Vyhledávání
Myslíte si, že je rybařina sport?
4.2.2005 | z | 32.290 zobrazení | 137 odpovědí
Pustil jsem se do diskuse na téma „Koukáte na pořad Jak na to?“ a oponoval jsem jednomu přispěvovateli mimo jiné v tom, že si nemyslím, že je rybařina sport a rybář sportovec. Zajímalo by ně, co si o tom myslíte VY.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. října 2011 v 19:41 ® reakce na …
-
vezirek> Já to taky přijímám bez problémů.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 19:31 ® vezirek reakce na …
-
mannice> Celá tado debata je o subjektivním názoru každého jednotlivce, který je zbytečné někomu vymlouvat.Já jsem jen reagoval na Tvé srovnání s lukostřelbou.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 19:20 ® reakce na …
-
vezirek> ona celkově rybařina je pro mě sport tím co všechno kůli tomu podníkáš a někdy i odchytáš. Když běžíš na zastávku,tak to taky neni sport,ale na dráze opak.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 18:48 ® nnnap
-
a co nám potym zahnojenym dvorku?
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 18:06 ® džigit reakce na …
-
osprey> nó,smekám
reagovattakhle jsem se na to nedíval
- Úterý 11. října 2011 v 18:00 ® vezirek reakce na …
-
mannice>Pokud chceš srovnávat s lukostřebou,tak se musíne bavit o rybolovné technice,která určitě sportem je.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 16:20 ® Mary
-
Dobrá otázka. NENÍ Pro někoho obživa, a někdo provádí ublížení na zdraví.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 16:17 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> Takže křehká rovnováha mezi pudem sebezáchovným a loveckým?
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 16:14 ® osprey reakce na …
-
Bigpista> Pud sebezáchovy velí zůstat doma…
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 16:02 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> Pak se nejedná o sport, ale o pud sebezáchovy
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 15:55 ® osprey reakce na …
-
Fryw> Pokud jde o syrový výkon v každém z nich, myslím, že může být Šebrle v klidu. Pro mě není důležité být první, důležité je přežít ve zdraví
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 14:50 ® Fryw
-
Je to hned několik sportů. Myslím, že by měl být Roman Šebrle napozoru
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 14:47 ® osprey reakce na …
-
Já při rybaření jezdím na kole, chodím s batohem kolem vody, potápím se (pro nástrahy), lezu po skalách a chystám se k tomu přidat nějaké plavidlo s ručním pohonem. Občas to, co chytnu, nestojí za řeč. No není to sport?
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 14:19 ® Fryw
-
Jak se to vezme. Mám na to několik úhlu pohledu. Zaprvé, sport je myslím nějaké klání, kde se soutěží o dosažení nějakého výsledku (nebo překonání všech, nebo svých předešlých výsledků). Takto jsou vlastně sportem i šachy. Sport je i proces zlepšování, zdokonalování. Ale to co se dá nazvat sportem je pro někoho jen obyčejný relax. Mé rybaření, byť se v něm nějakým způsobem zdokonaluji a snažím se dosahovat lepších výsledků nemůžu označit sportem, protože v rybaření dávám důraz na ten relax a až poté na nějaké zdokonalování nebo překonávání.
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 13:50 ® reakce na …
-
Zlinsky_lovec> Lov je v dnešní době braná taky jako sport
reagovat.Ostatně ony všechny „starověké“ disciplíny sou spojené s lovem.Horší to bude s rybařinou,ale proč třeba lukostřelba jo?
- Úterý 11. října 2011 ve 13:32 ® osprey reakce na …
-
džigit> Já bych Bolta nežral. Zvýšená hustota svalovejch vláken, samá šlacha, do toho všechny ty chemikálie, co do něj legálně a nebo třeba i nelegálně nacpali…
Když si dám vepřový, není mu ani rok. A kolik je Boltovi?
Prostě žrát Bolta mi přijde jako holý nerozum.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 7:34 ® džigit reakce na …
-
nnnap> a ještě bys mu mohl říkat,že není žrádlo,ale kámoš
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 1:37 ® nnnap
-
srovnat rybařinu a sport? Ledaže bych se postavil na dráze Boltovi a vždy, když by kolem mne běžel, ho píchnul vidličkou do zad. Předpokládám, že by se mu to líbilo, opakovaně by se mnou rád startoval, byli bychom přátelé, rád by se se mnou po doběhu fotil.
reagovat - Pondělí 10. října 2011 ve 22:39 ® Robur
-
a už končím
reagovat - Sobota 12. února 2005 ve 20:25 ® Zlinsky_lovec
-
Sportovni rybarina je pouze nazev nazev pro ty,kteri rybari a vetsinu ryb pousteji,pak tu jsou jeste nasari. ale obe skupiny nejsou sportovci,ale LOVCI:::
reagovat - Sobota 12. února 2005 ve 20:06 ® Vydrain
-
Souhlasím s efendim, mamuti vymřeli a tak zbývaj ty ryby pračlověk taky nelovil mamuta ze sportu )) je to lov
reagovat - Středa 9. února 2005 ve 14:50 ® efendi
-
Pravá rybařina stejně jako myslivost, obě dělané pro zábavu s chutí být v přírodě a této neškodit není sport. Je to odpočinek i když někdy fyzicky náročný a hlavně pocit zvítězit nad lovenou bytostí. Co se udělá s chycenou rybou je druhá věc. Zkrátka pravěký lovec je v mnohých z nás a je to dobře.
reagovat - Středa 9. února 2005 v 11:58 ® nakl
-
slovo sportovně čtu ve sousloví sportovní rybář jako označení pro rybáře, který není na rybařině finančně závislý a dělá ji jako svého koníčka! pro ostatní máme označení masař, debil aj..............
reagovat - Středa 9. února 2005 v 9:35 ® z
-
pif> to co si popsal je turistika ne rybařina
reagovat - Úterý 8. února 2005 ve 12:26 ® pif
-
za gramatický chyby se omlouvám,čeština není můj kobyl
reagovat - Úterý 8. února 2005 ve 12:24 ® pif
-
sport?to si piš,že jo!!před pár rokama,asi šesti,nevím to jistě,jsme s keltem jeli na zahájenou na hraniční dyji do muškařského úseku. nadržení,jak stepní kozli jsme dojeli do nejbližší vesnice u vody,vylezli do sněhové vánice,vsomrovali sme se do kšeftu se žrádlem a před očima místních krasavic sme se převlíkli do neoprenů a vyrazili k vodě. měli jsme jít podle modré značky a že za dva km tam budem!!!po dvou hodinách a asi 8 km cesty těžkým terénem sme uviděli vodu. byla to krásná voda a já už sem viděl ty mobidiky na čakanu. u vody samej bungr a já si říkám"asi bývalý vojenský pásmo. vlezli sme do vody,první nához a potočám 35 cm,to bylo přivítání,paráda. najednou z druhé strany na mě řval jakési skopčák,že půlky řeky je rakouská,ať tam nelezem,jinak že nás odstřelí. po třech hodinách brodění proti proudu sme u ž o šupinu nezavadili. nasraní sme vyrazili k autu a v půli cesty a po dvou hodinách sem chtěl chcípnout a ten parchant kelt se mě vzdaloval očividně s úmyslem mě tam nechat. no,zkrátím to,tkže za ten den sme ve sněhové vánici,v neoprénech,nabalení s plnou polní a v ruce pruty u šli zhruba 30 kiláků v těch hraničních brdech!to není sport?tak co to je?dybych měl anabolika po ruce,tak je sežeru,abych to zvládl-:)))))))
reagovat - Úterý 8. února 2005 ve 12:23 ® SALAM
-
Proces zvaný sportovní rybolov podle mě sám o sobě sportem v pravém slova smyslu není, ale bylo by dobré u něho sportovně uvažovat. Kdo nepochopil tak…
reagovat - Pondělí 7. února 2005 ve 22:47 ® zedus
-
Někdy rybařina je sport, hlavně u přívlače. Nejradši mám šplhání a potápění pro woblery. Jinak ji považuju za lov, ubližovat živému tvoru pro mou radost nemůže být sport.
reagovat - Pondělí 7. února 2005 ve 22:25 ® ywan
-
samotné rybárenie za šport nepovažujem – ale niektoré športy tu môžem priradiť napr. zabudenem si na skale pean, po dvoch kilometroch zistím že ho nemám – čo urobím ? bežím ako o dušu a dúfam že ho nik nenašiel, alebo : idem si popri priehrade, vláčim, vláčim zrazu je tma a zisťujem že som prešiel 10–12Km a ani o tom neviem ( nadávam až na spiatočnej ceste po asfaltke ) Takže niekedy sa dá POPRI rybačke aj riadne zašportovať
reagovat - Pondělí 7. února 2005 ve 21:13 ® playboy007
-
mlaďas: taky sem takhle uvažoval a argumentoval, že rybařina je vznešenější, poněvadž úlovek nemusíš zabít. kamarád myslivec my to myslím vysvětlil… jestli je na myslivosti něco krásný, tak to, že v okamžiku, kdy zmáčkneš kohoutek už musíš mít úplně jasno. a když zrovna nejseš zabijácký hovado, myslím že je to i dost těžký. třebas sejmout srnce kterýho už měsíc pozoruješ, a máš k němu už vlastně vztah…
co se týče diskuze, zda je rybařina sport, to je jen slovíčkaření. nic víc.
čágo všem.
reagovat