Chytej.cz

Co vy na K70+? necteno

31.1.2005 | dudu | 22.125 zobrazení | 255 odpovědí

Tak se všude začínají objevovat petice za uzákonění max. míry kapra. Jak to vidí Chytejáci ?

1. ano jsem pro, kapr si to zaslouží
  2. ne je to zbytečný u všech ryb
  3. ano, ale ať mají všechny ryby horní míru
  4. začnem kaprem a potom budou mít horní míru i ostatní ryby

Já dávám 3, buď vše,nebo nic.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:52 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> s těmi ostatními druhy naprostý souhlas, já se třeba setkal s kapraři, kteří ostatní ryby považují za odpad a plevel, nebo vytlačují pomocí zákazů vláčkaře. Prostě nic by se nemělo brát do extrému. U parmy či tlouště bych si horní míru představil klidně bez problémů.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:45 ® džigit reakce na …

MP-E65mm> trošku si dovolím oponovat-vezmi malý rybníček a v něm sumáry okolo 2 metrů.Taky chránit? Jinak souhlas,já jsem pro K70+

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:34 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Jsem pro každý krok který rybu ochrání před nenažranci, zvlášť větší, trofejní ryby by se měli chránit. Jak to ve finále funguje v praxi je otázka jiná, to sem tahat nechci. Nicméně, zaražímě to, že je to pouze aplikováno na kapra, tážu se proč? protože je to nejvyzasovanější ryba? je to busines? na to at si každý odpoví sám. Mě osobně nějak K70 nevadí , co mě vyloženě vadí, že se sere na ostatní druhy a není vůle s tím nic dělat. Pevně věřím, že to chce čas a dočkají se i ostatní druhy, jen aby nebylo pozdě.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 9:06 ® IVO reakce na …
IVO

LeoC> píšeš : Každá novinka vždy vzbudí vlnu emocí, zvláště od lidí, kteří nedokáží pochopit hlubší smysl akce a mají tendence za každou cenu posmívat se, vyhrožovat, urážet…

velmi výstižné. Bohužel. Já chápu, že každy by chtěl mít tu svou pravdu, jenže pokud někdo nemá pro názor žádné (nebo jen minimální) informace, neměl by ho veřejně ventilovat .Na základě takových bludů už vzniklo mnoho fám …

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 7:59 ® LeoC reakce na …
LeoC

IVO> Naprosto přesně jsi to popsal ve svém příspěvku ze čtvrtku 1. dubna v 17:05.

Každá novinka vždy vzbudí vlnu emocí, zvláště od lidí, kteří nedokáží pochopit hlubší smysl akce a mají tendence za každou cenu posmívat se, vyhrožovat, urážet…

Celou iniciativu nejlépe zhodnotil čas.. Kež by podobných iniciativ bylo více i na další problémy, které tíží české rybáře, resp. jejich, dle mého názoru, rozumější část.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 0:10 ® IVO
IVO

toulovec> četl jsem celou diskusi tady na chytej. Na úvod pár postřehů : Uvádíš, že chytáš ryby od roku 2004. Já se jenom kolem lovu trofejních kaprů pohybuji od roku 1996. Naše zkušenosti a poznatky jsou – jak jistě – uznáš na této parketě přeci jen rozdílné. Z té diskuse je patrné, že hodně diskutujících nemělo o smyslu, o cílech, o důvodech vzniku K70 téměř ani ponětí. Na základě informací typu – jedna paní povídala, nebo Franta to říkal v hospodě – se snažili celý projekt hodnotit. Je to obdobné, jako kdybych já se pouštěl do polemiky na úseku lovu pstruhů. Pstruhy nechytám ( nebo spíš jen minimálně) čili o celé problematice salmoidů toho příliš mnoho nevím. Z toho důvodu se tedy vůbec nepouštím do diskusí na toto téma. Každopádně – z žádného příspěvku jsem nezaznamenal byť jen náznak vyhrožování někoho ze zástupců K70 – o kterém jsi psal. Navíc- jen pro tvoji informaci- Radek SEKERA je právník – a dost dobrý – čili je jasné, že by nic z toho, co o něm píšeš – neudělal. Znám ho poměrně dobře. A příspěvkům z tebou uvedené diskuse typu : jasný – díky K70 bude za chvíli všude mraky velkejch kaprů., který vodě škoděj a žerou potravu těm malejm a proto žádná K70, protože i velkej kapr z udírny je výbornej … – se můžu opravdu jenom smát a s čistým svědomím je označit za absurdně demagogické ve vztahu ke K70.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:46 ® toulovec reakce na …
toulovec

IVO> natolik si tě vážím, že ti odpovím. veškeré informace si můžeš přečíst zde http://www.chytej.cz/…nebo-podvod/ a zde http://www.mrk.cz/diskuse.php?…

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:36 ® IVO
IVO

Toulavec : zvláštní, nejprve mažeš, a pak se ptáš, zda můžeš ?!?! Za prvé , nesouhlasím, abys cokoli, co napíšu mazal. Za své názory se nestydím a kdykoli je zopakuji. Nechápu, proč jsi to smazal místo toho,abys odpověděl. Napsal jsem ti naprosto jasně svoje stanovisko, které je legitimní. Buď prokaž – konkrétně, nikoli abstraktně, žes byl vydírán- jak píšeš – někým z K70 (je pouze deset zástupců K70) nebo vše , cos napsal dementuj. Stránku s tím, co jsi napsal jsem si naštěstí uložil.Nechci vyvolávat spory, ale na druhou stranu – když už se mám hájit proti prazvláštnímu nařčení, tak si servítky neberu.Ostatně – byls to ty, kdo na K70 vyvalil teze o vydírání, pomluvách, podvodech atd. Když už něco napíšeš, tak to taky obaj. nebo příště nic nepiš.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:29 ® toulovec reakce na …
toulovec

IVO>

Kazan> pánové jestli Vám to nevadí, naši předchozí diskusi jsem smazal – myslím že to nikoho nezajímalo. Omlouvám se Vám, asi Vám příspěvky zabraly dost času, ale odpověděl jsem Vám osobkou.

nemám nic proti K70

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:11 ® timbab
timbab

U nás je K65 a nikdo na schůzích neměl nic proti.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:58 ® IVO reakce na …
IVO

Kazan> tak to je jiná :-)

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:55 ® Kazan reakce na …

IVO> Tak trochu se Ivo známe, hodně jsem jezdil s Leošem M. na ryby. Občas jsme se u tebe stavili na Labi na kus řeči

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:54 ® Kazan

Ještě malé doplnění, jsem členem v malé vesnické organizace. Organizace má rybník pouze pro rybolov vlastních členů. Do rybníčku byli nasazeni tuším tři kapříci přes 70cm a stanovilo se že ryby přes 70cm se musí pustit. Udělalo se to jen kvůli tomu aby si rybáři občas povodili solidnější rybu. Ten rok se chytili a samozřejmě sežrali 3 kapři 69cm. Takže v rybníčku je zase howno.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:50 ® IVO
IVO

ač nevím, kdo jsi, tak s tebou souhlasím ..:-)) ))Kazan>

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:29 ® lednacek
lednacek

K70-je vpořádku.Ještě bych toto pravidlo rozšířil podle potřeb revírů i na další druhy ryb,zvláště pak dravých.Reagovat tak pružně na stávající stav v revíru.Mělo by to být povinností MO.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:05 ® IVO
IVO

Na MRKu už tato diskuse probíhá pár měsíců. Jsou zde korektní názory PRO ( většina), korektní názory proti (minorita) a pak je tu několik jedinců s naprosto demagogickými názory prostými jakých koli pádných argumentů. Bohužel je pravda, že ti ortodoxní rejpalové jsou právě z řad muškařů. Nicméně- toto téma je na širokou debatu, proto jen krátce . K70 byla založena prioritně jako pomyslná hráz proti dnešnímu fenomenu – odnášení velkých svazových kaprů do revírů s komerčním hospodařením. Bohužel – děje se to v hojné míře a kdo tím trpí ? Svazové vody a na nich lovící rybáři . Za dlaší je si třeba uvědomit, že velkých kaprů je v našich vodách minorita a takové ryby (ač nejsou pouhým okem vidět) naše svazové vody zdobí. Čili buď si je necháme vymlátit či podpoříme jejich deportování do privátů, nebo se pokusíme je zachránit. Připouštím, že K70 není stoprocentním řešením tohoto problému, ale vymyslel někdo něco lepšího ?

Když jsme v roce 2005 zakládali petici K70, tak nám šlo především o velké kapry na velkých vodách , nikoli na hektarových rybníčcích. Ne, že by nám nešlo o velké kapry i v menších vodách, ale bylo nám jasné, že bude obtížné řekněme globální prosazení horní míry kapra obecného , proto jsme se nažili o aplikaci K70 na relevantních – tedy těch větších revírech. Připouštím, že nám byla vytýkána jistá sobecobeckost, že nám jde jen a jen o kapra. Jenže petici K70 založili právě kapraři, kteří znali problematiku na tomto úseku a snažili se jí řešit. Taky občas chodím na plavačku, vím jak žalostný je u nás stav línů a především těch velkých , ale o jejich ochranu by se měl zasadit, ten, kdo se lovu línů věnuje. Ostatně projekt na ochranu lína je již nastartován právě s podporou projektu K70. V současné době je v ČR 138 MO, které aplikují horní míru kapra. Čili nic proti privátním vodám, ale ať si jejich majitelé velké kapry legálně koupí. Toť můj názor.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 14:51 ® spike-cz
spike-cz

Souhlasím, TROJKA je asi nejblíž a s tím dodatkem taky. Kapr by měl dostat šanci ke tření a nejen plnit roli šupinatého brojlera. A obdobně i ostatní ryby. Druhý extrém jsou zas míry předimenzované, teba lipan u nás v JČ, ale to sem nepatří.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 8:45 ® LeoC
LeoC

jsem pro 3.

Ale spíše než horní míra by se měla, dle mého názoru zvednout dolní míra. Tuším, že masaři budou vyskakovat až do stropu, ale těch 35 cm je málo. Na SM je 40 cm, ale ani to není dost. Gudaska píše, že 15 cm kapříka ani nepamatuje, kdy chytil. A proč? Když kapr pohlavně dozrává zhruba ve 3 roce, kdy dosahuje délky okolo 45 cm a nejvíc úlovků je této velikosti, pak kdo se má třít…? Proto bych byl spíše pro mimimální míru 45 – 50 cm.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:18 ® Libor
Libor

já bych zvedl míry všech ryb, na některých mírových není ani hrst masa..

Na K70 mám smíšené názory, dost často jsem se totiž dostal do problému s ortodoxními kapraři, kteří vidí jen ty své kapry a žádné jiné ryby je nezajímají, tento přístup trošku vadí.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 0:44 ® free

Pánové. a co takhle kompromis?Míra kapra 55cm?Jeden kus za den+týdení limit. Popřípadě ulovení trofejního kusu nad ?cm,a nevrácení vodě zpět uplatnit zákaz ponechání si chyceného kapra p zbytek kalendářního týdne?Jistě bude mnoho pro,ale samozřejmě mnoho proti. Je to jen názor a návrh. A rád uvítám debatu na todle téma.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2005 v 15:12 ® Gudaska

Souhlas s mirmenem. Kapříka kolem 15cm (nevysazeného) jsem neulovil, ani nepamatuji a např. 3 okouni 45cm, sumci 150cm nebo štiky 120cm v „tůni místního významu“, to by byl nářez! Přírodní biotopy naprosto určitě nevrátíme zpět, ale to by ten kapr zmizel z našich vod úplně! Zatím hrozí pravý opak – bude-li vše pokračovat stávajícím směrem, obávám se, že za pár let bude na mimopstruhových jen kapr a chráněný cejn, na pstruhových granulák. Jen ať obě prasátka drží na uzavřených vodách a nezamořujme tím ostatní revíry. (Kapra nad 70cm bych stejně nevzal, to raději osolené brambory a podmáslí!) Pupáku, Hrouzkovi příspěvky prostě přeskakuji, valná většina návštěvníků VŠECH rybářských stránek ví proč.

reagovat
Úterý 15. února 2005 v 15:31 ® SALAM

3

reagovat
Neděle 13. února 2005 ve 21:06 ® Antares
Antares

Quote: On 2005–02–02 22:04, ZabiJack napsal: Ahoj.

Navrhuji rozšířit iniciativu K70+ i do jiných zájmových skupin. Např. u myslivců by mohla najít mnohé uplatnění. Kdyby místo olověných kulek museli používat narkotizační střely, mohli by si všichni několikrát střelit trofejního šestnácteráka… A v Beskydech by bylo víc medvědů než turistů. Prodejem „odstřelů“ imperialistům by se mohla výrazně zlepšit ekonomická situace tohoto poměrně chudého regionu… Jestlipak iniciátoři K70+ zvážili i vzestup nezaměstnanosti, který nutně vyvolají. Vždyť musí zkrachovat preparátorské firmy, majitelé soukromých revírů budou nuceni si trofejní ryby sami vypěstovat a budou muset zdražit povolenky, které si pak nikdo nebude kupovat, … Přehrady a rybníky budou plné trofejních kaprů, kterým budou z rypců vyset zbytky přervaných šňůr, obzláště často chytané kusy budou tak dlouho vystavovány působení vzduchu, že ve čtvrté, možná už třetí, generaci, lze očekávat přechod kaprů k obojživelnému způsobu života. Kapři se pak budou „chodit“ pást mezi rybáře na břehu, stejně jako dnes se pase srnčí zvěř přímo ve vesnicích a na okrajích měst. Jo, jo, bude to krása..

ZabiJack

LVELICE VÝSTIŽNÉ,TREFIL JSI PŘESNĚ

reagovat
Sobota 12. února 2005 v 15:43 ® jiris
jiris

dědku to, že si vypsal odměnu na moji hlavu, to si ještě vyřídíme!!

reagovat
Sobota 12. února 2005 v 15:31 ® Tomash
Tomash

4all : Ku. va, toto órum je "Co vy na K70+? " nezapomínáte na to???

reagovat
Sobota 12. února 2005 ve 12:49 ® pupak

Hrouzku – posli mi svoje ICQ dedku – nepomlouvej MRK a lidi na nem kurna !Nemam to rad jako nemam rad kdyz nekdo na MRKu blaboli picoviny na vas na chytej

reagovat
Sobota 12. února 2005 ve 12:45 ® Hrouzek
Hrouzek

Dědek-já jsem slyšel,že pupák je jinak fajn,ale… Mě to nepřipadalo jako sranda..

reagovat
Sobota 12. února 2005 ve 12:30 ® Dědek
Dědek

Hrouzek : podívej, tady je to zatím trochu jiný než na mrku. Za každou narážku si přilep úsměv, protože to tak je. Nikdo si tady nehraje na pána muchu, pána kapra, pána sumce . atd. Je tady jenom spousta dobrých lidí, kteří se nad nikoho nepovznášej a nikomu neradí, co musí a nemusí. Je to prostě vegáč. Znám to z vlastní zkušenosti, protože letos začínám muchařit. Ptal jsem se na úplný blbosti borců, kteří to mají v malíčku a nikdo mě neposlal do hajzlu. Až ty lidi poznáš osobně, zak zjistíš, jak jsou to fajn kámoši. Prolistuj několik dní nazpátej a uvidíš, že si ze mě dělaj prdel, ale já vím, že to myslí úplně jinak. To je veeeeeeeeeeeeelikej rodíl proti mrku. Fakt

reagovat
Sobota 12. února 2005 ve 12:16 ® Hrouzek
Hrouzek

pif-taky přeju hezké ryby. Já jsem jenom nesouhlasil s tou hláškou „další p…“. Na nic jinýho. Ahoj

reagovat
Sobota 12. února 2005 v 11:59 ® pif
pif

hrouzku,já chytám,nebo se snažím chytat všemy způsoby,nijak se neškatulkuju. všímáš si te tvé útočnosti?co to je,„ty si taky muškař“. problém je ,že od tebe to zní,jako ty si by si říkal"ty seš taky makor". než budeš na cokoliv reagovat,udělej si lotosovej květ,a půl hodinky mrč „óhmm“,a pak reaguj,pomůže to.čím to je,že na mrku si to neměl lehký a teď děláš vše proto,aby se to zde opakovalo. měj se hezky a přeju ti hodně velkejch sumců. PSóhmmm

reagovat