Vyhledávání
Vláčecí prut
25.9.2010 | kuba4 | 23.892 zobrazení | 70 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zepat na jakou značku se mohu u vláčecích prutů spolehnout. Prošel jsem pár stránek a většina lidí hlasuje pro Shimano, jaké máte zkušenosti Vy? Máte nějaké zkušenosti třeba s firmou Cormoran, Sema, Mivardi, Albatros a a jinou?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. září 2010 ve 13:58 ® džigit reakce na …
-
skwor> jen přibouchnout
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:45 ® LeoC reakce na …
-
Stroft> Aha, už rozumím, s tím nábytkem je to výstižné ..
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:39 ® skwor reakce na …
-
Jak.novi> My na draky nechytáme. Ani na boloňky, ani na žádný jiný
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:33 ® Jak.novi
-
Vím, že to sem nepatří, ale když jsme u těch Dragonů.
Nemá někdo zkušenost s boloňkami od Draka (přsněji Team Dragon SE Bolognese7,00m 5–20g)?
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:22 ® džigit reakce na …
-
Stroft> začínám hodně uvažovat,jak zmotorizuji raft.Na loď zatím nemám
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:15 ® skwor reakce na …
-
Stroft> Taky nejsou všechny „papírové“. Třeba obyčejný Team dragon SE za pár korun vydrží i dost nešetrné zacházení.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:00 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Na Maře jatka!Dva dny jsem paběrkoval sem tam ostriéž,zubáč a duhák.Ale pak jsme je našli a dva dny co nához to ryba.Okouni do 40cm,candáti do 65cm + spousta ukousnutých štik.Dlouho jsem si tak nezachytal,navíc teplo,bezvětří lehce oblačno.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:56 ® Jak.novi
-
Stroft> Nó, chybička se vloudila.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:54 ® Stroft reakce na …
-
Jak.novi> Ano Tyto „RUTY“ jsou novinkou z Chiny
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:46 ® džigit reakce na …
-
Stroft> Nesmíš tím tahat loď ke břehu
reagovatSes nám nějak rozpovídal
Jak Mara? Já na Jihu bez dravců.pravda až tak moc času jsem jim nedal-příbřeží plné malých rybek
- Úterý 28. září 2010 ve 12:46 ® Jak.novi reakce na …
-
Stroft> Tento tvar rybářských rutů je nová móda.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:40 ® Stroft
-
Letošní Harta:Guide select Dancer
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:36 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> Já letos hodně chytám na mikro nástrahy a docela i na jerky. Rozdíl, že?
A víš co je zajímavý, o tyto dvě odlišné nástrahy se zajímá stejná velikost ryb.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:34 ® Stroft reakce na …
-
LeoC> Ahoj,Shimo-jak psal džigit.Co se týka dragonu tak prezentuji jen svůj názor.Mám 4ks ve střední cenové relaci a mimo Destinky jsem všechny zlomil.U těchto prutů stačí jen jemný klepanec např.o bort lodi a tím se neviditelně naruší struktůra blanku a pak jen kousek větší ryba nebo vázka a v narušeném místě to prdne,proto tvrdím, papírové pruty!(podobně jako Polský nábytek)Logicky, někde se ta cena a váha musí projevit.Pokud ovšem, někdo namotá za sezónu jen cca.200kilometrů a nosí proutek hezky v bavlnce tak jistě bude spokojen a bude proutek pochvalovat.Já si raděj připlatím a nosím o pár gramů navíc.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 12:32 ® džigit reakce na …
-
Jak.novi> na popíky letos vyšlo nějak málo času a na ty jsem použil delšího Draka,bo jsem to potřeboval okolo břehu a dál pod stromy.Stejně kulový
reagovatUčím se
- Úterý 28. září 2010 ve 12:17 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> Používáš to Avantgard na ty popíky, jak jsi chtěl?
Jinak mé tři nejpoužívanější vláčáky:
- Mivardi Imperium spinning
- Dragon Millenium Senso Jig
- Dragon Mystery XT Salmon power
- Úterý 28. září 2010 ve 12:13 ® Jak.novi reakce na …
-
LeoC> Ten tele vláčák má na můj vkus příliš málo oček.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 10:46 ® džigit
-
LeoC> mně nena… ,já už se o tom s ním bavil.Zřejmě mám štěstí
reagovatJá mám Guide select Boxer,ten je hodně rychlý a nestěžuji si.Šima jsem si taky ozkoušel a jsou na mně měké,tudíž pomalejší-tím myslí Stroft „žvejky“.Ale neozkoušel jsem si vyšší třídu,tady není kde.
Taky jsem pořídil Mivardiho Avantgarde a nestěžuji si,taky dostal letos hodně do těla mou neobratností a drží.
Skelouš,co jsem zkoušel mi nesedl i když to jsou určitě dobré pruty… - Úterý 28. září 2010 v 10:26 ® LeoC
-
Taky hodně záleží na tom, jak zkušený vláčkař člověk je, kolik času se tomuto rybolovnému způsobu chce věnovat a kolik do toho chce vrazit. Dnes jsem brouzdal na netu a kupříkladu ve 210 cm stojí nejlevnější Berkleyho Skeletor 1999,– Kč, Shimano ForceMaster 559,– Kč.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 10:23 ® LeoC
-
Stroft> Co máš konkrétně na mysli, že Shimana jsou žvejky…?
A Džigita by si se svým názorem na Dragona asi těžko potěšil
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 1:28 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Díky
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 1:26 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Já nevím, ale v roce 1995 se dal v Praze přinejmenším nějakou dobu a v omezeném sortimentu koupit. Jeden jsem tenkrát pořídil.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 1:17 ® Jak.novi
-
osprey> Vlastně jak dlouho se k nám dováží?
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 1:12 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Skvělý – už 15 let
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 0:33 ® Jak.novi
-
osprey> Jaký St. Croix přesně máš a jaký máš z něho pocit?
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:45 ® osprey
-
Mám papírové Dragony, žvejky od Shimana, Fenwicky, Jaxony, Zebco, Abu, St. Croix, Berkleyho jsem jednoho prodal a druhého zlomil (ale klidně bych si ho koupil zase).
Za ty roky jsem toho kousek po kousku hromádku nasyslil. Letos jsem měl půjčené nějaké Daiwy, taky dobré.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 20:17 ® endeross
-
Za sebe a své pruty můžu říct, že dobrá značka (resp. značky), se kterou jsem spokojen, pokud jde o citlivost a akci při zdolávání, je awa-shima a robinson. Konkrétně Awa-shima n` cage a Robinson Cortez Seatrout. Měl jsem i prut od Cormoranu, Black Bulla, ale byl to spíš takovej klacek. Citlivost nikde a celkově působil neohrabaně. Byl sice na těžší přívlač, ale to je Cortez taky a vlastnostma je úplně, úplně jinde…
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 19:30 ® Stroft
-
Dragon-papírové pruty.Shimano-žvejky.Berkly-pro mne jedničky.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 8:22 ® LeoC
-
- tom → jo, zhruba před 2 týdny jsem koupil od Shimana Catanu telespin 240 M. Zatím jsem s ním chytal jenom jednou, ale byl jsem hodně mile překvapen. Kupoval jsem ho kvůli skladnosti a výletům za rybama na kole, na což je spolu s cenou
ideální.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 8:14 ® LeoC
-
Můj první vláčák byl Mitchell Premium 240, 10–35g, letos jsem si koupil Shimano ForceMaster 270 10–45g. Rozdíl je asi jako mezi Fabií a Suberbem. Shimano není nejlevnější, ale dá se celkem často vychytat nějaká sleva. Já jsem ho koupil pod 1.300,– Kč, což si myslím, že je cena, která je pod kvalitou prutu.
V duelech náčiní je porovnáván Skeletor se SpeedMasterem, doporučuji přečíst.
reagovat