Vyhledávání
Nová rybolovná technika
13.9.2010 | chosebaits | 7.692 zobrazení | 61 odpovědí
Mě zajímá,proč někteří néjen na netu klamou ostatní rybáře v tom, že napíší: ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím-chytám chyť a pusť. To se stydíte napsat: já jsem tuhle rybu vzal??? Proč?? Abyste se ukázali v dobrém světle, jaký jste dobráci nebo se snad bojíte toho, že s váma nebude nikdo diskutovat??
Já převážnou většinu ryb pustím, ale nějakou tu šupinu od vody odnesu. Co je natom??? Proč píši až dnes?? Jaký si Emil Swoboda v časopisu Rybářství v rubrice Nejnejnej je vyfocen se sumcem 235 cm a u něj je psáno RYBA VRÁCENA VODĚ, přitom ze sumce teče krev a pán drží v ruce nůž. Na rybu má právo, RŘ neporušuje a tak proč píše takovou blbost.Toto je jeden z případů, který je zjevně odhalen! Kolik jich je neodhalených je ve hvězdách,to se netýká jen fotek v časacích.Vyfotit třeba kapra na podložce a napsat: „byl puštěn“ umí každý, ale jak to je doopravdy zná jen lovec. Proč lžem a nebo je to jen nová moda a rybolovná technika????
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. září 2010 v 11:21 ® petrcech reakce na …
-
chosebaits> Myslím že je zbytečný se o tomhle bavit, kdo chce tak ať to tak píše, tu rybu to nezachrání.
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 11:15 ® chosebaits reakce na …
-
gadasnik>.)))) Také mě to napadlo
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 10:58 ® gadasnik
-
…ono záleží na tom,do jaké „vody“ si kdo představuje rybu pouštět..........
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 10:29 ® chosebaits reakce na …
-
DJ> Hm,............
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 10:20 ® DJ
-
Je vidět, jak málo na tomhle šervru jsi, jinak by jsi nemohl napsat takovej nesmysl. V sumcařské diskusi jsem s chlapama řešil několikrát to, že se ryba lidově odnese a sežere ( spoustě lidí tady křivdíš ) – sám jsem z letos ulovených 16 sumců tři do 120cm odnes. Jinak stane se často že ryba dost krvácí z malé oděrky v hubě či žábrách, ale není to smrtelný, i tak je ryba vrácena. Jistě je pár lidí co to napřizná, ale dle mého jde jen o pár jedinců.
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 10:09 ® chosebaits reakce na …
-
tomashr>Fajn,tomu bych rozuměl,ale tak u smasené ryby nenapíšu ryba vrácena vodě.Pošlu foto a k tomu nic a je to vyřešené.Spousta lidí tvrdí JÁ ryby pouštím,ale pak vidíš ulovkáč a je tam ryb jako z výlovu.Ať si ryby bere,má na to nárok a rř mu to dovoluje,ale chvástat se něčím na co nemám nebo to tak nedělám mi připadá tak trochu na hlavu.
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 10:04 ® tucnak11 reakce na …
-
chosebaits> spravně. Ja kamarade jak se koukam na muj ulovek za 10 let co jisem si vedl mam 112 ryb a vtom 92 pstruhu a letos mam nula na dohazce Mmožna tym že nemam pstruhovou.větši mam radost jak ji pustim než vezmu a jak uš beru tak se rozmyslim sakra dobře a stejně pouštim,take te moje pohoutky jak okyš a candoš.Poprostu nehce se mi je brat mam větši uctu k životu,vim co to je zajeti a špatne zahazani s životem,je to tvor živy jak my a take cyti,bo věřym tomu že nevšyhni rybaře zabijaji ryby obzvlašt kapry,jebne ho do kufru živeho aby mu vice vydržel je to smutne.
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 9:58 ® tomashr reakce na …
-
chosebaits> Já bych řekl, že když zkombinuješ příspěvek ode mne a od ospreye, tak máš poměrně přesnou oďpověď na to „proč někdo ohledně puštění nemluví pravdu“, o moc víc se k tomu asi říct nedá…
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 9:50 ® chosebaits
-
JINAK PÁNOVÉ,DÁVÁTE TUTU DISKUSI DO JINÉ ROVINY!!! Mě opravdu nejde o to jestli někdo ryby bere nebo ne,ale když už si je bere,tak ať to přizná a né píše ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím.
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 9:47 ® chosebaits reakce na …
-
endeross>Tak si nandej brýle a koukni sumci na skřele!!! Ta krev neteče jen tak náhodou,nebo snad ano???? Ano,nuž není od krve,ale .....
reagovat - Úterý 14. září 2010 v 9:35 ® tucnak11
-
Vlada lže jak tiskne,tak proč jich poddani nemaji lhat,obzvlašt rybařy
reagovatJa nemam co lhat,po prvni ryby mi moc nehutnaji jen okouš,uhoř a candoš,a jak chytim nekterou rybu tak v takove počasy že zanim bym dojel domu vlakem tak spiše masažky by mi je zežraly
,rybu si take vezmu,proč ne,i kapra jednoho za rok abym babie doma hubu zalepil
Štiku neberu vubec co se jedna na baštu ta ryba mi smrdi jak stare babie pekač,chytat mam rat jen nejim vubec tyto rybu.Pstruha beru je to pravda jen zase smradiole granulače,nepatřy do potoku neni puvodem
a vytlačuji potočaka.
- Úterý 14. září 2010 v 7:43 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Joooo, tak tahle věta se mě líbí a občas ji používám do mailů,co mě chodí od nasr., nespokojených lidí.
reagovat
,,Ono v součtu podobných lidí, kteří to opravdu hrotí, nebude zas až tak moc, jenže dokáží hodně otrávit ovzduší." - Pondělí 13. září 2010 v 19:52 ® Libor reakce na …
-
endeross> dobrý
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 19:49 ® endeross
-
Jelikož se mi nejnovější Rybářství válí doma, tak jsem si dal tu „práci“ a nalistoval dvojstranu s nejnejnej úlovky, včetně Emila Swobody a jeho sumce. A můžu ti říct, že jsem tam neviděl nic, po čem bych na 100% tvrdil, že ryba již mezi námi neplave. Sumec ležící na trávě (dokonce jsou mu věnovány dva snímky), žádné známky po krvavé lázni(ani nějakém poškození) a lovec má nůž s čepelí zasviněnou od bláta (navíc v porovnání s tělem ryby působí trošku komicky, něco jako si vzít rybičku na divočáka). Tak ti nevim …
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 19:05 ® Alov
-
chose, nezlob se na mě, ale to je tak častý a starý nešvar, že se divím, že se nad tím jesště někdo pozastaví. Je spousta lidí, kteří propadají trendům a modě v rybařině, ale nedokáží potlačit své choutky potěšit manželku, maminku či kamaráda čerstvou rybou. Tak se rybka pěkně blejskne a šup kladivem mezi uši.
reagovat
To, že se někdo fotí s krvavou rybou a v ruce drží kudlu je jen naprostá odhalenost v povrchnosti jeho jednání a toto zaslouží jen úsměv
Můj děda mi vždycky říkal: " Pamatuj si, že češi budou vždycky papežtější než papež… Ale jen na hubě…"
Takže klid a úsměv na rtu - Pondělí 13. září 2010 v 18:46 ® spike
-
Ryby ve velké většině pouštím ale ortodoxní CaR nejsem.Proti rozumnému braní ryb domů nic nemám. Jednou za čas se se mnou nějaká ryba domů sveze. Letos mám 3 duháky,štiku a 2 kapry.
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 18:41 ® tomashr
-
Já bych řekl, že odpověď je krásně vidět v některých diskusích na MRKu (na chytej je to zatím vyhrocené méně, ale taky se příklady najdou). Stačí se podívat – někde nějaký odkaz na článek, jak někdo něco zmasil a strhne se smršť naprosto hysterických komentářů, kde létají slova jako vrah, idiot, kretén, atd. – když si to někdo přečte a je slabší povahy, tak se mu vůbec nedivím, že začne lhát. Nebo rubrika „Z lovu“ kde pár fanatiků neváhá požadovat, aby se tam mohly dávat jen fotky, kde je vráceno vodě…
reagovat
Ono v součtu podobných lidí, kteří to opravdu hrotí, nebude zas až tak moc, jenže dokáží hodně otrávit ovzduší - Pondělí 13. září 2010 v 18:28 ® MP-E65mm reakce na …
-
chosebaits> a proto ti doporučuji se na to koukat s nadhledem jinak se zblázníš
reagovatUdělal ze sebe trotla a ta nalepka mu zustane. Podle mě jsou horší věci, ale každý máme jiné měřítka a hodnoty.
- Pondělí 13. září 2010 v 18:14 ® chosebaits reakce na …
-
Robur> co k tomu dodat??
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 18:13 ® Robur
-
muhehe, na příkladu pána s kudlou, krví a sumcem je názorně definováno: Kdo lže, může i zabít
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 18:01 ® chosebaits reakce na …
-
MP-E65mm> Tady nejde o to že rybu zabil i když na to mám jiný názor.To že si jí vzal mu nezazlívám,má na ní jako lovec nárok a rř mu to dovoluje,ale proč píše ryby vrácena vodě když tomu tak není.V onom časáku se píše o čtyřech sumcích přez dva metry,ale tři lidé ze čtyř prostě přiznaly to,že ryby šli na popravu a jen jeden člověk napsal nesmysl.Proč??? Aby se ukázal jako nějakej slušňák???
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 17:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
já mám přesně opak a to přímo u svých nejbližších. Když řeknu doma,(otec) že jsem chytil X kaprů a že jsem je všechny pustil tak dostanu takovou slovní nakládačku, že se mi špičky od fedru klepou ještě týden
ne ted vážně...... už kolikrát jsem se nad tím zamyslel (a to je co říct) a položil si základní otázku, proč bych měl zabít resp. poslat na onen svět živého tvora jen proto, že si to někdo přeje a chce si ukojit své chu´tové buňky. To je přesně ten problém v rodině...... dám jednomu a druhý bude chtít taky. Za měsíc mám na A4 seznam rodinných příslušníků co chtějí šupinu. Ted to možná vypadá jako bych nechtěl přát své rodině , ale není tomu samozřejmě tak. Je to jen o hodnotách jak a co nebo čeho si člověk váží. Nějak takhle vznikají ti rybáří co mají nálepku „ortodoxní chyť a pusť“ Jenže jsou lidé, kteří to jaksi trošku víc přehánějí a moc tlačí na pilu a jsou lidé např. jako já , kteří to berou trošku s nadhledem ( i když někdy mi ten tlak pěkně vylítne) a bere to jako fakt.
PS: letos mám zmaseného jednoho duháka
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 17:36 ® chosebaits reakce na …
-
Robur>Tomu bych rozuměl,ale tak nebudu psát ryba puštěna spět,tu už je lepší nenapsat nic . Pán do rybářství poslal asi omylem špatnou fotku.
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 17:22 ® chosebaits
-
kerob> Lidi lžou,to jo ale proč v tak krásném koníčku??? Já také lžu,spíš jen klamu třeba v tom co jsem chytl,na co to bralo a nebo kde jsem chytal,ale to je pro ochranu onoho fleku nebo ryb,ale v tomto případě to postrádá smysl.Nejraději jsem klamal u boilí,něco jsem uvařil s přídavkem červeného potravinářského barviva a říkal jsem že chytám na jahodové.Všichni pod háčkem jahodové koule,ale přitom to jezdilo na …
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 17:15 ® chosebaits reakce na …
-
osprey>Krásně a vístižně napsané. Je to egononičství a nebo porucha osobnosti???? Dá se to léčit???
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 16:39 ® -tom-
-
Proč si lidi houfně kupovali takovou blbost, jako je Tamagotchi? Proč chvilku všichni nosí mrkváče, rok na to čepice s rovným kšiltem a za dva roky třeba zase budou sbírat céčka? Proč když dneska není mladej člověk na Facebooku, jako by ani nebyl? Je to normální stádní pud, nic víc, jedinec se bojí, že by byl vyčleněnej z kolektivu, kdyby se nechoval jako ostatní, proto se snaží jednat buď stejně, nebo to alespoň předstírat.
Vymyslet jakýkoliv hnutí není těžký, vlastně k tomu jsou třeba jen dva lidi. Takže můžem klidně zkusit něco ještě víc pitoreskního, než je striktní c'n'r, můžeme například spustit hnutí, ve kterým se bude každá ulovená ryba samozřejmě pouštět, ale ještě předtím se jí podají antidepresiva. Udělejte to a za 2–3 roky bude každej 3. lovec na fotce v Rybářství držet navíc stříkačku s preparátem a v diskuzích se bude řešit nejšetrnější složení (vše samozřejmě na přírodní bázi), které rybě nejvíce uleví od hrůzného zážitku.
http://www.ted.com/…ovement.html
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 16:29 ® inspo
-
Můj španělský přítel by řekl jen tohle: To je móda.
reagovat - Pondělí 13. září 2010 v 15:52 ® Robur
-
hlavně bych řekl, že spoustě rybářů nestojí za to, poslouchat komentáře, proč že tu rybu nepustil zpět atd. To že by někomu z mého okolí vadilo, že ryby většinou pouštím se nestkávám. Spíš jsou pak mile překvapení zdůvodněním proč to dělám a žasnou, co všecho za druhy ryb u nás ve městě žije. Třeba hodně se lidi diví, že v normální vodě je úhoř nebo sumec
reagovat - Pondělí 13. září 2010 ve 14:30 ® osprey
-
V dnešní době se pravda vytrácí odevšad
A problém je v tom, že lidi se naučili hrát to na všechny strany – aby o nich chlapi v hospodě neřekli, že jsou blbí, když to pouštějí, aby jim na netu někdo neposílal zprávy, že jsou masaři… Tak kličkují jak se dá.
Každý je rád chválen a nerad vnímá kritiku. V dnešní době, kdy se rybařina pro část populace stává egohoničstvím, je pro některé lidi třeba být šikovný a být se všemi za dobře.
reagovat - Pondělí 13. září 2010 ve 14:26 ® TimiTm
-
O rybářích je přeci všeobecně známo že jsou to prolhaný tvorové
reagovat