Vyhledávání
Co vy na K70+?
31.1.2005 | dudu | 22.125 zobrazení | 255 odpovědíTak se všude začínají objevovat petice za uzákonění max. míry kapra. Jak to vidí Chytejáci ?
- ano jsem pro, kapr si to zaslouží
- ne je to zbytečný u všech ryb
- ano, ale ať mají všechny ryby horní míru
- začnem kaprem a potom budou mít horní míru i ostatní ryby
Já dávám 3, buď vše,nebo nic.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 12. února 2005 v 11:49 ® Hrouzek
-
Jo a nestojim o to,abych se bavil s těma,který maj řeči jako „další píčovina poblázněnejch kuličkářů“… To podle tebe je normální??
reagovat - Sobota 12. února 2005 v 11:43 ® Hrouzek
-
pif-nepláču a jak si zjistil,že mě nikdo nemá rád??? Mě stačí pár lidí s kterýma si rozumim a jsou v pohodě. Tak když někdo do nich rejpe,tak mě to vadí… U muškařů je to podobné,jeden z nich se naveze do kapraře atd..,on se začne bránit a další muškaři se přidaj… ) To nemá s egem nic společného.. Jsi taky muškař,že jo???
reagovat - Sobota 12. února 2005 v 9:28 ® pif
-
hrouzku,proč si děláš pořád problémy a potom plačeš,že tě nemá nikdo rád?chybí ti spoustu kladných vlastností a máš přehršle velkohubosti.časem na to přijdeš,že kompromis a tolerance je umění a je dobré to ovládat. není to moralizování,ale zkus oddělit své vynikající ego od chování k ostatním kolegům a mužeš s každým v pohodě povídat. popřemýšlej,nikdy není pozdě-:))
reagovat - Sobota 12. února 2005 v 9:04 ® Hrouzek
-
iceman-ty taky muškaříš,že? ) Raději budu za „kašpárka“,než být jeden z Vás… )
reagovat - Pátek 11. února 2005 v 19:23 ® iceman
-
Hrouzku už tě mám fakt za kašpárka, líbí se mě moc, jak tu píšeš jménem všech kaprařů to je fakt super. Chudáci kluci za které ty tu píšeš svoje narážky jak jim furt někdo ubližuje. Jak vztahuješ svoje adolescentní problémy i na ně. Bravo, jen tak dál, tvé příspěvky jsou fakt perly. A znalosti z hospodaření na našich tocích taky nezapřeš.
reagovat - Pátek 11. února 2005 v 19:02 ® rybar11
-
Tu petici mám právě na stole a mám na ní tak 15 podpisů. Není to moc, je to spíše málo. Když je tolik lidí proti, zajímalo by mě, proč si někteří stěžují, že jsou ve vodách ČRS jen malé ryby. Víc mi to podpisují nerybáři (docela paradox co?). Jsem trochu znechucený a mám docelu chuť se na to vykašlat........ Má to podle vás cenu?
reagovat - Pátek 11. února 2005 v 18:50 ® BoBo-Falknow
-
Plnej souhlas s ZabiJack
reagovat - Středa 9. února 2005 v 11:08 ® nakl
-
mě vyhovuje 3 krátkodobě i 4
reagovat - Středa 9. února 2005 v 10:21 ® HaD
-
požádal jsem představitele petice o článek, který by i odpůrcům blíže vysvětlil důvody jejich počínání, tak doufám, že něco bude
reagovat - Pátek 4. února 2005 ve 20:04 ® playboy007
-
ZabiJack: seš mimo
reagovat - Středa 2. února 2005 ve 23:04 ® ZabiJack
-
Ahoj.
Navrhuji rozšířit iniciativu K70+ i do jiných zájmových skupin. Např. u myslivců by mohla najít mnohé uplatnění. Kdyby místo olověných kulek museli používat narkotizační střely, mohli by si všichni několikrát střelit trofejního šestnácteráka… A v Beskydech by bylo víc medvědů než turistů. Prodejem „odstřelů“ imperialistům by se mohla výrazně zlepšit ekonomická situace tohoto poměrně chudého regionu… Jestlipak iniciátoři K70+ zvážili i vzestup nezaměstnanosti, který nutně vyvolají. Vždyť musí zkrachovat preparátorské firmy, majitelé soukromých revírů budou nuceni si trofejní ryby sami vypěstovat a budou muset zdražit povolenky, které si pak nikdo nebude kupovat, … Přehrady a rybníky budou plné trofejních kaprů, kterým budou z rypců vyset zbytky přervaných šňůr, obzláště často chytané kusy budou tak dlouho vystavovány působení vzduchu, že ve čtvrté, možná už třetí, generaci, lze očekávat přechod kaprů k obojživelnému způsobu života. Kapři se pak budou „chodit“ pást mezi rybáře na břehu, stejně jako dnes se pase srnčí zvěř přímo ve vesnicích a na okrajích měst. Jo, jo, bude to krása..
ZabiJack
L
reagovat - Středa 2. února 2005 ve 21:48 ® fikus
-
proč byly stránky k70+24h odstraněny. Co je to za CENZURU? KAPRAŘI připomínáte mi doby ne tak dávno minulé abych na ně zapomněl!!!
reagovat - Středa 2. února 2005 ve 20:33 ® playboy007
-
dudu: ahoj, už sme se o tom bavili dřív v jiným fóru… no a samozřejmě sem pro stanovení maximální délky, což se mi zdá někde i důležitější než míra minimální. přece jen metroví kapři se na svazových revírech moc nevysazujou… možnost 4 bych taky bral – lepší něco než nic i když se taky říká, že první vlaštovka jaro nedělá… a pak klasická otázka, jestli to bude dodržováno… ale aspoň až se mi zas nějaký prase bude chlubit kolik loni nachytalo 10kilovejch kaprů a pak je prodával, dám mu rovnou do držky! mějte se rádi (i ryby)
reagovat - Středa 2. února 2005 v 19:46 ® jiris
-
Jestli to pomůže prodeji velkych kaprů tak jsem jednoznačne pro. 90% velkejch kapru s mlynu a podobnejch vod se proda! Je to všechno takovy zapeklity na velkej vodě jsem pro na malé až tak pro nejsu
reagovat - Středa 2. února 2005 v 19:36 ® ZabiJack
-
Ahoj kamarádi masaři.
Za loňský rok jsem byl u vody snad 25×. Mimo malých kaprů (tak do 40 cm) jsem chytil jen 3 kousky nad 45 cm. Zdá se mně, že aktivita 70+ je mírně ujetá. Mám pár kamarádů, kteří se specializují na lov těchto velkých kaprů. Vím, jak je loví. Nejméně 4 dny před vlastním lovem sypou do vody krmení po kýblech, aby pak o víkendu proseděli a prospali u vody dvě noci a dva dny v tahu, pípáky naplno,
a slivovice vždy po ruce… Samozřejmě jsou horliví zastánci akce 70+. Jenže, když oni klidně porušují řády a chytají přes noc, já zase, pokud se zadaří, klidně poruším případné omezení max velikosti ryby a odnesu si ji. Nikdo mi nevymluví, že velký kapr prohnaný udírnou se nedá jíst… Kdysi dávno jsem jednu 80-ku sežral a byla bez chyby. Mnohem užitečnější by bylo stanovit nejmenší míru na 50 cm. Asi by rok prudce poklesly úlovky kapra, ale pak by to mohlo být lepší. Jistě, už slyším připomínky typu: Kdo to uhlídá, masaři na to budou stejně kašlat apod. Možná je to pravda, ale pak nechápu, proč akce 70+. Tam to přece bude totéž, navíc 70-tek se chytí mnohem míň než např. 40-tek, tak jakápak kontrola… Ona celá argumentace organizátorů petice 70+ je podivná. Jak ví, kolik velkých kaprů se prodá soukromníkům, resp. vyveze do zahraničí? O tom je nějaká statistika? Pokud ano, rád bych ji viděl
Zdravím
ZabiJack
reagovat - Středa 2. února 2005 v 15:28 ® silur
-
Chlapi tohle řešit v hospodě u píva, tak už je na zemi valná hromada a možná že by lítaly i židle ale teď vážně, nemá cenu se hádat jestli kaprař , vláčkař nebo muškař. Muškaření je v rybolovu jako ve sportu atletika- královna ale co nadělám, pro mě je nejlepšim soupeřem kapr. Nikomu nenadávám protože bych si to vůči kolegům nikdy nedovolil ale taky se mi naopak nelíbí různé narážky, které nebudu citovat. Pro muškaře jsou důležité při lovu určité věci aby lov dobře proběhl a člověk se tím bavil. Kapraři mají také svoje vychytávky a věci bez kterých by to třeba nešlo( bivaky,pípadla). Kdo co chce, toho pánBůh podaruj nebo si to vole kup jak se říká. A vo vo vo tom to je!
reagovat - Středa 2. února 2005 v 9:10 ® pupak
-
Hrouzku – Bav se s volem vo sobote kdyz ho v patek zabijou, Od teto chvile nebudu uz reagovat na jedinou tvou pripominku.
reagovat - Středa 2. února 2005 v 9:03 ® hraji
-
mirmen to napsal velice pěkně, ale má to malé ale. Dnešní stav přírody má velmi daleko k rovnovážnému přírodnímu stavu, a chování rybářů má ještě dál k chování uvážlivého uživatele přírody, spíš se někteří chovají jako zlatokopové. Vede mě k tomuto názoru například rybář, který na „mém“ revíru ulovil za rok (tedy přesně od 16.6. do 31.12. ) 400 kusů ostroretek a všechny si je ponechal. Přemýšlím, co s takovou kupou (asi 150 kilo) masa dělal, když navíc ostroretka není kulinářský zázrak. A tohle není bohužel výjimka. Drancujeme vody a je potřeba je chránit. Na malé vodě žádný kapr délky 70 cm nedoroste, na velké vodě ano a velká voda má předpoklady takové kapry bez problémů uživit. Bohužel z řad rybářů zaznívá jen kritika, ale těch skutečně využitelných podnětů pro vlastní činnost MO je minimum. Při odevzdávání sumářů jsem kontroloval úlovkové listiny těch rybářů, co nejvíc řvali, že si mohou v MRS odnést jen jednoho kapra denně. Málokterý z nich měl alespoň jednou za rok chycené v jednom dni dva kapry a pokud, tak jen v týdnu po tom, co jsme rybu vysadili. Myslím si, že chránit velké kapry je míň škodlivé pro revír a obsádku, než chránit velké sumce (například), velký pstruh potoční (myslím nad 45 cm) je na menším potoku vpodstatě taky pohroma pro vysazený roček.
reagovat - Středa 2. února 2005 v 1:15 ® CeP
-
> dudu: teda dokad sem si neprecet prilohu taxem myslel ze to myslej vazne. jako sranda dobry. hehe..
reagovat - Středa 2. února 2005 v 0:50 ® dudu
-
Po přečtení příspěvků odvolávám co jsem prohlásil a volím variantu 2. Jinak doporučuji přečíst www. k24h. wz. cz
reagovat - Středa 2. února 2005 v 0:32 ® java
-
Proc se ozyvaj jenom kulickari aby se chranil jenom kapr,proc se nechrani taky hrouzek a podobne ryby. Drahorad a spol znaji jenom kaprarinu a nechapou ze okoun a jemu podobne ryby taky potrebujou chranit. Kdyz clovek vidi jak se pleni okoun na Slapech tak je cloveku ozko jestli to je jaste rybarina
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 23:57 ® muf
-
hrouzek: no myslím že muškaři s tím nezačali, ale chrápat v bivaku a čekat až to zapípá taky nemusím, jsem u vody rád právě pro že jsem chvíli její živou součástí a ne spáč
mirmen: odpovím ti v tvé otázce, abych to tady nezaplácaval něčím co není k tématu
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 21:32 ® Hony
-
Souhlasím s Milky,HaDem a mirmem. Srtefili jste se na jádro pudla. Já osobně bych zvedl míru u štikya kapra. Vlétě jsem viděl tahat „mírovího kapříka a štičku“, takový ˇmrňosci to byli.
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 21:30 ® Hrouzek
-
Každeho baví něco jinýho,kaprařina neni jenom o zakrmení a čekání(člověk musí taky hodně umět-stejně tak u muškařiny-moc neumim(nebere mi to) tak to přiznám a zakrmim(mnoho lidí by to zatajilo). Já mám tu smůlu,že lovim skoro vše a tak vim jak to je. Oni nemají jinou možnost,protože chtějí chytat velké kapry. Já taky když jedu na kaprařskou výpravu,tak chci chytit ty nej. Ale proto nemusim bejt poblázněnej kuličkář… Ono jim to vadí,ale už nemaj chut se hádat! V každym druhu rybolovu jsou pořádný rybáři,at je to muškařina,přívlač nebo kaprařina. A ty co chtějí bojovat a prosadit tuhle petici jsou opravdu páni kapraři,tak mě to vadí. Ale nejvíce mě mrzí,že kapraři si Vás vůbec nevšímaj(muškařů) a vy je musíte provokovat zabijením kaprů atd. jen proto,že je baví chytat kapry…
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 21:15 ® pupak
-
Hrouzek ta moje veta „picovina poblaznenejch kulickaru“ nepatrila rybarum bobkarum a jak sis vsim ani jeden se neozval a ani jednoho neurazila a pokud ano tak se jim timto omlouvam nebylo to mysleno ny ne, ale rybarum vyznavajicim jeden druh ryby a to kapra, nic jineho nez kapr, tripod, pipak – prisel, zakrmil, zavez, sel chrapat – pippak – adrenalin – strcit prst do prdele – vyfotit pustit a porad do kola – den – dva – tyden . . . To jsou podle tebe pani rybari???? Sorry, ale to je pak rybarina nejak mimo misu.
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 20:56 ® Mates
-
Jednoznačně souhlasim s mirmenem, krásně to napsal
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 20:53 ® Hrouzek
-
pupak-ta tvoje věta „pičovina poblázněných kuličkářů“ mělo bejt co?? Ctim všechny názory,pokud neurážej lidi,který znám a o kterých si myslim,že jsou opravdu páni rybáři. A že se někdo najde a říká jim,že jsou pobláznění. To se mě opravdu dotklo!!Jo a k té horní míře. Myslim,že těch trofejních ryb je v ČR tak málo a ty co se vůbec dorostou požadované velikosti(na malém revíru) bude taky málo,protože masáků je hodně. Např.- štika z 50cm na malém rybníčku než dosáhne třeba 80cm,chvilku trvá a pochybuji,že nenarazí na masáka…(takže těch dravejch ryb doroste minimum…)Na velké vodě je rovnováha sama o sobě,tam ty ryb jsou protože RŘ je neumožnuje chytat(zavážení,non-stop.....)
reagovat
A to ostatní nepatří k téhle otázce,a už se k tomu nechci vracet,protože to nemá cenu… - Úterý 1. února 2005 ve 20:45 ® Čajda
-
2-někdy vloni se tady o horní hranici u kapra už mluvilo a tenkrát jsem napsal,že jo. Musím říct ,že sem poněkud změnil názor a to hlavně proto,že bez důsledné kontroly samotné zavedení horní míry nic neřeší a pokud se to nebude týkat všech ryb, je to i poněkud nespravedlivé. Při dnešním stavu kontrol si může každý,kdo na to má náturu, odnést od vody téměř co chce,ať už platí horní míra nebo neplatí.
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 20:44 ® CeP
-
>mirmen: tohle podepisuju taky a beze zbytku.
reagovat - Úterý 1. února 2005 ve 20:27 ® pupak
-
Hrouzek – co to zase meles za picoviny na mou osobu, jestli si si nevsim tak sem si te prestal vsimat, ale tohle nenecham bez ozveny. K tvemu nazoru na tuto otazku se vyjadrovat nebudu, ale rek sis o reakci – prosim mas ji mit. Jses pro stanoveni horni miry pro vice ryb nez jen pro kapra (chtel bych jen vedet jak bys resil treba nekolik prerostlych predatoru na male vode kterou by plenily a de facto by skodily, kdyz by byly ze zakona chraneni) budiz tvuj nazor ctim, tak se pokus ctit muj, neblabol a neutoc stale na muskare, kdyz nectis aspon zakladni etiku lovu na umelou musku (proboha kdo te to ucil – rikat si sportovec a zakrmovat granulema! ! ! ! a pak prasit jednoho duhaka za druhym), a to ze te muskari na konkurenci nakourili potazmo sem se ucastnil toho i ja, za to si muzes sam svejma kecama na masare a tim, ze si mel plnou hubu chyt a pust a pritom klidne flaknes lina na hak a cekas na sumce abys ho potom mohl pustit a tvarit se jak geroj. Nezda se ti to trochu schizoidni zabit rybu kvuli tomu abys ukojil svuj dekadentni konicek? A pokud to delas , me osobne je to fuk, tak mas podle me maslo na hlave a drz hubu a nevyskakuj si a bud rad ze muzes chytat na zivou.
reagovat