Vyhledávání
kratsi privlacovy prut na kapry a univerzalnejsi vyuziti
5.10.2010 | zdenda.k | 15.168 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravim vsechny priznivce petrova cechu. Zajimali by me vase nazory na privlacove proutky pro univerzalnejsi vyuziti. Osobne planuji co nevidet nakup nejakeho takoveho prutu. V celku mi zaujali pruty od Cormoran a to http://www.tropicliberec.cz/…-3-0m-30-70g
http://www.tropicliberec.cz/…-3-0m-40-80g
a nebo nejaky force master od shimana.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 6. října 2010 v 17:01 ® LeoC
-
Kámoš řešil podobný problém a v obchodě mu byl doporučen Shimano ForceMaster 270H
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 13:30 ® Ciffik
-
tomashr> tak ty klasické násaďáky kolem 40cm a DVOU kg bych u nás taky chtěl…
reagovat - Středa 6. října 2010 v 11:17 ® zdenda.k reakce na …
-
hm hm, feeder mam Byron dynamic Feeder 20–70g 3,66m .tak to by mohlo stacit ne ? Od toho privlacoveho asi tedy upustim. Z tech kaprovych me padl do oka Sema cartel carp3,6m 2,75lbs 2 dily a cormoran SPECILAND SPECIMEN/CARP 3dil 12ft/40–100g a nebo shimano Alivio CX 122753–12ft/2,75lb 3-díl. Jsem opravdu zactecnik, tak hledam neco co by me dobre slouzilo za slusnej peniz a mohl to vyuzit jak na stojate vode tak na rece a jsem vdecnej za kazdou vasi radu.
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 23:29 ® tomashr reakce na …
-
zdenda.k> Hele popravdě – kapr 5kg už se podstatně lépe zdolává na „pořádném“ prutu, ať už kaprák nebo nějaký stabilní tužší feeder stylu Amnesie. Já třeba na tom zmíněném Forcemasteru v pohodě tahal klasické „násaďáky“ něco málo přes 40cm, tedy kolem 2kg, ale na kapra 60cm, což asi tak dá 5kg, už by to bylo horší. Netvrdím, že by to nešlo, ale rozdíl proti klasickému kapráku by už cítit byl.
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 21:53 ® zdenda.k
-
na mensi vodu bych ho chtel, sou tam kaprici tak do 5-ti kil…myslim ze by ten vlacak byl lepsi jak nakej kaprak, teda co se zdolavani tyce (kontakt s rybou apod.) samosebou si muzu poridt nakej ten kaprak, ale nvm nvm esli by me mohl nabidnout v te same cenove relaci tak univerzalni vyuziti jako nektery vlaceci prut
reagovat - Úterý 5. října 2010 v 17:37 ® kerob reakce na …
-
tomashr> mam treba jeden vlacak od Awa-shimy a na lov kapru je mnohem lepsi nez na vlaceni
reagovatrespektive na kapry je super a na vlaceni se da pouzit, ale zadny zazrak to neni. Docela sedi na ten v zadani otazky – 3m a 40–80g.
- Úterý 5. října 2010 v 17:26 ® tomashr
-
Tak já občas na stojáku provozuje na „násaďáky“ extra odlehčenou položenou s netradičními pruty – buď jedna stará matchka anebo právě vláčák Shimano ForceMaster 270cm. Funguje to, ale nějaký zázrak to není. Ten vláčák mám docela rád při chytání na jednom místě, kde je spousta stromů a potřebuju krátký prut, naopak ta matchka byla opravdu jen nouzovka. Asi takhle se je na to třeba dívat – jako doplňková výbava klidně, ale cíleně se na to orientovat moc ideální není.
reagovat - Úterý 5. října 2010 v 17:12 ® osprey
-
Ten all round specimen by mohl mít pozvolnější akci. Pokud je ten vláčák dost ostrý, nemusí to být na kapry to pravé ořechové.
Jinak je paraboličtější vláčák na menších vodách na kapry docela použitelný.
reagovat - Úterý 5. října 2010 v 15:58 ® hraji
-
Obecně nejsem příznivcem používání univerzálního nářadí, toho jsem si užil dost, když jiné nešlo sehnat a nebo na něj nebylo. Dnes si užívám skutečnost, že na plavanou mohu mít plavačkové pruty, na feeder feedrové a na přívlač opravdu přívlačové. Ale chápu, že jsou určité případy, kdy se může přívlačový prut hodit na lov kaprů víc než kaprový speciál. I když, určitě by šel sehnat někde v zahraničí i kaprový prut, dostatečně krátký a pevný. Nicméně je určitě snažší a levnější koupit přívlačák. Rozdíl mezi těmi dvěma, co jsi vybral, je téměř zanedbatelný. Tak si jeden vyber a vyzkoušej.
reagovat