Chytej.cz

Útok na člověka necteno

9.9.2010 | -tom- | 10.764 zobrazení | 45 odpovědí

K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.

Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.

Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…

Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 13. září 2010 v 7:54 ® foks01
foks01

o víkendu jsem koukal z mostu do řeky,a nějaké ryby začli používat kameny na rozbíjení škeblí,asi perlíni,když už to dělají opice i mořské vydry …

reagovat
Sobota 11. září 2010 ve 14:50 ® cercer
cercer

…jo…perlín…to je opravdu krvavé téma..

reagovat
Sobota 11. září 2010 v 0:13 ® CeP reakce na …
CeP

Libor> jukni do tohohle forka: http://www.chytej.cz/forum/1202/ (Čtvrtek 11. října 2007 ve 20:10)

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 23:04 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Ani já to nechápu, ale redaktorovi se cigareta líbila – asi je sám kuřák.

Zato evidentně ještě nikdy neměl konflikt s dospělým agresivním perlínem:-))

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 23:00 ® Rino
No a tady je další důkaz, jak je perlín nebezpečnej a vychytralej. Aby si zachránil kůži, motá se schválně kolem rybářovo ruky a v pravou chvíli ucukne :-) reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 22:05 ® -tom-

Opravdu nechápu, proč na idnesu vychází takové banality typu „vyprošťovač a'la cigareta“ a nedají tam výcuc z týhle mimořádně přínosné diskuze :-x

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 21:10 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Je třeba ho anihilovat (tj. za pomoci antihmoty přeměnit na čistou energii).

Pro jistotu bych ale prováděl likvidaci perlína antihmotou v otevřeném kosmickém prostoru, Země je na to škoda.

Další spolehlivou metodou je pád perlína do černé díry. Improvizovanou černou dírou může být i kuchyňská trouba. Na menší jedince funguje poměrně spolehlivě – pokud je člověk dokáže dostat dovnitř.:-)

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 21:00 ® Libor
Libor

Cep říkal, že perlína jde zneškodnit nějakou hrozně taknou vesmírnou zbraní, už si ale nepamatuju název.

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 20:46 ® Vitta

Nechci vypadat přemoudřele, ale historie je mi koníčkem a mimo jiné už dost pamatuju… Všichni jistě tušíme, že stará česká přísloví se zakládají na dlouhém pozorování a zkušenostech předků. Možná víte, že staročeský název pro perlína byla „nicka“. Snad proto, že na pekáči to bylo takové malé nic. No a odtud je jen krok k přísloví "Tisíckrát nic(ka) umořilo (brodícího se) vola......Jinými slovy…jeden perlím je skoro ( s důrazem na slovo skoro) neškodný, ale v hejnu jsou mimořádně nebezpeční…

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 17:19 ® 

pre zaujímavosť,jedna zo zakladajúcich osobností hnutia HDU-vedec a zástanca teórie chaosu:D

reagovat
foto/forum/2010/th-img14825.jpg
Pátek 10. září 2010 v 15:52 ® CeP reakce na …
CeP

Libor> tak, tak. zvlaste pak to co se tyka perlinu.

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 15:28 ® Libor reakce na …
Libor
  • tom → já myslím že vše je tu psáno vážně..
reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 12:36 ® -tom-

Mi přijde, že si tu z toho děláte kapku srandu, pánové, to bych nerad, tohle téma je myšleno naprosto vážně a seriozně!

Reportáž z Anglie: reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 12:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tutan> s tím umíráním bych přece jen chvilku ještě počkal :-) rád bych zažil ještě nějakou story (tedy pokud možno takovou abych byl zdráv jak rybička :-)

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 12:12 ® CeP reakce na …
CeP

.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14824.gif
Pátek 10. září 2010 v 10:31 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> správně, nesmí být zapomenuta objevná práce HDU v oblasti perlínů a ufounů.

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 10:14 ® DJ
DJ

Jo perlíni, ale co teprve takové jmelí pánové.

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 7:56 ® Tutan reakce na …
Tutan

MP-E65mm> Já se z tebe a hlavně Libora poseru! Normálně se mi dneska v noci zdálo o tom tvém chytání lidožravého sumce :o)) Vidět, zažít, zasmát se… a umřít!

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 22:44 ® osprey reakce na …
osprey

foks01> Bingo!

sus1> Protože nějaká pakárna je vždycky třeba.:-)

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 20:27 ® sus1

Mě to připadá jak ve foru s Norisem.

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 v 19:38 ® foks01
foks01

takže v té pohádce Jak se budí princezny kde Menšík učí na klacku plavat Hrušínského vlastně ho plavat neučí ale má nahozeno na perlína?

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 v 19:25 ® -tom-

No, faktem je, že s perlínem v kapse vás do letadla nepustí. Asi ví moc dobře proč.

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 v 18:39 ® osprey
osprey

Abych trochu poodkryl záležitosti týkající se perlínů. Výzkumem tohoto druhu proslula tajná nevládní organizace HDU, jejíž členové s nasazením svých životů (nedostatek hygieny, čištění zubů rumem apod.) zjistili některá šokující fakta.

Mezi ta nejvíce šokující patří to, že perlín je schopen dorůst 7 m, je schopen se maskovat za kterýkoli jiný druh, přičemž obchází zákon zachování hmoty i energie a krom toho perlíni nad 1 m délky dokáží manipulovat s lidskou pamětí, zpravidla tak, že každý, kdo se s nimi setká a přežije, krátce poté zapomíná, že k něčemu takovému došlo.

Jediný důvod, proč je Chuck Norris nebezpečnější než pelíni je ten, že perlíni nemůžou na souš.

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 14:27 ® -tom- reakce na …

předpokládám že proto, aby mě nas*ala, známe ryby :-D

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 13:40 ® DJ reakce na …
DJ

MP-E65mm> Je pravda, že barva ploutviček je podobná :-)

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 13:26 ® tomashr
  • tom → Proč myslíš, že je zakousla jen tak? Spíš na to vystartovala a pak se jí něco nezdálo a tak to radši vzdala…
reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 13:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

DJ> kolik si za život chytil perlínů? a kolik si za život .............­...hmm.......­....měl styk bez ochrany? já bych to tak jednoznačně neviděl :-)

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 13:11 ® DJ
DJ
  • tom → TBC, HIV, MALARIE, MOR a další a další nově vznikající. Na tohle lidstvo vymře, ne na zmutované duháky a krvelačné sumce. Z toho plyne poučení, že rybolov je bezpečnější nežli soulož bez ochrany :-)
reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 12:58 ® -tom- reakce na …

nemyslím, určitě by ty rybičky aspoň užužlala k smrti, bestie :-)

reagovat
Čtvrtek 9. září 2010 ve 12:56 ® džigit
  • tom → měls ji vzít k zubaři :-D možná by to zpravil :-))
reagovat
novější starší
Stránky:   2 1