Vyhledávání
Co vy na K70+?
31.1.2005 | dudu | 22.116 zobrazení | 255 odpovědí
Tak se všude začínají objevovat petice za uzákonění max. míry kapra. Jak to vidí Chytejáci ?
- ano jsem pro, kapr si to zaslouží
- ne je to zbytečný u všech ryb
- ano, ale ať mají všechny ryby horní míru
- začnem kaprem a potom budou mít horní míru i ostatní ryby
Já dávám 3, buď vše,nebo nic.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 31. ledna 2005 ve 21:05 ® rybar11
-
3333333333
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 ve 20:02 ® DEATH
-
POCHOPIL JSEM TO TAK,ŽE MYSLÍTE,ŽE KAPR NAD 70cm VRÁTIT? JESTLI JO. TAK VRÁTIT,PROTOŽE CO S NIM,KDYŽ MÁ 70cm TAK JE TO PRASE A NÉ RYBA. TUKU TO MÁ 4 TUNY. POKUD NEDĚLÁTE TY ŠKVARKY. JÁ SI MYSLIM,ŽE BY SE TEDA MĚLI POUŠTĚT. VŮBEC SEM PRO,ABY SE TO U NĚKTERÝCH DRUHŮ STANOVILO MAX MÍRA..
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 19:55 ® boban
-
Jsem pro.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 19:38 ® silur
-
jednoznačně 1. ano kapr si to zaslouží protože kaprařina je asi u nás nejrozšířenější vášní. Ten kdo vytáhne kapra 60 – 70cm už ho vodě nikdy nevrátí protože si řekne, to je krasavec ale kapitální ještě neni a kapřík dostane ranku. Měli by se vracet abychom jednou mohli chytat ty metrové habány, vždyť takovej kapr je prostě bojovník na úrovni a to mi nikdo nevymluví. A jak tak pozoruju, tak ta petice vadí hlavně těm, kdo na kapry nechodí- pánové žárlíte už i na jednotlivé druhy ryb.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 19:26 ® ywan
-
Milky : úplne s tebou súhlasím
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 19:19 ® Milky
-
Mám pocit, že v současné legislativní džungli to dopadne přesně tak, jak by to nikdo nečeka. Chápu vaše zapálení pro věc, ale myslím, že je to dost velkej klacek, kterej by se mohl lehce otočit tím, že to nějaký posranec špatně opíše Je to špička ledovce, ale je třeba se zaměřit na spíše jeho základnu, kde je tolik nesmyslů, že tohle by šlo řešit klidně až v druhé vlně. Daleko zásadnější otázkou by mělo být důsledné odhalovaní přestupků, vyšší kultura a čistota revírů, zkvalitnění práce RS, doby hájení, zavedení přesné terminologie … . Je toho opravdu moooooooc. Myslím, že petice k ničemu konstruktivnímu nevedou. Nakonec se to zpravidla změní v cár papíru a skutek … chyťte ho. cz !
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 18:44 ® ywan
-
Podľa mňa je to blbosť. Je to zas len o tom, že sa páni z veľkých miest pár krát za rok vyberú k vode preskúšať svoje 100tisícové náradie na veľkých rybách a chcú " pobaviť ". Mne osobne je to jedno lebo kapre nechytám , ale niektrých ľudí by to fakt nas***
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 18:42 ® HaD
-
Zrovna včera jsme na toto téma poměrně dlouze diskutovali: zda by měl mít kapr horní míru, nebo ne. Myslím že ne. Pro zrovna kapr by měl mít to privilegium, to výsostné právo být puštěn, jakmile dosáhne určité délky. A proč ne třeba štika? Nebo candát, pstruh obecný, nebo třeba hrouzek??? Kdo umíte říct, proč zrovna kapr by měl být tou „nadrybou“, kterou budeme takto chránit? Proč ne třeba zrovna ta štika? Nebo další vybrané druhy? A jaká by třeba pak měla být horní hranice u candáta, štiky, nebo třeba potočáka???
Takže pokud ano, tak u všech ryb se spodní mírou a ne jen u kapra. V praxi si to ale nedovedu představit a proto jsem proti.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 18:20 ® MichalB
-
pupak – souhlas nechapu petice za uzakoneni hormi miry kapra.. to prenechme soukromym revirum, kde si kulickari chteji povodit na svem arzenalu poradna prasatka.. a kdo to jako bude kontrolovat? v prvni rade bych uvital profesionalni rybarskou straz. v roce 2004 jsme nebyl kontrolovan ani jednou!!! myslim, ze soucasny „zakon“ potrebuje jina vylepseni, nez stanovovat horni limity miry.. toť PS: kapra 70cm jsem nikdy nechytil, ale nemyslim si, ze jeho kulinarska hodnota bude valna..
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 18:04 ®
-
Ja tu asi nemám do toho čo kecať,ale osobne by som uvítal podobnú petíciu aj na slovensku a kľudne by som bol za hornú hranicu u všetkých hospodársky cenných rýb
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 17:03 ® Padis
-
Souhlas mělo by to tak být u více ryb ja bych to viděl u kapra povolená míra 45–70 cm jinak pouštět loni jsem měl za celý rok 8kapru doma. Ty 40–45 jsem pouštěl pár rybářu mě mělo za debila že jsem si je nevzal
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 16:48 ® vasik
-
Já jsem také pro 3. Mám takovej dojem že nás normálních rybářů se to netýká. Za svoji karieru asi 40 let jsem chytil takovou velrybu jednou šla do vody zpět,kdo se stím má tahat domů ,měla asi 1metr. Já mám svoji míru spodmí 42–45 cm . Nejlepší je kolem 50 cm. Domů jsem v roce 2004 odnesl 6 kaprů.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 16:45 ® Zlinsky_lovec
-
Ja bych zvedl miry u vsech ryb,a zavedl bych je i u tech plevelnych,protože kazda ryba ma pravo uzit si sve „mladi“ a ne,aby po par mesicich skoncila na panvi u nejakeho masare. Jo,u toho kapra by sem byl pro,jelikož si to urcite zaslouzi a taky si myslím,že se prumerna delka ulovenych kapru zvedne. Teda pokud bude tato vyhláška platna a rybari ji budou dodrzovat.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 16:34 ® pupak
-
Zase jedna picovina poblaznenejch kulickaru, neda se to videt jen cernobile takze horni mira jako zakon a pro vsechny ryby NE NIKDY, nadela to vic skody nez uzitku.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2005 v 16:34 ® Tomash
-
Před cca 14 dny jsem to podepsal… Jsem pro u ušlechtilých ryb + parem, jelčáků a bolenů.
reagovat