Vyhledávání
jaký prut
29.9.2010 | deniiis | 4.177 zobrazení | 27 odpovědí
dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. října 2012 v 19:24 ® osprey reakce na …
-
jinez> Tak zkus na plavanou ten, co máš a přemýšlej, v čem ti nevyhovuje. Moc krátkej? Kup si delší. Moc velká gramáž? Vyber něco jemnějšího. Moc těžkej? Kup si lehčí.
Já mám na plavanou matchku 420 cm a boloňku 5 m. Vím proč to mám, vím, proč nemám nic jiného a i kdyby mi mistr světa v plavané radil, co si mám na plavanou pořídit, chytal bych jak chci, protože s tím chytám já a ne on.
reagovat - Neděle 7. října 2012 v 15:18 ® jinez reakce na …
-
osprey> nakonec jsem pořídíl 3m teleskop 40–60 g, v prubehu času jsem chtel zkusit plavačku a v obchode mi poradili 3,6 m 4-dilny, ale zjistil jsem ze čistou plavačku asi nevyužiji, spíš bych chtel neco na položenou i plavanou v jednom – to bych mohl chytat na dva pruty polozenou anebo s jedním na plavanou, poradite? vody – reky, rybniky do 4(max5 ha) diky
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 21:54 ® Martin Mošna reakce na …
-
timbab> tak na srkačku maš jen jeden uzlík ale na prběžnim máš zarážku a hačky a td. No je to jednoduchý stačí se jen podívat na netu jak a ma to za par minut navázaný.Já už bych to nejraději neřešil.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 21:40 ® timbab reakce na …
-
Martin Mošna> Když by někdo navázal srkačku tak dá průběžku bez problémů.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 21:26 ® Martin Mošna reakce na …
-
timbab> tak pro nás ne ale pro někoho může
reagovat - Středa 5. září 2012 v 19:40 ® osprey reakce na …
-
jinez> Srkačka je krmítko s krátkými návazci navázanými přímo ke konstrukci krmítka. Ryba se seká v podstatě váhou zátěže.
Pokud je někde zakázáno krmítko, tak prostě používáš sestavy pouze s olovem nebo jinou zátěží, která není uzpůsobena k tomu, aby na ni namatlal nějaký ten šrot.
reagovat - Středa 5. září 2012 v 17:33 ® jinez reakce na …
-
zdravím…abych si udelal pořádek v hlavě..srkačce lze říkat jakémukoli krmítku, kde ryba vsrkne navnadu i s háčkem k nemu navázaném? Tyto termíny mě ještě moc nejdou :o) kousek od domu (v Blansku) je přehrada, u ktere je napsano v řádu Na nádrži platí zákaz používání krmítek a jiných nosičů návnad. to znamená že navázi jen zátěž a nástrahu? Zátěz přímo na kmen? diky Jinez
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:01 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Ano, pan Hrušínský na to chytal. Nikdy jsem to nekomentoval a ani nebudu.
Když to visí rybě natvrdo na hubě, dá se ta pletenka doslova umlátit. Proto musí být silná – obvykle je pevnější než kmenový vlasec, takže když se to urve, tak celé. A chytá to ryby dál.
A samozřejmě, že je to úspěšné – vždyť to chytá ryby samo. Majitel na břehu jen sbírá prut z vidliček.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:27 ® timbab reakce na …
-
Martin Mošna> Tak průběžka taky není nijak složitá.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:25 ® Martin Mošna reakce na …
-
timbab> Já vím že jsou na nic ale je to jednoduché navázaní.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:25 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> oblíbená je.V pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským pan Hrušínshý tam taky chytal na srkačku.Tedy aspoň to tam tak vypadalo.nevím mě se taky ta srkačka nelíbí.je tam pletenka a Háčky bývajý špatně uvazané.Proti pletence mam to že kdyby se to mělo přetrhnout tak se to utrhne i s celim krmítkem protože ta pletenka by měla vydržet víc než vlasec.Dřív když jsem an to chytýval tak občas ty háčky nevydrželi cejna a nekdy to drželo tak pevně že jsem to nechápal.Co vydím u vody tak na to chytá spousta rybářů a chytajý velmi úspěšně.Ale když to ma nekdo na feederu tak se mi to nezdá už mi to nepříde jako feeder.
(jestly tam je moc chyb tak se omlovám)
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 19:56 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Srkačka sama o sobě chytá líp než špatný rybář. S tou se člověk nikdy chytat nenaučí.
Ale na druhou stranu, v jistém smyslu je dobře, že je tak oblíbená.
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 19:38 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> já to myslel tak ze navazat tam srkačku je nejlepší na začátek a vím že předšpičák je lepší ale je snadší mezi očka to už je jedno co si vybere.Já když začínal s položenou tak pro mne byly lepší policajty mezi očka.To asi jak co komu sedne.Teď když policajta tak jedině před špičku a jedine na suchej zip.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 13:01 ® osprey reakce na …
-
jinez> Na položenou ber zhruba to, čemu Shimano říká 4000 (totéž SPRO nebo Ryobi), Daiwa by to měla 3500. Můžeš i o chlup větší.
Menší naviják je zbytečný – prut bude ve vidličkách. Dál to hodí, míň motá vlasec a robustnost soukolí zaručuje delší životnost.
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 0:11 @ jinez reakce na …
-
díky za rady, mám v blizkosti bydliště malé rybníky, takze daleko hazet v planu nemam, jinak jak rikam, doted jsem chodil na reku tak jsem si vystačil s uvazanim obratliku, takze návazce a další na mě zatím čekaji
reagovata jaká velikost navijáku?
- Pondělí 3. září 2012 ve 21:59 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Předšpičák a bez srkačky.
Mezi očka bych to dal ve třech případech: velká nástraha jako rousnice, ovoce apod., mrtvá rybka, těžká montáž na kapra, na kterou se ten chudák pověsí sám.
reagovat - Pondělí 3. září 2012 ve 21:39 ® timbab reakce na …
-
Martin Mošna> Srkačky ne-e:-/
reagovat - Pondělí 3. září 2012 ve 21:37 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> ja bych spiš nějakej policajt mezi očka který je privázaný k vydličce.je to jednoduší pro začátek.a taky požívat srkačky kdyby ještě neumněl navazce.Ty předšpičáky jsou lepší ale někdo neví jak a kam je dat kamoše sem to musel učit a on to nemohl pochopit a to že to on nechapal tak to jsem zase nechapal já
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 0:10 ® osprey reakce na …
-
jinez> Třímetrový teleskop cca do 60 g a předšpičkový policajt. Na menších vodách se s tím dá i na plavanou. Pokud chceš házet daleko nějaké větší krmelce, tak ten prut může být delší a silnější.
reagovat - Neděle 2. září 2012 ve 22:25 ® Martin Mošna reakce na …
-
dominikhais> i s feederem jde nahodit daleko.Ale je pravda ze by bylo lepší začit na teleskopu kolem 3m.
reagovat - Neděle 2. září 2012 ve 14:17 ® dominikhais reakce na …
-
Jestli můžu poradit tak bych koupil teleskop a chytal bych na poldu , tahle jsem pár těch kapříků a amurů chytil , na háček dávám peletky na šnůře a nechávám to zažrat
také záleží na tom na jaké chytáte vodě jetli je voda malá a stačí málo nahazovat a chodíte i na rěky tak bych doporučil feeder ,ale jestli má voda větší rozlohu a je třeba větší nához tak bych doporučel teleskop.
rozhodněte se jak je pro vás nejlépe a přeji hezké ulovky
reagovat - Neděle 2. září 2012 v 10:50 @ jinez reakce na …
-
osprey> ahoj, taky si chci koupit nejaky prut na rybniky, stojate vody – začínal jsem na rece s přívlačí a ted vůbec nevim jaky prut koupit, doted jsem lovil pstruhy, ted bych zkusil neco jineho i kapry a myslel jsem si taky ze feeder je jak teleskop. Předpokládám že u vody nebudu trávit dny nebo noci.Mohl bys me nejak navést – feeder,match, teleskop, dělička…díky moc za každou radu
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:55 ® osprey reakce na …
-
deniiis> Proč ne, Alivia mají takovou příjemnou měkčí akci a za ten peníz docela jdou.
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:29 ® deniiis
-
tak jsem si koupil tenhle a ten je teda boží http://www.tomi-korda.cz/…bx-specimen/?…
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 23:56 ® osprey reakce na …
-
deniiis> Pokud pomineš skladnost a rychlost rozbalení, tak ve všem ostatním dávají dělené pruty teleskopům těžce na zadek.
Na tvém místě bych udělal malou exkurzi po obchodech a v klidu si pár desítek prutů osahal. Rybařina je o pocitech. Kdyby šlo jen o to vytáhnout rybu, mohl bych chytat klidně na pytlačku.
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 23:12 ® deniiis
-
a myslíte si že je lepší dělený prut než teleskop?
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 21:27 ® osprey
-
Pokud ti jde o to koupit skvělý prut, tak těch je dneska v požadované cenové relaci mraky. Důležitější je si ujasnit, co vlastně chceš chytat.
Feeder je skvělý, ale je to hodně aktivní způsob lovu. Poslední dobou vidím s feederem dost lidí a chytají s tím pořád jako na teleskop – nahodí a koukají. Na to je škoda feederu.
Kup si takový prut, se kterým tě bude bavit chytat a bude pasovat na podmínky, v nichž se nejčastěji pohybuješ.
reagovat