Chytej.cz

naviják na vláčku necteno

3.10.2010 | pajkinc | 3.305 zobrazení | 28 odpovědí

Prosím o radu, potřebuji naviják na vláčku a zatím mám vybráno mezi Ryobi Zauber a Fujitsi Quartz Grey. Chtěl bych znát Vaš názory nebo Vaše zkušenosti s těmito navijáky. Nebo mi jen zkuste doporučit dle svých zkušeností jiný tak do 3.000Kč. Děkuji za Vaše reakce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:08 ® džigit reakce na …

LeoC> aha,to jsem nějak přehlíd :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:07 ® džigit reakce na …

inspo> :-) pivo :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:49 ® inspo reakce na …

džigit> Možná psal, ale dospěl jsem. :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:47 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> Vhledem k tomu, že celý týden ležím v posteli, tak jsem zatím o tom neuvažoval. Ale láká mě se jet podívat na Skaličku na Salmo Cup.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:40 ® džigit reakce na …

LeoC> kde budeš o fíkendu drancovat? :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:37 ® LeoC reakce na …
LeoC

sethy> díky, to jsem přehlédl, hezké počtení

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 11:26 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> nakup z ebaye je imho bezpecnejsi a rychlejsi nez z ceskyho eshopu a zaruka samozrejme normalne plati… neni se vubec ceho bat :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:58 ® džigit reakce na …

kerob> seš rychlej :-) Já se zahraničím v těchhle věcech moc NEE.Při mém štěstí se to po… a jsem v pr… :-D Dodej za solidní cenu se záručním servisem a vezmu :-))

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:55 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> tak si ho kup :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:55 ® džigit

kerob> mně? Nic,já ju nechcu :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:52 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> a co ti brani? :-D

http://cgi.ebay.com/…330481020466?…

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:52 ® džigit reakce na …

inspo> a nepsal Ty si náhodou,že ze zahraničím neumíš? :-) Třeba je to ten případ,nebo chce z tuzemska-reklamačka,servis atd. :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:41 ® inspo reakce na …

džigit> U nás to bude těžké, ale v zahračí běžná cena.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:35 ® džigit reakce na …

swatji> do třech tisíc?Taky koupím :-)

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 v 10:12 ® swatji
swatji

S cenovým stropem co máš bych si koupil Daiwa Caldia X

reagovat
Středa 6. října 2010 v 19:25 ® sethy reakce na …
sethy

LeoC> čti: http://www.chytej.cz/…ojove-brzdy/

reagovat
Středa 6. října 2010 v 15:49 ® pajkinc reakce na …

V převodovém poměru a ve volbě brzdy mám jasno. Jinak určitě zkusím před samotnou koupí naviják s prutem, díky za radu. Původně jsem se chtěl zeptat pouze na Vaše osobní názory na navijáky Ryobi Zauber, Fujitsu Quartz Grey a Daiwu excelent, ale zřejmě se stejně ze mě stane majitel Zaubera. Dobrej určtě je, už jen proto, že těch kopií má mraky a v bazarech jsem ho ani moc nenašel a to též o něčem svědčí. Každopádně se nebráním novým radám a informacím. Díky za Vám za ně.

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 13:59 ® hraji reakce na …
hraji

LeoC> otázka volby systému brzdy je velice individuální. Já dávám přednost přední brzdě (pouze u přívlače) jinak mám všechny navijáky s bojovkou (na plavanou), ale je to opravdu pouze o zvyku a pocitech. Když budeš mít naviják s dobrou zadní brzdou, bude sloužit úplně stejně. Co se týče převodového poměru, u přívlače dávám přednost převodu 5:1 plus mínus, tedy ne rychlé převody (6:1 a víc). Je to z toho důvodu, že mě mí učitelé přívlače učí lovit na velice pomalu chodící nástrahy a tam je rychlý převod na závadu. Když chci vláčet na bolena tryskem po hladině, zvládne to naviják s převodem 5:1 v pohodě. Ale zase to je spíš o pocitu a zvyku, než nějaký přesně zdůvodněný výběr. Takže si zvol a nakupuj.

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 12:45 ® kerob reakce na …
kerob

LeoC> predni brzda je plynulejsi a odolnejsi na pretizeni (lamely maji vetsi prumer) a jeste je tam jeden konstrukcni rozdil – osa u predobrzdy se nemusi umet otacet…, nicmene v nasich podminkach pravdepodobne nevyuzijes ani potencial, co nabizi brzda zadni. Zadni je pohodlnejsi a pri vymene civky nemuzes ztratit tu matici. Bojova brzda ma hodne vyhod a imho zadnou nevyhodu, nekdo ji holt ale vubec nepotrebuje nebo nechce, kdo ji ma, urcite jeji vyuziti brzo najde a to nejen pri lovu samotnym ale treba pri prevozu navazanych prutu. Ohledne prevodu zalezi na co je clovek zvyklej a kdy a kde chyta, jine pozadavky ma clovek co chyta na gumy a jine clovek, co chyta boleny v proudu… ja osobne pouzivam predni i zadni brzdy, prevody od 4,8 do 6,2, navi s bojovkou i bez… proste podle konkretnich podminek vyberu vhodny navijak z meho arzenalu

reagovat
Středa 6. října 2010 v 11:17 ® inspo reakce na …

LeoC> Myslím, že jednoznačné odpovědi se nedočkáš ani na jednu otázku. Každému vyhovuje něco jiného. Já si ještě dva roky zpátky nedokázal představit lov s přední brzdnou, pak jsem odhodil předsudky, koupil naviják s přední brzdnou a teď je mi prakticky jedno co vezmu do ruky. Co se týče druhé otázky, tak já preferuji větší převodový poměr, ale znáš to: 100 lidí, 100 chůtí. :-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 11:01 ® LeoC
LeoC

Dovolil bych si trochu rozšířit toto téma o následující otázky:

1. proč přední x zadní x bojová brzda?
  2. je lepší menší nebo větší převodový poměr?

P.S.hledal jsem ve fórech, zda něco podobného není založeno, abych neprudil, ale nic jsem nenašel…

reagovat
Středa 6. října 2010 v 10:51 ® LeoC reakce na …
LeoC

pajkinc> pokud Ti jde o hmotnost, tak se podívej na Shimana, buď Technium nebo Stradic, tam má 1000 hmotnost 205 g, ale jak píše Hraji: záleží hodně na pocitu, když máš naviják na konkrétním prutu, se kterým chytáš.

reagovat
Středa 6. října 2010 v 9:41 ® hraji reakce na …
hraji

pajkinc> posuzoat hmotnost navijáku bez toho, že jej nasadíš na konkrétní prut a ozkoušíš, jak bude sestava vyvážená je dost ošidné. Ono to číslo v gramech často vůbec nic nevypovídá o celé sestavě. 340 gramů není nijak „šílená“ hmotnost, tedy pokud neplánuješ nějaký super UL proutek od Norstreamu, a to asi neplánuješ. Ale abych se vyjádřil, být tebou, šel bych do Zaubera.

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 22:24 ® pajkinc reakce na …

Děkuji za Vaše odpovědi, zřejmě půjdu nakonec do zaubera. Fujitsu váží 340 nebo 340 gramů podle velikosti a to už mi přijde na vláčení hodně. Ještě jsem viděl Daiwu Excelent za 2.500Kč, můžete mi ještě někdo poskytnou vlastní info k tomuto navijáku a srovnání se zauberem. Díky

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 21:10 ® kubas
kubas

http://www.chytej.cz/…du-vlackare/ tady máš taky pár navijáčků… mě osobně se hodně líbí ta Arctika od Ryobi

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 0:02 ® manous
manous

Ryobi zauber,je to bytelný naviják a jak bylo řečeno,má dvě náhradní cívky.Já osobně s ním jsem nad míru spokojen…

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 21:11 ® džigit

Ryobi Zauber

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 21:06 ® osprey
osprey

Nejsou to špatné navijáky. Řekl bych, že tady bude rozhodovat spíš osobní pocit a kvalita konkrétního kusu.

U Zaubera bys měl výhodu dvou náhradních cívek. Trochu delší povídání o tomto navijáku je v jednom ze starších Duelů.

reagovat