Chytej.cz

Myslíte si, že je rybařina sport? necteno

4.2.2005 | z | 32.285 zobrazení | 137 odpovědí

Pustil jsem se do diskuse na téma „Koukáte na pořad Jak na to?“ a oponoval jsem jednomu přispěvovateli mimo jiné v tom, že si nemyslím, že je rybařina sport a rybář sportovec. Zajímalo by ně, co si o tom myslíte VY.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 6. února 2005 ve 20:19 ® DEATH

Tohle je fakt těžká otázka,protože si každý pojem sport vykládá jinak,já osboně si nedokážu tenhle pojem přesně vyložit… Jestli berete sport,jako činnost,kde se závodí,tak to taky občas rybařina je,ale pokuď to berete z úhlu,že v rybaření je považován sport to,natrhat co nejvíc hubiček rybkám,to je trochu morbidní.. Už sem se v tom značně zamotal,takže radši skončím,rybaření je dle mého názoru odpočinková činnost,s občasnými prvky sportování a soutěžení..

reagovat
Neděle 6. února 2005 v 19:32 ® Mlady_Rybar

Něco jako hod oštěpem-taky vznikla jako potřeba obstarat si potravu lovem. Rybář se podle mě vůbec neliší od myslivce, který střílí jeleny. Ale rybář si může lépe rozmyslet, jestli úlovek zabije nebo ne. Myslivec ne. Proto taky chodím na ryby a jeleny se snažím fotografovat(99,9% zvěře mi zdrhá )

reagovat
Sobota 5. února 2005 ve 21:24 ® alfon_mucha

trochu som na dtym rozmyslal sport to nie je skor hobby, ani ten lov mi nesiel spociatku, spajal som to s nejakou potrebou, ale potrebu odniest si rybu nemam. Ale je to lov musim uznat mam potrebu nad rybou vyhrat (alebo sa nechat porazit) alebo si len oddychnut pri vode

reagovat
Sobota 5. února 2005 ve 14:45 ® fikus
fikus

pro někoho je rybařina, sport pro jiného lov, pro dalšího relax a pro každého může být čím sám chce aby pro něj byla. Neselektoval bych rybáře na lovce, sportovce, důchodce… , ale na to jak se chovají k rybám a přírodě. Někdo napsal, že rybářské závody považuje za prasečinu nejhrubšího zrna. Většina lovců se považuje za sportovní rybáře (mám na mysli C&R a nepsané zákony), tak proč né SPORT

reagovat
Sobota 5. února 2005 v 10:23 ® hosoj

Rekl bych, ze dost zalezi na tom, jak kdo rozumi slovu sport. Jestli to bere nekdo jako fyzickou namahu, tak to kolikrat se vracim z celodenni vlacky v brodkach zbitej jak pes. Ale jestli to nekdo bere jako klani, soupereni, predhaneni, tak v tyhle podobe se mi rybarina nelibi i kdyz to nekdo tak pojima.

reagovat
Sobota 5. února 2005 v 7:52 ® kostnak
kostnak

Quote: On 2005–02–04 20:11, kostnak napsal: sport to moze byt, ked nemas papiere a mas bigmajka s odznakom za ritou. inak je to len lov. neznamena to, ze by som nebol ochotny pretekat s niekym inym, kto chyti viac ryb, ale urcite by som to nebral, ako sport.

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 23:42 ® silur

sport to neni je to lov ale stačí vyrazit na 2–3 dny a vracim se někdy jak kdybych běžel maraton. Když ,,jdou" tak má člověk trochu toho adrenalinu ale zase se stačí blbě vyspat ve stanu nebo pod širákem a je hotovo. Potom mi manželka řekne s úsměvem proč na ty ryby jezdíte, když jste úplně grogy ale vysvětlujte to ženský, když si tam člověk tak krásně relaxuje.

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 23:20 ® Tomash
Tomash

Chápat rybařinu jako sport, to snad můžou jen rybáři, kteří už maximálně propadli C&R a někdy si také nevidí do hu. y. Pár takových znám a při diskuzi o rybách raději stáčím linii hovoru někam jinam… Rybaření beru jako LOV. Je to sqělý způsob, jak se pobavit, odreagovat, ukojit loveckou vášeň a na chvíli zapomenout na CIVILIZACI! Takhle chápu rybaření… ke sportu to má daleko. Tt

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 21:21 ® muf

souhlasím s předchozími příspěvky, sport je o něčem jiném než je rybařina. Ze sportu by šlo snad použít jen smysl pro fair play leč ten mnohdy často chybí

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 21:11 ® kostnak
kostnak

sport to moze byt, ked nemas papiere a bigmajka s odznakom za ritou. inak je to len lov. neznamena to, ze by som nebol ochotny pretekat s niekym inym, kto chyti viac ryb, ale urcite by som to nebral, ako sport.

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 20:06 ® hraji
hraji

Na takovou otázku se nedá odpovědět jednou větou. Pro mě se stala rybařina součástí života, pracovní i odpočinkovou. Těžko oddělit jednu od druhé. Z tohoto pohledu to rozhodně není sport. Zase z pohledu jiného, takový muškař zabroděný v silném proudu, který chytá půl dne, to je sportovní výkon jako hrom. Nebo vláčkař, který za den udělá stovky náhozů a k tomu našlape pár kilometrů si svoje taky „odsportuje“. Ale základ je jasný, jsme lovci, nás nelákají kilometry, nám nejde o to někoho porazit, ale jde nám o lov, to je naše vzrušení a uspokojení.

reagovat
Pátek 4. února 2005 ve 20:03 ® xycht

Myslim si to samý co pupák, podle mě je to pořád lov. se všim co k tomu patří. mnam

reagovat
Pátek 4. února 2005 v 19:51 ® pupak

Rybolov nikdy sport nebyl a nebude i kdyby si to prali fsichni je to lov !

reagovat
Pátek 4. února 2005 v 18:43 ® OakenHead
OakenHead

Rybařina je každopádně pro mě oddychová věc. Vždycky se za odpoledne na rybách vyrelaxuju daleko více, než za týden dovolené bez docházky k vodě. Rybařina se stává sportem leda tak pro masaře …

reagovat
Pátek 4. února 2005 v 18:21 ® jiris
jiris

Já osobně rybařinu jako sport neberu. Ryby chytám pro vlastní radost, potěšení a relaxaci, píchání háků do huby na body mi jako sport příliš nepřipadá. Ale to je pouze můj názor.

reagovat
Pátek 4. února 2005 v 17:54 ® Tomucha
Tomucha

Souhlasím s HaDem záleží na tom jak to kdo pojme-pro někoho je to sport- pro někoho job když bych to měl brát jako sport-z pohledu pohybu tak maximálně muškaření nebo vláčka. Kde se člověk minimálně občas pohne, ale určitě ne kaprařina-tím neříkám, že kapraření není sport!!!!Finálně soudím, že je to sport

reagovat
Pátek 4. února 2005 v 16:44 ® HaD
HaD

Na tohle téma se budu muset hodně hluboce zamyslet, než Ti odepíšu. Myslím to vážně, bez legrace.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1