Vyhledávání
Okoun
29.9.2010 | Lipno men | 4.824 zobrazení | 25 odpovědí
Vše o pruhatých barbarech sem :) Všechny vaše poznatky o lovu okounech-nejvhodnější doba lovu,nej nástrahy na okouna,nejlepší lokality na okouny atd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 26. května 2011 v 15:32 ® fishman123
-
když jsem záčinal jako malý chytat ,lovil jsem okouny u nějakých vodních překážek na plavanou. byla to obyčejná montáž bez návazce s malým plavačkovým háčkem s bročkem a splávek jsem použil tzv. šípek bylo to nádherné chtání
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 13:54 ® sumec18
-
ja sem nachytal nejvíc okounu na težko na žížalu normalne to je zaručana klasika aspon pro mne
reagovat - Sobota 9. října 2010 ve 12:15 ® foks01 reakce na …
-
tucnak11> hmm.....nějaké staré lžičky mám,ale obávám se než bych to vypiloval k dokonalosti tak by uteklo hodně vody
reagovat - Sobota 9. října 2010 v 10:07 ® tucnak11 reakce na …
-
foks01> Mužeš si koupit same hlavy a rotajdy si dělat sam
reagovat - Pátek 8. října 2010 ve 23:07 ® osprey reakce na …
-
WalterSilver> Užívej si to, dokud to jde. Vidět záběry velkých ryb a další, jak kolem jezdí – není hezčí pohled.
reagovat - Pátek 8. října 2010 ve 23:00 ® rgb23 reakce na …
-
Lipno men> asi potřebuji odkaz na nějakej slovník, protože tohle mi hlava nebere.
reagovat - Pátek 8. října 2010 ve 21:26 ® foks01 reakce na …
-
tucnak11> toho sem se lekl i já a natož ryby
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 18:19 ® tucnak11 reakce na …
-
foks01> Aby nekroutil tak použivej tyto rotajdy a maš klid
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 15:24 ® foks01 reakce na …
-
cormoran> ty si taky všude kde se něco šustne o pruhu
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 15:24 ® foks01 reakce na …
-
osprey> a navíc kroutí vlasec mrchy…
reagovat - Pátek 8. října 2010 ve 13:20 ® osprey reakce na …
-
OK 59> Já na rotačky chytám dost málo ne proto, že by to nešlo, ale moc mě to nebaví. A má to moc háčků. Navíc se blbě dostávají do hloubek přes 5 m a jsou drahé na trhání.
Pokud jde o funkčnost, fungují, o tom žádná.
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 9:58 ® OK 59
-
Je tady hodně zastánců gumových nástrah, ale já mám pánové nejvíce úspěchů s rotačkama. Používám vaškovky č.2 a 3, anebo od jaxonu klidně i 4-ky. Zdá se mi totiž, že na ty větší rotačky útočí právě ti velcí okouni letošní zatím max.2×42cm na černožlutou 4-ku od jaxona.
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 9:34 ® sus1
-
Tak jsem si tak přečetl Roburův příspěvek a musim konstatovat, že má bohužel pravdu.
reagovat
Napočítal jem ,, jen " 19 for o okounech,dalších několik fotoalb a několik článků ještě k tomu navrch. - Pátek 8. října 2010 v 9:01 ® cormoran reakce na …
-
foks01> Kdepak Bohem, člověkem
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 7:42 ® foks01 reakce na …
-
WalterSilver> to je nějaký bohem zapomenutý revír né
reagovat,jestli mluvíš pravdu tak závidím
- Středa 6. října 2010 ve 20:38 ® WalterSilver reakce na …
-
Přesně tak jen a jedině gumy..je to snad nejrychlejší způsob jak polapit okouna Dospěláka
reagovatNo a okoun jako takový mě stále překvapuje pozoruju teď jeho chování na jedné vodě při přívlači a nepřestávám se divit..v hejnech okounů okolo 40cm pronásledující gumovou nástrahu jezdí nádherní candáti a štiky spolu s okouny to jsem vážně ještě nikdy neviděl a je to paráda…kolikrát si gumu navedu přesně před okouna kterého chci na háček a když už je skoro tam vyfoukne mu to štika v rychlém výpadu..sice jsou většinou akorát tak mírové ale je to nádhera pozorovat a kolikrát je to tak lekavý moment že to má něco do sebe..a jen pro upřesnění mluvím o přívlači z loďky..
- Čtvrtek 30. září 2010 ve 13:51 ® tucnak11
-
Na okouny nejlepši jisou gumy,obdobi podzim ranni mhla a lokality všehne tam kde je pruhovany barbar jen ta ryba je naladova tak někdy žeby ta nastraha byla ze zlata opihana diamantami a na hačku homač hlupu s pitky tak jenom se naježi a nema zajem no a vybluje.
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 9:52 ® Lipno men reakce na …
-
jo no .)
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 9:52 ® Lipno men reakce na …
-
dik uid
reagovathey ae ja ty vetsi taham spíš na hloubce
- Čtvrtek 30. září 2010 v 9:50 ® Lipno men reakce na …
-
no hee mahre tady se meli zdelovat takouy uz jen maly dodatky-vylepseni a ne jak se chytaj
reagovatpro me neni problem sject si 3 kn o frymburka pod most,hodit ti podmost a za 1 hodky vytahnout okouny v rozmezi 25–36cm
kdyz je horsi den tak max do 30 cm
- Středa 29. září 2010 ve 22:35 ® Char reakce na …
-
osprey> máš pravdu předsedo !!!!
reagovat - Středa 29. září 2010 v 19:19 ® Robur
-
mne nejvíce pobaví, že vždy doletí někdo pln elánu a zasmečuje tématem, který za několik let existence ryb. webu ještě nikoho nenapadnul.
http://www.chytej.cz/vyhledavani/
reagovat - Středa 29. září 2010 v 18:07 ® lowend
-
Pro mne nejlepsi mista predstavuji prehradni nadrze. At uz se jedna o Slapy nebo Orlik a pravdepodobne i Lipno. Slapy jsou pro mne oproti Orliku o neco horsi v moji schopnosti dohledat okouny, ale na druhou stranu mi slapsti okouni pripadaji o dost vyzranejsi. Samosebou nevyzradim svoje nej mista na techto lokalitatach, ale je jich tam dost. Staci kdyz reknu, ze nejlepe je hledat okouny v zatokach a na melcinach, kde jsou rybicky. Na nekterych prehradach, kde neni uplne narvano malymi rybami kolem brehu a netvori temer souvisly pas, je dobre si vsimat jejich vyskytu (napr. prehrada Trnavka, ale plati to i na Orliku, Slapy jsou problematicke prave diky vysokemu vyskytu drobnych rybek v dlouhych pasech). Vystresovane rybicky natlacene do melcin vetsinou znamenaji pritomnost pruhovanych dravecku. Sam na okouny chodim zasadne casne rano a dobry lov zacina vetsinou kolem svitani a konci kolem 8:30. Pred vyletem za okouny proto sleduji dobu tzv. obcanskeho soumraku http: //www.kurzy.cz/pocasi/, tedy doby, kdy se rozedniva. Pokud trefim na lovici okouny, tak nekdy je docela fuk, co tam hodim, ale nej je podle mne smacek ve velikosti a vybarveni malych rybek. Pro mne to jsou smacci Fin-S Fish od Lunker City v prirodnich barvach a velikosti dva a pul palce. Porovnaval jsem hladinovky se smackem a podle vysledku hladinovku smacek prejede naprosto s jistotou. Hladinovka je zase vice adrenalinova zalezitost.
reagovat - Středa 29. září 2010 v 16:07 ® osprey
-
Hraji byl až moc upřímný, ale je to tak.
Smiř se s tím, že nejlepší nástrahy na okouny jsou gumy, nejlepší doba podzim a tvoje Lipno není zdaleka nejhorší lokalitou, když si dáš tu práci.
Zkušenosti, že když člověk moc a navíc konkrétně mluví, tak později lituje, ty jsem získal už několikrát.
Hodně zdaru.
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 14:21 ® hraji
-
No to jistě, všichni jsou celí žhaví prozradit někomu neprosto anonymnímu vše k tomu, aby plundroval stavy okounů. Túdle …
reagovat