vybírat, hodně výrobců neví, jak má pořádná trubička vypadat.

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 ve 23:18 ® LuboO
LuboO

mam dotaz, aky uzol by ste pouzili na wolframove lanko potiahnute jemnym plastom, nosnost 10 kg, hrubka 0,20 mm?

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 1:02 ® Tutan reakce na …
Tutan

osprey> Naštěstí ne všichni… věřím, že je nás stále dost, kteří se radši podívají na „nudný“ dokument, než na rádoby show. Příjde mi to obvykle přehnané, nedůvěryhodné a po chvílích adrenalinových blbostí, se místo neskutečné zábavy často skutečně nudím 9-)

reagovat
Neděle 10. října 2010 ve 23:35 ® osprey reakce na …
osprey

Ciffik> Ano, doba se zbláznila. Mě stačilo koukat v TV na zvířata, dneska by lidi chtěli nevímco.

reagovat
Neděle 10. října 2010 v 0:21 ® džigit reakce na …

Ciffik> a né zoolog,když teda skáče kolem té zvěře? :-)) A jak jde výzkum?

reagovat
Neděle 10. října 2010 v 0:12 ® Ciffik
Ciffik

džigit> klasický terenní biolog, problém však je, že v dnešní době musíš podnikat trošku šílenosti abys měl šanci, že se na to bude někdo koukat…

on stojí s tyčí a kouká na rituál krokoušů nebo skáče banjí se sokolem apod, S. Irwin chytal krokouše, na Animal planet jsou borci co chytají jedovatý hady…o klasický přírodopisňák už zájem není, tak se snaží něčím zaujmout…pokud není šance, že tě dané zvíře hryzne/zabije je to nuda…

taky podnikám všechno možný, ale člověku to přijde normální když ví, co dělá…nebo mu to dojde až po čase, když si ostatní klepou na čelo co že jsem to za magora…

ale pokud teda ,,pracují" se zvířaty ví co dělají… to že do toho skáčou banjí, z letadel atp. je už další věc

reagovat
Sobota 9. října 2010 ve 23:04 ® Tutan reakce na …
Tutan

džigit> Taky jsem toho blázna viděl :-O

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 9:30 ® džigit reakce na …

Tutan> jj,teď jsem se zakoukal na J.Corwina.Magor stál ve vodějen s dřevěnou tyčí mezi vrčícími aligátory.
Jdu míchat krmení :-)

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 9:25 ® Tutan reakce na …
Tutan

džigit> jojo… jen samotný bez kroužku nebo obratlíku jej budeš vázat těžko 8-(

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 9:22 ® džigit

Tutan> je tam i zmiňovaný Palomar :-)

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 1:15 ® Tutan reakce na …
Tutan

Teď koukám, že DEVÍTKA vypadá ještě lépe :-O

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 1:11 ® Tutan
Tutan

Osmičkové poutko

http://gord.gringo.cz/Uzly/index.html?…

Tohle mám osvědčené já ;-)

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 13:17 ® džigit

trembel> tohle je super jednoduché,tohle dělám pokud spěchám a už nemám nachystané z domu :-)
FISHERBOY> tohle nezkoníš :-)) není co,ale tohle asi znáš?!?

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 13:14 ® osprey
osprey

FISHERBOY> Já Microvire do trubičky nedávám. Je to zbytečné, ten uzel, co jsem popsal, mi zcela vyhovuje. Do trubiček dávám třeba Cormoran Bungee Steel – to je černá struna, na té uzel neuvážeš, ani kdyby ses po… Ale jinak je ta struna super v tom, že se nevlní, neohýbá, nekroutí, necuchá, netřepí,…

Palomar je druh uzlu, používá se třeba při navazování háčku v sestavě na Drop Shot, ale naváže se s ním kdejaké očko.

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 13:12 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> http://www.chytej.cz/…na-obratlik/

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 13:12 @ trembel

http://www.klubprivlace.sk/info_143.php

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 13:08 ® FISHERBOY
FISHERBOY

palomar??co to je??

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 12:33 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> udělám 3–5 ovinů a nemám problém,ale dá se i víc.Řádně nasliním a oviny před dotažením držím mezi prsty.Jinak to zakápni sekunďákem.
A co Palomar,když nevěříš…

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 12:29 ® FISHERBOY
FISHERBOY

osprey… mrknu po tech trubičkách :-) dík

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 12:27 ® FISHERBOY
FISHERBOY

džigit…toto je klasickej uzlík, ale u toho micro plus je problem to dotáhnout …ten uzlík je takovej ,,nedotáhlej,, a neveril bych ze to v kriticky situaci nepovolí…

reagovat
Pátek 8. října 2010 ve 12:10 ® džigit

akotát to před utažením pořádně nasliním.
Já sice používám jiná lanka,ale tohle mi stačí.Popřípadě to někteří zakápnou lepidlem…

reagovat
foto/forum/2010/th-img15159.jpg
Pátek 8. října 2010 ve 12:09 ® osprey
osprey

Není z čeho být na prášky. Udělá se nejobyčejnější uzel – očko a utáhne se. Pak se udělá druhý. Ideální je udělat ho opačně – je to pak rovnější. Někdy, když se mi nezdá, že to dokonale sedlo, dávám ještě třetí. Nic víc. Zatím to nikdy nepovolilo.

Koneček se odstřihne (štípačkami).

Ještě lepší výsledky dávají tenoučké mačkací trubičky, ale MW se rychle rozplétá a občas je potíž se trefit.

reagovat