Chytej.cz

Vláčecí prut necteno

25.9.2010 | kuba4 | 23.893 zobrazení | 70 odpovědí

Zdravím, chtěl bych se zepat na jakou značku se mohu u vláčecích prutů spolehnout. Prošel jsem pár stránek a většina lidí hlasuje pro Shimano, jaké máte zkušenosti Vy? Máte nějaké zkušenosti třeba s firmou Cormoran, Sema, Mivardi, Albatros a a jinou?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 28. září 2010 ve 13:58 ® džigit reakce na …

skwor> jen přibouchnout :-D

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 13:45 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> Aha, už rozumím, s tím nábytkem je to výstižné ..:-)

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 13:39 ® skwor reakce na …
skwor

Jak.novi> My na draky nechytáme. Ani na boloňky, ani na žádný jiný :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15027.jpg
Úterý 28. září 2010 ve 13:33 ® Jak.novi
Jak.novi

Vím, že to sem nepatří, ale když jsme u těch Dragonů.

Nemá někdo zkušenost s boloňkami od Draka (přsněji Team Dragon SE Bolognese7,00m 5–20g)?

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 13:22 ® džigit reakce na …

Stroft> začínám hodně uvažovat,jak zmotorizuji raft.Na loď zatím nemám :-((

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 13:15 ® skwor reakce na …
skwor

Stroft> Taky nejsou všechny „papírové“. Třeba obyčejný Team dragon SE za pár korun vydrží i dost nešetrné zacházení.

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 13:00 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Na Maře jatka!Dva dny jsem paběrkoval sem tam ostriéž,zubáč a duhák.Ale pak jsme je našli a dva dny co nához to ryba.Okouni do 40cm,candáti do 65cm + spousta ukousnutých štik.Dlouho jsem si tak nezachytal,navíc teplo,bezvětří lehce oblačno.

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:56 ® Jak.novi
Jak.novi

Stroft> Nó, chybička se vloudila. :-))

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:54 ® Stroft reakce na …
Stroft

Jak.novi> Ano Tyto „RUTY“ jsou novinkou z Chiny:-)

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:46 ® džigit reakce na …

Stroft> Nesmíš tím tahat loď ke břehu :-D Ses nám nějak rozpovídal :-) Jak Mara? Já na Jihu bez dravců.pravda až tak moc času jsem jim nedal-příbřeží plné malých rybek :-((

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:46 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Stroft> Tento tvar rybářských rutů je nová móda. :-))

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:40 ® Stroft
Stroft

Letošní Harta:Guide select Dancer

reagovat
foto/forum/2010/th-img15026.jpg
Úterý 28. září 2010 ve 12:36 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> Já letos hodně chytám na mikro nástrahy a docela i na jerky. Rozdíl, že? :-))

A víš co je zajímavý, o tyto dvě odlišné nástrahy se zajímá stejná velikost ryb. :-))

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:34 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> Ahoj,Shimo-jak psal džigit.Co se týka dragonu tak prezentuji jen svůj názor.Mám 4ks ve střední cenové relaci a mimo Destinky jsem všechny zlomil.U těchto prutů stačí jen jemný klepanec např.o bort lodi a tím se neviditelně naruší struktůra blanku a pak jen kousek větší ryba nebo vázka a v narušeném místě to prdne,proto tvrdím, papírové pruty!(podobně jako Polský nábytek)Logicky, někde se ta cena a váha musí projevit.Pokud ovšem, někdo namotá za sezónu jen cca.200kilometrů a nosí proutek hezky v bavlnce tak jistě bude spokojen a bude proutek pochvalovat.Já si raděj připlatím a nosím o pár gramů navíc.

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:32 ® džigit reakce na …

Jak.novi> na popíky letos vyšlo nějak málo času a na ty jsem použil delšího Draka,bo jsem to potřeboval okolo břehu a dál pod stromy.Stejně kulový :-) Učím se

reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:17 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> Používáš to Avantgard na ty popíky, jak jsi chtěl?

Jinak mé tři nejpoužívanější vláčáky:

• Mivardi Imperium spinning
  • Dragon Millenium Senso Jig
  • Dragon Mystery XT Salmon power
reagovat
Úterý 28. září 2010 ve 12:13 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

LeoC> Ten tele vláčák má na můj vkus příliš málo oček.

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 10:46 ® džigit

LeoC> mně nena… ,já už se o tom s ním bavil.Zřejmě mám štěstí :-)) Já mám Guide select Boxer,ten je hodně rychlý a nestěžuji si.Šima jsem si taky ozkoušel a jsou na mně měké,tudíž pomalejší-tím myslí Stroft „žvejky“.Ale neozkoušel jsem si vyšší třídu,tady není kde.
Taky jsem pořídil Mivardiho Avantgarde a nestěžuji si,taky dostal letos hodně do těla mou neobratností a drží.
Skelouš,co jsem zkoušel mi nesedl i když to jsou určitě dobré pruty…

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 10:26 ® LeoC
LeoC

Taky hodně záleží na tom, jak zkušený vláčkař člověk je, kolik času se tomuto rybolovnému způsobu chce věnovat a kolik do toho chce vrazit. Dnes jsem brouzdal na netu a kupříkladu ve 210 cm stojí nejlevnější Berkleyho Skeletor 1999,– Kč, Shimano ForceMaster 559,– Kč.

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 10:23 ® LeoC
LeoC

Stroft> Co máš konkrétně na mysli, že Shimana jsou žvejky…?

A Džigita by si se svým názorem na Dragona asi těžko potěšil :-D :-D

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 1:28 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Díky :-)

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 1:26 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Já nevím, ale v roce 1995 se dal v Praze přinejmenším nějakou dobu a v omezeném sortimentu koupit. Jeden jsem tenkrát pořídil.

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 1:17 ® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Vlastně jak dlouho se k nám dováží? :-)

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 1:12 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Skvělý – už 15 let:-))

reagovat
Úterý 28. září 2010 v 0:33 ® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Jaký St. Croix přesně máš a jaký máš z něho pocit?

reagovat
Pondělí 27. září 2010 ve 21:45 ® osprey
osprey

Mám papírové Dragony, žvejky od Shimana, Fenwicky, Jaxony, Zebco, Abu, St. Croix, Berkleyho jsem jednoho prodal a druhého zlomil (ale klidně bych si ho koupil zase).

Za ty roky jsem toho kousek po kousku hromádku nasyslil. Letos jsem měl půjčené nějaké Daiwy, taky dobré.

reagovat
Pondělí 27. září 2010 ve 20:17 ® endeross
endeross

Za sebe a své pruty můžu říct, že dobrá značka (resp. značky), se kterou jsem spokojen, pokud jde o citlivost a akci při zdolávání, je awa-shima a robinson. Konkrétně Awa-shima n` cage a Robinson Cortez Seatrout. Měl jsem i prut od Cormoranu, Black Bulla, ale byl to spíš takovej klacek. Citlivost nikde a celkově působil neohrabaně. Byl sice na těžší přívlač, ale to je Cortez taky a vlastnostma je úplně, úplně jinde…

reagovat
Pondělí 27. září 2010 v 19:30 ® Stroft
Stroft

Dragon-papírové pruty.Shimano-žvejky.Berkly-pro mne jedničky.

reagovat
Pondělí 27. září 2010 v 8:22 ® LeoC
LeoC
  • tom → jo, zhruba před 2 týdny jsem koupil od Shimana Catanu telespin 240 M. Zatím jsem s ním chytal jenom jednou, ale byl jsem hodně mile překvapen. Kupoval jsem ho kvůli skladnosti a výletům za rybama na kole, na což je spolu s cenou

ideální.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15015.jpgfoto/forum/2010/th-img15016.jpg
Pondělí 27. září 2010 v 8:14 ® LeoC
LeoC

Můj první vláčák byl Mitchell Premium 240, 10–35g, letos jsem si koupil Shimano ForceMaster 270 10–45g. Rozdíl je asi jako mezi Fabií a Suberbem. Shimano není nejlevnější, ale dá se celkem často vychytat nějaká sleva. Já jsem ho koupil pod 1.300,– Kč, což si myslím, že je cena, která je pod kvalitou prutu.

V duelech náčiní je porovnáván Skeletor se SpeedMasterem, doporučuji přečíst.

reagovat