Chytej.cz

Sumec na popa necteno

23.8.2010 | ART | 2.874 zobrazení | 17 odpovědí

Vrátil jsem se z výpravy, kde se mi podařilo zapřáhnout sumce na woblera, který jde do hlkoubky cca 1,8m. Sumár mi u něj narovnal háčky. Poté jsem v krabičce nenašel, jiného woblera než popa. Hned jsem s ním začel vláčet. Byla noc neviděl jsem kam házím ani co se děje okolo popa, ale při jednom šplouchnutí od popa, jsem zaslech sumčí lupnutí. Nevím jestli netrefil popíka nebo jesli lupnul jen tak z radosti. Moje otázka bude znít možná trochu divně. Je možné chytat cíleně sumce na popa nebo je to jen plaší a to co se mi stalo byla jen náhoda?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. srpna 2010 v 10:54 ® kerob
kerob

ja si krasne zapopal vcera… nekolik neuspesnych utoku a 3 stiky, z toho jedna to vzala na trikrat. Zadny obryne, nejvetsi mela lehce pres 60 a ty mensi mely tak 55. Pak jsete par tloustu na woba a jedna mikrosticka (cca 30cm) na 10 cm woba.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 19:14 ® kubas
kubas

já jednou chytil na popa 2 okyše zaráz, na každej trojhák jednoho, ale to zrovna lovili a brali na všecko…

reagovat
Středa 25. srpna 2010 ve 21:34 ® FISHERBOY
FISHERBOY

na popíky jsem měl od okyšů záběry hlavně v listopadu a prosinci. Jinak na ně běžně chytám štiky. je to moje nejůspěšnější nástraha na vláčení.Bolenů na popa mám však minimum.

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 18:07 ® ART
ART

Jinak, tady je důkaz, že okoun si mnou nabízeného popa vzal. Jinak tyto foto byl možné vidět i v diskuzi Z lovu

reagovat
foto/forum/2010/th-img14663.jpgfoto/forum/2010/th-img14664.jpg
Středa 25. srpna 2010 v 17:51 ® ART reakce na …
ART

kingkubik> Sice Osprey říká, že se ryba se musí pochopit, ale já mám jiné zkušenost. Vláčim teprve druhým rokem a stále se něco učím. Letos jsem se o vláčce dozvěděl spoustu neznámých. Je lepší když můžeš techniku a rady od někoho odkoukat. Když okolo sebe nikoho nemáš, tak sebezdokolování je také možné, ale jde to pomaleji.

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 16:32 ® kingkubik

jinak za celou dobu co popa pouzivam jsem od okouna nemel ani zaber:Ddokonce jsem ani nezpozoroval ze by mou navnadu nekdy nejaky nasledoval jako treba za smackem trpitkou atd…jo jinak je to fotum o sumcich a k tomu reknu jedine:Do tech si muzu nechat zdat:D

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 16:29 ® kingkubik reakce na …

osprey> s bolenama?to jako vazne?tak to cumim sice chodim tam kde jich je vazne dost to jo ale jakmile je teplo a jezdi u hladiny je to jedna basen.chodim k ranu nebo na vecer kdyz lovi pockam si kde zalovi nebo vyhlizim nejaky na hladine nema cenu prochytavat celou prehradu to mam osveceny.jakmile zalovi nebo nekde proplouva hazu mu to pred tlamu asi s 60% uspesnosti zaberu.za den kdyz je klidna hladina(bezve­tri)jsem schopen jich nachytat az 10 a berou od velikosti 50+ vetsina je kolem 65cm ale jak rikam mel uz jsem na prute jednoho kolem metru.svouchybou jsem prisel o rybu i popa byl jsem smackovat a nejak to neslo zacli lovit boleni tak rikam zkusim ze srandy popa ale 16nactka silon a put s gramazi 1–8g byli vyrazne proti.citil jsem se taaaaak malickej cele to trvalo asi 15 sekund nez zamaval ploutvi:D

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 23:30 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Co naděláš, já mám zas problémy s tím bolenem. Nějaké kotě a pár útoků, jinak nic.

Ti okouni musejí být dost aktivní, nejde to vždycky.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 22:43 ® ART reakce na …
ART

kingkubik> Okoun byla první ryba co jsme na popa dostal. :-)

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 22:01 ® kingkubik

je to zvlastni ale za celou tuhle sezonu jsem na popa nechyt jinou rybu nez bolena ale to jako ze radne nejvetsi 84cm a jeden kolem metru mi utek i s popikem ale uz je obednany druhy.o sticku jsem ani nezavadil a okoun?to je pro me uplne tabu chytam tam kde jich je celkem dost ale koun ani jeden a ja by si tak pral nejakyho dostat.ale je fakt ze mam problem je premluvit i na smacka natoz tak na popa

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 19:28 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> To je nesmysl, popa s velkou oblibou žerou i tloušť a okoun. Ostatní druhy dravých ryb už podstatně méně.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 17:04 ® kerob reakce na …
kerob

mckvak8> okounum se pop taky libi

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 16:44 ® ART reakce na …
ART

Asi to byla náhoda. A je náhoda i pop na okouna nebo to byla taky náhoda? Co jsem se tak dočet, tak všude píšou, že pop jedině na štiku, nebo bolena.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 14:38 ® HaD
HaD

Zkoušel jsem to víckrát a nikdy ani záběr. Myslím si, že to opravdu TOP nástraha není.

reagovat
Pondělí 23. srpna 2010 ve 22:55 ® ART
ART

Škoda. Na náhody si začínám nějak zvykat :-((

reagovat
Pondělí 23. srpna 2010 ve 21:05 ® osprey
osprey

Je sice možné chytit sumce na popa, ale v žebříčku úspěšnosti si tahle nástraha nestojí moc vysoko. Spíš naopak.

A pokud už bych to zkoušel, snažil bych se spíš o plynulejší a ne moc nápadnou prezentaci.

Ale je to názor teoretika.

reagovat
Pondělí 23. srpna 2010 ve 20:15 ® výča

když jsme vláčely na laby tak chlápek na popa sumíka chytil ale jestly to byla náhoda nebo to nevim.

reagovat