Chytej.cz

Jak rozpojit vlaceci prut??? necteno

26.8.2010 | Alkoj | 3.437 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. září 2010 ve 12:01 ® DJ
DJ

Alkoj – Hromada řečí kolem malý komplikace :-) Nicméně to že sem měl pravdu zahřeje a vzhledem k tomu, že má drahocená rada ti pomohla, je čas platit. Mám ti osobkou poslat číslo účtu? :-)

reagovat
Čtvrtek 2. září 2010 v 11:47 ® Alkoj
Alkoj

teda panove slusna debata :-D ae zpet k problemu, ktery je uz vyresen…silicon oil to zmaknul, rano jsem to striknul, vecer uplne bez problemu rozpojil, takze diky za rady a klukum preji hodne stesti v budoucim spolecnem zivote, jsem rad, ze muj prispevek pomohl najit dvoum lidem zivotniho partnera :-D

reagovat
Čtvrtek 2. září 2010 v 11:12 ® Robur
Robur

hlavně si wd olej nepopleťte s lakem ve spreji, což jsem jednou udělal. Pixla jako pixla.

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 21:06 ® Striker

Ja to vzdycky delal tak, ze si prut strcim za kolena, ty dam k sobe, chytnu prut rukama hned vedle kolen a roztahuju kolena – proste to netaham rukama, ale nohama..

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 20:56 ® BigMike

Jestli ještě mohu… Stříknu do spoje krapet WD40, obtočím oba díly starší, rozstřiženou duší od kola, něco na způsob omotávky na silničce, guma krásně drží, jeden človíček drží jeden díl, druhý človíček druhý díl a zatím se mi nestalo, aby to nepovolilo!

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 20:16 ® PetrC

Kluci, s vámi je fakt bžunda…

:-D :-D
reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 20:04 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> woe :-D

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 19:55 ® Jak.novi
Jak.novi

Že by se s Chytej stala seznamka? :-))

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 19:08 ® PetrC reakce na …

kerob> děláš mi snad návrh?

;-) ;-)
reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 19:06 ® PetrC reakce na …

kerob> vím, jen jsem tě zkoušel.

:-P :-D
reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 19:04 ® kerob
kerob

PetrC> nejsi zena? :-D

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 19:03 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> o tve schopnosti skvele radit v zadnem pripade nepochybuji, to bych si ani nedovolil :->

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 18:17 ® PetrC reakce na …

Alkoj> vím jak uspokojit. Jsem tím vyhlášen a nejen kvůli tomuto daru v kolektivu oblíben.

:-93; :-93;
reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 18:16 ® PetrC reakce na …

kerob> pochybuješ snad o mých znalostech a schopnosti skvěle poradit? Či snad o mých nejčistších nejlepších úmyslech?
Odpověď si dobře promysli.

:-)) :-))
reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 18:08 ® Alkoj reakce na …
Alkoj

PetrC> jasne super diky, posilam fakturu za novy prut :-)

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 17:33 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> jen jestli :-)

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:10 ® PetrC reakce na …

Alkoj> a stejně jsem ti poradil ze všech nejlépe.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 20:55 ® Alkoj
Alkoj

diky vsem za rady, vyzkousim a dam vedet co zabralo. nechci ho mit v kuse hlavne proto, ze v aute zabira prilis mista a doma se taky blbe skladuje. takze jeste jednou diky!

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 19:35 ® Hony

To ohřátí fénem je taky dobré, jen ten druhý díl obal vlhkým hadrem, aby se tahy neohřál. Jinak by to nefungovalo.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 19:31 ® Hony

Já jsem jednou použil odrezovač na uvolnění šroubů a také petrolej. Kamarád brzdovku. A otáčením jsem to rozpojil. Jo a měl jsem gumové rukavice aby to neklouzalo.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 16:29 ® DJ
DJ

Postav prut a kápni na místo předělu mazivo WD-40, samiččí díl musí být dole. Mazivo je na bázi silikonu a proteče po pár minutách do nejmenší skulinky. Po pár minutách odmasti místa tahu a za zády silou zaber. Tlakem na paže při ohýbání dopředu docílíš za zády v páce mnohem víc síly. Jednotlivé díly ti nesmí klouzat proto opakuju – důkladně odmasti místa která budeš svírat v dlaních, možná ještě použij jelenici.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 16:08 ® FISHERBOY
FISHERBOY

já bych na tvém místě zkusil vzít trochu oleje a pokusit se ho dostat do spoje…treba se podaří povolit..... pak to ale musíš umejt nečim čím to odmastíš:) aspon takle jsem si pomohl já kdyz to nešlo..

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 15:51 ® PetrC

Nechci si hrát na chytrého a nechci opakovat, co bylo tolikrát potvrzeno. Zkrátka a prostě se stal zázrak a jsi veselým vlastníkem jednodílného prutu se všemi klady z toho plynoucími.
Takže to nech být.

Jo a při pokusu díly oddělit se nepokoušej tuto činnost vykonávat za pomocí uchopení za očka, což ale jistě moc dobře víš. Víš?

Jo a když selže hrubá síla, tak zkus spojku nahřát nad plamenem svíčky a šup s tím do svěráku.
Ale pozor, nezkoušej to třeba nad plamenem sporáku, autogenu, lihovém kahanu, plazmatronu apod., mohl by sis prut poškodit.

No a to je tak všechno, co jsem ti chtěl poradit.
Nemáš zač.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 15:44 ® kerob
kerob

nahrat fenem napriklad. Nebo ve dvou lidech (jeden drzi za blank jeden dil a druhej toci s druhym dilem). Za ocka nebrat – nerozdelas to a jeste je znicis. A na kleste taky zapomen…

reagovat