Chytej.cz

skládání troj děliček necteno

4.10.2010 | eliot | 18.517 zobrazení | 25 odpovědí | upravit

Možná pro někoho blbý dotaz, ale poprve jsem si koupil trojděličky a po navití silonu na naviják jsem zjistil, že při složení prutů na jednotlivé díly je to první očko od navijáku níž než cívka navijáku a tudíž při složení silon nejde přes rolničku odklopu, ale jse směrem dolů. Hodlám samozřejmě nechávat udice navázané a skladovat je tak jak odejdu od vody jen je složím.Můžete mi někdo napsat jak toto řešíte. Zda třeba ten prostřední díl skladujete obráceně nebo jak? Dík za radu mám troj děličky opravdu poprve a rád se nechám poučit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 24. března 2012 ve 12:55 ® Shrek
Shrek

Já teda osobně po chytání odstraním montáž, sundám naviják, pruty složím zpět do pouzdra a naviják přepravuji zvlášť. Asi by mě nenapadlo skládat prut i s montáží...... Ale to je věc každého soudruha…

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 15:05 ® Robur reakce na …
Robur

nnnap> ne fistulistům?

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 9:28 ® nnnap
nnnap

to se mi s 0,32mm stát nemůže:-D Jeden z dobrých důvodů používat chlapský cajk chlapských rozměrů. Ťuťu ňuňu přenechat slečinkám nebo sopranistům.

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 8:48 ® Troopik reakce na …

hehe to se mi stalo :-) měl jsem moc na jemno poslední díl, tak si nahazuju a najednou plác do vody, si říkám co to bylo? a koukám díl prutu ve vodě :-D jsem se nejdřív lekl, že jsem to zlomil, ale jak říkáš naštěstí vlasec vydržel tak jsem si to přitáhl zpět :-)

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 8:18 ® Robur
Robur

dave76> ale bacha, je dobré to sem tam při lovu překontrolovat, páč někdy mávneš /při náhozu/ a zůstane ti v ruce jen díl s navijákem, a ostatní letí směr voda. Pak se hlavně musíš modlit, aby se ti zároveń nepřetrhl vlasec.

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 0:35 ® dave76 reakce na …
dave76

Dík za uklidnění, největší obavu jsem měl z toho, aby mi třeba nerupl při náhozu.

Jsem klidnější…

Díky všem !

reagovat
Pátek 23. března 2012 v 0:08 ® osprey reakce na …
osprey

dave76> Nepředstavuj si, že to někdy bude nadoraz. Prostě tam ta mezera je a postupně se o nějaký milimetr zmenší, ale to bude všechno. Funguje to naprosto bez problémů, mám to na několika vláčecích prutech a pohoda.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 23:23 ® Robur
Robur

mám pocit, že o skládní trojdílného prutu je natočený i film

http://www.hellspy.cz/…8-avi/241906

bořík si tam udělá jakési trojdílné nunčaky a jak mu to fachá

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 23:21 ® dave76
dave76

Jasně, už chápu, proto jsem se raději zeptal, než bych něco zmršil… To zbroušení mě ale opravdu nenapadlo, zas takovej exot nejsem :-D , jen jsem spíš přemýšlel nad nějakým olejíčkem nebo tak nějak.

Doposud jsem měl jen teleskopy a tyto 2 nové děličky jsou moje první. Snad nějakou dobu vydrží ;-)

Nechám to tedy tak a ono si to sedne ;-)

Díky moc za rady !!!!

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 23:16 ® nnnap reakce na …
nnnap

dave76> je to správně! Ale jestli se ti to podaří zastrčit, tak poreferuj:-D Počítá se s opotřebením. Kdybys to měl hnedle na doraz, tak to vykvedláš za chvíli.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 23:13 ® osprey reakce na …
osprey

dave76> Proboha, hlavně s tím nic nedělej. To je v pořádku. Ono si to s lety bude postupně sedat, ale ta mezera tam vždycky bude. Takhle trnový spoj prostě vypadá a musí vypadat, jinak by se to časem vykloktalo.

Byli lidi, co si to obrousili, aby se to dotklo…

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 22:56 ® timbab reakce na …
timbab

dave76> To tak má být.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 22:49 ® dave76 reakce na …
dave76

http://www.rybarske-nej.cz/…360-3-25-lbs

reagovat
foto/forum/2012/th-img20110.jpg
Čtvrtek 22. března 2012 ve 22:43 ® Alov
Alov

dave76> Odkaz na pruty máme?:-)

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 ve 22:25 ® dave76
dave76

Ahoj lidi,

prosím o radu.

Mám nové trojděličky SPRO a zaboha je nemůžu úplně docvaknout do sebe, mezi díly mám mezery cca. 2cm. Nerad bych nešo zmršil, může mi někdo poradit co s tím, abych díly dosedly úplně k sobě ?

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 15:54 ® Robur
Robur

je to zcela logické, před skládáním udice navíják v sedle odšroubuješ a otočíš na druhou stranu.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 13:14 ® džigit reakce na …

LeoC> a v tom je pudlo jádra,nebo že by jádro pudla?!? Sem jakysik pomyleny :-D

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:50 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> ono to je dobře, jen jsem ten složený prut obrátil, takže naviják je na druhou stranu

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:13 ® džigit reakce na …

LeoC> no to jsi tomu teda moc nedal.Na prvním fotu máš navi úplně jinak a i ty fix pásky jsou obráceně.Koukej to napravit než někdo pochytí nějaký špatný návyk :-D

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:09 ® LeoC
LeoC

doufám, že to bude dostatečně názorné.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15143.jpgfoto/forum/2010/th-img15144.jpg
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:56 ® LeoC
LeoC

prostřední díl se při složení dává obráceně, tzn. vytáhneš ho a dáš ho naopak, tzn. předek k zadní části 1. dílu (ten s navijákem). To samé uděláš s podledním dílem. Takže první a třetí díl jsou stejné orientované, prostřední je naopak. Povol si brzdu, zachyť háček o poutko nebo o očko, dopni vlasec a zavaž to páskama.

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 22:01 ® stump
stump

Zkus přivázat vlasec k blanku nad rukojetí kouskem šňůrky, nebo něčím jiným.

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 15:09 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Robur> :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 4. října 2010 ve 14:42 @ eliot reakce na …

Tož dík už to chápu. Na to instruktážní video se podívám

reagovat
Pondělí 4. října 2010 ve 13:35 ® Robur
Robur

neřeším, ale taky jsem na to poprvé hleděl. Detailně se tím zabývá film: tuším že se jmenuje 6 komor Schaolinu:-D

reagovat