Chytej.cz

Kvalitní termoprádlo necteno

31.8.2010 | zuzi | 42.247 zobrazení | 134 odpovědí

Dobrý den, prosím o radu a tipy na kvalitní termoprádlo. Blíží se zima a nerada bych někde umrzla:-) Na internetu je toho spousta, ale nevím co vybrat, tak pokud máte dobré zkušenosti s nějakou konkrétní značkou, písněte to sem,moc mi to pomůže:-) Snad vyráběj i dámský:-D

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. září 2010 v 18:47 ® troutkiller reakce na …

zuzi> Jako přez prsa?:-)) ))

reagovat
Čtvrtek 2. září 2010 v 11:45 ® Barakuda

mohu doporučit spodní termoprádlo zn.devold. Používám je již řadu let a u nás nemá konkurenci.A hlavně nenastydnete.

Tom

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 21:55 ® zuzi reakce na …
zuzi

troutkiller> koukala jsem na progress, ale nemaj na mě velikosti:-( ( a to bych si tam vybrala…

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 21:20 ® LuboO reakce na …
LuboO

zuzi> inak osobne som skor fanusikom znacky Sensor, ich kombinacia 1. vrstva Doubleface, 2. vrstva Thermo, potom nejaky fleece a na vrch membranka alebo softshellka a nic ta nezaskoci. Dolezita je ciapka, rukavice, dobre ponozky a dobre boty. Na topankach a ponozkach sa neoplati setrit, je to ozaj dolezite, mat nohy v suchu.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 20:49 ® LuboO reakce na …
LuboO

zuzi> mozem potvrdit, Progressom nic nepokazis, mam tiez od nich par veci…

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 20:45 ® zuzi reakce na …
zuzi

hraji> jojo, koukala jsem a prodávaj ji i v Intersportu v Afi Paláci-to mám z práce tak…150 kroků:-D

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 20:21 ® troutkiller

Vzhledem k tomu že jsem z Písku kde sídlí f.Progress a majitel je kamarád jezdim a chytám v prádle od Progressu:-) Jejich ponožky z Merina jsou užasný!Prálo i ostatní doplnky za sebou maji tisíce km na kole,moře v norsku i Okouny na Vorlasu bez jediné reklamace:-) Kraftík dobrej ale zbytečně drahej,Moira na stejné urovni jak Progress.Mám desítky funkčních hadříku ale v poměru cena výkon vede Moira a Progress.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:52 ® Robur
Robur

svoje 1. termofusky mám doteď sice stály před cca 7 lety mezi 200 – 300Kč, ale nosím je pořád, akortá jsem k nim přidal ještě 1 pár, ale ty první jsou lepší, takže jsem vlastně vydělal

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:44 ® petrcech reakce na …
petrcech

zuzi> Já rybařím i v zimě a jediné co mám je jedno termotričko. Mám na sobě hodně různých vrstev. Sice začátkem zimy(nejvíc listopad) chodím na ryby hodně, ale vždy to nějak přežiju. Kdybych nerostl tak bych něco našetřil a něco málo koupil, ale ještě hodně rostu tak to nemá cenu.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:29 ® hraji reakce na …
hraji

zuzi> když si na tom odkazu zadáš Pardubický kraj, třeba tam najdeš něco ještě blíž. Já znám tu prodejnu v Hradci, protože jsem v ní byl

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:14 ® zuzi reakce na …
zuzi

hraji> děkuji, hned, jak bude čas, tam jedu..:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:05 ® hraji reakce na …
hraji

zuzi> přímo v Hradci Králové je obchod s Moirou, je to kousek od náměstí. http://www.moira.cz/…akoupit.html

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:01 ® zuzi reakce na …
zuzi

jafo> nikoho takového bohužel neznám:-(( a ani nevím jestli by mi to bylo, přece jen nejsem kus chlapa:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 11:59 ® zuzi
zuzi

a ty nohy-to je pravda.většinou jsem to na rybách zabalila právě kvůli nohám:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 11:59 ® zuzi reakce na …
zuzi

osprey> děkuji za odkaz,ten článek je opravdu povedený. Něco jsem si četla i 2×:-) akorát mě teda vyděsila ta cena… ale co nadělám. když chci rybařit i v zimě, nedá se nic dělat a investovat do toho musím…Teď už jsem zas o něco chytřejší…jediný co mi zbývá je: nevíte někdo, kde je na tohle nejlepší obchod? kolem pardubic.. Víte jak to bývá v Intersportu atd… přijdete tam a někdy vám připadá že o tom víte víc jak personál.nechci zase aby mě nalanařili do nějakýho bludu za velký prachy:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 0:08 ® džigit

Tohle není až tak jednoduché zodpovědně zodpovědět.Každý člověk má jinou termoreglaci a jinak reaguje na určité materiály.
Já měl vždy problém,už od děcka.Všeobec­ně,pokud mohu doporučit s mými skromnými zkušenostmi-vlastními z lyžování,raftem a čundru.Pokud jsou nohy v suchu,je pohoda.Tohle je můj nej problém.Na tom nejlíp nešetřit,jen pozor na reakci na umělinu!U mně především příroda,uměli­na,i když vychvalovaná,může vyvolat opačnou reakci,s 80% bavlnou nemám větší problém.Zbytek je o stehnech,zádech a ramenech.Chodím od sněhu do bez sněhu v kraťasech a na vodě obdobně.Ovšem má paní má jiný názor.Když si mě v prosinci v hospodě fotí,ztrácí nervy…

reagovat
Středa 1. září 2010 v 0:01 ® osprey
osprey

zuzi> Máme tady článek, který vysvětluje principy, jak to celé udělat.

http://chytej.cz/clanky/789/

Asi nejvíc chvály jsem slyšel na firmu Craft, ale je drahá. Slušné výsledky dává třeba i Moira. Moira určitě dělá i dámské modely a nebude sama.

Hlavní výhoda termoprádla je ale odvádění potu. Není to nic etra zatepleného (přestože ten pocit tepla tam je). Hlavní termoizplační vrstvu ale tvoří další vrstvy – hlavně různé fleecové mikiny apod.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 23:45 ® jafo

Můžu Ti jen doporučit, aby jsi sehnal nějakého vojáka z povolání kterej se toho chce zbavit…nic lepšího jsem zatím nesehnal…

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 19:00 ® LuboO reakce na …
LuboO

Char> s tymi nohami je to velka pravda, chladnes od periferii, a nohy su najdolezitejsie.

http://hiking.sk/…o_mrazu.html

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 18:54 ® LuboO reakce na …
LuboO

zuzi> mozno ti trochu pomoze toto, ale je to len o prvej vrstve.

http://cyklo.hiking.sk/…opradlo.html

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 18:53 ® Char reakce na …
Char

zuzi> kup si základní vrstvu od moiry, vavrysu nebo sensoru, super je craft ale je dražší, to tě zahřeje a odvede pot, pak popřípadě řeš druhou silnější vrstvu, já toto prádlo požívám jak na rybařinu tak na lyže a tůry do hor, základ je udžet v teple a suchu nohy a grog na zahřátí taky není na škodu :-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 17:20 ® zuzi reakce na …
zuzi

dáky moc za rady, to jsem vůbec nevěděla, ještě se pokusím něco najít na netu a příští týden pojedu nakupovat:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 17:18 ® zuzi reakce na …
zuzi
reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 16:07 ® hraji reakce na …
hraji

zuzi> není úplně důležitý počet vrstev, ale jejich složení a poskládání. Ani deset vrstev tě neochrání, pokud nemáš ochranu proti větru, protože vítr profoukne i několik vrstev. Proto jsem zdůraznil tu vnější vrstvu oblečení s membránou. Jak kalhoty tak bundu. Pokud tě neprofoukne vítr, tak i jedna či dvě vrstvy stačí i při mrazech. Zvlášť pokud se aspoň trošku hýbeš. Já to při plavané mám horší o to, že stojím a ještě musím sahat na červy a do vody na ryby

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:41 ® zuzi reakce na …
zuzi

tak to je super, stačí mít 3 vrstvy prádla a jde se do mrazu. když si vzpomenu minulej rok na roudnici, tak klepu kosu ještě teď. a to jsem měla-pokud dobře počítám- těch vrstev 7:-D nemohla sem ani nahazovat, což je u vláčení docela důležitý:-D

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:36 ® hraji reakce na …
hraji

zuzi> no ideální by bylo mít nahoru místo riflí třeba nějaké kalhoty s membránou, aby to dýchalo, ale nepustilo vítr a déšť. A bundu taky nějakou s membránou. A nemusí to být zrovna Goretex. Stačí i levnější verze. 3. vrstvu doporučuji koupit pouze v případě, že zjistíš, že ti dvě nestačí. Ale důraz bych kladl na to vrchní oblečení s membránou. Chodím na ryby i v mraze –16 stupňů a s neprofukujícím (membránovým) oblečením se to dá. Používám také dvě vrstvy prádla.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:34 ® Robur
Robur

musíš zkoušet, každý snáší zimu jinak, někdy to dám pod rifel, jindy se obleču víc. Z výrobců bych ještě neopomněl Klimatex, má taky hodně prodejen

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:32 ® FISHERBOY
FISHERBOY

ja používám jako druhou vrstvu fleecovou mikinu. ktera ten pot nasaje do sebe…taky to jde a není to už tak nákladné( ikdyz poradna fleecovka taky není nejlevnejší.. ale jak krásně hřeje… Jo a doporučuju triko i mikinu KTERE TI ZAKRYJOU I KRK.ja mam triko jedno bez límce druhe s limcem a to s limcem je lepší.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:28 ® zuzi reakce na …
zuzi

tak to jo, kdysi jsem jeden měla a hřálo to. ale jak říkáš, dám ty prachy radši do oblečení:-) a to si koupim 1. a 2. vrstvu a co pak na to??už nic? nebo na to můžu hodit ryfle a zimní bundu, když budu u vody dlouho.fakt v tom mám hokej:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:23 ® hraji
hraji

zuzi> ty gelové polštářky mám a moc ti nepomohou, ušetřené peníza za gelové polštářky nainvestuj do prádla, kup si 1. a 2. vrstvu a budeš jak ve vatě.

reagovat