Chytej.cz

jaký prut necteno

29.9.2010 | deniiis | 4.177 zobrazení | 27 odpovědí

dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. října 2012 v 19:24 ® osprey reakce na …
osprey

jinez> Tak zkus na plavanou ten, co máš a přemýšlej, v čem ti nevyhovuje. Moc krátkej? Kup si delší. Moc velká gramáž? Vyber něco jemnějšího. Moc těžkej? Kup si lehčí.

Já mám na plavanou matchku 420 cm a boloňku 5 m. Vím proč to mám, vím, proč nemám nic jiného a i kdyby mi mistr světa v plavané radil, co si mám na plavanou pořídit, chytal bych jak chci, protože s tím chytám já a ne on.

reagovat
Neděle 7. října 2012 v 15:18 ® jinez reakce na …

osprey> nakonec jsem pořídíl 3m teleskop 40–60 g, v prubehu času jsem chtel zkusit plavačku a v obchode mi poradili 3,6 m 4-dilny, ale zjistil jsem ze čistou plavačku asi nevyužiji, spíš bych chtel neco na položenou i plavanou v jednom – to bych mohl chytat na dva pruty polozenou anebo s jedním na plavanou, poradite? vody – reky, rybniky do 4(max5 ha) diky

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 21:54 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

timbab> tak na srkačku maš jen jeden uzlík ale na prběžnim máš zarážku a hačky a td. No je to jednoduchý stačí se jen podívat na netu jak a ma to za par minut navázaný.Já už bych to nejraději neřešil.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 21:40 ® timbab reakce na …
timbab

Martin Mošna> Když by někdo navázal srkačku tak dá průběžku bez problémů.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 21:26 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

timbab> tak pro nás ne ale pro někoho může

reagovat
Středa 5. září 2012 v 19:40 ® osprey reakce na …
osprey

jinez> Srkačka je krmítko s krátkými návazci navázanými přímo ke konstrukci krmítka. Ryba se seká v podstatě váhou zátěže.

Pokud je někde zakázáno krmítko, tak prostě používáš sestavy pouze s olovem nebo jinou zátěží, která není uzpůsobena k tomu, aby na ni namatlal nějaký ten šrot.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 17:33 ® jinez reakce na …

zdravím…abych si udelal pořádek v hlavě..srkačce lze říkat jakémukoli krmítku, kde ryba vsrkne navnadu i s háčkem k nemu navázaném? Tyto termíny mě ještě moc nejdou :o) kousek od domu (v Blansku) je přehrada, u ktere je napsano v řádu Na nádrži platí zákaz používání krmítek a jiných nosičů návnad. to znamená že navázi jen zátěž a nástrahu? Zátěz přímo na kmen? diky Jinez

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 22:01 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Ano, pan Hrušínský na to chytal. Nikdy jsem to nekomentoval a ani nebudu.

Když to visí rybě natvrdo na hubě, dá se ta pletenka doslova umlátit. Proto musí být silná – obvykle je pevnější než kmenový vlasec, takže když se to urve, tak celé. A chytá to ryby dál.

A samozřejmě, že je to úspěšné – vždyť to chytá ryby samo. Majitel na břehu jen sbírá prut z vidliček.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 21:27 ® timbab reakce na …
timbab

Martin Mošna> Tak průběžka taky není nijak složitá.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 21:25 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

timbab> Já vím že jsou na nic ale je to jednoduché navázaní.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 21:25 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> oblíbená je.V pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským pan Hrušínshý tam taky chytal na srkačku.Tedy aspoň to tam tak vypadalo.nevím mě se taky ta srkačka nelíbí.je tam pletenka a Háčky bývajý špatně uvazané.Proti pletence mam to že kdyby se to mělo přetrhnout tak se to utrhne i s celim krmítkem protože ta pletenka by měla vydržet víc než vlasec.Dřív když jsem an to chytýval tak občas ty háčky nevydrželi cejna a nekdy to drželo tak pevně že jsem to nechápal.Co vydím u vody tak na to chytá spousta rybářů a chytajý velmi úspěšně.Ale když to ma nekdo na feederu tak se mi to nezdá už mi to nepříde jako feeder.

(jestly tam je moc chyb tak se omlovám)

reagovat
Úterý 4. září 2012 v 19:56 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Srkačka sama o sobě chytá líp než špatný rybář. S tou se člověk nikdy chytat nenaučí.

Ale na druhou stranu, v jistém smyslu je dobře, že je tak oblíbená.

reagovat
Úterý 4. září 2012 v 19:38 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> já to myslel tak ze navazat tam srkačku je nejlepší na začátek a vím že předšpičák je lepší ale je snadší mezi očka to už je jedno co si vybere.Já když začínal s položenou tak pro mne byly lepší policajty mezi očka.To asi jak co komu sedne.Teď když policajta tak jedině před špičku a jedine na suchej zip.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 13:01 ® osprey reakce na …
osprey

jinez> Na položenou ber zhruba to, čemu Shimano říká 4000 (totéž SPRO nebo Ryobi), Daiwa by to měla 3500. Můžeš i o chlup větší.

Menší naviják je zbytečný – prut bude ve vidličkách. Dál to hodí, míň motá vlasec a robustnost soukolí zaručuje delší životnost.

reagovat
Úterý 4. září 2012 v 0:11 @ jinez reakce na …

díky za rady, mám v blizkosti bydliště malé rybníky, takze daleko hazet v planu nemam, jinak jak rikam, doted jsem chodil na reku tak jsem si vystačil s uvazanim obratliku, takze návazce a další na mě zatím čekaji :-) a jaká velikost navijáku?

reagovat
Pondělí 3. září 2012 ve 21:59 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Předšpičák a bez srkačky.

Mezi očka bych to dal ve třech případech: velká nástraha jako rousnice, ovoce apod., mrtvá rybka, těžká montáž na kapra, na kterou se ten chudák pověsí sám.

reagovat
Pondělí 3. září 2012 ve 21:39 ® timbab reakce na …
timbab

Martin Mošna> Srkačky ne-e:-/

reagovat
Pondělí 3. září 2012 ve 21:37 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> ja bych spiš nějakej policajt mezi očka který je privázaný k vydličce.je to jednoduší pro začátek.a taky požívat srkačky kdyby ještě neumněl navazce.Ty předšpičáky jsou lepší ale někdo neví jak a kam je dat kamoše sem to musel učit a on to nemohl pochopit a to že to on nechapal tak to jsem zase nechapal já :-))

reagovat
Pondělí 3. září 2012 v 0:10 ® osprey reakce na …
osprey

jinez> Třímetrový teleskop cca do 60 g a předšpičkový policajt. Na menších vodách se s tím dá i na plavanou. Pokud chceš házet daleko nějaké větší krmelce, tak ten prut může být delší a silnější.

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 22:25 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

dominikhais> i s feederem jde nahodit daleko.Ale je pravda ze by bylo lepší začit na teleskopu kolem 3m.

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 14:17 ® dominikhais reakce na …
dominikhais

Jestli můžu poradit tak bych koupil teleskop a chytal bych na poldu , tahle jsem pár těch kapříků a amurů chytil , na háček dávám peletky na šnůře a nechávám to zažrat :-) také záleží na tom na jaké chytáte vodě jetli je voda malá a stačí málo nahazovat a chodíte i na rěky tak bych doporučil feeder ,ale jestli má voda větší rozlohu a je třeba větší nához tak bych doporučel teleskop.

rozhodněte se jak je pro vás nejlépe a přeji hezké ulovky :-)

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 10:50 @ jinez reakce na …

osprey> ahoj, taky si chci koupit nejaky prut na rybniky, stojate vody – začínal jsem na rece s přívlačí a ted vůbec nevim jaky prut koupit, doted jsem lovil pstruhy, ted bych zkusil neco jineho i kapry a myslel jsem si taky ze feeder je jak teleskop. Předpokládám že u vody nebudu trávit dny nebo noci.Mohl bys me nejak navést – feeder,match, teleskop, dělička…díky moc za každou radu

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:55 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Proč ne, Alivia mají takovou příjemnou měkčí akci a za ten peníz docela jdou.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:29 ® deniiis

tak jsem si koupil tenhle a ten je teda boží http://www.tomi-korda.cz/…bx-specimen/?…

reagovat
Středa 29. září 2010 ve 23:56 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Pokud pomineš skladnost a rychlost rozbalení, tak ve všem ostatním dávají dělené pruty teleskopům těžce na zadek.

Na tvém místě bych udělal malou exkurzi po obchodech a v klidu si pár desítek prutů osahal. Rybařina je o pocitech. Kdyby šlo jen o to vytáhnout rybu, mohl bych chytat klidně na pytlačku.

reagovat
Středa 29. září 2010 ve 23:12 ® deniiis

a myslíte si že je lepší dělený prut než teleskop?

reagovat
Středa 29. září 2010 ve 21:27 ® osprey
osprey

Pokud ti jde o to koupit skvělý prut, tak těch je dneska v požadované cenové relaci mraky. Důležitější je si ujasnit, co vlastně chceš chytat.

Feeder je skvělý, ale je to hodně aktivní způsob lovu. Poslední dobou vidím s feederem dost lidí a chytají s tím pořád jako na teleskop – nahodí a koukají. Na to je škoda feederu.

Kup si takový prut, se kterým tě bude bavit chytat a bude pasovat na podmínky, v nichž se nejčastěji pohybuješ.

reagovat