Chytej.cz

zimní vltava necteno

21.9.2010 | deniiis | 2.295 zobrazení | 13 odpovědí

chtěl bych se zeptat na vltavu v zimně myslím tu pražskou část pod fakultní nemocnicí bulovkou.máte s ní nějaké zkušenotsi nebo jak tam berou ryby v tomhle období před zimou.Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 26. září 2010 ve 20:45 ® Hony reakce na …

deniiis> beru to ještě po staru. Oprava pod Bulovkou.

reagovat
Neděle 26. září 2010 v 19:53 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> To se shodnem zcela nepochybně:-))

Ale na plavanou je to pro začátečníka fakt těžká voda.

kerob, Hony> Je mi jasné, že od dob, kdy jsem na Vltavě začínal s rybařinou, se hodně změnilo. Ostatně nejen na Vltavě.

reagovat
Neděle 26. září 2010 v 17:05 ® deniiis reakce na …

Ale já jsem byl pod bulovkou ne v lodenici.

reagovat
Sobota 25. září 2010 ve 20:55 ® Hony

deniiis> Máš pravdu, vloděnicích je to na pytel, skus to na řece.

reagovat
Pátek 24. září 2010 ve 23:44 ® deniiis

tak jsem tam byl celej den a chytil jsem 4 cejny a malýho kapra bylo to fakt PYTEL.

reagovat
Pátek 24. září 2010 v 10:59 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> v Troji je kolem vody pekna prochazka…a to je tak vse, ryby tam uz nejsou, je to temer mrtva voda.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 14:20 ® Hony

osprey> V Troji to není co bývalo. Velkou paseku tam dělají kormoráni. Na jaře při muškařských závodech se prakticky nic nechytlo. denilis> Klidně to tam zkus a nebo nad mostem Barikádníků pod pumpou. Také pod kurtami.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 9:10 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> hele, já s tebou souhlasím, nebude to mít lehké, i když, hloubka 4 metry hned u břehu je lepší, než hloubka 50 cm ještě 30 metrů od břehu. Shodneme se na tom, že pokud k té vodě nevyrazí, nebude nic vědět – u klávesnice se zkušenosti získávají hodně těžko :-)

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 22:04 ® jarad

Pod bulovku sem chtěl jít o víkendu do loděnice si zavláčet.Raději sem jel na Berounku do Černošic a nabyla to žádná výhra.Vltava pod Prahou je plná opravdu velkých ryb.U nás vždy nějakou takovou chytí jen to není tak časté,ale kapr nad 70není problém jen je to velká řeka a hůř se ryby hledají.O víkendu viděl kolega cca 100cm jesetera a ten rybý střed mají na svědomí kormoráni.

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 17:42 ® Cudla
Cudla

deniiis:kdybys nebyl skoro anonim dal bych ti odkaz na jednoho dobrýho rybáře kterej po Praze chytá,jsou kolonky který se klidně můžou vyplnit.

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 17:19 ® osprey
osprey

hraji> Ona to není taková sranda, jak se ti to jeví. Ta řeka je tam široká (neměřil jsem, ale Vltava má v Práglu 200 – 400 m běžně). Navíc u břehů je kamenná navigace, ve které se špatně krmí i chytá. A tam kde končí, můžou být klidně 4 m vody.

Nebude to taková psina je najít a chytit.

Vyhlášený býval na zimní plavanou úsek v Tróji kolem ZOO (takže předpokládám, že na podzim by to šlo taky), ale do jisté doby to zdaleka není, co bývávalo. Je za tím ten černý pták – a nemyslím kosa. Ale je to tam mělčí a čitelnější.

deniiis> V jednom má ale hraji pravdu. Budeš tam muset jít, projít si to, podívat, kde se chytá a co se chytá, osahat si dno, abys zjistil, jak to tam vypadá a tak.

Hrajiho návod není špatný – pokud narazíš na ryby dost blízko břehu. Kdyby jsi musel chytat na větší dálku, možná bude lepší položená, ideálně feeder.

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 10:39 ® Robur
Robur

v zimě i jindy je dobré chytat tam, kde lidi krmí kačeny, v zimě je logicky koncentrace lidí i opeřenců větši, bo je třeba konat dobré skutky

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 10:26 ® hraji
hraji

Ryby tam berou normálně, je potřeba se vypravit k vodě a zkusit to. Zkušenost našich dědečků říkala, že ryby je možné chytit pouze tehdy, nahodíme-li udici. Tady si můžeme psát o tom, jak ryby berou, tisíc let, nechytíme tu ani šupinu. Vem si pytlík obyčejného krmení co koupíš v obchodě, přidej k tomu půl kila strouhanky, dvě kila hlíny a dobře to zamíchej. Potom to navlhči postupně tak, aby se ti vytvořila směs, ze které půjde jednou rukou umáčknout šiška, která bude držet pohromadě. Nakonec do toho přidej jeden kelímek bílých červů. Zamíchej, udělej pět větších koulí (oběma rukama) a ty vhoď na místo, kde chceš chytat (logicky to bude kousek od břehu, ale pokud tam nebude šílená mělčina, vůbec to nevadí). A potom na tom místě chytej na splávek, na háček dej pár červů a ryby určitě přijdou.

reagovat