Chytej.cz

Myslíte si, že je rybařina sport? necteno

4.2.2005 | z | 32.278 zobrazení | 137 odpovědí

Pustil jsem se do diskuse na téma „Koukáte na pořad Jak na to?“ a oponoval jsem jednomu přispěvovateli mimo jiné v tom, že si nemyslím, že je rybařina sport a rybář sportovec. Zajímalo by ně, co si o tom myslíte VY.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Pondělí 31. října 2011 ve 22:16 ® rgb23 reakce na …
rgb23

All Armor> jsem rád že se obáváš o mé zdraví, ale teplotu mám v pořádku. Taky netvrdím že vše co hned vygůgluju, byť na wikipedii je mezinárodně všeobecně uznávaná definice...... Jó takhle kdybys napsal třeba „sport jsou veškeré formy tělesné aktivity, které, provozovány příležitostně nebo organizovaně, usilují o vyjádření nebo vylepšení fyzické kondice a duševní pohody, utvoření společenských vztahů či dosažení výsledků na všech úrovních“ a dodal k tomu, že to je definice jak jí dle Bílé Knihy zavedla Rada Evropy, ani bych nepípl.

reagovat
Neděle 30. října 2011 v 19:06 @ All Armor reakce na …

rgb23> Máš zvýšenou teplotu?

reagovat
Neděle 30. října 2011 v 1:47 ® rgb23 reakce na …
rgb23

All Armor> mezinárodně všeobecně uznávaná definice:-) vtipy jsou vedle:-) Na bojová umění provozovaná nesoutěžním filosoficky zaměřeným způsobem mám asi taky objektivně subjektivní názor.

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 15:12 @ All Armor reakce na …

Z uvedené mezinárodně všeobecně uznávané definice asi vyplývá, že rybaření může být sportem, pokud při něm nechybí prvek soutěžení. Dá se vyvodit, že soutěžení nemusí být přímo na nějaké soutěži za účasti všech soutěžících. Soutěžením je v širším pojetí i to, když se někdo zúčastní třeba soutěže s úlovky v časopise.

Mi se to nelíbí, ale objektivně je to asi tak…

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 15:07 @ All Armor

Z Wikipedie.

Slovo sport je anglosaského původu a odvozuje se od slova disport. Znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě. Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví. Ve výše uvedené definici jsou důležitá tři omezení: jedná se o pohybovou aktivitu, což vylučuje činnosti, kde se soutěží pouze pomocí duševních schopností nebo štěstí – například deskové hry (go), počítačové hry nebo hazardní hry aktivita má jasná pravidla, podle kterých se soutěží – to vylučuje z oblasti sportu například válku aktivita má soutěžní charakter, dochází k poměřování jejích výsledků – to vylučuje například bojová umění provozovaná nesoutěžním filosoficky zaměřeným způsobem nebo jógu

reagovat
Sobota 29. října 2011 ve 13:43 ® kety.vydra
kety.vydra

Rybařinu neberu jako sport,ale jako hobby,koníčka.Jako sport bych ho možná bral až v případě rybářských závodů,neb jde o klání,soupeření.

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 10:48 ® jees reakce na …

hraji> nebylo to myšleno agresivně a nepsal jsem že jsi převzal něčí názor

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 22:36 ® 1Mara reakce na …
1Mara

stump> Kdo bude mistrem v plku? no přecy já :-))

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 20:05 ® stump
stump

Začíná mi připadat, že i plkání a tlachání je sport. Tady už nejde o vyjádření svého názoru, ale zdá se (alespoň mně), že běží o přeplkání těch druhých. Kdo bude mistrem v plku?

reagovat
Středa 26. října 2011 v 19:56 ® Juraj reakce na …

hraji> Ahoj. Tebe už jsem dlouho na netu neviděl. :-)) ))

reagovat
Středa 26. října 2011 v 19:56 ® Juraj reakce na …

osprey> A z jakého odvětví ty medaile byly?

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:33 ® hraji reakce na …
hraji

jees> proč ta agrese? Proč a z čeho usuzuješ, je jsem jen tupě převzal něčí názor?

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:21 ® osprey reakce na …
osprey

jees> Ono fakt záleží, jak to člověk vnímá. Já rybařím pro krásu, ty možná podobně modelaříš.

Někdo bude rád, když nachytá víc ryb než Tonda nebo bude jeho model hodnocen na základě nějakých parametrů výše než Pepův.

Zjistil jsem, že závodění není pro mě a i kdyby bylo, nechce se mi do toho zatahovat živé zvíře. Ale jako kluk jsem strašně toužil mít medaili. Teprve na střední škole se mi povedlo dvě urvat. No a tím mám splněno.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:11 ® jees reakce na …

hraji> to může, ale je lepší napsat co si člověk myslí a případně (podle tebe) se mýlit, než jen tupě převzít jiný názor jen aby byl in. Ty můžeš být rád že jsi in.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:10 ® hraji reakce na …
hraji

jees> aha, tak ty se necítíš sportovcem a tak modelářství není sport. Tak v tom je ta pokora.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:08 ® jees reakce na …

hraji> co se modelářů týká, myslel jsem to jako celek. Že jsou závody součástí modelařiny samozřejmě vím, ale přesto není modelářství jako takové sportem. Mám za sebou hromady slepených modelů, ale jen těžko bych v sobě mohl vidět sportovce

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:08 ® hraji reakce na …
hraji

jees> pravda, napsal jsi co si myslíš. Člověk se může i mýlit.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:04 ® jees reakce na …

hraji> otázka zněla „Myslíte si, že je rybařina sport?“. Na to jsem odpověděl, tedy to, co si myslím – přesně podle zadání. Možná, že podle tebe je pokora to, že se něco myslí a něco jiného řekne, ale to si pleteš s pokrytectvím a neschopností říci/napsat svůj názor

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:59 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> S tímhle budu jen a jen souhlasit. Ono co taky jiného.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:33 ® hraji reakce na …
hraji

jees> tady je sdruženo pár stovek lidí, kteří to vidí úplně opačně než ty. http://www.svazmodelaru.cz/ Opravdu si myslíš, že se činnost řadí mezi sporty podle toho, jak to vidíš a cítíš ty? Co tak trošku pokory.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:18 ® jees

rybaření je sport z kategorie plivání na terč nebo močení do dáli, jinak je to jen zábava (leda snad soutěž kdo vychlemtá víc piv nebo sežere víc vepřových kolen za výpravu). Modeláři také vzájemně porovnávají své výkony a sport to není

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 16:12 ® HaD
HaD

osprey> Blahem neškytají. Neškytá ani zvěř v lese, když se jede motokros nebo ralye, ani zvířata na plochách, kde byla před vybudováním sportovní plochy louka nebo les, nebo třeba jen ta zvířata, která utrpí újmu kvůli získávání energie pro stavbu fotbalového stadionu… Člověk přírodě dává na prdel kvůli svému blahu dnes a denně nejen kvůli „sportu“.

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 15:55 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> Ano. U nás na škole bylo v sektoru, kde se házelo koulí, několik mravenišť. Vždycky jsem si říkal, co tomu ti Ferdové říkají, když se trénuje vrh koulí:-))

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 15:50 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> zde bych maličko nesouhlasil – „běhají, háží dřevem nebo železem“ – je mnoho sportů, které se týkají i živých tvorů přímo a ten zbytek se jich dotýká nepřímo (ostatně jako všechny činnosti člověka nesouvisející s pouhým přežitím".

reagovat
Neděle 23. října 2011 v 19:23 ® Barr reakce na …

nnnap> Ač jsem ojedinělý neregistrovaný návštěvník,na tvůj příspěvek jsem se opět přihlásil. Výborné!!

reagovat
Neděle 23. října 2011 v 17:32 ® Mary
Mary

petrikveprik> :-> :->

reagovat
Pátek 21. října 2011 v 10:57 ® nnnap
nnnap

řekl bych, že sportem lze nazvat jakoukoliv činnost, která vede ke srovnání zručnosti, výkonu… s jinými rovnocennými soupeři. Tedy i v rybařině nepochybně lze nalést místo pro sportovní klání. To jsou různé gulášovky až po mistráky. Vono mezi nima není žáden rozdíl- vždy jde pouze o to, přechcat soupeře, a nevím proč si dokázat, že jsem lepší jak jarda. Zatímco normální lidé se poměřují mezi sebou, běhají, háží dřevem nebo železem, tak rybáři ke svému soupeření potřebují tvory s nižší nervovou soustavou, bo do vyšší, by jim nikdo nedovolil zatnout háček:-D Proto se tato zrůdnost musí nějak ušlechtile pojmenovat a nazvat třeba reprezentací. Nicméně je to sport.
Ale takové povalování u vody, předváděné zejména kaprfily, Ch a P , tak to se sportem nemá vůbec co činiti. Soupeř není rovnocenný, je to pouze ta ryba. Ryba je prostředkem uspokojení sobce. Navíc bych řekl, že sobce na primitivní úrovni. Tu se ovšem naskýtá otázka a možná i vysvětlení, jestli čistý pouštěč není vlastně důstojným soupeřem rybě.:-D

Vždy jde o to, jakého soupeře si zvolíte. Když si za soupeře vyberete duháka 25cm, nebo kapra 70cm, je to vaše laťka. Ti nejlepší z nás to dobře vědí, proto si k tomu musí občas zabit 7m hada, aby ve svých očích obstáli před konkurenci tvořenou obyčejným člověkem, třeba paní za přepážkou, paní za pokladnou ale i klotovaným bankovním úředníkem, protože ti všichni by se normálně smáli.

reagovat
Pátek 21. října 2011 v 10:20 ® nnnap
nnnap

Bigpista> dodneška je sport pouze prostředkem, jak porazit, zoostudit soupeře aniž bych mu narval kinžál do hřebetu. Je to válka mírovými prostředky. Psychologické zastrašovaní národů. Preventivní válka. Její náklady jsou sice porovnatelné se skutečnou válkou / viz olympiáda/ , ale područené národy se nezabíjejí a nechávají pracovat a kupovat. Třeba 2 světová má jednoznačného vítěze.

reagovat
Pátek 21. října 2011 v 9:41 ® Bigpista
Bigpista

Je to otázka pohledu. Ale je třeba si uvědomit, že sport kdysi dávno vznikl z přípravy na lov a válku.

reagovat
Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:22 ® stump
stump

Rybařina je lov. Praktikuje se mnoha způsoby, přičemž některé vystavují rybáře (lovce) fyzické zátěži srovnatelné se zátěží nutnou k provozování některých sportovních disciplin.

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...