Vyhledávání
Jak utopit kuklu
9.9.2010 | endeross | 2.682 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím,
před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování. Bohužel jsem je zapomněl dát do chládku a ty potvory se zakuklily. Což by mi tak nevadilo, zkusil bych chytat s kuklami, co mi ale vadí je, že kukly vzlínají. A jelikož jsem nikde na netu ani tady na webu nenašel uspokojivou odpověď, rád bych se zeptal, zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání). Předem dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. září 2010 ve 14:42 ® gadasnik
-
.................po orlícku...........................
reagovat - Úterý 14. září 2010 ve 13:32 ® Šnek
-
nasipej je do misky z vodou a vyber ty které plavou,zbytek použij do krmení
reagovat - Neděle 12. září 2010 ve 23:56 ® Jak.novi reakce na …
-
Robur> První část:
,,před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování."
Druhá část:
,,zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání)." Pochybuji, že by to na háček mačkal.
reagovat - Neděle 12. září 2010 ve 21:07 ® Robur reakce na …
-
Jak.novi> a na to jsi přišel jak, na to krmení?
reagovat - Neděle 12. září 2010 ve 20:11 ® Jak.novi reakce na …
-
zazatec> On to chce do krmení. Tvá rada by vyšla poněkud draho.
reagovat - Neděle 12. září 2010 v 18:52 ® zazatec
-
endeross> Já bych to řešil tak, že bych před háček s kuklou dal malej brok.
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 11:58 ® Tutan reakce na …
-
endeross> důležité je, umět je správně použít… a co s nima budeš dělat, jestli je budeš mačkat, koupat nebo jen větrat… na tom až tak nesejde
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 11:53 ® Tutan reakce na …
-
DJ> bezpochyby! Naberou na síle, objemu a jsou plnější… jen to nepřehnat. Když prasknou, kdo to má pak uklízet :o(
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 11:42 ® DJ reakce na …
-
Tutan> To mi povidej, ale prej čim sou starší tim je to lepší. endeross> Jde, ale lehkým promačkání před cestou k vodě nic nepokazíš
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 11:28 ® endeross reakce na …
-
>DJ takže říkáš, že to jde i bez rozmačkání ? .-)
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 11:01 ® Tutan reakce na …
-
DJ> dobrý postřeh! Já je taky radši nenechávám dozrát, ono mi to pak časem leze i na mozek ;o)
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 10:48 ® DJ
-
Ja vždy vlezu pomalu do vody – voda lehce nad kolena a pak se pomalu položim břichem na vodu. Kulky se po chvilce zaručeně ponořej taky.
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 18:55 ® osprey reakce na …
-
Robur> On se Michal Kukla alias BigMike jen tak utopit nedá
Ale osvědčená metoda praštit, zabalit do pletiva a hodit do Orlíku by měla fungovat v podstatě na každého.
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 10:08 ® Robur
-
to až uvidí Big Mike, tak ho vomejou
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 9:56 ® -tom-
-
Pokud to jsou starý kukly, už s tím nic moc asi nezmůžeš. Jinak je dej předem na den do nádoby s vodou, některý klesnou, zbytek zůstane plavat a ty jsou k ničemu. Hlavně to chce, aby nebyly moc starý, s těma už se nic moc dělat nedá, alespoň co vím… my je pak vyhazovali, nebylo to k chytání ani na krmení.
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 9:56 ® hraji
-
Co se týče kukel, pokud prošvihneš to stádium, kdy neplavou (krémová až světle hnědá barva kukly) a necháš je „uzrát“ do tmavě hnědé, již je nedonutíš neplavat. Pak zbývá jen rozmačkat. Já to dělám tak, že při cíleném a řízeném kuklení za účelem výroby kukel nechám kukly po vytřídění ve vodě, ty co plavou odlovím a spotřebuji na okamžitý lov, zbytek uložím ve vodě v chladničce. Vydrží asi týden. Pokud je kukla tak akorát, někdy pomůže ji nechat namočenou, potom se potopí a neplave, ale není to ono. Lepší je kulky nenechat dozrát. Jinak občas lovím i s plovoucími kuklami, normálně je namíchám do krmení, přidám trošku víc hlíny, aby to dobře lepilo a krmím jako normálně. Je vidět, že kukly se uvolňují, zvedají se do sloupce a voda je odnáší. Perfektně to láká plotice, jeseny a tlouště. Na závody to určitě není, ale na normální lov zcela v pohodě.
reagovat